GAMMEL BLOGG - DU VIL NÅ BLI DIRIGERT TIL DEN NYE BLOGGEN!
hits Graviditet (Bloggen har flyttet til www.camillamaries.com)

Graviditet

For 5 måneder siden...

...Ble dette lille nurket født.

Tenk å være så heldig å få oppleve livets største gave to ganger? Ja, jeg føler meg virkelig heldig som får oppleve Emma og Emil og de skjønne personlighetene deres. Emil vokser og får mer og mer personlighet for hver dag som går. De siste månedene har flydd avgårde. Etter å ha fått barn, så går tida utrolig fort, og det gjelder å ta vare på hvert øyeblikk. Plutselig går de på ungdomsskolen og er flau over mamma ;P

Emil skal på kontroll i dag, så det skal bli spennende å se hvor stor han har blitt. Men jeg kan ikke si jeg gleder meg til å gå ut i dette været igjen. I ettermiddag er det Lucia-tog i barnehagen til Emma. Siden de også skal gå ute, så håper jeg virkelig været blir bedre!

Konkurranse i samarbeid med HIPP!

Da var det på tide med en ny konkurranse på bloggen igjen, og denne gangen i samarbeid med Hipp. Hipp fører kun økologisk barnemat, og denne har jeg gitt til begge mine små (når jeg ikke lager selv). Babymaten fra Hipp pleier å falle i smak hos de minste også. I denne konkurransen kan du vinne Hippofant-kosedyr og en pakke som inneholder smaksprøver til barnet ditt (tilpasset barnets alder) og litt annet stæsj fra Hipp.Du kan gjøre én eller flere av disse tingene for å delta:

Hver av disse gir deg ett lodd, så det er mulig å delta med 3 lodd totalt. Jo flere lodd, jo større vinnersjanse!

Skriv hvor mange lodd du har i kommentarfeltet, så trekker jeg en vinner førstkommende fredag (9. desember)!!! Husk å legg igjen evt. mailadresse hvis du ikke har blogg. Dere som allerede liker disse FB-sidene fra før av kan sevfølgelig også delta. Det teller det også!!

Begynt å spise grøt!

Den 13 november var Emil 4 måneder gammel, så derfor syns mor han er stor nok til å spise litt grøt. Det er ikke mye han har fått ned foreløpig, men man må starte i det små. Derfor syns jeg det er passe alder å begynne i. Det tar litt tid før de spiser ordentlig. I går begynte han å gape, men et par skjeer holder foreløpig.

Den aller første gangen...

Uansett, så merker jeg en liten forskjell da! Emil har begynt å sovne litt tidligere på kvelden når han får grøt. Jeg forventer ikke at han skal sovne til lik tid hver kveld, men det er jo klokken 19 som er målet en gang. Da legger nemlig Emma seg. Emil spiser forresten økologisk risgrøt med banan og fersken fra Hipp. Når det fins økologiske alternativ til de små, så hvorfor ikke velge det? Denne likte Emma også veldig godt.

Her i huset får de aller minste en variasjon mellom hjemmelaget mat og butikkkjøpt babymat. Men når det gjelder grøt, så syns jeg det er best å kjøpe disse posene som man kan blande med vann. Et godt råd for å få i barnet den første maten er å blande i litt morsmelk/morsmelkerstatning. Da får barnet en smak han/hun er vant til!

Da Emma begynte med annen mat, så skrev jeg en slags guide om den første maten ved hjelp av leserne mine. Det kan du lese HER.

Dagene flyr!

Joda, vi lever fortsatt... Dagene bare flyr avgårde med to små, også har jeg vært litt sliten rett og slett. Så derfor har bloggen blitt nedprioritert denne uka. Jeg må ha lyst og tid til å blogge for at det skal komme noe fornuftig her. Stress-blogging med to skrikende unger i bakgrunnen er ikke helt min greie! Og lille Emil har funnet ut at powernaps er tingen på dagtid. Er jeg heldig så sover han en halvtime i strekk, og da rekker jeg akkurat å sette på en vask og ta meg en kaffekopp ;-)

Et lite glimt av min hverdag... Neida, her har vi ingen leker i stua... hehe.

Denne helgen har vært mest kos og lek og blide barn. Og i dag var det pinnekjøtt til middag for andre gang på et par uker. Nå er det snart jul, og jeg gleder meg veldig for en gangs skyld. Begynner faktisk å få julestemning allerede!

Nå er det kveldkos med sovende små barn!

Rullegutt

Emil elsker å ligge i denne babygymen, men nå vil han tydeligvis farte litt rundt også. På et par minutter som jeg ikke kikket på han, så hadde han kommet seg ut på gulvet liggende på magen!

Men da jeg tok fram kameraet, så rullet han selvfølgelig tilbake igjen på ryggen;-)

Så fra nå av, så ligger den rosa gymmatta til Emma under! Emil er forresten veldig varm her fordi jeg fyrer i peisen:-) Ellers hadde han hatt på bukser:)

 

Hvorfor blinker du med den greia der mamma? Er det noe barna mine blir vant til, så er det å bli tatt bilde av! Jeg er en skikkelig "mammarazzi" som knipser bilder hele tida.

På søndag er Emil 4 måneder allerede! Herlighet som tiden flyr. Er veldig glad for at jeg dokumenterer babyperioden så godt som mulig. Man glemmer nemlig fortere enn man tror!

Barselgruppe

I dag var jeg endelig frisk nok til å ta meg bevege meg ut av huset igjen. Akkurat i tide til vårt andre barseltreff i egen regi. Barselgruppe er jo en flott mulighet til å bli kjent med folk som har barn på din egen alder. Spesielt jeg som er nyinnflytter må jo gripe den sjansen!

Emil benytter sjansen til å kle seg som en liten bjørn mens han ennå kan:)

Det er noe eget med å være på barselgruppe å ha masse små babyer liggende på rekke på gulvet. Alle de små har sine egne personligheter og egne lyder. Også virker det som om de blir glade av å høre hverandre mens de ligger der og koser seg. Etter å ha spist litt og kost oss, så gikk vi en tur ned til sentrum. Har hatt en utrolig koselig dag, men nå skal jeg faktisk legge meg. Du vet du er småbarnsmor når du er stuptrøtt kvart på ti! :D

Ingen pause fra mammarollen!

Det er ikke mye jeg savner fra livet før jeg ble mor... men jeg må ærlig innrømme at jeg savner å få en pause når jeg er syk! Når man er mamma, så er man mamma hele tida. Om ungene skriker i en time i strekk, skal ha mat, bleier må skiftes, osv, så kan man ikke bare droppe det selv om man har en hodepine av en annen verden. Egentlig har jeg bare lyst til å bli liggende på sofaen med en stor dose paracet, men det er jeg også forsiktig med å ta nå når jeg ammer. Så nå håper håper håper jeg at jeg blir frisk fort, og slipper å hoste hele natta. Hadde vært deilig med en frisk helg hvertfall. Det er så mye mye bedre å kose seg med barna når man er frisk!


Mamma' s lille barnehagejente er så nysgjerrig om dagen, og får til det hun vil!


Noe er positivt denne uken da:

♥ Vi var med Emma på 2 års kontroll og hun fikk bare skryt. Hun er veldig flink til å prate! Også følger hun vektstkurven sin helt perfekt. Nå veier hun hele 12,1 kg og er 89,5 lang. Vi fikk også skryt av hvordan vi fungerte sammen som familie, og det varmet veldig!

♥ Emil var hos fysioterapi for andre gang på onsdagen, og var en helt annen baby enn for en uke siden. Jeg har trent og trent med øvelser vi fikk han fordi han følte ubehag ved å snu seg på den ene siden. Og det har hjulpet!! Og hele Emil virker mer fornøyd og har attpåtil blitt mye flinkere til å ligge på magen. Han har funnet balansen sin, og ubehaget virker borte!

Emil sover, og Emma har jeg levert i barnehagen, så nå tror jeg jeg skal ta meg en liten lur selv;-)

Emmaljunga vs. TFK

Jeg elsker TFKen min. Men i dag måtte jeg jo testkjøre Emmaljungaen en tur. Og konklusjonen er at jeg elsker denne vogna også. Hadde jeg kjøpt denne før jeg kjøpte TFKen, så hadde det nok mest sannsynlig blitt med denne. Kan fortsatt ikke tro at jeg fikk den for 1500 kr! Var jo på utkikk etter denne vogna som gravid, og billigste jeg fant brukt var 3500 kr.

Emmaljunga City Cross er lett og god å trille, og bagen er overraskende stor. Den er også veldig lun, så lua måtte til slutt av. Emil sov hvertfall kjempegodt i den, og våknet ikke en eneste gang på hele turen. Han sov inne på kjøpesenteret, og fortsatte å sove en stund etter at vi kom hjem. Hvis han hadde vært våken inne på senteret, så hadde jeg nok savnet lufteluken bak som TFKen har. Emil elsker nemlig å ligge og kikke ut der.

Lille gullgutten vår. Lett smilende i drømmeland...

På vei hjemover fra byen i dag, merket jeg imidlertid at Emmaljungaen må være hakket tyngre enn TFKen, ellers så er den bare tyngre å trille. Men jeg tror den ristet bittelitt mindre enn TFKen. Når man begynner med å ha Simo som første vogn, så skjønner man fort at dempingen på denne er unik. Men det hjelper ikke når den er så tung som den er.

Jeg liker begge vogner like godt, men TFKen passer nok best til mitt bruk. Når man blir vant til håndbrems i de bratte nedoverbakkene, så savner man det også... Men vi får se hvilken som er best på vinterføre, og jeg har ennå ikke prøvd å slå sammen Emmaljungaen.

Deilig høstmorgen

Denne morgenen har en så frisk og fin luft at jeg likesågodt gikk meg en tur etter å ha levert Emma i barnehagen. Kaldt var det, men det er noe spesielt med høstlufta som gjør den ekstra god å puste inn. Jeg gikk litt rundt i nærområdet, og innser mer og mer at vi ikke kunne funnet noe mer perfekt plass å bosette oss på her i Skien.

Ikke bare bor vi på toppen av Skien, med utsikt over hele byen mange steder. Men området er historisk, og fullt av gamle vakre og koselige hus. Skulle gjerne bodd i dem alle sammen!

Lille Emil sov så godt ute denne herlige høstmorgenen.

Hadde det ikke vært for at jeg ble kjempekald på rumpa, så kunne jeg sikkert gått rundt i en evighet. Nå er det godt å være inne igjen med glød i peisen fra i dag tidlig...

Store hunder kan brukes til alt...I hvertfall i følge Emma ;-) Hun elsker kosehunden sin, og har brukt den som hest opp til flere ganger...

Godt vi har noen dyr her i hus! Vurderte først om vi skulle kjøpe en ny kanin eller to, men jeg tror rett og slett vi venter litt. Her har vi egentlig nok å tenke på for tiden, og med kjæledyr så følger nye bekymringer. Nå er det oppussing av rommet til Emma vi tenker på, og pappa'n hennes har revet der inne allerede. Nå er det isolering som står for tur. Veldig viktig i et gammelt hus som er over 100 år gammelt! Før vi begynte å isolere, så var det kun slagg i veggene (en slags aske-sand), så ikke rart det er kaldt her!

Min lille kunstner!

Må bare skryte litt av Emma. Jenta vår fyller 2 år om en uke, og allerede så kan hun tegne litt;-) Hun tegner stadig vekk sirkler og kaller de "ballong", "ball", "sol" osv. Halvmåne prøver hun seg også på. Men i stad, så tegnet hun noe litt mer avansert. Nemlig et "HJÆTTE" (som hun sa selv).

Jeg syns det ble ganske fint jeg! Er egentlig overrasket over hvor flink hun er. Kanskje hun blir like glad i å tegne som mamma'n sin? Eller som jeg en gang var. Kan ikke si jeg tegner like ofte lenger akkurat.

Hvor tidlig er det vanlig at barn bevisst klarer å tegne former da? Det er utrolig spennende å følge utviklingen til lille Emma. Hun overrasker oss hver dag med nye ord og ferdigheter ;-)

Emil 3 måneder!

Tenk at lille babyen vår er 3 måneder allerede. Tiden fra hjelpeløs liten nyfødt til smilende babygutt med stor personlighet har gått utrolig fort!

En av de første bildene vi tok av gutten vår. Før man blir tobarnsmor, så lurer man kanskje på om man har nok kjærlighet til to små, men det skal jeg love at man har!

Mye har skjedd på 3 måneder, og i går var vi på 3 måneders kontroll. Emil har vokst mye; 6650 gram, og 64,5 cm lang er han. Stakkars lille Emil fikk sprøyte i hvert lår, og det gjorde vondt i mammahjertet. Han syns ikke det var noe særlig, nei.

Ellers har ikke de siste dagene her hjemme vært særlig morsomme. Jenta vår gikk fra å virke frisk til å bli skikkelig dårlig igjen. Hun har hatt feber, hostet, grått og nesten ikke sovet på natta. Men nå krysser vi fingrene for at hun er frisk i morgen. Lille gulljenta vår.

I morgen skal jeg på min første barseltreff her i Skien, og håper på nye bekjentskaper:-) Hadde vært gøy å bli kjent med flere mødre i området!

Natta!

Stakkars søte små...

Både Emma og Emil er litt pjuske. Emma har blitt forkjøla og har fått øyekatarr, og Emil er forkjøla og hoster som en gammel mann (igjen). Dermed ble lillemor hjemme fra barnehagen i går, også tok jeg en tur til legen med begge to. Det er virkelig ikke bare bare å komme seg til legen med to små. Ingen av de hadde lyst å sitte i bilen, så da blir det hyling i kor. Og den ene smitter over på den andre;-)

Da vi endelig hadde kommet til legen, måtte vi vente i nesten en time!!! Legen var forsinka, jippi!

Men, det gikk faktisk overraskende bra på venteværelset. Selv om hun ser litt utålmodig ut på bildet, så satt Emma og lekte stille og rolig stort sett hele tida.

Legen undersøkte Emil, og fant heldigivis ikke noe galt med ham. Jeg har jo lett for å få lungebetennelse selv (før jeg fikk vaksine), så da tenkte jeg jo på det. Han er jo forkjøla i ett sett stakkars. Og Emma er i barnehagen i dag igjen selv om hun nå har katarr på begge øynene. Uansett, så har visst de fleste barna i barnehagen det, så de holdes ikke hjemme av den grunn!

Man får så vondt av alt disse små må gjennom stakkars....

Lager ting til mamma og pappa!

Flinke jenta vår hadde plantet karse til oss i barnehagen her om dagen. Syns det er så koselig når barna lager ting, og lille Emma har laget flere ting allerede.

På bildene ser dere hvordan lille Emma er dypt konsentrert mens hun maler esken, og mens hun sår karsen. Hun begynner å bli stor og flink. Snart to år... Hvor har tiden blitt av?

Å ta familieportrett...

...er ikke alltid så lett. Men dette var vi jo noenlunde heldige med. Her kikker alle tre i kameraet hvertfall:

 

Kusinen min var på besøk hos meg på tirsdag, og tok flere bilder av oss. De fleste av bildene ble slik som det under her:

Hvordan fotografer klarer å ta vellykkede familieportrett med flere små barn involvert... ja, det skjønner jeg nesten ikke. Vi har jo litt lyst å ta et skikkelig portrett av hele familien på fire hos en fotograf, men vi må kanskje vente til Emil blir litt eldre?

