GAMMEL BLOGG - DU VIL NÅ BLI DIRIGERT TIL DEN NYE BLOGGEN!
hits BARNEUTSTYR (Bloggen har flyttet til www.camillamaries.com)

BARNEUTSTYR

Billig ull er gull

Det lønner seg å handle på salg. Hvertfall når det gjelder ull! Alt dette kom på 410 kr til sammen. Det er BILLIG. 49,90 kr per del, og 29,90 for halsene. Nå har Emma og Emil litt ull til neste år.

Jeg vet ikke hvor mye som er igjen av dette salget på butikkene da. Jeg har en venninne som jobber på Rema som kjøpte inn for meg... Så det er nok kanskje tomt nå.

Tips meg gjerne hvis du vet om ull på salg!

Jeg gir bort en goodiebag fra Barneloppis.no!

Etter flere krevende dager med sykdom i familien er jeg tilbake på bloggen. Og da med en liten giveaway:-) Har du vært på Barneloppis.no? Det er Norges nye gratis nettside for kjøp og salg av brukt og håndlaget barneutstyr.

I den forbindelse har Barneloppis.no med sine sponsorer laget en spennende goodiebag!

Emma syns den var kjempespennende! Obs! bilder av Emma skal ikke brukes for å illustrere konkurransen på andre nettsteder enn mitt!!

Damene bak Foreldremanualen (som jeg skriver for) er gründerene bak Barneloppis også, derfor fikk jeg noen ekstra goodiebags å gi bort til venner. Én av de vil jeg gi bort til dere!

Goodiebagen inneholder produktprøver og tilbud fra forskjellige samarbeidspartnere! (Innholdet kan variere) Nettet som alt ligger i er svanemerket, og kan for eksempel brukes til å frakte klær til og fra barnehagen i:-)

Det eneste jeg vil at du skal gjøre er å dele budskapet videre slik at flere får vite om Barneloppis!

Dette kan du gjøre enten ved å linke til denne konkurransen på bloggen din eller facebook. Etterpå kan du skrive i kommentarfeltet mitt at du deltar! Siste frist for å delta er 3.februar.

Ullgenser og syke barn

I dag og i går har vært noen krevende dager med to syke barn. Emma måtte hentes tidlig i barnehagen i går stakkar fordi hun hadde feber. Det er ikke noe gøy når barna bare gråter og gråter og ingenting hjelper. Stakkars mine søte små.

Men jeg fikk et par pakker i posten denne helgen da. Blant annet denne nydelige ullgenseren til Emma fra Name it. Den bestilte jeg på salg på KnertenogKaroline.no og den kom superraskt i posten! Tips: Apropos salg på ull, så er det faktisk kjempebillig fra Pierre Robert på Rema nå!

Mannen har jobbet på huset i hele dag, så da har jeg tatt meg av de to små. Men selv om barna er små, så krever de sitt. Det er ikke så lett når begge to helst vil ligge i fanget til mamma samtidig, men jeg har nå fått løst det på noen kreative måter allikevel :-)

Men nå sover mine to engler, og nå skal jeg bare slappe av foran TV med beina i været og ta litt velfjortjent sjokoladeis! Jeg brukte egentlig opp godisdagen min i går, men skitt au. Ha en fortsatt fin helg til alle:)

Januarsalg: barneklær

Gjett hva jeg betalte for denne dressen til Emma??

Jo, den nette sum av 87 kroner... Ikke verst? Det er en vinddress som hun kan ha til våren, og den er kjøpt på Name it. Det gjelder å følge med nå, for man kan virkelig komme over noen kupp. Neste på agendaen er å finne ulltøy til barna som de skal bruke neste vinter.

Benytter du deg av januarsalget?

Leketøy som holder det gående!

I disse tider med all leketøysreklamen før jul, så slår det meg at mange av de lekene som fantes da jeg var liten faktisk finnes fortsatt. Ofte i en litt oppdatert versjon såklart. Noe jeg kom over for litt siden som jeg husker godt er Polly Pocket. Små dukker med små hus som får plass i lommen. Venninnen min hadde sånne, og jeg syns de var kjempefine. Når Emma fyller 4 år, kan hun også få Polly Pocket:-)

Men en ting lekene IKKE hadde i min barndom var egne nettsider med spill:

Jeg lurer på hvordan jeg en dag skal forklare Emma en gang at vi vokste opp uten internett? ;-)

Endelig blånisselue!

For ikke lenge siden skrev jeg et innlegg på Foreldremanualen om Blånisseull. I dag fikk Emma endelig den etterlengtede blånisseluen sin. Ikke bare fant jeg en butikk som solgte de, men de solgte alt fra Jul i Blåfjell med 40% rabatt. Så det var jo flaks. Luen kommer bare til å passe til Emma i vinter, så til neste år får Emil arve den.


Og når det er salg, må man benytte sjansen. Emma fikk en søt blondeullgenser også...

Nesten så jeg lurer på om jeg skulle ha kjøpt mer.... Emma bruker jo nesten bare ull om vinteren, så da trenger man jo litt. Jeg kunne jo ha kjøpt inn litt til neste år! Men kanskje det blir enda billigere etter jul?

Balansesykkel fra Liten og Blid

De blir kalt balansesykler, løpesykler eller gåsykler. Jeg snakker om sykler for de aller minste uten pedaler, noe som har blitt mer og mer populært de siste årene. På denne måten lærer barna seg å holde balansen på sykkelen uten støttehjul, og kan løfte opp bena fra bakken når de er klare for det.