PS. Lik gjerne den nyeste Facebookgruppa mi:

 På shopping med Emil

I steden for å gro fast foran Dr. Phil i går, så tok Emil og jeg oss en liten shoppingtur. Eller egentlig så er vi mer ute og farter enn vi er her hjemme. Gutten min sover nemlig mye bedre på tur med vogna eller bilen. Hjemme så kan han godt være våken og grinete en god stund før han roer seg. Typisk at sånne småtasser liker litt bevegelse for å sovne!

Moten har jo til og med forandret seg litt siden sist jeg handlet høstklær (som ikke er mammaklær)... så man kan godt si at jeg trengte noe nytt. Sånn er det når man blir gravid i ett sett, hehe.

Sjekk de gode tøflene mine da! Kjøpte de på årets Dyrsku i Seljord. De er av ren ull, og utrolig gode og varme! Og Emil har på seg den søte ull-luen sin fra nameit;)

Jeg fikk kjøpt meg noen gensere og basic-topper. Sånt noe blir jo utvasket med en gang også. Også kjøpte jeg meg en jakke som jeg kom over på Vero Moda:

Planen var egentlig ikke å kjøpe ny jakke, men dette var en skikkelig god-jakke som bare måtte ha! Den var mye videre enn de fleste andre jakkene mine, og det var det jeg likte med den. Denne får jeg plass til gode gensere under også. Hva syns dere?

Dansende babyer!

Hvorfor er det slik; at nesten alle småtasser liker å danse?? Er det medfødt mon tro? Emma begynte å følge rytmen fra musikken fra før hun kunne gå. Da satt hun i matstolen og nikket med hodet etter musikken. Det gjør hun forsåvidt fortsatt, og det har blitt flere og flere spenstige "moves" på gulvet:-) Utrolig artig å se på, akkurat som den morsomme reklame-filmen her:

Hun lille jenta er vel på Emma's alder tenker jeg. Har du sett noe så søtt??

Jeg skulle hatt fire armer!

Eller gjerne fler. Det har seg nemlig slik at det er ikke alltid man rekker alt. Så denne helgen har bloggen blitt bortprioritert desverre. Emma var syk på torsdag og fredag, og i helgen har Emil hatt magevondt uten like. Stakkars. Mannen min har vært opptatt med å jobbe på huset, og å montere peis. Så hva gjør man da, når begge barna skriker på en gang og gjerne vil bli løftet opp? To armer er for lite...

Og hva gjør man når to armer er for lite? Da blir det til at man multitasker litt:

Takk og lov for bæresjal!! Den skrikende lille tassen min sovnet til slutt der heldigvis. Og da har man armene ledige til å gjøre andre ting.Men så har man en liten jente som ikke vil sove på dagen bestandig da... Hvis man snur seg i ett sekund så sitter hun på facebook:

Nei, det skal ikke være enkelt:-) Det er litt mer stress å ha to sååå små enn å ha én. Men selv om det er dobbelt så mye jobb, så betyr det dobbelt så mye kos også. Heldige er vi!!

Nysgjerrig og selskapssyk

Ja, jeg snakker nemlig om lille Emil. Hver morgen triller vi Emma til barnehagen i søskenvogna, noe Emil ikke liker hvis han ikke ser noe. Heldigvis er det en lufteluke bak som han kan kikke ut av. Så da strekker han seg for å få med seg mest mulig av utsikten:)

På bildet ser dere et alt for stort regntrekk som jeg egentlig bruker til andre vogner (har brettet det opp bak på bildet). Liker egentlig ikke regntrekkene til TFK, men har bestilt det til denne vogna etter å ha prøvd utallige som ikke passer. Jeg fikk feil trekk til denne liggedelen da, så nå venter jeg bare på at flust.no skal sende meg et nytt et. Men nå når jeg merker hvor nysgjerrig Emil er, så tenker jeg at det kanskje ikke er så feil med gjennomsiktig regntrekk allikevel?

Når jeg er inne i barnehagen og leverer Emma, så går det sjeldent mer enn 2 minutter før lillemann begynner å skrike i vogna. Han liker ikke å være alene, og liker ikke at vogna står stille. Helst skal mamma kikke på han hele tiden;-) Men uansett, så gjør det meg ingenting... Det er bare for en liten periode de er sånn, og det går så fort fra baby til liten gutt eller jente!! Dette er hvertfalll noe jeg vet som andregangsmor!

Nei, nå skal jeg få i meg noe frokost. Nystekte rundstykker... Nam!

På handletur med de små...

Det er ikke bare bare å gå på handletur med to små. Hvertfall ikke når man satser på å kun ha med én barnevogn slik at eldstejenta kan gå selv. Da merker jeg hvor uvurderlig den søskenvogna vår egentlig er! Første stopp var en nyåpnet Brio-butikk på Lietorvet senter. Og der var det såvidt vi kom oss ut igjen! Emma ville jo ha med seg alt i butikken. Vi fikk kjøpt bursdagsgaver til lillejenta og de får dere se om 1,5 måned da hun fyller 2 år.

Emil er stort sett stille og trøtt på handletur, men det ble en ammepause i bilen mens Emma og pappan handlet mat.

Så gikk turen til G-sport på Klosterfoss som stenger om en uke. Der er det 50% eller mer på alle varer. Emma hadde lyst å ta med seg en sykkelhjelm ("hatt", som hun kaller det).

Og til slutt, så skulle vi en tur på Jysk. Jeg hadde sett noen billige gangmøbler der som jeg hadde lyst på (bilde kommer senere). Før, så kunne jeg ikke fordra Jysk, men nå i det siste har vi kjøpt noen fine ting der. Og for Emma så er møbelbutikker nesten som et lekeland!!! Hun skal prøve alt!

Emma begynte nok å bli trøtt også... Hun løp bort og la seg under dyna med en gang hun så denne senga. Og der ble hun liggende en liten stund. Ville ikke opp før mamma kom og løftet henne opp!

Nei, det er ikke så lett å kikke på ting med de minste på slep. Man må nesten planlegge hva man skal ha på forhånd. Ting bilr nok lettere den dagen hun skjønner at hun ikke kan ta med seg hele butikken hjem!! Men allikevel så er det utrolig gøy og koselig å se den entusiasmen lille jenta vår har over alt hun ser. "Se! Se! Se!" gjentar hun hele dagen og peker. Tenk hvis alle hadde syns verden var så spennende!

Ha en fin lørdagskveld alle sammen.

Skribent for Foreldremanualen

Lenge har jeg fulgt med på Foreldremanualen, og kan nå fortelle dere at jeg er en av Foreldremanualens nye skribenter! Dette er et nettsted som skrives av foreldre - for foreldre. Som gjesteskribent i Foreldremanualen vil jeg skrive minst ett innlegg i måneden der. Dette blir utrolig spennende, og jeg gleder meg masse!

De nye skribentene kan du lese om i dagens presentasjon.

Leser du Foreldremanualen??

Soveleken!

Hvis du lurer på hva soveleken er for noe, så kan Emma lære deg det:

Pappan til Emma har vært litt syk, og i går sov han på sofaen. Da skulle Emma og lekene hennes gjøre det samme. - Sove, sove, sa hun til lekene sine, og plasserte de fint på rad. Når barn leker, så hermer de ofte etter de voksne. Det er nå hun finner ut av ting, og lærer hvem hun selv er! Emma er ganske bestemt, men stort sett blid som en solstråle. Hun skifter brått fra å være sprudlende glad og leke, til å hyle noen trasshyl som skjærer i ørene hvis det er noe hun ikke får til. 2 års alderen er en utrolig spennende og morsom alder.  Mammanett har skrevet en flott artikkel om 2 åringer.

Marked, festivaler og sånt...

Nå på høsten så er det mye som skjer i Skiensområdet, og i helgen var det Matfestivalen Mersmak, og Snipetorpmarken. Vi tok oss en liten tur på begge deler. Når det gjelder matfestivalen, så kunne den jo nesten hett "Asiamatfestivalen":) Det var jo det det var mest av virket det som. Jeg er veldig glad i thaimat da, så for meg gjorde ingenting. Emma fikk prøve noen nye smaker også!

Snipetorpmarken finner sted i den eldste trehusbebyggelsen i Skien. Der ligger også "Ibsengården" hvor Henrik Ibsen bodde. På søndag trillet jeg en tur ned på Snipetorp sammen med en venninne. Emma og Emil var med i søskenvogna, men jeg merket fort at det ikke var noe sjakktrekk med barnevogn i den folkemengden:

Men Emma sovnet uansett, og begge gullene sov søtt hele tiden. På dette markedet får man kjøpt alt fra håndarbeide, mat, gamle ting osv. Det var utrolig mye fint der!

Jeg kjøpte en søt fleecelue til Emma (som hun elsket) og noen herlige pulsvarmere til meg (de er enda finere på). Begge deler håndlaget. Fikk også med meg en ost fra prisbelønte Den blinde ku og syltetøy fra Huldras hus. Markeder er gøy! Og nå er det klart for handelstevnet i Skien. Vi får vel ta en tur dit også! Der er det nemlig noen små karuseller som Emma kan ta også.

Nå er forresten kjøkkenet vårt straks ferdig, og det skal bli så deilig! Skal vise dere bilder snart. Det blir riktig så fint:)

Kids will be kids

Når man har barn selv, så ser man jo at de finner på utrolig mye rart. Jeg ler meg ihjel av alt det rare Emma gjør for tiden. Hun er en morsom liten jente som begynner å forme en skikkelig sterk personlighet :-) Og det er rett og slett ikke alltid små barn er like rene og pene. Her om dagen svømte Emma i en sølepytt på tur med barnehagen stakkars. Hun datt midt oppi dammen og hadde sølevann på hele seg... og da snakker jeg om i ansiktet og i håret også. Barnehagetantene er flinke til å dokumentere ting med kamera, så derfor ser jeg for meg ansiktsutrykket hennes på bildet. Hun var ikke lei seg, men for et syn! Dette er bare et eksempel på ting som skjer når du er liten. Derfor likte jeg denne reklamefilmen til Name it, hvor barn er barn og ikke jålete veslevoksne som i så mange andre klesreklamer:

 

Ja, jeg kan vel bare glede meg til hun blir så stor at gjør skikkelige rampestreker. Det var nemlig noe av det morsomste mammaen hennes visste da hun var liten. Selv om jeg stort sett var snill:) Gjør barna dine mye rart?

Emil 6 uker!

I dag er det 6 uker siden vårt andre gull ble født. Og i går var vi på 6 ukers kontroll. Her fikk jeg møte helsesøsteren vår her i Skien for første gang. En utrolig koselig dame, heldigvis! Siden jeg ikke kjenner så mange mødre her i Skien, så er barselgruppe litt viktig, men den begynner ikke før i oktober siden de har hatt så mye å gjøre. Har visst vært mange fødsler her i sommer som så mange andre steder i landet. Planlagt?;-)

Her er et lite bilde av tigergutten vår fra i går:

Nå veier han 5480 gram og er 58 cm lang. Stor gutt?? Han har jo vokst 5 cm, og nesten 2 kilo siden fødselsvekta si (3662 g), og det er jo kjempebra. Da vet jeg at han får nok mat hvertfall. Lille Emil er også veldig sosial. Han lager mange rare lyder, smiler og har begynt å le litt. Han var i god-humøret på helsestasjonen også, så det syns helsesøster var litt morsomt. 

Babysmil

Babysmil er noe av det herligste som fins! Men det er utrolig vanskelig å fange de første smilene på et bilde. Her klarte jeg det allikevel med mobilen:Det sies at de første bevisste smilene gjerne viser seg i en alder fra 4-6 uker, men lille Emil smilte bevisst rett før han ble 4 uker gammel. Han smiler gjerne når jeg prater og tuller litt med han mens han ser på ansiktet mitt og får øyekontakt. Det er utrolig koselig, for det er noe av den første ordentlige kommunikasjonen man har med babyen sin!

Livet som tobarnsmor...

Er noe ganske annet enn det å kun ha et barn! Som dere sikkert har oppdaget, så er jeg ikke særlig aktiv på bloggen for tiden. Det er rett og slett fordi jeg hverken har tid eller energi. Så beklager liten feedback på kommentarer dere legger igjen. Tusen takk for at dere fortsatt følger meg uansett! Har faktisk ikke sittet foran macen på flere dager (de som kjenner meg vet at det er helt rart), og de gangene jeg er på nett så er det via mobilen (det er mye enklere når man sitter der og ammer).

Emma går jo i barnehage, greit nok det... Men mannen min jobber fra morgen til kveld med oppussing av kjøkkenet, så jeg må jo ta meg av begge to i tiden utenom barnehagen. Og da vil gjerne begge to ha min oppmerksomhet samtidig. Veslemor gjør ofte ting hun ikke får lov til når jeg sitter og ammer, og når jeg legger fra meg Emil så begynner han og hyle. Tror jeg må skaffe meg et bæresjal for å få frie hender!

Når Emma er i barnehagen, så skal jeg prøve å vaske klær, rydde opp osv- alt innimellom 8 bæsjebleier i døgnet, amming hver tredje time (mange ganger mye oftere), bæring av Emil som bruker en evighet på å få ut en rap, eller bare vil bli båret rundt, and so on... Så det er ikke bare lett. Men selv om jeg har fått utrolig lite søvn i det siste og er såååå sliten, så er jeg lykkelig. Jeg elsker de to barna våre over alt på jord♥, og jeg ville ikke gjort noe annerledes.

I dag og i går hadde Emma planleggingsdag fra barnehagen, så i går var hun sammen med oss hele dagen. Emma syns det var morsomt å være med på kjøkkenbutikk å finne benkplate. Og var veldig glad da vi stoppet for å spise junkfood. Har blitt litt lettvint mat i det siste da vi ikke har noe kjøkken, men kun en kokeplate- har litt dårlig samvittighet for det. Men Emma fikk pølse, så hun var fornøyd.

Hun ser kanskje ikke så blid ut her, men her venter vi fortsatt på maten:)

I går ettermiddag tok jeg en tur til Brekkeparken med begge to. Er så heldig å ha denne skjønne parken kun 5 minutter unna. Lekene her var litt store for lille Emma, så mamsen fikk kjørt seg litt. Måtte jo hjelpe lille Emma som hadde lyst å prøve alt:) Selvfølgelig slo hun seg litt også stakkar. Vesla er nemlig litt for tøff til å være så liten, og setter ned store sklier uten forvarsel.

Lillemor koser seg alltid ute. Hun elsker å være ute og leke, og var helt i hundre på lekeplassen.


Her ser dere lille pluggen min som koser seg i vogna i mens. Emil er snill og rolig. Kanskje fordi han får så mye mat og alltid er fornøyd? Gutten vår var 5 uker på onsdag allerede, og når vi veide han på vekta hjemme (stemmer sikkert ikke helt), så veide han 5,4 kg. Hvis dette stemmer, så har han snart lagt på seg 2 kg! Han kan til og med begynne med 62 i noen plagg allerede, så han har vokst utrolig fort. I tillegg er han en oppvakt liten gutt, som har begynt å smile til oss og lage koselyder. Så nå begynner det å bli morsomt! Babysmil er jo så skjønne.

Dette ble visst et litt langt innlegg, men jeg må blogge når jeg har sjansen. Som sagt er det mye å gjøre, men jeg ville ikke byttet det mot alt i verden. Hvordan man skal rekke alt, det skjønner jeg ikke. Det handler om prioriteringer. En sliten mamma er jeg. Men heller kvalitetstid med barna enn ryddig hus!!

Emil vokser så fort!

I går var gutten vår 3 uker allerede, og da tok vi turen innom helsestasjonen for veiing. Og gjett hva? Emil har gått opp en hel kilo fra han ble født. Det var vel ikke ille? Fødselsvekta hans var 3662 g, og nå veide han 4664 g (hvis jeg husker riktig). Så da får han hvertfall nok mat!

Tok dette bildet akkurat:)

Emil er veldig våken for alderen syns jeg, og veldig sterk. Helt fra fødselen av har han løftet sitt eget hode, og nå gjør han det hele tida. Han virker veldig nysgjerrig og vil kikke på mamman sin når han ligger mage mot mage, så da løfter han hodet for å se på meg. Tror jeg må ta fram babygymmen, for dette er en nysgerrig liten kar. Syns ting går så fort denne gangen jeg. Plutselig sitter bodyene i 56 ganske stramt, også har vi bytta til bleiestørrelse nummer 2. Vet ikke om ting går fortere denne gangen, enn om det bare føles slik?? Hvor mye er det vanlig at spedbarn går opp i uka forresten??

Ha en fin kveld:)

Da ble det en TFK joggster twist!

I går bestilte jeg endelig barnevogna som jeg har ønska meg så lenge! Da blir det å trille rundt på en sort TFK joggster twist i permisjonstiden min. Å, som jeg gleder meg til å ha noe annet enn den tunge Simoen i oppoverbakkene her når jeg er alene med en av barna.

Denne blir definitivt mye mer praktisk her vi bor nå. Nå bor vi høyden, og det er stort sett fortaustrilling det går i også, så en lett trehjuling er helt perfekt! Blir nok en del bedre for meg med disse bekkenproblemene også. Hva vil skal gjøre med Simoen er ennå uklart, men foreløpig så trenger Emma den i barnehagen hvertfall. Vi har jo egentlig en eldre Brio-vogn hun kan bruke til barnehagesoving, men den ligger i Oslo. Simoen er jo mye bedre på ulendt terreng og snøføre da, men vi får se om vi trenger noe sånt noe så sentralt som vi bor:)

Hvis du lurer på hva jeg gjør foran dataen og bloggen i dette fine været, så er det burot og gress sin skyld. Har vært ute, men orker rett og slett ikke mer nysing og kløing! Man skal visstnok unngå allergimedisin hvis man klarer når man ammer, så da får jeg bare sitte her og klø og glede meg til ny barnevogn:)

Dagene går

Dere har jo ikke sett så mye bilder av den lille prinsen vår akkurat, så her har dere et par jeg har tatt med mobilen:Emil er en skjønn liten, rolig gutt som ikke gjør så mye ut av seg. Han sier kun ifra når han skal ha mat... Ellers sover han eller ligger og kikker rundt seg. Han er ganske våken for alderen, akkurat som storesøsteren var da hun var baby.

Dagene bare flyr avgårde, og på onsdag er Emil 3 uker allerede! Siden helsestasjonen her har hatt ferie, så har vi ikke vært på noe kontroll enda, men denne uken skal vi dit og veie han. Jeg bekymrer meg ikke akkurat, for han både spiser godt, og har kommet seg noe veldig siden han ble født.

Hverdagen begynner så smått å stabilisere seg for oss alle fire, og i dag hadde Emma første dag med innkjøring i den nye barnehagen. Lillejenta var utrolig blid og koste seg skikkelig der, så jeg tror nok hun kommer til å trives;-) Alt går hittil ganske strålende i det nye huset vårt og vi trives kjempegodt her. Når det kommer litt mer system på sakene her, så skal jeg vise dere noen bilder. Mannen er i full gang med å rive det gamle kjøkkenet allerede, så her går det unna. Fødselshistorien kommer også snart, så følg med! Ha en fin uke dere:)

Emil er 2 uker i dag!

Tiden flyr fort, og i dag er lille Emil hele 2 uker allerede! Jeg trives som tobarnsmamma, og syns ikke det er så "vanskelig" som jeg hadde forestilt meg. Det går egentlig ganske greit. Er mye mindre sliten nå enn det jeg var da Emma var 2 uker gammel. Den første fødselen min var mye hardere også da, så dermed tok det litt lengre tid å komme til hektene igjen. Nå er jeg mye mer trygg på alt, og blir heller ikke så stressa av ammingen.

Her er vi alle tre i dag:)

Lille Emil sover stort sett på natta, og våkner kun når han skal ha mat... Det er faktisk ikke så ofte som hver tredje time. Han våkner kanskje 1 gang midt på natta, og så tidlig om morgenen igjen. På kvelden før vi legger oss, så vil han ofte ha mat litt oftere, så kanskje derfor han sover godt? Han har forresten sovet hver natt i vår seng, og jeg tror det har noe med saken å gjøre også. Føler meg mye tryggere på samsoving denne gangen enn jeg var første gangen også. Så alt i alt er ting lettere når man har gjort det før! Lille Emma begynner å bli vant til at babyen er her også, og hun blir veldig overrasket hvis han ikke sitter i bilsetet ved siden av for eksempel. Da peker hun og sier "Oi, oi.. Bebi?"

Nå skal jeg ut og nyte sola og grille i hagen vår:) Har hatt en fantastisk dag i Skien med familien vår i dag, som jeg kanskje blogger om etterpå. Deilig å få alt det tragiske som har skjedd på litt avstand og tenke på noe annet for en gangs skyld...

Emil er en sterk liten tass.

283182-1-1311256992932.jpg
Han klarer fint å snu seg over på magen når han ligger på siden. Jeg syns det er ganske tidlig i og med at han bare er 8 dager gammel. Han løfter også hodet når han ligger på magen, men har jo selvfølgelig ikke full kontroll. Han er ganske vill på stellebordet også, så denne lille karen må vi følge ekstra nøye med på!

Jeg suger på totten allerede jeg!

283182-1-1310905397127.jpg
jeg er veldig snill og rolig akkurat som storesøster... foreløpig hvertfall. I natt sov jeg i 5 timer i strekk, så mamma måtte vekke meg for å gi meg mat:) Hilsen Emil

Endelig er lille Emil født!

283182-1-1310546003993.jpg

Prinsen vår kom til verden kl 07.46 i dag. Han veier 3662 g og er 52 cm lang.

Falsk alarm!

Nei nå er jeg hjemme fra føden igjen gitt. Har ligget der til observasjon fram til nå. Riene mine hadde visst ingen eller liten effekt selv om de er like vonde som vanlige rier, og kom like hyppig. Jeg hadde kun 1 cm åpning, og det er jo ingenting! Skjønner ikke hva det er med denne kroppen min jeg. De snakket om å sette i gang ting hvis det ikke ga seg, men ingenting kom til å skje i dag uansett annet enn at jeg fikk noe smertestillende. Så da spurte jeg om jeg heller kunne dra hjem enn å ligge på den harde sykehussenga. Så da må vi nok desverre vente litt til. Hvordan skal jeg klare å tolke ting her når de riene som tydeligvis ikke fungerer er like vonde som de jeg hadde sist jeg skulle føde???? Det er faktisk så vondt at jeg blir kvalm... Etter jeg fikk smertestillende, så har de kommet sjeldnere da, men er fortsatt nesten like vonde.

Det fine sykehusarmbåndet har jeg fått da:)

Nå begynner jeg å bli drittlei! Men når jeg kom hjem så hadde snille papsen min kjøpt Stokke Newborn seat til babygutten. Så noen koselige overraskelser blir det uansett:)

Uff, nei nå skal jeg bare slappe av, og prøve å se Frustrerte Fruer i kveld.Tror ikke junior vil ut jeg. Kanskje fordi han får så mye is og sjokolade i magen, og vet at det kun blir melk når han kommer ut??

Tar en tur på sykehuset!

Ja, det kan hende lillegutt blir født i dag... Tar en tur på sykehuset hvertfall, så får vi se! Har hatt rier siden i natt, men de blir ikke akkurat regelmessige. Det gjorde de ikke forrige gangen heller, så derfor tar vi en tur uansett. Litt dumt å komme så sent som forrige gang, og det verste som kan skje er at de sender oss hjem igjen;)

Ord blir fattige...

Mine problemer er ufattelig små bagateller i forhold til den nyheten jeg leste i går kveld. Det er så grusomt at jeg ikke vet hvordan jeg skal forholde meg til det nå. Martine, som jeg har fulgt bloggen til i flere år har mistet sin lille Felix i magen. Etter 8 måneder i mors liv, et helt ukomplisert svangerskap, så bare sluttet sparkene helt plutselig. Det er helt ufattelig... Jeg har virkelig ikke ord.Et sted, så venter den bittelille engelen på å en gang møte familien sin... Livet er så urrettferdig noen ganger. Tenker på dere, Martine♥

41 uker på vei!

I dag er jeg 41 uker på vei, og trodde jo helt sikkert at gutten skulle ha kommet til nå. Kjenner meg skikkelig igjen i DETTE klippet fra Friends hvor Rachel går over termin ;-) (klippet hadde ikke embed, så fikk ikke postet det på bloggen). Nå vil jeg bare ha han ut!!! Og aggressiv blir jeg også. Man kan jo ikke ringe en venninne en gang uten at de tror jeg har født. Alle bare venter, så det er liksom livet litt satt på vent!

Du har nok tatt deg litt for godt til rette i magen lillevenn... Snart må vi kaste deg ut! ;-)

Nå gidder jeg snart ikke å tenke at denne babyen skal komme noengang. Emma ble født 5 dager etter termin, og nå ser det ut som om den lille gutten vår har tenkt å vente enda lenger. Etter all den vondten jeg har hatt denne gangen også, så vet jeg ikke hvordan jeg skal tolke tegnene. Så jeg får vel bare vente mens jeg prøver å tenke på noe annet.... Satser på at jeg slipper jordmorkontrollen på tirsdag hvertfall. Kom deg ut lille baby!!!!!

Fødebag og stygge sko...

NEI, jeg har ikke født ennå... Spådommen min om at fødselen kom til å skje den 7. juli, slo altså feil. Selv om jeg trodde det skulle skje i går da. Hadde rieliknende smerter i hele går ettermiddag, og de kommer og går nå også. Kjennes faktisk ut som det samme som når fødselen var i gang forrige gang. Det er ikke kynnere, for det er vondere enn det, og jeg er ganske sikker på at det er det de kaller maserier. I stedet for å ta seg opp, så gir de seg i steden. Håper dette betyr at fødselen kommer til å gå fort når det først skjer!!

De sier at man vet det når det er fødselen som er i gang, men jeg skjønner ikke helt det. Forrige gang kom jeg på sykehuset til sluttfasen, og da hadde jeg allerede 8 cm åpning. Såååå hvordan skal jeg skjønne ting, når jeg nå har hatt samme smerter som forrige gang når fødselen egentlig var i gang??? Nå skjer det jo ingenting. :(

Men for å tenke på noe annet, så farter jeg litt rundt da. I dag har jeg vært på XXL og kjøpt noen sko jeg ALDRI trodde jeg kom til å kjøpe. Nemlig noen lyserosa Crocs. Jeg tenkte disse var kjekke å ha i fødebagen, og nå passer kun Nike Shoxene mine pga. hovne bein... Litt varmt å gå med de hele tida.

Jeg får da altså litt tid på å tenke på fødebagen igjen, og finner stadig ting som er kjekke å ha med. Som f.eks et par flasker med energidrikk som jeg kjøpte i stad. Så nå er jeg over godt nok forberedt!! Fikk til og med vite i går at vi kunne overta huset i Skien tidligere hvis vi ville, men det er jo ingen vits når ikke junior har kommet enda... Jeg skal jo føde i Oslo. Og det NÅ!!

Siste jordmorkontroll og stor mage!

Ja, i dag så har jeg vært på kontroll hos jordmor, og det SKAL være den siste kontrollen... håper jeg. Vi har satt opp en time neste uke for sikkerhetsskyld da, men. Jeg har jo bestemt meg for å føde i morgen!!

Her sitter jeg da, inne på "kinorommet" til pappa hvor vi har fått innstallert dobbeltsenga, TV'n vår og nå også macen. Har vært utrolig varmt her med kun et takvindu, men i går kjøpte vi oss en stor vifte, og det var det beste kjøpet vi har gjort på lenge!! Sov utrolig godt i natt, selv om den bråket litt.

Magebilde i dag. 40+3, dagen etter termin! 

Magen begynner å bli ganske stor, men jeg får fortsatt skryt av jordmor for både bra blodtrykk, og at jeg ikke har lagt på meg så mye andre steder på kroppen... (syns hun=)) Jordmor Aud er jo alltid så koselig hun. Har faktisk gått litt ned igjen fra forrige kontroll, men lurer på om det er fordi vannet i kroppen også har gått ned litt igjen. Kanskje fordi jeg er så flink til å drikke vann når jeg bor her hos pappa?? Han har jo isbitmaskin, og det er stas!

Nei, nå må jeg ned og leke litt med gulljenta mi. Må benytte sjansen nå før jeg skal på sykehuset og føde i morgen (som jeg har bestemt)...

Termin i morgen!!

Ja, det er sikkert noen som lurer på om jeg har født ennå, men det har jeg ikke... Etter å ha flyttet til pappa, så har jeg kun hatt tilgang til internett via en tragisk pc (de som kjenner meg vet at jeg holder meg til mac), og htc telefonen min... derfor veldig lite blogging!! Skal prøve å finne et sted å sette macen min her i kveld.I dag er jeg 40+1 og har dermed termin i morgen... Er rett og slett drittlei, og trodde ikke det var mulig å bli så lei!! Nå vil jeg bare hilse på lille bebis, og få tilbake kroppen min!! Orker ikke dette flodhestlivet lengre!!!!!!!!!! Dette er ekstremt slitsomt, og jeg skal definitivt ikke ha flere barn. Kjenner jeg blir ekstremt provosert hvis noen så mye som foreslår det, eller forteller meg at det er koselig å gå gravid. Men hvis jeg har gjettet riktig, så kommer ikke junior før den 7. Det er nemlig den datoen jeg har fått for meg. Forrige gang, så fikk jeg nemlig for meg hvilken dag Emma skulle bli født, og den stemte den. Men denne gangen er jeg ikke like sikker, så vi får se;) Orker uansett ikke å gå sånn så veldig mye lengre, og det vet jeg at det ikke blir!!!

Men, men.... nå høres jeg sikkert ekstremt bitter ut, men det er nok ikke så mange dagene til jeg er glad igjen:-)

Tripp trapp-stolene er i boks!