Emma elsker denne flotte løpesykkelen fra Liten og blid. Det er jo ikke akkurat syklevær ute ennå, men enn så lenge blir den brukt inne i huset. Disse syklene fins for forskjellige alderstrinn opp til 6 år. Denne her er beregnet fra 2-5 år.

Denne sykkelen har mange fine detaljer, og når den ikke blir brukt, tar den seg flott ut der den står! Og kvaliteten er det ingenting å si på, så denne kan bli brukt til flere barn. Jeg skal vise dere noen bilder av Emma som sykler på den ved en senere anledning:-) Hun begynner å bli flink allerede!

Dagens julegavetips fra meg! Syklene får man kjøpt på litenogblid.no.

 

{sponset omtale}

Luer og kalendergaver

I dag har jeg handlet siste rest til Emma's gavekalender! Men så fant jeg ut at jeg manglet teip her og får dermed ikke pakket inn noe før i morgen. Men det gjør ingenting. Vi har funnet ut at Emma skal åpne kalenderen sin på ettermiddagen. Dermed får pappa'n også vært med, og i tillegg slipper jeg at hun maser om å ta med ting i barnehagen:) Dere får desverre ikke se kalendergavene hennes enda, da jeg skal blogge de senere. Men dere kan få se Emil sine nye ulluer som jeg kjøpte i dag:

Den ene er ribbestrikket, men man ser det ikke så godt her. Og den blå er fra årets nye vinterserie. Det var masse fint som jeg hadde lyst på til Emil. Han er jo så fin i blått!

Ha en fin kveld allesammen! Jeg er overmåtelig trøtt om dagen, og lurer på hva jeg skal gjøre for å ikke være så trøtt... Og det er ikke bare jeg som er trøtt. Alle er trøtte her i huset for tida...

Noe å ønske seg til jul

JOHA Heldress i Soft Wool:

(Fins i andre farger). Ei på barselgruppa mi hadde en slik til sin vesle jente, og den virket utrolig god. Det jeg likte med denne dressen var at den virket romslig, den har IKKE hette, og man slipper votter og fotposer. Man kan nemlig brette den over både hender og føtter slik at den blir hel. Og ull er jo gull.... ;-)

Tilbud til leserne mine!

Kjære blogglesere. I samarbeid med nettbutikken Barnepalasset.no har jeg supert tilbud til dere!

 

Dere får - 25 %Lillelam, alle Lexington produkter , UGG produkter og alle stelle/bade produkter i kategorien BAD/STELLE! For å aktivere tilbudet, skriv BLOGG15  inn i kodefelt i kassen og aktiver (knapp ved siden av). Tilbudet varer kun ut november!!!

Noen av de flotte produktene dere kan få rabatt på:


Som mine faste lesere vet, så eeeelsker jeg denne dressen fra Lillelam. Emil har en slik som er arvet etter Emma, og jeg tror det faktisk er favorittplagget over alt babytøy jeg har hatt!

Uggs er noe av det varmeste man kan kle små babyføtter i!

Lexington-produkter gjør seg på barnerommet!


Barnepalasset.no har et kjempegodt utvalg til både barn og baby. Her finnes både klær, leker og interiør til barnerommet og kjente merkevarer. Utvalget til de aller minste babyene er også bra, så et fint sted å handle hvis man skal kjøpe gave for eksempel. Vel verdt et besøk!

Jeg kommer til å savne håndbremsen...

Gjett hva jeg har gjort da? Jeg har vært fornuftig.... Jeg har nemlig solgt TFK Joggster Twist vogna til Emil. Det var ikke lenge vi hadde den. Jeg fant ut at jeg sikkert kom til å klare meg fint med den fine Emmaljunga City Crossen som jeg kjøpte brukt. Det er jo en utrolig god vogn. Også tapte jeg ingenting på å selge TFKen. Heller tvert i mot, hehe.

Men jeg kommer til å savne den håndbremsen...

Det er bratte bakker på vei ned til byen her vi bor...

Håper ikke jeg angrer for mye nå da. Det er jo den vogna jeg har likt best. Jeg og finn.no altså. Kjøper og selger og holder på:-)

Den letteste måten å få i babyen tran!

Tran har mange helsefordeler, så her i huset vil vi at alle skal få i seg tran hver dag! Lille Emma har blitt veldig flink til å ta tran, og sier "mer, mer" etter å ha fått i seg en spiseskje. Utrolig nok. Men det er jo ikke så lett å venne seg til bestandig. Og det var en lang prosess å få Emma til å like tran. Så nå er det Emil sin tur å bli like godt vant til tran. Han syns ikke det er så nydelig akkurat... Her om dagen gikk jeg dermed til innkjøp av Easytran. Og jeg må si den gjør hverdagen utrolig mye lettere her i huset. Nå får jeg i Emil tran hver dag uten søl!

Dette har Easytran som den vanlige plastsprøyta ikke har:

 • Så smal at den går ned i tranflaska
 • Setter i gang sugerefleks
 • Design som barna liker

Jeg anbefaler den på det sterkeste til alle med små barn! Kan kjøpes på easytran.no. Charlott er en av gründerene bak Easytran og har bloggen mammaogherman.blogg.no som jeg også har fulgt med på en god stund. Syns de er flinke som har kommet opp med noe så lurt!