I dag har vi kjøpt to tripp trapp stoler til 800 kr totalt! Et kupp, spør du meg;) Den ene er fra 2006, så den kan jeg bruke Stokke Newborn settet på (som vi kanskje skal kjøpe i morgen). Det funker jo kun på de nye modellene (prod. etter 2003). Den andre er litt eldre, og den skal Emma bruke. Den har ikke bøyle, men jeg tror faktisk hun klarer seg uten allerede. Ellers må vi få tak i en bøyle av den gamle typen, og de selges ikke i butikk lengre. Hun har jo fortsatt Ikea-stolen sin også da. Vi skal male begge tripp trappen, så da blir de nok fine!

I dag er det forresten under en uke til termin, så junior kan jo komme når som helst... Alle på terminforumet føder før meg virker det som. Selv om jeg er andregangs... Men gutten kommer nok når han er klar:) På UL på fredag, så veide han jo 3600 gram allerede, og det er jo nesten 300 gram mer enn det Emma veide da hun ble født. Så han er hvertfall stor nok!

Det er så herlig med hage!

283182-1-1309089910447.jpg
Emma elsker å være ute, så hun koser seg skikkelig her. Bestefar har jo til og med sklie her. Og lille tøffingen min klatrer opp og sklir ned helt på egenhånd:)

Her har hun på en søt outfit fra salget på H&M; t-skjorte 30 kr, og leggings til bare 10 kr!! Emma elsket selvfølgelig t-skjorten med Hello Kitty på. "Kitty" ropte hun og pekte, og strakk armene opp for at jeg skulle ta den på. Rart det der... Emma er bare 20 mnd, og allerede har hun vært hekta på Hello Kitty en stund... Girls will be girls;) Vesla har sine egne interresser allerede, og hun bestemmer helt selv. Akkurat som mamman sin da hun var liten:)

 

På rett vei...

I dag har jeg vært på ultralyd på Ullevål, og fikk beskjed om at lillegutt ligger riktig vei! Altså med hodet ned... Håper han blir der nå da! Tidligere i går kjente jeg nemlig at overkroppen lå på tvers, og var hos kiropraktor også som kunne bekrefte det jordmor sa på onsdag, nemlig tverrleie. Men jeg følte faktisk at han la seg nedover i natt, og det stemte. Hodet har ikke festet seg, men det er ikke alltid det gjør det, og siden Emma's aldri gjorde det, så er det ikke sikkert det skjer før fødselen er i gang. Satser uansett på at ting skal gå fort denne gangen, men at han skal holde seg inne til over helgen!
I morgen flytter vi inn til pappa, så da hadde det passet bra hvis han ventet noen dager hvertfall! Sorry lite svar på kommentarene, men har så mye å tenke på på en gang her! Nå må jeg legge meg litt på sofaen med beina høyt. Det er ikke behagelig å være gravid for øyeblikket, så jeg gleder meg til å få ting overstått!

Ha en fin fredag folkens!

Tverrleie... igjen!

Var på kontroll hos jordmor i dag, og fikk vite at den lille gutten vår ligger litt på tvers igjen! Han har ligget på tvers en gang tidligere også, men forrige gang lå han med hodet på riktig sted. Det er visst god plass der inne pga. mye fostervann, så han forflytter seg litt rundt. Jordmor ringte til Ullevål, så jeg får en UL der på fredag...

Kan du ikke legge deg riktig vei da lille baby???

Fikk forresten vite at hvis vannet gikk nå, så måtte jeg tilkalle ambulanse... Må nemlig bli liggende pga. babyens leie. Men uansett, så fikk vi vite at babyen har det bra, og det er jo det viktigste oppi det hele!
Barna begynner å bestemme selv allerede fra før de er født....

STATUSRAPPORT:

Termin: 5.juli

På vei:38 uker og 3 dager

Igjen til termin:1 uke og 6 dager (IIIK! Det er neimen ikke lenge!)

Kjønn: Gutt!

Bestemt navn?: Ja! Dere får vite det når han blir født:)

Aktivitet innenfra: Innmari mye. Dette er nok fordi jeg har så mye fostervann, så han har god plass å bevege seg på. Plutselig kjenner jeg hikking på høyre side, så for å kjenne det på venstre side en time etterpå. Mye romstrering med andre ord.

Vektøkning: Denne uka veide jeg 200 gram mindre enn forrige kontroll, så jeg har vel fortsatt gått opp rundt 13-14 kg totalt.

Strekkmerker: INGEN denne gangen heller. Og nå har jeg ikke vært så flink til å smøre en gang. Satser på at det er gode gener som spiller inn, og at jeg slipper unna de siste ukene også.

Vann i kroppen: Ja, nå har jeg fått det også!! I går så plutselig føttene mine oppblåste ut... Den ene verre enn den andre faktisk. Må sove med beina høyt og drikke masse vann. Glad for at jeg tok av meg gifteringen for et par uker siden!

Innkjøp til babyen: Klær, tøfler, TFK søskenvogn, regntrekk til vogna, Dr. Brown tåteflasker (vil teste de denne gangen), BabyDan seng, Brio madrass, BabyDan sengekant. Har også gått til anskaffelse av elektrisk brystpumpe og flaskesterilisator. Ja, det var det jeg kom på nå.

Plager: Samme som tidligere; Bekkenproblemer, halsbrann, Vena Cava, dårlig matlyst, men i tillegg nå også vann i kroppen!

Noen matkikk?: Drikke med fruktsmak... Også det som er kaldt; isbiter, saftposer, fløteis osv. Også isvann!!

Neste kontroll?: UL på sykehuset på fredag, og jordmor til tirsdag.

 

Emma fikk forresten tilbud om barnehageplass i Skien fra høsten av også i dag, så vi er veeeeldig glade for det. Hun kom inn i den vil ville selv om hun stod på venteliste og det egentlig var fullt! Hurra!! Ting faller mer og mer på plass:)

Tomhet...

Et stort flyttelass er kjørt vekk i dag, og igjen satt Emma og jeg i en nesten tom leilighet...

Heldigvis er det umulig å føle tomhet når man har en liten skøyer som tar så mye plass!! Spesielt i hjertet mitt <3

Her har lille Emma kledd seg til frokosten i dag. Hun elsker å kle seg ut, og har funnet Hello Kitty-brillene sine og pappas "hatt" som hun kaller det. Emma skravler hele dagen, og både "Kitty" og "hatt" er populære ord.

Her er det eneste som er igjen i stua... Den "gamle" TV'n vår (den største er kjørt vekk), og sofaen (som vi har solgt til de nye eierne). Vi må ha en TV her selv om vi skal flytte ut i slutten av neste uke. En uke uten blir for lenge:) Litt avhengige, ja.

Selv om hun har kommet i en litt trassig alder hvor hun for eksempel klikket på mamma'n sin når hun ikke fikk lov til å spise isopor, så ler den lille solstrålen min så mye!! Hun er stort sett glad hver dag.

Og ekstra mye smil og "nammenam" ble det når mamma lagde muffins... Måtte jo ha noe å servere til min lillesøster Susanne som kom på besøk til oss i den ribba leiligheten.

Er forresten bare sånn 1-2-3 pakke med "Dragemuffins" som jeg kjøpte på Rimi... De var ikke de beste jeg har smakt. Så neste gang blir det nok å lage selv i steden, for det går jo nesten like fort, og inneholder ikke så mye rart.

Tulla har lagt seg etter litt om og men, og jeg venter bare på at mannen min skal komme hjem fra Skien. I kveld skal vi slappe av. Innimellom blir Emma veldig sint og lei seg når hun må legge seg. Da tar jeg henne ikke opp, for da nekter hun hvertfall å sove. Så jeg måtte sitte og leke litt med kosedyrene til Emma gjennom sprinklene før hun syns det var greit å ligge i senga. Når hun var fornøyd så la hun seg på magen og plasserte kosedyrene på linje ved siden av puta si. Så pekte hun på dyna, og sa "den" (et ord som blir brukt ofte), og sovnet fornøyd når jeg trakk den over henne... Lille "babyen min" sover nå så søtt, og jeg begynner å tenke på hvor utrolig stor hun har blitt allerede. Rart å tenke på at vår lille Emma snart er storesøster. 38 uker på vei i dag forresten!!

Lar du babyen sove ute... alene?

Akkurat nå er det en diskusjon på Babyverden om hvorvidt man bør la babyen sin sove alene ute eller ikke. Folk har veldig forskjellige meninger om dette har jeg skjønt, men jeg kan jo si min...

Her i Oslo, ser jeg til stadighet mødre som sitter inne på café med sin lille nyfødte i vognen utenfor vinduet. Dette ville jeg ALDRI gjort. Jeg hadde nok vært livredd for at noen skulle stikket av med babyen, eller gjort babyen noe annet vondt. Dermed hadde jeg ikke klart å nyte kaffen min, eller sitte rolig. Selv om de sitter nærme vinduet, så sitter de ikke nærme nok babyen til å rekke å gjøre noe hvis noen gjør noe med babyen. Og man vet aldri... Det fins mange gale folk, også her i Oslo. Derfor har jeg alltid dratt på de caféer hvor man kan ta med vogna inn (bedre på kjøpesentrene enn i sentrum).

Når det gjelder å sette barnevogna med babyen alene utenfor huset... Ja, da må man også ta sine forhåndsregler. Selv har jeg aldri gjort dette. Men det kommer jo også av at vi verken har hage eller hus ennå. Emma har sovet i vogna ute hos besteforeldrene sine, men da har jeg også vært i hagen. Her syns jeg man må se an hagen og strøket man bor i. Og hvis barnet er alene, så bør man må ha en babycall ved vognen, og et kattenett som hindrer katter å legge seg over babyen og kvele hun/han. Ja, for katter søker varme, og det finnes nok av eksempler på katter som har kvalt babyer. Jeg ville heller satt vogna på en veranda eller i nærheten av et vindu enn et sted uten oversikt for eksempel.

Det fins som sagt nok av gale folk... Noen som husker damen som fikk frastjålet babyen sin i Finland i fjor?? Etter 3 timer med leting fant politet han nedgravd i snøen. Kun ti meter unna vogna der han lå. Og babyen overlevde heldigvis. Les artikkelen HER.

 

Hva er din mening om dette temaet??

36+6 magestatusrapport!

Fullbårent: Blir barnet født nå, regnes det ikke som for tidlig født (prematurt). I morgen er jeg 37 uker på vei, og babyen er da ca. 46 cm lang, og veier 2950 g.


 

 • Termin: 5.juli
 • På vei: 36 uker og 6 dager
 • Igjen til termin:3 uker og 3 dager
 • Kjønn: Gutt!
 • Bestemt navn?: Jepp!! Og det passer perfekt:-)
 • Aktivitet innenfra: Veldig mye... Mer enn forrige gang tror jeg. Kanskje fordi dette er en gutt?? Virker som om han har god plass fremdeles hvertfall. Ellers hadde han vel ikke klart å romstrere så mye?
 • Vektøkning: Litt usikker... ca. 13 kg tror jeg. Har ikke veid meg i dag.
 • Strekkmerker: INGEN!! Er veldig fornøyd med det. Slapp unna forrige svangerskap, og håper jeg slipper denne gangen også.
 • Vann i kroppen: Litt. Merket at gifteringen begynte å bli litt ubehagelig å ha på seg, så tok den av forrige uke. Hadde vært krise hvis den hadde satt seg fast og måtte klippes av!
 • Innkjøp til babyen: Klær, tøfler, TFK søskenvogn, regntrekk til vogna, Dr. Brown tåteflasker (vil teste de denne gangen), BabyDan seng, Brio madrass, BabyDan sengekant. Ja, det var det jeg kom på nå.
 • Plager: Bekkenløsning og bekkenlåsning, men heldigvis er det mer stabilt nå på slutten. Halsbrann, og Vena Cava. Dårlig matlyst, og liten plass til mat i magen... Litt for sterk luktesans, og rar smakssans. Men har heldigvis ikke vært spesielt kvalm i noen av svangerskapene.
 • Noen matkikk?: Får ofte lyst på ting og drikke med fruktsmak... Også det som er kaldt; isbiter, saftposer, fløteis osv.
 • Neste kontroll?: Neste kontroll blir hos jordmor nå til tirsdag. Går kun til jordmor på kontroll nå.

Emma og jeg ønsker dere alle en super pinse!

3d bilde av babyen vår

Det er helt sprøtt! Bildet blir såklart litt forvridd, men slik ser altså babyen vår ut:

3D UL var absolutt ikke noe jeg hadde planlagt, men siden jeg har vært så bekymret for leie og hvor høyt jeg bærer barna mine så dro jeg likesågodt til en privatklinikk med kvinnespesialist for å berolige meg selv. Jeg vil helst ikke oppleve en slik langvarig fødsel som forrige gang på nytt. Den snille damen kunne både berolige meg, og ga meg 3D UL på kjøpet. Dermed fikk jeg se noen utrolig fascinerende bilder av gutten vår! Jeg fikk se han "live" og at han puttet den lille hånda si inn i munnen og lagde rare grimaser til mamma'n sin:-)

Har du vært på 3D UL?

Min store mage... ting går framover

I dag er jeg 35 uker og 5 dager på vei. Det betyr at det er 4 uker og 4 dager igjen til termin! Ting går framover, og jeg lurer veldig på om gutten vår kommer før eller etter termindatoen den 5.juli.

Slik ser magen ut i dag.

Kjøpte ny mammatopp på H&M i Skien i dag, og så utrolig mye bedre utvalg det var der enn i Oslo!! Jeg må jo ha noe mammatøy siden det var høst sist jeg gikk høygravid. Kan ikke gå og svette ihjel den siste måneden heller. Fant også en haremsmammabukse som går til under knærne, og det er vel mitt beste mammakjøp sålangt. Den var utrolig behagelig! Litt nærmere bilde av toppen:

Vi har faktisk kommet hjem fra Skien nå for et par timer siden, var nemlig på kontraktsmøte i dag for huset vi har kjøpt. Tenk at vi nå eier et hus! Ting går framover ja. Mannen min har til og med vært så flink og kjørt et par flyttelass til Skien allerede. Theodor var så heldig å få hjelp av en kompis i går, og imens satt Emma og jeg hos kompisens samboer. De har nemlig en datter på Emma's alder.

Her sitter smånurkene og koser seg med Drømmehagen og hver sin bok:

De var ikke så rolige hele tiden. Det skal være sikkert...

Nå begynner jeg å glede meg til å flytte. Skal bli deilig å få ting på plass, og at lillegutten vår kommer til verden også. Da kan jeg kanskje begynne å gå normalt igjen også, i stedet for å vagge;-). Vi har faktisk bestemt navn på gutten vår, og det er det navnet vi kaller han oss i mellom. Men det er det bare familie og venner som vet foreløpig. Bloggen får vite det når han blir født:) Gleder oss til å bli tobarnsforeldre!

Ha en kjempefin sommerhelg, og nyt det fine været folkens!

Symfyse-fundusmål

I går var det akkurat 5 uker igjen til termindatoen min, den 5.juli, og i dag er det 4 uker og 6 dager... weeee. Det er jo ikke lenge i det hele tatt! Jeg var på kontroll hos jordmor i går, og her ser dere mitt SF-mål 35+2.

Jeg trodde det var høyere enn forrige gang, men sjekket det gamle helsekortet mitt nå, og det er faktisk omtrent likt! Vekten min ligger på omtrent det samme også, så kanskje denne lille gutten ikke er så stor som jeg fryktet. Ofte er jo gutter større enn jenter, og på min side ligger det til familien å få femkilos babyer:) Jeg fikk ikke det forrige gang, og håper ikke jeg får det denne gangen heller. Gutten i magen er hvertfall sterk og fin (jordmor sine ord). Hodet har ikke festet seg (trenger ikke å gjøre det på fleregangsfødende), men det ligger riktig vei heldigvis, og jeg fikk til og med kjenne selv hvor det lå!

Selv om formen min føles ganske elendig pga. bekkenet noenganger, så er alle andre prøver helt fine. Eneste jeg har manglet litt er jern. Har tatt aminojern (mild for magen, og anbefales hvis du er gravid) siden påsketider, men nå kunne jeg trappe ned til kun én tablett om dagen. Nå i det siste har bekkenet mitt hatt noen veldig gode dager også, og det er faktisk vanlig mot slutten når ting stabiliserer seg. Føler meg faktisk bedre nå enn på en stund!

Innkjøp til gutten trenger jeg heller ikke å styre mer med. Jeg arver nemlig klær i tillegg til at jeg skal rote gjennom Emma sine. Så alt er bare fint, og sola skinner, og jeg er så glad!!!

Emma sin godis

Lille Emma har smakt både litt is og kake, og bittelitt sjokolade... Men det er ikke ofte hun får sånt. Mest når vi er på besøk hos andre. Jeg syns ikke så små barn bør stappes i godteri når de nesten ikke vet hva det er en gang. Men vi sitter jo såklart ikke foran henne med godteri og frister heller da. Hun får jo også smake hvis andre spiser kake!

Emma blir for eksempel superfornøyd hvis hun får noe av dette:

 • Bær og frukt er populært, og da spesielt jordbær, blåbær, banan og ananas.
 • Kavli rugkjeks eller speltkjeks.
 • Special K, cornflakes (en håndfull som snacks).
 • Fruktsmoothie.
 • Juice og vann blandingsdrikk.
 • Yoghurt.

Så hvorfor gi sjokolade og is egentlig?

Folk har veldig forskjellige meninger om dette med godteri til barn har jeg skjønt. Men jeg syns hvertfall ikke Emma går glipp av noe! Hun er jo fornøyd og glad hun. Problemstillingen med godteri får tas opp igjen når hun skjønner mye mer av det. Vi skal da uansett kun ha lørdager som godisdag, og der skal det begrenses!

Pakke fødebagen snart?

Lurer på om jeg skal begynne å pakke fødebagen snart?? Altså, det tar jo ikke så lang tid, men kanskje greit å ha noe klart. Nå er jeg over 34 uker på vei allerede, og man vet jo aldri. Har hatt mye mer "vondt" (kynnere osv.) denne gangen enn forrige gang, så kanskje det skjer noe før termin....

Jeg lagde hele 2 innlegg om fødebagen forrige gang jeg var gravid. Her kan dere lese de:

Camilla pakker sykehusbagen - Del 1

Camilla pakker sykehusbagen - Del 2 

Denne gangen har jeg lært at ikke alt på listen var like nødvendig. Siden denne fødselen skjer på sommeren, så blir det jo litt andre klær å ta med seg også. Men jeg er fortsatt litt usikker på hvilken størrelse jeg skal ta med til gutten vår. Tror Emma brukte 50 i begynnelsen, men husker ikke helt...

Skal lage et innlegg når jeg pakker bagen klar denne gangen også, så skal dere få se hva jeg tar med:) Kom gjerne med tips til lure ting å ha med.

Når pakket du fødebagen?

Høy mage, baby på tvers og mye som skjer...

Ja, det er mye som skjer her for tida. Midt oppi mine siste uker av svangerskapet! I dag er jeg 33 uker og 6 dager på vei, og det er 6 uker og 3 dager igjen til termin den 5.juli.

I går ble leiligheten vår solgt etter kun en visning. Da var det gjort! Nå gjelder det bare å finne et sted og bo. Vi fikk en pris vi var fornøyde med, men en av betingelsene var at vi kunne ha overtagelse 1.juli. Dermed må vi nok "mellomlande" hos pappa, og bo i huset hans når babyen blir født.... Men det skal nok ordne seg. Han har god plass, og da slipper jeg å bo i 4. etasje med det bekkenet mitt.

Tok dette bildet i går:

Når det gjelder magen min, så er den veldig høy denne gangen også. Forrige svangerskap, så sank den aldri ned slik som er vanlig. Og jeg har fått beskjed av både jordmor og kiropraktor at jeg "bærer barna mine høyt". Ikke rart jeg ikke klarer å spise mye!

Denne guttebabyen ligger også i tverrleie, men heldigvis så har han fortsatt tid til å finne riktig retning med hodet ned. Er litt bekymret for at han ikke skal gjøre det, og håper at hodet fester seg. Det gjorde nemlig aldri Emma sitt! Fikk vite at jeg skulle føde innen kort tid (0,5 -1 time) da jeg kom på sykehuset, men så tok det 7-8 timer!! De timene var litt traumatiske, så jeg håper på å slippe noe sånt igjen. Men allikevel så tar jeg alt som det kommer, men skal hvertfall skrive et lite brev jeg tar med meg på føden! Nå vet jeg jo hva jeg går til, og da er det lettere å komme med ønsker. Man må bare tenke at det er noe som skjer en dag i livet, og belønningen er absolutt verdt det!

Ha en fin lørdag alle sammen!

Bilder fra 17.mai

Her ser dere hvalross-mamma (som nesten er 34 uker på vei), og lille Emma ved Ibsenparken.

Emma syns det var spennende å se på toget, og fulgte med som bare det! Før toget startet, så sov Emma i vogna, men hun bråvåknet av trommene. Hun ble ikke redd heldigvis, bare nysgjerrig:) Her sammen med pappa'n sin:

Vesla var så søt i den lille bunaden sin, og jeg tror hun var stolt selv til og med!Emma fikk en rosa delfin-ballong som vi hang opp på vogna hennes. Helst vil hun holde rundt den og tygge på den. Det er den hun strekker seg etter her. I bakgrunnen sitter lille Jenny, datteren til et vennepar.

Endelig får Emma holde ballongen sin sammen med pappa;) Se så blid og fornøyd!

Vi hadde en av de fineste 17.mai-feiringene vi hadde hatt på lenge i går. Følte virkelig at det var 17.mai! Vi har ikke vært så flinke på å feire 17.mai de siste årene, men når man har barn så er det like greit å lage en tradisjon på det. Det er jo barnas dag! Nå sover vi ikke til barnetoget er ferdig som vi gjorde før ;-)

Hva gjorde du på 17.mai?

Gratulerer med dagen!

Dagen i dag har vært kjempekoselig! Akkurat sånn som 17.mai skal være:). Vi feiret i Skien, og været var nydelig. Emma så ut som en liten dokke i bunaden sin. Hun kledde den sååå godt, lille søta. Legger nok kanskje ut flere bilder i morgen, men her er ett av blinkskuddene jeg tok i dag:

Ha en fortsatt fin nasjonaldag dere!

32 uker på vei! Magebilde...

Tiden flyr avgårde fortsatt. Selv om jeg har vondt overalt. Dette er nok den fine lille familien min sin fortjeneste:)

Slik ser den store magen ut 32 uker på vei! Den har ikke sunket, og jeg lurer på om den gjør det noen gang. Det skjedde ikke noen merkbar nedsynkning forrige gang heller... og jeg vet ikke om det hadde noe med at Emmas hode aldri festet seg?? Er livredd for at dette skal skje denne gangen også. Men tar det som det kommer. Orker ikke å tenke så mye på fødselen. Det er ikke så mye jeg får gjort fra eller til på hendelsesforløpet uansett, og ingen fødsler er jo like!

Nå har babyen intatt fosterstilling fordi han har mindre plass inni magen. Han er også i ferd med å få det litt lubne utseende som hos nyfødte, står det på babyverden. Nå klarer jeg faktisk å se for meg at det ligger en liten babygutt inni der. Og det er ikke vanskelig med de beina som strekker seg oppi ribbeina mine hele tida. Ikke så lett å sitte bøyd framover lengre bestandig for å si det sånn!

Nå skal jeg kose meg med litt snop og dvd med mannen min. Eller det blir nok ikke så mye snop da... Jeg spiser faktisk veldig lite for tida. Det er alt for trangt i magen min, så jeg lurer på hvor stor denne babyen er! Men det samme skjedde forrige svangerskap da, så jeg har aldri skjønt de som sier de spiser for to. Jeg blir mett av like mye som Emma spiser, og hun er ikke storspist!

Ha en fin søndag!

Med strømpebuksa på hodet...

Slik starter morgenen hos familien vår:) 

Emma våknet før halv seks i dag tidlig, og det med feil bein. Ingenting var moro eller bra nok. Men etter litt mat og barne-TV så var humøret tilbake igjen.

Vesla har det med det å finne ting hun kan sette på hodet sitt og kalle "hatt". Denne fine strømpebuksa fant hun i skittentøyskurven. Sånn går det når mamma glemmer å lukke baderomsdøra... Der inne er det nemlig mye gøy å finne på. Badeendene til Emma har vært med på noen runder i vaskemaskinen (jeg har ikke oppdaget at de ligger inni der), søppelkassa har vært tømt utover, dopapir har vært dratt utover og revet opp i små biter... Og når vaskemaskinen står på, så må jeg passe på at ikke Emma forandrer temperaturen fra 40- til 60 grader. Verden og leiligheten vår er et spennende sted, når man er så liten som Emma ♥.

Håper alle har en flott fredag!! Og ikke glem konkurransen.


Konkurranse! Vinn de tre "Tomlingene"!

Nettbutikken CaMa Baby (camababy.no) har valgt å sponse meg med en kjempefin premie til en konkurranse. Premien er nemlig de tre Tomlingene fra Drømmehagen. CaMa Baby selger blant annet sengeutstyr til baby. Hvis du vil vite mer, har de også egen facebook side HER. For å komme til nettbutikken, kan du trykke på logoen under.

Vil du vinne disse tre?:
Alt du trenger å gjøre for å delta er:

1. Å linke til denne konkurransen på bloggen din (facebook eller liknende nettsted hvis du ikke har blogg).

2. Legg inn linken i kommentarfeltet på dette innlegget, og skriv "Jeg vil vinne".

Den 16.mai trekkes vinneren!! Lykke til:)

Æssss....

Ja, i dag fikk jeg en overraskende og irriterende beskjed. Nemlig et oppsigelsesbrev fra Emmas barnehage. Det viser seg at lokalene barnehagen er i ikke lengre vil være tilgjengelige fra 6.juni, og de så ingen annen utvei enn å sende oppsigelse til alle barna. Vi har lenge visst at huseieren har byggeplaner på tomta, men trodde at driften ville fortsette som normalt. Men det gjør den visst ikke, og hvis ikke egnet lokale blir funnet snart, så har rett og slett ikke Emma noen barnehageplass lengre!! Det passer utrolig dårlig i og med at jeg har termin den 5.juli. Og da sier jeg som Emma ville sagt; "ÆSSS!"

Over til noe annet... Her om dagen, så snudde jeg ryggen til i 1 minutt, og da satt Emma på kjøkkenbordet og gravde i potteplantene mine. Resultatet ser dere her:

Heldigvis fikk jeg stoppet henne og løftet henne ned før hun kom noe lengre. Og da gikk hun mot meg med jord i handa og sa "æsss"(bildet under). 

Emma er veldig renslig og kommer med hendene sine mot meg og vil at jeg skal vaske med en gang hun får noe møkk på seg, hehe. Er hun ute og leker, så kan hun finne på å kline av hendene sine på buksa mi for eksempel. Kanskje det er derfor hun har begynt å si fra når hun har gjort i bleia også? Det begynte hun nemlig med i helgen. "Blæiei" sier hun, og peker på bleia si. I dag så ropte hun det faktisk til meg med en gang hun hadde gjort noe. Flinkisen vår!! Lille Emma blir så fort stor, og nå blir hun snart storesøster!!

31 uker på vei! Rapport:)

I dag er jeg hele 31 uker på vei allerede! Tenk det... Big momma! Og slik ser jeg ut:

 MAGESTATUSRAPPORT:

 • Termin:5.juli
 • På vei: 31 uker
 • Igjen til termin: 9 uker og 2 dager
 • Kjønn:Gutt!
 • Bestemt navn?:Ja... Er vel 90% sikker på at det blir dette navnet, men vil ikke dele det på bloggen enda. Det er det guttenavnet vi har tenkt på siden Emma ble født. Har kanskje nevnt det på bloggen for de som har fulgt med her en stund.
 • Aktivitet innenfra: MYE! Ser hele magen bevege seg helt vilt noen ganger.
 • Vektøkning: 10 kg, ca. det samme som i forrige svangerskap på denne tiden. Er fornøyd med å gå opp normalt til tross for liten/ingen aktivitet.
 • Strekkmerker: Ingen foreløpig. Fikk ingen forrige gang, og håper på å slippe nå også.
 • Vann i kroppen:Ikke det jeg vet.
 • Innkjøp til babyen: Noen få klær, tøfler, TFK søskenvogn og BabyDan seng.
 • Plager: Bekkenløsning, bekkenlåsning og vondt i ryggen. Leddene mine er visst litt slarkete overalt for tiden (hormonelt), så jeg har "vrikket" skulderen og utviklet betennelse der også. Føler meg som en 80-åring. Vena Cava har jeg blitt plaget med i flere uker, svimmelhet og halsbrann:(. Blir nesten litt provosert av disse som sier hvor fantastisk det er å gå gravid....
 • Noen matkikk?:Bær, ananas, drikker med fruktsmak, isbiter og is.
 • Neste kontroll?:Neste kontroll blir hos jordmor den 11.mai.

 

Ja, det har ikke vært mye blogging fra denne kanten på en stund, men hvis dere ser på punktet med "plager" så skjønner dere kanskje hvorfor. Har også andre grunner til liten bloggelyst om dagen da en ulykke har hendt med et lite barn i min omgangskrets. Han er på Emma's alder og ligger for tiden på sykehus, og da tenker jeg på han hele tiden. Vil ikke utbrodere det noe mer på bloggen, men da skjønner dere at man kanskje ikke klarer å skrive noen "gla-innlegg".

Gravid på 17.mai... what to wear?

Jeg lurer litt på hva jeg skal ha på meg i år på 17.mai. Jeg kommer jo ikke inn i hva som helst, så jeg burde vel planlegge litt. Eneste som er litt kjipt er at jeg ikke er i form til å shoppe. Så jeg må liksom vite hva jeg skal ha, og gå rett inn å kjøpe det, eller handle på nett. Gi meg gjerne tips!!

Her har dere bilder fra 17.mai feiringen min de siste to årene:

I fjor, 2010. Første 17.mai feiring som mamma:) Lille søte Emma lager prompelyder med munnen i det bildet ble tatt...

Denne kjolen kan jeg bare glemme å få på meg... ;-)

 

Her er meg på 17.mai 2009... Her er jeg vel ca. 4 måneder på vei med lille Emma i magen <3

Tenkte litt på å bruke denne kjolen i år også, men tror ikke den ser så fin ut med en 8 måneders mage i som med en 4 måneders... Mulig den blir litt kort foran.