Vinterskoene til Emma

Årets vintersko er i boks til lille Emma. Og i år falt valget på disse fra Ecco:


Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har lest noen tester av vintersko for barn i år, men vet at Ecco pleier å være bra. Jeg var faktisk ikke med å kjøpe disse en gang, da Emma og pappa'n fikset det på egenhånd. Syns de var flinke jeg:)

Gjett hvilken størrelse 2 åringen vår måtte ha i disse vinterskoene da? Hele størrelse 25!! Syns det hørtes utrolig stort ut med en gang, men de var og målte føttene hennes i to skobutikker. Hun vokser så fort lille snuppa vår, og får vel kanskje bli svømmer hvis føttene hennes fortsetter å vokse i den hastigheten. I sommer brukte hun jo størrelse 22...

Hvilke vintersko har du valgt til barnet/barna i år?

Never too small to rock

Lille Emil, så søt i rockepysjen sin fra H&M:

Jeg syns vanligvis ikke babyer er så fine i svart, men det syns jeg Emil er. Han får jo så gode roser i kinnene når vi fyrer i peisen om morgenen:)

I dag har vi gått oss en tur med Emmaljungaen som jeg kanskje skriver litt om etterpå. Nå skal storesøster hentes i barnehagen!

Enda en barnevogn!

Ja, noen vil vel kanskje kalle meg barnevogndilla, og de har vel sikkert rett... Men når man har to barn, så er det ikke sikkert det holder med to enkeltvogner. Spesielt ikke når den ene vogna står fast i barnehagen.

Hadde egentlig ikke tenkt til å kjøpe noen flere, men så kom jeg over denne her. Den hadde jeg ikke råd til å la gå fra meg:Bildene er fra finn-annonsen. 1500 kr for en Emmaljunga City Cross inkludert Citybag (ikke avbildet)!! Det må jo kunne kalles et kupp?! Vogna er hel og pen og ren. Innimellom, så fins det folk som ikke er så opptatt av å tjene penger på sine brukte ting.

Det er veldig greit å ha en vogn hvor jeg kan ha Emil mot meg når han begynner å sitte. Det kan jeg nemlig ikke med TFKen. Og denne her blir vel Emil sin barnehagevogn etterhvert. Pluss at jeg alltid har vært svak for Emmaljunga, og nå har jeg endelig en jeg også!

Lego!

Lego er alltid populært hos de små, og Emma var kjempeglad for å få sin første Lego Duplo på bursdagen sin. Papiret ble fort røsket av da hun så hva det var for noe...

Hun var flink til å bygge også, så dette må hun ha gjort før i barnehagen. Hun hadde bare vanlige treklosser hjemme fra før av.

Jeg lurer på hvor lenge Lego har vært egentlig? Vi elsket det jo også som små. Apropos barneprogrammer som jeg skrev om i forrige innlegg. Nå blir det jo til og med laget filmer hvor karakterene er Lego-figurer:

Men den så kanskje litt skummel ut for Emma da...

Pysjamaser og sånt...

I går ble det litt shopping på H&M til de to små. Det ble mest til Emil da. Han vokser jo ut av alt han har! Eneste som er til Emma her er Hello Kitty strømpebuksa og hårspennene:-)

Når babyen vokser så fort som vår lille Emil, så kan det være greit med noen pysjer uten føtter også. De kan man ha litt lenger:) Den sorte rocke-pysjamasen er selvfølgelig min favoritt! Men det er pysj i ull vi egentlig er ute etter nå. Noen som kan anbefale meg noen gode noen som man har råd til å kjøpe flere enn én av??

Jeg har kjøpt Babybjörn!

Dette uglesette bæretøyet som jeg bestemte meg for å aldri kjøpe har jeg kjøpt i dag! Den er kanskje ikke like ergonomisk korrekt som en Meitai eller et bæresjal (jeg har begge deler), men gurimalla så enkel den er å sette på i forhold! Også betalte jeg bare 150 kroner for en lite brukt Babybjörn Active som jeg fant på finn. Dette er den med bittelitt mer støtte i ryggen enn den originale.

Sånn ser den ut:

Behovet for en slik sele har meldt seg når vi for eksempel skal handle og må inn på senteret for å se etter en sånn handlekurv med babysete. Da er det utrolig kjekt å bære Emil på denne måten i steden for på armen.

Ullgutt!

Ull er gull til små babyer. Og det er stort sett det går i av klær her når det begynner å bli kaldere. Her ser dere Emil i Lille Lam-dressen han har arvet etter Emma. Er nok ikke lenge før den blir for liten! Passer akkurat. Også har han ullue fra Nameit og ulltøfler fra Janus.


Lille skjønningen har vært med mamma på handletur i dag!

Dagens baby outfit

Denne overskriften var egentlig bare en unnskyldning til å poste noen skrytebilder av gullgutten min. Men for de som lurer på hva han har på seg, så er ullbodyen og ullsokkene fra Cubus og buksa fra Name it.Lille Emil begynner å bli stor gutt! Om en uke så er han 3 måneder gammel allerede! Når jeg sammenlikner med bilder av Emma på den alderen, så er de veldig like. Skal bli spennende å se hvordan Emil ser ut i 2 års alderen:-) Han er veldig glad og sosial, og skravler mye. De som har sett videoklippet på facebookgruppa mi (som jeg ikke fikk til å poste her) har sett et eksempel på skravlinga hans. Han har nemlig mye på hjertet stort sett, og smelter mammahjertet med alle de skjønne ansiktsutrykkene sine ♥

Konkurranse med flott premie!

Divamamma holder en konkurranse på bloggen sin hvor man kan vinne en superflott premie! Dette må jeg bare dele videre, for denne premien var finere enn i de fleste bloggkonkurranser. Man kan nemlig vinne en vognpose fra Eloide Details. Krysser fingrene for at Emil skal få en ny vognpose;-)

Trykk på bildet for å komme til konkurransen!

Ull til små og store prinsesser

Jeg syns Janus blondeull er helt herlig, og jeg har en slik trøye til meg selv... Emma hadde en body i blondeull da hun var baby, og i år så ønsker hun seg en slik trøye (snart 2 års bursdag, hint, hint). Det pynter litt ekstra opp med blonder, og pluselig er ullundertøyet utrolig pent å se på!

   

Ull er alltid gull, og det finnes ikke noenting som varmer og regulerer temperaturen like godt.

Emil ønsker seg...

Lyseblå ull fra Lillelam:

Spesielt elsker jeg denne sparkedressen:

Emma hadde akkurat samme bare i beige, men den begynner nok å bli liten til Emil allerede. Emma ble jo født senere på året, i tillegg til at Emil er større enn det hun var. Jeg elsket den dressen til Emma. Den var akkurat passe varm i barnevogna og på bilturer.

Et lite bilde jeg gravde fram i arkivet. Utrolig hvor fort tiden har gått. I oktober er hun 2 år allerede!

En luring i skjønn ullbody

Her om dagen fant jeg en kjempefin ullbody til Emil. Og den fant jeg på Cubus. Mye finere enn de fleste ullbodyer vil jeg si. Lille luringen min poserer i den fine bodyen sin:
Noe av det herligste som fins er når babyene begynner å kommunisere. Lille Emil gjør det hver dag. Han prater med oss på sitt egne lille babyspråk og smiler og ler:) Her var han i skikkelig godhumør!

Vi får se hvordan denne dagen blir da. Lille Emma har feber, men er i godt humør. Og snart våkner Emil... Så får håpe begge to er like glade:)

Ut på skoshopping, aldri sur

I dag gikk jeg en tur ned til byen for å kjøpe sko til Emma. Heldigvis begynte det ikke å regne skikkelig før jeg var på vei hjemover igjen, og jeg var forberedt med både regntrekk og regnjakke (begynner å bli dreven gitt). Jeg elsker virkelig området vi bor i nå. Ikke bare bruker jeg 15 minutter på å spasere ned til sentrum, men se hvor koselig det er på vei ned da:

Bortsett fra søppelkassene så er det jo som å komme tilbake til 1800-tallet! Det var nemlig da husene her ble bygget (og sent 1700-tall), og det lyseblå dere ser der er "Ibsengården" (hvor Henrik Ibsen bodde en liten stund).

Mannen til venninnen min i Oslo hadde forresten kjørt igjennom Skien i dag også, og da hadde han sett meg utenfor butikken "Barnekroken"... Det er da man skjønner at dette er en del mindre enn Oslo:)

Emma trengte tøfler til å gå med i det kalde huset vårt, og noen overgangssko til barnehagen. Jeg endte opp med disse to Skofus-parene:


Tøflene er i ull, har en myk såle og fast hælkappe. Får håpe de varmer litt!

Sålene på disse skoene virket bevegelige, og skoen i seg selv var ganske lett. Dette var hovedgrunnen til at jeg valgte disse. Mange slike "overgangssko" er så forferdelig tunge og klumpete, og det gjør noe med ganglaget til disse små. Det skal jo være enkelt å bevege seg og leke i barnehagen!

Emma ble utrolig fornøyd med å få lov til å gå med sko (tøfler) inne i dag - hun elsker jo "KOI" som hun kaller det ;-) Lille søta vår.

Hvordan kjøpe barnevogn fra Tyskland

Siden jeg har bestilt to barnevogner fra Tyskland med stort hell, så får jeg ganske mange spørsmål om dette. Både på mail og på bloggen. Derfor tenkte jeg å lage en bruksanvisning her som jeg kan vise til. Så her skal jeg gå igjennom hva du må gjøre, og hvordan du regner ut prisen punkt, for punkt. Jeg føler at nettsiden kiddies24.de er trygg i og med at jeg kjenner flere norske som har bestilt derifra, også er de flinke til å svare på mail.

Disse to har jeg kjøpt:

Sparte ca. 3000-4000 kroner per vogn i forhold til norske priser.

Det er ikke vanskelig å kjøpe barnevogn fra kiddies24 i det hele tatt, og barnevogn er tollfri vare, så det kommer ingen uforutsette regninger etterpå. Den eneste regningen som kommer etterpå er med norsk MVA (25%), og postens behandlingsgebyr (under 200 kr).

SLIK GJØR DU:

 1. Gå inn på den tyske nettsiden kiddies24.de. Velg språk øverst i høyre hjørne til engelsk, og valutaen til EUR (hvis det ikke står slik allerede).
 2. Lag deg en login med din norske adresse. På denne måten ser du prisene på vognene minus tysk mva på 19% når du er logget inn. Tysk mva skal nemlig ikke vi betale. Vi får regning på den norske mva på 25% i ettertid.
 3. Legg varene du vil ha i handlekurven, sjekk ut og betal med mastercard eller liknende.
 4. Du mottar sporingsnummer, så du hele tiden kan følge pakken. Pakken kommer på døra.