Hva skal du ha på deg på 17.mai (gravid eller ikke)?


Magestøtte til den store magen

På onsdag var jeg på helsestasjonen for å ta glukosebelastning. Heldigvis hadde jeg ingen tegn til svangerskapsdiabetes, og alle prøver var helt fine. Fikk samtidig en liten prat med jordmor Aud som jeg gikk til forrige svangerskap, og som jeg går til nå. Hun anbefalte meg å gå til anskaffelse av en slik en:

Magestøtte fra Carriwell. De selges hvertfall på Alexi.no og Nelly.com.

Disse skal gi litt mer støtte til magen enn f.eks mammabuksene gjør... Tror virkelig det hadde vært noe for meg nå! Føler meg så stor i forhold til forrige gang, selv om jeg ikke er det i antall kilo. Når jeg sjekket på det gamle helsekortet mitt, så er jeg faktisk akkurat like tung i samme uke som forrige gang. Kan jo ha noe med at bekkenet mitt er så mye verre denne gangen å gjøre. Alt er jo tungt for meg nå:-)

Noen som har erfaring med denne, eller liknende magebånd?

Søndag med t-skjortevær!

Denne helgen har bare vært rett og slett nydelig! I dag var Emma og jeg på besøk hos bestefar i mitt barndomshjem på Manglerud. Ute i hagen var det nærmere 20 grader, så man kunne fint sitte ute i kortærma. Emma koste seg og fikk blitt litt møkkete i dag også. Hun ville gjerne hjelpe til litt med hagearbeidet også:)Lille skjønningen til mamma. Hun har blitt så stor jente, og syns alt rundt seg er spennende. Jeg syns forresten ikke disse bildene ble så verst med tanke på at de er tatt med det dårlige mobilkameraet mitt. Men nå skal jeg snart ta noen skikkelige bilder! Fikk nemlig et flott zoom-objektiv av pappa i dag som en ekstra 30 års gave;) Snille pappa! Også har jeg fått en fotobok av han, så nå skal jeg bli skikkelig flink;) Drømmen min var jo alltid å bli fotograf, og jeg angrer litt på at jeg ikke gikk fotoskole i steden for grafisk design. Men heldigvis er det mye man kan lære seg selv også.

Emma og jeg har vært alene hjemme i helgen siden pappan er på jobbtur, men i morgen så kommer han hjem. Og da blir nok både Emma og mamman glade. I dag tidlig gikk Emma rundt og lette etter pappa. Også peker hun hele tida på bilde av han på veggen og sier  - pappa... Hun skjønner sikkert ikke hvor han har blitt av. 

Ha en fortsatt fin søndagskveld alle sammen!Magestatusrapport!

Tenkte det var på tide å lage en slik statusrapport igjen. Det er jo ikke akkurat mange magebilder jeg har postet her i dette svangerskapet. Så her har dere et bilde av meg som er over 6 måneder på vei allerede! Nevermind bustehuet. Hadde vært ute og gått i tornado i dag.

 

 • Termin: 5.juli
 • På vei: 27 uker og 5 dager
 • Igjen til termin: 12 uker og 4 dager
 • Kjønn: Gutt!
 • Bestemt navn?: Usikker. Vi har hatt et favorittguttenavn helt fra før Emma ble født, men det begynner å bli litt opptatt. Irriterer meg. Kanskje vi bruker det uansett. Det er jo også oppkalling etter en i familien.
 • Aktivitet innenfra: Veldig mye. Tror denne gutten har spisse albuer, og begynner å lure på hvor lang han er siden han "sparker" på så mange steder samtidig;P
 • Vektøkning: Vet faktisk ikke... Er ikke så opptatt av vekta denne gangen. Men tipper 8-9 kg.
 • Strekkmerker: Ingen foreløpig... Kysser fingrene for at jeg skal slippe unna denne gangen også.
 • Vann i kroppen:  Ikke det jeg vet.
 • Innkjøp til babyen: Noen få klær, tøfler, TFK søskenvogn og BabyDan seng.
 • Plager: Bekkenløsning, bekkenlåsning og vondt i ryggen. Halsbrann, og Vena Cava allerede (svimmel av å ligge på ryggen). Litt for sterk luktesans, og rar smakssans. Men har heldigvis ikke vært spesielt kvalm i noen av svangerskapene.
 • Noen matkikk?: Det kommer og går litt. Får ofte lyst på ting med fruktsmak... Ananas. Nam, nam!
 • Neste kontroll?: Neste kontroll blir hos lege den 13. april. Samme morgen så skal jeg på glukosebelastning for å sjekke om jeg kan få svangerskapsdiabetes.

 

Det er vår!

I dag tok Emma og jeg første tur til barnehagen med reisetrille, og det gikk helt fint. Et tydelig tegn på at det er vår mener nå jeg;) Denne trilla er ikke særlig stødig i hardt vær og på dårlige veier. Men ellers er den utrolig lett å trille, og jeg løfter den opp fra kjelleren med en hånd. Vi hadde jo egentlig tenkt til å ta Simo-vogna i dag som vanlig, men da jeg gikk ned i kjelleren for å hente den, så var den borte! 

 Deilig med litt varmere vær! 

Emma syns det var god oversikt i reisetrilla og skravlet og pekte på alt mulig på veien til barnehagen.

Det viste seg at pappa'n til Emma hadde glemt igjen vogna i barnehagen i går. Så den var heldigvis ikke stjålet eller noenting. Kanskje han ikke så at det var vår vogn som stod der med regntrekket på? Jeg hadde jo kanskje ikke sagt at den stod der heller. Og i går tok visst hentingen litt tid også siden Emma satt og spiste. Emma kan gjerne bruke en time på å spise middag. Hun sitter og koser seg med maten, skravler litt og ser på alle de andre som er ferdige for lengst:)

Nå skal jeg ut på verandaen og kose meg med litt te i solen! Ha en fin torsdag dere;)


Bebe i magen til mamma

I går pekte Emma flere ganger på magen min, og sa bebe, babbi o.l. mens hun satt i spisestolen sin. Kanskje ikke så rart når jeg gikk med den t-skjorta her:

Tror nok Emma er litt for liten til å skjønne at det virkelig ligger en baby inni der. Men jeg syns det var imponerende nok at hun så at det var en baby på t-skjorta mi. Har ikke prøvd å lære henne å si baby akkurat. Har bare vist henne babyer et par ganger når vi leser bøker. Jeg har sagt til vesla noen ganger at det ligger en baby inni magen, og da kikker hun spørrende på meg og blir helt stille... Mon tro hva hun tenker? Hun syns nok magen min er stor hvertfall. I går dro hun nemlig opp t-skjorta mi og klasket meg på magen og holdt på å le seg ihjel! Lille søte Emma. Du blir nok en flink storesøster du ♥All the pregnant ladies!

Ha, ha, jeg måtte le litt da jeg så denne versjonen av "Single Ladies". Tror ikke hun dama her sleit med bekkenløsning akkurat:P

Jeg digger det nye bordet mitt!

Midt i alt det slitsomme, så er det mange kjekke ting med å være gravid også!

Jo større magen blir, jo bedre kaffebord blir det:) Menn er sikkert litt misunnelige der, hehe. Det er så deilig vær ute, så jeg har sittet ute på balkongen og kost meg som vanlig. Jeg orker jo ingenting, og er ekstra sliten etter turen i går. Så hvorfor ikke kose seg litt med god samvittighet? Jeg må lade opp til å handle på Rema sammen med mannen etterpå.... Ja, faktisk så er jeg så ødelagt at en så liten ting krever oppladning av batteriene. En ting er sikkert; dette blir siste gangen jeg går gravid! Kroppen min hadde nok ikke tålt en gang til med dette her... Men, men. Man får jo hvertfall noe helt fantastisk ut av det til slutt! Det har jeg hvertfall lært med Emma <3

Goood fredag, og tusen takk for gratulasjonene i går folkens!

Gratis gavepakker til gravide og mødre

 

Kom over dette innlegget fra 2009 på bloggen i stad, og nå er jo det aktuelt for meg igjen. Selv om jeg ikke har tenkt så mye på slike ting denne gangen. Så derfor poster jeg det igjen for alle dere andre gravide/nybakte mødre der ute:

Det er dyrt nok å få en liten baby i hus, så  hvorfor ikke ta med seg alt som er gratis? I de gratis babypakkene er det selvfølgelig en del reklame, men også ting som kan være nyttige. Og bleier får man hvertfall ikke nok av! Her er en oversikt over gavepakker og gratis ting som jeg vet man kan få:

 

Er det noe jeg har glemt da? Si i fra hvis noen lurer på noe ang. gavepakkene. Selv har jeg hentet Apotekets babypakke i dag, og har registrert meg for de andre... noen av pakkene kommer i posten, mens andre mottar man et verdikort per post eller mail når termin nærmer seg. Bleiebøtte har jeg også hentet. Man trenger ikke å hente den på Barnas Hus. Det er flere babybutikker som har dette tilbudet.

Her er innholdet i Apotekets babypakke:

img0487

Bilde fra 2009, så innholdet er sikkert noe endret.

 

Sunny sunday:)

I dag har været vært helt fantastisk her! Vi har sittet mye ute på balkongen og kost oss, og jeg følte nesten at halve dagen hadde gått allerede. Men som småbarnsforeldre så står man gjerne opp tidlig på en søndag (7-8 tiden), så man får mye mer ut av dagen og den blir litt lengre. Så derfor fant vi ut at vi også skulle ta oss en gåtur i det fine været. Emma har vært syk siden tirsdag, og nå er hun endelig frisk igjen!

Emma er ikke så veldig glad for å bli tatt bilde av...

Vesla vil helst gå sine egne veier... Mye fine pinner og gamle tyggiser som er fristende å plukke opp:)


Tok oss en tur på det lokale gartneriet, så Emma kunne se på den søte papegøya som bor der.

Egentlig hadde vi tenkt å se på hestene i stallen her borte, men de var tydeligvis ute på tur, inne til middag eller noe sånt. Så det var jo litt dumt. Emma elsker jo dyr, og fikk heldigvis sett noen søte hunder og katter på veien hvertfall!

Er været like fint hos deg da? Gjort noe spennende i dag?

Magebilde 24+5 og statusrapport!

Forrige svangerskap postet jeg både statusrapporter og magebilder, så nå er det kanskje på tide å skrive litt om den lille i magen kanskje? Her er magen min i dag: • Termin: 5.juli
 • På vei24 uker og 5 dager
 • Igjen til termin: 15 uker og 4 dager 
 • Kjønn: Gutt!
 • Bestemt navn?: Nei! Det er utrolig vanskelig denne gangen. Mange av favorittguttenavnene våre er "tatt" av venner og bekjente allerede:)
 • Aktivitet innenfra: Masse. Denne uka har det vært ekstremt! Han sparker ekstra når Emma hyler og bråker:)
 • Vektøkning: 7 kg tror jeg...
 • Barnerom ferdigAlle rom er "ferdige" i leiligheten vår, men småen skal nok ikke sove på eget rom før han har fylt 1 år, så interiør i barnerommet stresser vi ikke med. Stellebord og utstyr har vi jo etter Emma. Eneste vi må kjøpe er babyseng...
 • Innkjøp til babyen: Har kjøpt et par bodyer, to sparkedresser, tre bukser og en shorts. Alt har jeg vist bilde av her tidligere. Gutten får arve mye kjønnsnøytrale nyfødtklær etter Emma.
 • StrekkmerkerIngen enda. Håper på å slippe unna denne gangen også. Har null strekkmerker fra før av:-)
 • Plager: Bekkenløsning og bekkenlåsning som er MYE mer plagsom denne gangen. Halsbrann, og Vena Cava allerede (svimmel av å ligge på ryggen). Så jeg får visst det meste utenom kvalme...:(
 • Noen matkikk?: Det kommer og går litt, men helst ikke så mye kjøtt, men heller fisk denne gangen og. Får ofte lyst på ting med fruktsmak...
 • Neste kontroll?: Neste kontroll blir hos lege mellom den 12-14 april...

Er ikke t-skjorta mi kul da kanskje? Kjøpte den forrige svangerskap, og den blir flittig brukt denne gangen også. Jeg har en liten rockebaby i magen:) Det stemte jo når det gjelder Emma. Hun digger jo rock!

Superkule ammeinnlegg!

Ja, du leste riktig... Ammeinnlegg kan visst være kule de også. Det fant jeg ut i stad da jeg kom over en eplabutikk som solgte disse:Innleggene kan kjøpes HER.

Forrige gang, så brukte jeg mest ull med stoffbiter i bomull- eller engangsinnlegg innenfor. Engangsinnleggene er ikke spesielt behagelige, så de kommer jeg nok ikke til å bruke denne gangen. Og jeg ser for meg at det er kjekt å ha innlegg i stoff når man får sommerbaby. Ikke alltid det frister med ull i den værste sommervarmen! Må nok gå til innkjøp av noen av disse. Bra for miljøet er det også. Fine ikke sant?

Verandakos!

Emma digger den innglasserte balkongen vår. Et helt lite rom som er nytt for henne! Hun husker nok ikke at vi satt der i fjor. Hun elsker å kikke ut av vinduet og peke på forskjellige ting. Nå når solen står på, så er det varmt nok til å sitte der i bikini allerede! Så Emma har hatt på seg solhatten sin som såvidt fortsatt passer. Hun må vel få en ny snart. Men det er ikke bare Emma som digger balkongen. I dag har jeg sittet og lest og kost meg på balkongen i et par timer, og nå har jeg ikke flere True Blood-bøker igjen å lese. Har lest alle ti... Neste kommer i mai. Hva skal jeg gjøre i mellomtiden da?

Jeg ser veldig fram til sommeren nå! Formen min er ikke bra om dagen, så godt man har noe å se fram til:-) Jeg er forresten 24 uker på vei allerede, og lillegutt forventes i begynnelsen av juli. Skal bli gøy med sommerbaby denne gangen.

Leker som aldri går av moten

Emma begynner å bli lei av noen av lekene sine, så derfor tok jeg fram Brio-klovnen som hun fikk av tante Susanne til jul. Den er egentlig beregnet på barn fra 19 måneder og oppover, men det ser ikke ut til å gjøre noen ting! Emma skjønte fort hvordan klossene skal stables oppå, selv om hun akkurat nå sitter og slår de sammen;)Brio har mange leker som aldri går av moten for de minste. Visste du at denne Brio-klovnen opprinnelig er fra 1955?

Noen av de andre Brio-lekene til Emma:

Klosser er alltid populært! Emma bruker de som alt fra telefon til å slå de sammen... Har ikke blitt så mye bygging enda da. Hun liker bedre å rive ned igjen:)

Gåvogna har vært kjempepopulær! Emma fikk den skikkelig jentete Hello Kitty-versjonen:)

Også har vi den lille hunden hun fikk til bursdagen sin av tante Elisabeth m.fam.

Sånn tror jeg faktisk jeg hadde da jeg var liten også... Den har vi ikke begynt å bruke noe særlig enda, siden Emma ikke skjønner helt hva hun skal gjøre med den. Men det er godt å ha noen leker i bakhånd! Hun vokser jo stadig fra ting. Treleker er solide og fine, så jeg skjønner godt at de ikke går av moten!Så spennende verden er!