Bestillingstid:

Begge ganger har jeg motatt vogna 8 dager etter bestilling, men det kan sikkert ta lengre tid. Alt ettersom hvor raske de er på posten og i tollen også. Men kiddies pleier å sende ut neste dag hvis varen er på lager.

HVIS VAREN IKKE ER PÅ LAGER:

Det skjer ofte at ting ikke er på lager på Kiddies24.de. Men som oftest får de varene fortløpende, og forventet leveringstid står på nettsiden. Forrige gang bestilte jeg en barnevogn som ikke var på lager, og satset på at det gikk greit. Det gjorde det, og jeg fikk barnevogna på døra 8 dager etter bestilling. Hvis man lurer på når de får en vare, så kan man alltids sende mail: info@kiddies24.de eller fylle ut kontaktskjemaet med spørsmålet ditt.


SLIK FINNER DU TOTALPRIS:

Prisen på vogna du skal bestille kommer an på valutakursen den dagen du betaler den. Hvis du lurer på hva prisene er i NOK kan du gå inn f.eks gå inn på Aftenpostens valutakalkulator.

Betalingen for vogna gjøres i to omganger: Betaling på nettsiden, og betaling på regning etter motatt vogn.

 1. BETALING PÅ NETTSIDEN: Mesteparten betales på nettsiden. Etter at du har lagt varene i handlekurven, så kan du sjekke ut slik at du ser hva du skal betale i porto. Portoen er litt forskjellig etter vekten på varen. Nå ser du totalpris på den første betalingen. Oversikt over portokostnader kan du se HER.
 2. BETALING I ETTERTID: Etter motatt vogn, så får du en regning på norsk mva (25% av det du betalte på nettsiden), og postens behandlingsgebyr (ca. 188 kr).

EKSEMPEL:

TFK Twinner Twist Duo inkl. 1 hardbag:

Frakt:

Totalt: 651,20 EUR

651,20 + 162,80 EUR (MVA 25%)= 814 EUR

I norske kroner:

Det siste man skal plusse på da er postens fortollingsgebyr (188 kr)

6242 kr + 188 kr =

TOTALPRIS: 6430 kroner

Så her er det bare å kjøre på. I Norge ville prisen vært på ca 10000 kroner, så man sparer jo penger! Kiddies24 burde nesten gitt meg betalt for dette innlegget. Syns selv denne bruksanvisningen var ganske grundig, så framover kommer jeg kun å vise til dette. Håper dette var noen til hjelp!

Vippestol og Stokke newborn

Er det noe jeg virkelig anbefaler til nybakte mødre, så er det å ha en vippestol. Det er rett og slett et must! Vi har to stykker vi. Det er kjekt nå når vi har to etasjer, så slipper jeg å bære den opp og ned hele tida. Emil elsker å sitte i vippestolen allerede. Har hele tiden ønsket meg en Babybjørn vippestol også, og her ser dere den som jeg kjøpte brukt for 400 kr inkludert leken. Babyer sitter kjempegodt i denne stolen, og den vipper utrolig bra.

Det er et par bittesmå hvite malingsflekker på denne, men ellers er den i god stand. Syns finn.no er et genialt sted for å finne babyutstyr. Ofte bruker man det jo ikke så lenge, så det er liten vits i å kjøpe alt nytt. Lille Emma har også lyst å sitte i denne stolen (som i alt annet Emil har). Også har hun funnet ut av vippefunksjonen, så jeg må passe på når hun tar i fart for å gjøre det moro for broren sin ;-) Det kan bli litt voldsom vipping for en liten tass, men det skjønner jo ikke Emma.

Her sitter Emil i Stokke newborn setet sitt, nok en genial oppfinnelse. Hadde denne kommet på markedet tidligere, så hadde jeg hatt den til Emma. Den kan også brukes som vippestol på gulvet, men det er best å ha den fastmontert for å slippe å ta den ned hele tiden. Emil pleier å sitte der når vi spiser, slik at han også får være med. Emma vil gjerne sitte på samme stol, og prøver å sitte under Emil :)Emma er så glad i "babyen sin" atte, og koser han hver dag. Hun har lært seg navnet hans også. Først het han bare "bebi", men nå sier hun Emil også. "Mamma, pappa, bebi... Emil" ramser hun opp. Lille søta vår. Spesielt når jeg henter henne i barnehagen og sier at vi skal hjem;)

Nå sporer jeg litt av som vanlig. Sånn er jeg når jeg snakker også. Det vet dere som har møtt meg:) Jeg vil jo gjerne fortelle alt mulig, og noen ganger er jeg umulig å stoppe kjeften på. Men det innlegget skulle handle om var vippestoler. Hvilken syns du er best?

Har bestilt vognpose til Emma!

Lille Emma trengte en ordentlig vognpose nå som hun sover i vogna i barnehagen. Den hun hadde tidligere begynner å bli liten, så den skal Emil bruke i vinter. Vanlig Voksi Classic blir visst litt åpen til så store barn som Emma, så valget falt på Voksi Urban i fargen svart:


Voksi Urban har to overdeler, en kortere og en lengre, som gir posen lang brukstid, til ca 6 år (men spørs vel om vi bruker den så lenge.) Blir vel heller at Emil arver den når Emma slutter med barnehagesoving? Den er fôret med dun og fjær, og har en underdel av ull. Fikk den til en ok pris på kopbarnvagn.se. Her koster den 1585 kr fraktfritt og uten noen andre omkostninger. Det var jo ikke så ille med tanke på at den koster 1999 kr i Norge.

Hadde egentlig tenkt å kjøpe testvinneren Igloo Troller, men den selges ikke i noen butikker her. Den koster jo omtrent det samme som jeg ga for Voksi Urban posen. Og Igloo Troller og Voksi Urban skal visst være så og si identiske, og laget av av samme fabrikant. Håper vi blir fornøyde!

Hvilken vognpose har du?

Med en sovende baby på magen...

Nå har jeg testet bæresjalet fra Tricot slen for første gang:

Føler ikke at jeg fikk det helt til, fordi jeg får litt vondt i skuldrene... Men noe må jeg ha gjort riktig, for lille Emil ligger og sover inni der:) Nå ligger han i fosterstilling. Prøvde den stillingen med kroppen rett opp og ned først, men da begynte han å gråte. Det var litt dumt siden den var enklest å knyte. Men nå ligger han hvertfall og koser seg:)

Babyutstyr fra finn.no!

I dag har jeg vært en tur i Porsgrunn og hentet noen ting jeg kjøpte brukt på finn.no. Det ble en Babylonia Tricot slen i fargen Petrol:

Og en blå Babybjørn-stol med tilhørende treleke:

                          

Det er mye kjekt å finne på finn! Alt var pent brukt, og ble solgt til under halvparten av nypris;) Så i morgen skal jeg teste bæresjalet på Emil. Det virket veldig enkelt å knyte syns jeg. Syns det var enklere enn Meitaien vi har fra før av. Blir litt hekta på finn.no jeg, men syns det er litt kjedelig at det blir lagt ut færre annonser i dette området enn det jeg pleide å finne i Oslo. Noen ting er kjedeligere i en liten by, selv om jeg trives bedre her enn i leiligheten vi hadde i Oslo ;-)

Hvilket bæresjal?

Nå vurderer jeg virkelig å skaffe meg et elastisk bæresjal til lillemann. Men hvilket skal jeg velge i såfall??

Har en Mei tai fra før av, men syns den er litt knotete å få på. Og stoffet er litt tjukt også, så jeg syns den egner seg best utendørs. I tillegg syns jeg den var bedre egnet til litt større barn enn nyfødte. Brukte den ikke supermye på Emma, men nå når jeg har to barn og kun to hender, så melder behovet seg mye sterkere.Har du erfaring med bæresjal?? Vil høre positive og negative. Er det samme hvilket merke man går for, eller er det noen forskjell??

Finn-kupp!

Jeg har ikke rukket å blogge om Emil sin vugge, så det skal jeg gjøre nå! Vuggen hans kjøpte vi brukt på finn.no til den nette sum av 200 kr!! Den er superkjekk, og har hjul så man kan trille den rundt. Angret litt på at jeg solgte Rockstar Baby vuggen til Emma, men denne her gjør samme nytten. Hvis ikke bedre... Her kan man nemlig vugge den samtidig som man har på hjul, og det kunne man ikke med den andre. Emil sover kjempegodt i denne om natten, selv om jeg ikke har brukt vuggefunksjonen en gang (Emma ble nemlig litt avhengig, så bruker det kun hvis nødvendig denne gangen).

Litt dårlige mobilbilder, men slik ser den ut:Madrass og sengekant kjøpte vi i tillegg på Barnas Hus, for sånt kjøper jeg ikke brukt. Egentlig hadde vi tenkt å male vuggen hvit, men kom aldri så langt siden den ble kjøpt rett før jeg fødte. Så nå får den bare være sånn. Dette er vel det beste kjøpet jeg har gjort på finn noensinne, så det lønner seg å følge med der! Hurra for gjenbruk sier jeg bare:)

Har du noen gang gjort et finn-kupp?

Cute baby outfit

Jeg syns lille Emil var så søt i dette antrekket fra H&M. De har mye herlige babyklær på H&M, og dette fantes i humle og frosk også (tror jeg det var). Elsker babyluer med ører på;-) Bildet er fra forrige uke, så det ble nok siste gangen dette ble tatt i bruk. Nå er nemlig høsten her. Fint vær og sol ute, men jeg har fått på meg en god myk og varm joggedress.

Nå får jeg vel kikke litt på høstklær til han i steden. Vi har egentlig nok klær nå, men mangler "genserjakker" har jeg sett. Var veldig vanskelig å finne slikt i butikkene i sommer, men jeg tipper det har kommet nå.

Ha en fin tirsdag!

Jeg elsker denne barnevogna!

Jeg kan ikke få rost TFK Twinner twist Duo vogna vår nok. Må si at dette var et utrolig genialt kjøp! Og nå er mannen også overbevist. Han syns faktisk at den er genial! Det er så utrolig digg å slippe å ha med to vogner, og denne vogna tar jo faktisk litt mindre plass sammenslått enn Simovogna vår. Den er lett og trille også, og faktisk ikke mye smalere enn man skulle tro. Den kommer gjennom de fleste steder, og funker fint i butikken også.