283182-1-1299050587935.jpg
Emma vil ikke gå glipp av noe der hun sitter i vogna på vei til barnehagen. Hun lener seg ut og peker på alt hele tida. I dag har vesla vært i ekstremt godt humør. Hun har ledd og tøyset hele veien! Lille søta:)

Update: Ble en litt hektisk dag for mamma'n i dag i forhold til det vanlige. Først fysioterapi; har fått time hos ei som har spesialisert seg på bekkenløsning og gravide etter å ha vært på venteliste i flere måneder. Hun var kjempeflink, og nå får jeg gratis behandling hver uke. Hurra! Så tok jeg en tur til legen, og etter det var det et lite møte med sjefen min. Helt til sist dro jeg en tur innom jobben til storesøsteren min. Hele dagen gikk unna til ærender, så nå er jeg sliten, og skal slappe av med Gossip Girl på FEM om en bitteliten stund;)

Noen klær til den lille prinsen

Av erfaring, så gidder vi ikke å kjøpe så mye til babyen i magen før han blir født, man får jo så mye. Pluss at vi har flere kjønnsnøytrale plagg etter Emma. Men litt må han jo få! I dag etter å ha levert Emma i barnehagen så kom jeg over disse nameit-klærne til 50% i en butikk på veien hjem. Jeg syns str. 56, virker utrolig smått, og det er så rart å tenke på at Emma brukte så liten størrelse en gang:)

Denne prinse-buksen var ikke på salg, men den måtte jeg bare ha. Det er jo en liten prins som kommer!

Nameit-klærne er utrolig fine syns jeg!

Kle på seg selv med pappa's klær:)

Som nevnt tidligere, så har Emma begynt å ta på seg vinterskoene sine selv. Og hun er riktig så flink, og klarer å få på seg begge to! Det å kle på seg selv er tydeligvis gøy. Hver gang hun finner en lue, hanske e.l så prøver hun å ta det på seg. Også kommer hun inn i stua med det etterpå.

Her i pappans lue (Man U, tror han likte det:))

Og her i pappa sin vinterhanske. Noen nummer for stor som dere ser:)

Emma er nå 16 måneder, og det er så mye som skjer i Emmas utvikling for tiden! Det går jo kjempefort, og jeg tror det hjelper at hun er i barnehagen med andre barn også. Hun er jo yngst der, og tar sikkert etter de andre. Nå er hun visst ikke så stille og rolig i barnehagen lengre og er mer "med", og det er sikkert fordi hun har blitt så flink til å gå!

Når det gjelder språket, så hermer hun hele tida etter ord og uttrykk fra mamman og pappan sin. I dag prøvde hun å telle til tre!! Hun har prøvd på det en stund, men jeg skjønte ikke helt hva hun drev med til jeg tenkte på at pappan hennes pleier å telle til tre når de leker. "E, do, te!" sier Emma...og noen ganger "Do, do, te".  Også viser hun med fingrene sine (prøver hvertfall). FLINKISEN TIL MAMSEN! Er så stolt av den lille jenta vår og alt hun gjør.

Man merker at personligheten hennes begynner å komme fram, og hun er både snill og rampete til tider. Hvis hun ikke får det som hun vil kan det noen ganger komme med noen ekstreme hyl. Men det beste jeg vet er når hun kommer bort for å kose meg og legger hodet inntil og sier "mmmmm". Så søt atte;)

Gratulerer som tobarnsmamma!

Må bare lage et lite innlegg her til ære for Ida Adine (trottisen.wordpress.com) som nettopp har blitt tobarnsmamma!!! Har fulgt med på henne hver dag for å se om det skjer noe, og om den lille prinsessen ville snu seg med hodet ned. Nå har hun endelig kommet til verden. Gratulerer så mye med skjønne lille Mia Sofie♥!

Se så langt hår jeg har fått!

Det var litt morsomt i helgen da niesen min, og Emmas tante lagde hestehale på henne:) Emma har fått masse hår, og det skal IKKE klippes!!

Kom på dette da jeg så et videoklipp i dag av en liten gutt i barnehagen til Emma som hadde vært hos frisøren. Han så ikke så veldig fornøyd ut:) Det må være utrolig vanskelig å klippe håret til så små barn. Tror det nesten hadde vært umulig på Emma hvertfall. Men uansett så skal lille Emma få lov til å være en jente med langt hår! Det hadde jeg da jeg var liten, og det var mange andre små jenter som var misunnelige på den lange fletta mi;)

Jakketrøbbel!

Plutselig er vinterjakkene mine for trange! Jeg klarer fortsatt å få igjen glidelåsen, men jeg klarer jo ikke å bøye med ned og løfte opp Emma for eksempel... ;) Og dumme meg fant ut at jeg skulle vaske den eneste som fortsatt passer, og nå har fôret klumpet seg rundt omkring i jakka, så nå er den ikke varm lenger...

Skulle gjerne hatt en sånn mamma-vinterjakke fra Mamalicious, men jeg tror rett og slett ikke jeg gidder å bruke penger på det. Det må da finnes en annen løsning?? Skal lete igjennom det jeg har på loftet, ellers kan jeg kanskje låne en som passer...

Spise for to?

Det er mange som sier at man skal spise for to som gravid, men det betyr ikke at man skal spise dobbelt så mye. Men derimot dobbelt så sunt! Det er jo ikke alltid så lett, da man fort kan bli kvalm av ting man ikke har lyst på. I følge jordmor, så trenger man kun en brødskive ekstra om dagen når man går gravid. Og det får jeg til å stemme ganske bra. I begge svangerskap har jeg blitt utrolig fort mett, så her spiser jeg lite men ofte. For sulten er jeg hele tida! Handlelista kan se litt annerledes ut til tider da. I går ville jeg ha lovehearts, kiwi og honnikorn når jeg ble spurt om jeg skulle ha noe på butikken... Og kiwi det vil jeg ha nå med en gang også!

For de som ikke vet hva kiwi er, så er det egg lagt av kiwi-fuglen.

Hadde vært litt morsomt hvis det var sant.

 

Q: Har/hadde du noen rare cravings som gravid?

Det fineste guttenavnet?

Emma sitt navn havnet på topp det året vi valgte det. Ikke at vi visste at det kom til å skje akkurat.... Uansett så syns jeg ikke det gjør noenting. Det er bedre med et "normalt" navn enn et som er for merkelig mener jeg. Selv om foreldrene kanskje syns at navnet er nydelig, så er det da mye større sjanse for at barnet misliker navnet sitt hvis det er for spesielt. Jeg ble forresten intervjuet angående navnet til Emma og det at det er så populært, og hvorfor vi valgte det. Og det intervjuet kan leses HER. Det står at Emma er døpt i den artikkelen da, men det er feil. Journaliststudenter som har skrevet dette her.


Jeg syns navn på barnet er utrolig vanskelig. Vi har et par navn på lager, men vil ikke røpe de enda. Ingenting er nemlig sikkert. Så derfor vil jeg gjerne høre hvilke guttenavn dere liker best!!


Bloggurat.

De første klærne til babygutten!

Denne uka kjøpte jeg inn et par plagg på salg fra nameit til den lille gutten i magen. Så her er hans første plagg:

Liten søt shorts ikke sant? Blir gøy med sommerbaby denne gangen. Men gidder ikke å kjøpe for mye før jeg har gått gjennom klærne til Emma. Hun har nemlig mye kjønnsnøytrale nyfødtklær. Og denne lille gutten må nok regne med å sove i rosa pysj noen ganger også!

Gleder meg til å kjøpe mer gutteklær!! Jeg syns jo ofte gutteklær er finere enn jenteklær... Mange av jenteklærne er så sukkersøte at det blir kvalmt:-)

Nå har jeg registrert meg på Bloggurat.

15.mnd kontroll og sånt...

I dag har Emma vært på helsestasjonen og fått MMR-vaksine. Stakkars liten. De sprøytene ser neimen ikke gode ut, og det ble litt gråt og klamring til mamma'n sin etterpå. Men det hele var glemt fort da helsesøster tok fram såpeboblene!

MMR-vaksinen ble satt i skulderen, men var fort ferdig heldigvis. Hvis hun får bivirkninger, så kommer disse 4-14 dager etter at vaksinen er satt. Datasystemet på helsestasjonen var nede i dag, så de fikk ikke sjekket Emma's kurve. Men her er tallene hennes: Lengde: 80, hodeomkr: 47,7 og vekt: 10390. Lang og slank er hun fortsatt. Og helsesøster ville gjerne ha henne inn til en ekstra kontroll før 2-års kontrollen fordi hun har vært så mye magesyk. Greit å se om hun følger kurven sin bra!

Ellers, så var jeg på café og kulturhuset Steinbruddet med en blogger som jeg har blitt kjent med i dag. Hun er nesten naboen min, og jeg fikk også møte to av hennes venninner. Ida Adine har jeg fulgt bloggen til en god stund nå, så det var virkelig på tide at vi møttes:) Ida Adine har en datter som bare er 1 mnd. yngre enn Emma og er høygravid. Totalt var vi tre gravide på caféen, men disse andre to er fødeklare! Det er ikke mangel på gravide og småbarnsmødre i området jeg bor hvertfall! Her er vi effektive:)

Men nå skal jeg straks i sengs. Sliiten. Sov godt.

Magepynt

Ja, jeg hører på Jan Thomas og skaffer meg en sløyfe over magen. Jeg er så enig, så enig i at man som gravid skal fremheve magen, og ikke prøve å skjule den som mange gjør. Da ser man jo bare småfeit ut, og det er jo mye finere å være gravid! Syns man skal vise magen med stolthet jeg.

Kjøpte dette strikkbeltet med sløyfe og dilldall på H&M til 79 kr, og det kan jo brukes over så mangt! Det var også behagelig å ha på seg, noe som er viktig for oss gravide:)

Måtte forresten ha meg en mammabukse i dag også siden nesten alle mammabuksene mine er sommerbukser. Også har jeg ingen i "slimfit" som passer nedi vinterstøvlene. Fant noen fine noen til 299 kr, også på H&M.

Etter en runde i prøverommet på H&M etter kiropraktortimen i dag, så var både jeg og bekkenet mitt kjørt. Så nå orker ikke jeg noe mer i dag! Bare kjiper'n at jeg skal til tannlegen etterpå. Noen ganger skulle jeg gjerne hatt en rullestol!

Klare selv!

Lille jenta vår begynner å bli selvstendig allerede! Det som opptar henne mest om dagen er å ta på seg skoene selv. Hun går ut i gangen og finner skoene sine, også tar hun på seg én av de. Jeg syns Emma er flink jeg. Skoene er nemlig ikke så lette å ta på...

Hun liker ikke noe særlig å gå i sko ute, og setter seg gjerne helst på bakken når de store skoene er på. Men inne derimot; her liker hun best å gå rundt i en sko. Vesla faller og slår seg innimellom (se panna), for det er nemlig ikke bare bare og halte rundt på en sko. Hun får litt samme gåstilen som mamma'n med bekkenløsning;)

Her sitter Emma og "feier". Også en ting hun liker å gjøre.

Ja, lillemor hermer definitivt etter de voksne nå. Hun vil gjerne gå rundt og støvsuge med den nederste delen av støvsugerslangen også. Flinkisen vår. Lurer på om hun snart kan hjelpe til litt med husarbeidet?

Ha en fin lørdag! Og tusen takk for alle de koselige kommentarene på forrige innlegg:)

Hjemme fra UL

Ja, da var dagen her da vi skulle på ordinær UL på sykehuset. Alt var bra med det lille nurket vårt. Og denne gangen var det ingen tvil om hvilket kjønn vi får. Det blir nemlig en liten gutt!!!!

For oss, så er ikke kjønnet på barnet så viktig, men allikevel blir det veldig gøy med en av hver! "Da blir det litt shopping på deg allikevel da", kom det fra mannen min etter undersøkelsen. Ja, gutten vår kan jo ikke arve jenteklær heller. Heldigvis har jeg en del kjønnsnøytrale klær også da. Vi visste jo ikke kjønnet på Emma 100% sikkert da hun ble født. Nå lurer vi veldig på hva vi skal kalle den lille gutten vår. Navn er vanskelig, og guttenavn er vanskeligst!

Tror jeg skal strikke et til...

Ja, jeg snakker om Mor Signes babyteppe fra Nøstebarn. Superenkelt å strikke, siden det kun er rettstrikk på tjukke pinner. Til og med jeg klarer det! Også er det utrolig praktisk å ha! Jeg angrer ikke et sekund på at jeg lagde dette teppet, og Emma bruker det i vogna enda. Det er mye bedre med et helseteppe i ull enn i bomull, det skal være sikkert.

Emma sitt er naturhvitt som på det øverste bildet her. Men hvilken farge jeg skal strikke denne gangen vet jeg ikke før etter UL denne uken (forhåpentligvis). Håper på å få vite kjønn denne gangen!

Kikk på Nøstebarn.no for garn osv. Alt ullet fra nøstebarn er nemlig ubehandlet, og uten kjemisk tullball, og det liker vi til de minste!

Strikker du til babyen?

Mammaklær

I går måtte jeg ta ut alle buksene av skapet mitt... De får jeg nemlig ikke brukt på en stund. Godt man har tights! Så nå er det opp på loftet og finne fram mammaklærne igjen. Eneste som er litt kjedelig er at mesteparten av mammaklærne mine er sommerklær, så jeg lurer på om jeg må gå til innkjøp av noen langærmede topper hvertfall. Syns de har noen fine Mama licious-topper på Nameit.com.Onepiecen har kommet mye til nytte i heimen i det siste for å si det sånn. Men man trenger jo egentlig ikke å se ut som en dass selv om man er gravid... Man kan finne klær som både er behagelige og fine. Ubehagelige klær+gravid hører hvertfall definitivt ikke sammen...

Tips meg gjerne om butikker/nettbutikker med fine mammaklær!

Update

Hei folkens! Lenge siden jeg har blogget nå. Koselig å se at det uansett er mange som titter innom her hver dag. Kan jo fortelle litt hva som har skjedd her i det siste da. For det første har jeg blitt 100% sykemeldt, og bekkenet blir bare verre og verre. Men jeg tar det med godt mot, og prøver å lytte til hva kroppen orker. I dag er jeg forresten 18 uker på vei allerede!

Lille Emma trives i barnehagen, og har blitt riktig så populær. Når jeg leverer henne om morgenen, så blir hun omringet av de andre barna som vil leke. En av de små guttene sier "Emma, Emma, Emma" når hun kommer og klapper henne på hodet og gir henne klem. De er så søte disse små. De fleste i barnehagen er under to år, så de er ganske jevne i alder. Nå er Emma litt mer med også etter at hun har begynt å gå!

Emma før hun skal i barnehagen en morgen denne uka. Blir aldri ferdig med å kle på henne for hun skal opp og stå og gå hele tida! Er hun ikke søt den "one piecen" i ull fra Stilongs?