Lille Emil sover godt i den. Og bak ved hodet er det en lufteluke med netting, noe som er helt supert i sommervarmen! Her er den tilhørende myggnettingen over også.Emma er egentlig ikke så superglad i å sitte i vogn, men sitter utrolig godt i denne! Hun sovner ganske fort i den. Angrer ikke på dette kjøpet hvertfall. Og har superlyst på enkeltvogn i TFK også, i stedenfor den tunge Simoen. Det er noen skikkelige oppoverbakker her, siden vi bor i høyden over byen. Hvis noen lurer på hvor jeg kjøpte vogna, så var det på den tyske nettsiden Kiddies24.de. Betalte totalt ca. 6500 kr for vogna+ en hardbag og adapter til hardbag. Dette er inkludert frakt, postens tollgebyr, og mva. Bestilte ikke noe tileggsutstyr som regntrekk eller noe sånt. Men hadde jeg kjøpt det samme i Norge, så hadde det kommet på over 10 000 kroner! Så man sparer litt med andre ord. Hvis noen lurer på noe ang. dette, så bare spør meg. Det er faktisk ikke så vanskelig å bestille fra Tyskland, og vogna var på døra vår 8 dager etter den var bestilt.

Hva slags barnevogn har du, og hvorfor??

Dilla på barneutstyr...

Er det sånn at man blir veldig engasjert i barneutstyr når man venter andremann?? Denne gangen tenker jeg utrolig mye på sånt. Nå har jeg jo litt erfaring med hva jeg syns er nødvendig og unødvendig... Og vet når jeg ser noe jeg savnet forrige gang. For det første, så SKAL jeg ha Stokke Newborn settet. Det syns jeg virker helt genialt. Det var flere ganger jeg savnet noe liknende da Emma var nyfødt baby. Vippestol fra Babybjørn står også på ønskelista, men det er ikke noe som trengs med en gang. Ellers, så skulle jeg gjerne hatt en annen barnevogn enn Simoen også...

Etter at jeg kjøpte søskenvogna til TFK, så har jeg også ønsket meg denne:Kanskje ikke i akkurat denne fargen men... TFK joggster Twist hadde vært utrolig praktisk der vi flytter i og med at den er lett å trille og vi får mange oppoverbakkker. Den er også utrolig liten sammenslått. Barna sitter mer komfortabelt i sportsvogndelen enn i Simoen også. Men jeg tror vel vi får klare oss med Simoen enn så lenge. Den er jo utrolig god som bagvogn! Og når jeg leverer Emma i barnehagen på morgenen kommer jeg til å bruke TFK søskenvognen uansett. Emma er ikke superglad i å sitte i barnevogn lengre, så vi får vel se an behovet litt:)

På ønskelisten! Stokke newborn og tripp trapp

Er det noe jeg ønsker meg til de små for tiden, så er det en tripp trapp stol til hver av barna, og newborn set til babyen.Tenk så koselig å ha den minste oppe ved spisebordet også! Ja, for nyfødte vil gjerne ha selskap og oversikt de også. Det husker jeg veldig fra Emma var så liten. Hun likte ikke å ligge på gulvet alene mens vi satt ved bordet.

Lille Emma sitter fortsatt i spisestolen fra IKEA, så det er på tide med en annen til henne også. Men disse Stokke stolene er jo så dyre! Spørs om jeg ikke må finne et par brukte og male de...

Hyggelig nabo

Emma var strålende fornøyd da hun kom hjem fra barnehagen i dag! Grunnen? Jo, en eldre dame som bor i første etasje her, ga Emma et kosedyr som takk for at vi hadde vært hyggelige naboer. Utrolig koselig syns jeg!

Selvfølgelig var det en "vov vov", og her har den fått hedersplass i Emma's TV-stol;)

Emma lekte masse med den i stad, og sa "vov vov vov vov" hele tida. Det er veldig gøy å se på at hun leker for seg selv. Noen ganger så "mater hun" lekene sine og sier "nammenamm", andre ganger så rir små kosedyr på ryggen til større kosedyr.

Ellers er det ikke så mye å meddelle fra denne fronten i dag. Jeg har kun sovet og ryddet. Føler at ting kommer på plass, men er ikke rolig før vi har fått flytta ut. De nye eierne overtar leiligheten den 28. juni, og det er søren ikke lenge til! Akkurat en uke f.om i dag. Og om akkurat to uker har jeg termin! Det blir mye på en gang gitt;-)

Nesten alt på plass!

Nå kan jeg vel få ferdig den sykehusbagen snart vel. I dag var jeg hos fysioterapeut... Mest sannsynligvis på den siste behandlinga mi, og da tok jeg meg en kikk på Linderudsenteret i samme slengen. Er jo fortsatt noen småting jeg føler jeg trenger, og nå er jo småen rett rundt hjørnet (2 uker og 1 dag til termin).

En av de viktigste tingene jeg skulle ha i dag var amme-BH og amme-singlet. Det er ingen vits i å kjøpe for mye sånt mens man går gravid, da BH-størrelsen sikkert vil endre seg etter fødsel uansett. Men noe må man ha, og dette skal i sykehusbagen min. Anbefaler forresten veldig disse singletene her. Sleit ut flere forrige gang jeg ammet. Begge er kjøpt på Lindex.