Emma var forresten hos barnelege og tok masse prikker på armen for å sjekke allergier denne uken. Det likte hun ikke! Og lille Emma var lille frøken sosial hos barnelegen. Hun gikk til døråpningen på venterommet hver gang det kom nye folk for å ønske de velkommen med et "Hei". Ellers skulle hun jo prate med alle som var der, og gå bort til de forskjellige kontorene for å titte inn. Litt slitsomt å gå etter henne hele tida, for nå begynner hun å bli rask!

Ellers så har jeg både fått den nye macen min (har ikke photoshop ennå:(), og barnevogna. Totalpris på TFK twinner twist duo vogna+ 1 hardbag og adapter ble litt over 6500 kr. Nå har jeg fått regningen fra tollvesenet også så nå er det ingen flere utgifter. Ikke ille da den koster nærmere 10500 kr på Barnas Hus. Skal ta bilde av vogna når jeg får tid:)

Ha en flott helg, alle sammen:)

Null energi...

Derfor lite blogging fra denne kanten for tiden. Sliter med så godt som konstante smerter i bekkenet og null overskudd til noen ting! Er såvidt jeg orker å ta meg av Emma etter jobb, og trening av bekkenet som jeg egentlig skulle ha gjort, har jeg hvertfall ikke ork til! Heldigvis har jeg en snill og hjelpsom mann som gjør ting når jeg ikke klarer å reise meg opp. Men dere skal nok høre mere fra meg snart, håper jeg... Ha en fin mandagskveld alle sammen!

Noen som kan anbefale bekkenbehandling  i Oslo hvor det er mulig å få ledig time?

17 uker på vei og babynavn!

Tiden flyr avgårde når man har et barn fra før av, det skal være sikkert. Nå er jeg 17 uker på vei allerede, og skal snart på ordinær UL. Bortsett fra bekkenløsningen, så har jeg ikke rukket å tenke ordentlig på at jeg er gravid en gang. Håper, håper at vi får vite om det er en jente eller gutt som ligger der inne. Vi fikk jo bare vite 80% sikkert da jeg skulle ha Emma. Så det ble mye offwhite tøy på henne i begynnelsen.

Hvis vi ikke får vite kjønn, så tror jeg ikke vi kommer til å klare å finne noe navn! Syns det er ekstremt vanskelig denne gangen. Emma var vi jo enige om fra jeg var 3 måneder på vei forrige gang. Men nå, så er det mange vi kjenner som har "tatt" navn vi liker allerede... Ikke vil vi at babyen skal få et for spesielt navn heller. Syns noen tar litt av på det området nå til dags, også tenker de ikke på at det kanskje kan bli vanskelig for barnet å vokse opp med et så spesielt navn.

 

Sånn ser det ut ca. når man er 17 uker på vei. Barnet er ca. 17 cm i full lengde, og veier ca. 180 gram. Selv om babyen er liten, så kan han/hun faktisk til og med suge på totten! Litt rart å tenke på. Nå kjenner jeg bevegelse der inne hver dag, men kjenner ikke spark utenpå magen ennå. Babymagen min begynner å se litt mer gravid ut også. Nå er det ikke bare flesk der lengre, haha:-)

Sånn, det var en liten oppdatering fra meg. Ellers har jeg ennå ikke fått macen min, så derfor er det lite personlige bilder på bloggen for tiden. Klarer såvidt å blogge fra denne pcen her:) Lille Emma er syk igjen med høy feber, og hoste. Hun var en dag tilbake frisk i barnehagen før hun ble syk igjen. Så det er ikke bare bare å gå gravid mens man har en liten en fra før av. Tenker naturlig nok mest på hun som er utenfor magen, som er syk og ikke har det bra og gråter "mamma" for å få trøst. Stakkars lille Emma min <3 Håper hun blir frisk fort.

God helg alle sammen!

Pervofanten

"Vil du være vennen min, så kom å gi med snabelen din", lyder det så fint i én av Fantorangens mange viser. Små barn tenker heldigvis ikke koffert, men det gjør jeg! Moren hans er en sjimpanse, og faren en elefant (eller var det omvendt?). Da Fantorangen fortalte dette på TV, så kom det hvertfall fra søsteren min; "Okei... det der var vel litt vel perverst vel?" Så jeg er nok ikke det eneste som syns at han er litt tvilsom:) Lurer på om det er noen voksne i NRK som har hatt det utrolig morsomt mens de har skrevet dette her? Ja, ja... barna liker han hvertfall, og Emma elsker det lille oransje krapylet. Sikkert fordi han er så forbaska "snibel snabel snubel-glad" hele tida;)

Er ikke bitter på Fantorangen altså, men det irriterer meg at jeg får sangene hans på hjernen!!

For en stund siden, så lurte jeg på om Fantorangen fantes på dvd, siden det er han Emma liker best på barne-TV, også fant jeg ut at man kan se klipp på NRK Nett-TV hvis du klikker HER.

Å ha lyst på noe, men å ikke vite hva...

Ja, overskriften sier vel sitt. Sånn hadde jeg det i så godt som hele forrige svangerskap, og sånn har jeg det nå. Det er vel en av grunnene til at jeg ikke la på meg så mye forrige gang tror jeg. De tingene som jeg til vanlig elsker å ha som lørdagskos; som potetgull og sjokolade... ja, de smaker ikke så godt lengre. Og middagene jeg liker er heller ikke så gode lengre. Kjøtt spiser jeg kanskje litt for lite av for tiden, og jeg har mye heller lyst på fisk! Når mannen min skal handle middag for eksempel, så kan jeg nevne en ting jeg tror jeg har lyst på, men allikevel blir det feil når jeg skal spise det... Matlysten er ikke helt på topp for å si det sånn. Men jeg vet at jeg har lyst på noe... men hva?

I går da min kjære skulle løpe bort på Joker å kjøpe noe filmgodis til meg, var det eneste jeg fikk lyst på "lovehearts", og da ble det det da:)

Disse er det forsåvidt mange som bruker mot halsbrann i svangerskapet, men jeg må si at jeg syns Gaviscon hjalp mye bedre:)

Noen flere som har det sånn?

Søskenvogn - hvilken er best?

Siden vi blir enda flere her til sommeren, så må vi begynne å tenke på søskenvogn. Ennå vet jeg ikke helt hvor ofte, og når vi kommer til å bruke den, så derfor er ikke valget så lett. Fra før av, så har vi en Simo Kombivogn, og en reisetrille (som er veldig kjekk på sommeren). Så en ny enkel bagvogn trenger vi egentlig ikke. Men jeg tror nok ikke Emma skal gå fulltid i barnehage når jeg er i permisjon, så da må jeg jo ha med meg begge to på tur! Men jeg vil gjerne ha en vogn som jeg kommer inn i butikken med o.l. Vet at søsteren min hadde problemer med slikt den gangen tvillingene hennes var små. Men det er noen år siden (de er 13 år), så kan hende butikkene har blitt litt mer rullestol/barnevogn-vennlige siden da.

Det er en jungel av søskenvogner der ute, og den er MYE vanskeligere å finne fram i enn i enkeltvogn-jungelen. Her er noen av de vognene jeg har sett litt på:

 • TFK twinner twist Duo har jeg hørt mye bra om. De fleste som har den sier at de er kjempefornøyde med den. Den kan brukes med både bag og sportsdel samtidig, noe som er perfekt for aldersforskjellen mellom Emma og den nye babyen. Også kan ryggene legges ned uavhengig av hverandre. Men den er bred som de tradisjonelle søskenvognene pleier å være, og kanskje ikke så lett å komme seg fram med på trange steder. Men uansett skal den visst være lett å manøvrere med det svingbare forhjulet. MEN, den er dyr. Pris: 8399 kr på Barnas Hus. Hardbag må kjøpes utenom til 1899 kr. Så totalt blir dette en veldig dyr vogn hvis man ikke kjøper den brukt, på tilbud eller i Sverige f.eks.

 • Phil and Ted's søskenvogner har den praktiske greia at den ikke er bred siden det ene barnet ligger bak det andre. Så den er nok veldig kjekk å komme seg fram med i butikker og sånt. Men jeg liker ikke helt at den ene ungen må ligge under der uten oversikt. Den er sikkert kjekk til korte turer, men ikke hvis begge skal sove barna skal sove? Og får babyen luft under der forresten?? Hjulene ser solide ut, og jeg tipper den er både lett og god og trille. Selve vogna koster mellom 4500-5000 kr, og søskensetet ca. 1800 kr. Skal man bruke den til det formålet jeg skal, så måtte jeg kjøpt softbag i tillegg. Og den er jeg usikker på prisen på. • Også har vi en med som kan brukes i mange 16 forskjellige kombinasjoner her da; Baby Jogger City Select. Kan brukes med bilsete, og også som enkeltvogn til ett barn. Jeg liker at denne ikke er så bred, men allikevel så ligger/sitter barna som i en vanlig vogn. Også med denne som Phil og Teds er det er lettere å komme fram rundt omkring. Utenom de små forhjulene, så er dette min favoritt. Skulle gjerne hatt noe liknende denne med mer solide hjul! Enkel vogn uten søskensete koster 5999 kr på babycare.no og vognbagen 2999 kr på samme sted.

Se så morsomt det ser ut for barna å sitte mot hverandre for eksempel:

Ingen av disse vognene er spesielt billige, så jeg vet ikke om det blir noen av disse i det hele tatt. Vi ender sikkert opp med å kjøpe en i Sverige eller en brukt en.

Har du en søskenvogn å anbefale meg? Har du prøvd noen av disse vognene?

Stakkars stakkars liten...

I natt våknet vi av at Emma satt og kastet opp i hele senga si.... Uffameg. Sengetøy, dyne og alt gikk rett i vaskemaskinen, og lillemor rett i dusjen. Dette er første gangen Emma kaster opp slik som dette. Og det ga seg ikke med denne ene gangen skal jeg si dere. Det er stunder som dette man virkelig setter pris på tisselaken!! Så i dag er pappa'n hennes hjemme med henne.

Bildet av Emma er tatt i oktober...

Først lurte vi på om hun hadde fått hjernerystelse. Hun falt nemlig og slo seg i panna i går kveld. Og det var ganske så hardt fall... Emma skader seg jo hele tiden selv om hun er en rolig unge. Lurer på hvordan det er med de virkelig aktive barna jeg da. De som løper rundt non-stop. De må jo slå seg enda oftere?

Ringte legevakten også til og med, men de mente det bare var å vente og se. Hvis formen var ok ellers var det ikke farlig. Damen der sa også at det skulle ganske mye til for at så små barn fikk hjernerystelse, og at de tåler veldig mye. Så det var jo beroligende. Så ringte vi til barnehagen, og fikk høre at det gikk skikkelig omgangssyke der. En av de ansatte hadde også fått det. Så mest sannsynlig er det omgangssyke.... Ønsker lille jenta mi god bedring jeg. Tenker på henne hele tiden her jeg sitter på jobben.♥

Svangerskapskontroll og litt shopping

Ja, i dag var jeg på min første ordentlige svangerskapskontroll i dette svangerskapet. Siden det har vært juleferie osv. så har jeg ikke fått gjort det før nå. Fikk høre hjertelyden til det lille nurket også, og det er alltid beroligende♥. Legen ga meg 40% sykemelding, så vi får håpe det hjelper på bekkensmertene med litt kortere arbeidsdager. Kanskje jeg får litt mer tid og energi til å trene, som er ganske viktig for meg nå.

Etter jobb i dag måtte jeg bare innom noen butikker som jeg gikk forbi. Fant en billig topp på Cubus som jeg får plass til magen i. Må vel bare innse at jeg ikke ser så stilig ut i vanlige klær for tiden. Akkurat det hater jeg med den perioden her. De fleste gjetter nok bare at jeg er litt feit, hehe. Den kosta bare 99 kroner, og det er jo salg overalt nå så jeg! Farlig...

Og siden Nespresso har butikk i byen, fikk jeg kjøpt meg litt kaffe til maskina også:) Veldig praktisk! Også passet det veldig bra at ARK ligger rett ved siden av, så jeg fikk kjøpt bok nr.4 i True Blood-serien. Ble nemlig ferdig med nr.3 på vei hjem i dag. Så nå gleder jeg meg til å begynne på den. Klarer ikke å legge fra meg den serien altså! VELDIG spennende. Og ikke nok med det, så lå Id foundationen jeg venta på i posten da jeg kom hjem (150 kr på ebay, bra kjøp!;)).

Men, men... Nå skal jeg prøve å følge med litt på Gossip Girl, som jeg ser på litt innimellom:)

Bassengtrening for gravide?

Noen her som har drevet med det? Nå har jeg så store plager med bekkenet mitt allerede at jeg må finne på noe sånt. Tenker også på gravid-yoga, men vet ikke hvor lurt det er for ei som har vært på yoga to ganger i løpet av livet... Hvor har de slik bassengtrening i Oslo forresten? Noen som vet om man får det gratis med rekvisisjon fra legen??Skal til legen i morgen, så jeg får vel høre litt med henne også:)

Enda et nytt år!

I går var  vi som nevnt hos min storesøster og feiret det nye året som skal komme.. Et år med mye forandringer for min del... Tenk at vi skal få enda et nytt familiemedlem! Også fyller jeg 30 om noen måneder også...Iiiik ;)

Vi spiste nydelig kalkun (Emma også selvfølgelig), og koste oss kjempemasse. Niesen og nevøen min var der (tvillinger på 13 år), og såklart samboeren hennes. En gravid og trøtt dame holder ikke ut like lenge som andre folk, så jeg måtte ta meg en hvil før fyrverkeriet. Er jo så trøtt hele tida, og bekkenet gjør vondt omtrent hele tida det også... Emma hadde det gøy hun selv om hun la seg klokken åtte. Hos tante fikk hun kose med både marsvin og undulat, og stjålet seg en pepperkake som stod i en bolle på bordet. Lille frekkasen vår;) Hun våknet ikke av fyrverkeriet heller, selv om det smalt som bare det ved husene rundt. Fyrverkeriet kikket vi på på verandaen deres i andre etasje, hvor det er god utsikt. Her er noe av det fyrverkeriet som blir sendt opp av bydelen, og det er det som er finest å se på!Fint ikke sant? Hadde dere en fin nyttårsaften da? Og har du noen nyttårsforsetter? Jeg har ingen... bare planer som jeg håper på å realisere for en gangs skyld. Er veldig flink til å planlegge og drømme uten å gjøre noen ting, og det skal det bli slutt på!

Camilla Marie

31, Skien

Jeg er en grafisk designer/ mac designer som trenger litt utløp for mine kreative sider. Derav denne bloggen. Jeg har mange meninger, og egentlig veldig mye jeg vil si :) Det som opptar mesteparten av tiden min nå er barna mine Emma og Emil. Emma ble født 23.okt 2009, og Emil ble født 13. juli 2011. Jeg elsker å være mamma, og syns selvfølgelig at barna mine er verdens søteste! Jeg skriver ofte om barneutstyr, og bloggen min inneholder alt fra personlige innlegg til råd og tips. I sommer flyttet vi inn i et over 100 år gammelt trehus, så det blir også litt om interiør og oppussing. Lurer du på noe så kontakt meg gjerne på ✉ mail: badcamilla@gmail.com Bildene mine kan bare brukes med min tillatelse!!
Norske blogger

 GuestsHuset vårt:Kategorier

Arkiv