Midt i shoppingen får jeg vondt både her og der, og må sette meg ned på bakeriet. Er ikke mange meterene jeg orker å gå for tiden! Selv om bekkenet mitt er bedre nå enn for en måned siden. Så pauser må man ta, og gravide kan unne seg litt ekstra i slutten av svangerskapet syns jeg;-)

Denne søte jakken i str 50 fant jeg til halv pris på Cubus. Den skal også i sykehusbagen. Visste du forresten at salget har startet?? Det er salgi de fleste butikkene nå, så jeg.


Det jeg mangler nå er egentlig noen tynne luer til babyen. Hvorfor finnes det nesten ikke i butikkene lengre? Fant ikke en eneste en i nyfødtstørrelse jeg. Uansett, så er vel det meste på plass. Forrige uke fikk jeg kjøpt en helt ny (uåpnet) elektrisk brystpumpe fra Avent av en venninne også til en god pris. Hun lånte meg også flaskesterilisatoren sin, og begge disse tingene var noe jeg savnet forrige gang!!

Bare vi får flyttet inn til "mellomstasjonen" hos pappa, nå så kan lille junior bare komme!

Neste års bunad er bestilt!!

Jeg syns Emma kledde årets Nameit-bunad så utrolig godt... Blått er definitivt en av hennes farger. Så da jeg oppdaget halv pris i nettbutikken deres, da måtte jeg bestille en bunad til neste 17.mai. Håper den passer og ikke er for stor da. Det er størrelse 98 (2-3 år), og Emma er ca. 2,5 år da. Satser på at hun strekker seg enda litt til. Hun bruker bare 86 (1-1,5 år) nå.

Lille vakringen vår på 17.mai i år. Ikke sant hun var fin??

Lindex sin nye nettbutikk

Var kjempefornøyd da jeg her om dagen oppdaget at Lindex har fått seg nettbutikk! Er blitt veldig glad i Lindex sin barneavdeling, og for tiden er det best for meg å shoppe på nett. Noen ting jeg kunne tenkt meg fra nettbutikken:

Til Emma:Da hadde hun vel blitt fin vel??

Babyutstyrshopping i Sverige

I dag har vi vært en tur i Strømstad, og i Svinesund for å kjøpe litt babyutstyr. I mens var Emma på campingvogna til pappa (bestefar) og koste seg i det fine været.

Noen ting vi kjøpte i dag:

Babydan Tarok sengekant, som matcher senga til gutten vår. Dyr, men utrolig god. Kjøpt på Happyland.

 

Egentlig hadde vi tenkt til å kjøpe Svane Babymadrass som Emma har, men kjøpte denne Brio-madrassen i steden. Den var satt ned fra 699 kr, til 499 kr, og da må man benytte sjansen. Det er en antibakteriell madrass med en sommer- og en vinterside. Denne kjøpte vi på Happyland.

Regntrekk til søskenvogna. Damen i butikken mente denne passet til TFK, så da håper jeg det stemmer... Vi ville nemlig ikke ha det originale TFK trekket i gjennomsiktig plast. De har lett for å sprekke i kulden etter hva jeg har hørt. Kjøpt på Kattis babyshop i Strømstad.Sutteklut med Pingu til Emma... Ei lita jente i barnehagen har en sånn, og Emma har blitt så glad i den!! Hun pleier å låne den når hun sover i barnehagen. Så når de hadde sånn på Kattis babyshop, så måtte vi kjøpe den til lille prinsessa.
Emma har lenge trengt sandaler også, så før vi dro tok vi mål av foten hennes, og endte opp med disse sandalene. De er fra Eurosko og merket Ponny. Er mer mørkerosa i virkeligheten. 

Ja, når man er så heldig å finne bilder av de fleste tingene vi har kjøpt så slipper jeg å ta fram kameraet:) Kjøpte noen flere ting også, men dette var vel de viktigste. Trenger fortsatt litt sengetøy, men det er billigere på Princess og Kid enn i babybutikkene.

Måtte forresten le litt av en utenlandsk gravid dame som skulle kjøpe barnevogn i Sverige. Hun prøvde å forklare mannen som jobbet der at det snødde så mye i Norge, så derfor måtte hun ha en vogn til det norske klimaet... Og mannen kunne fortelle henne at det også snødde i Sverige:) Ja, ja... Ikke så greit å vite alt bestandig:P

Denne dagen har vært en utrolig herlig sommerdag. Når vi ikke var i Sverige, så koste vi oss på campingplassen der pappa har vogn og grillet. Emma var blid som en sol, for hun elsker å være ute. Hun er visst den jenta i barnehagen som liker best å være ute... Uansett vær! Blir nok kanskje ei lita friluftsjente? Fikk forresten to pappesker med babytøy til gutten vår i dag også, og det var jo helt supert!!

Nå er det meste i boks, heldigvis!! Så nå kan jeg roe helt ned og pakke sykehusbagen snart:)

Hei sveis!

Her ser dere en av mine løsninger på Emma's lange pannelugg:

Søt ikke sant? Her sitter hun og leker med en av sine mange kosedyr.

Lille Emma sparer til langt hår, og skal ikke klippe luggen sin. Nå er den snart så lang at den slipper å være irriterende for øynene... Bare litt til. I mellomtiden, så prøver vi så godt vi kan å gre den til siden, bruke strikk og spenner. Strikk og spenner funker dårlig i barnehagen da. Men Emma kan gå lenge med det i uten å ta det ut ellers. Hun ser seg faktisk i speilet og syns hun er fin:) "Oi", sier hun og smiler og tar på håret sitt.

Ny jakke til Emma

Emma har faktisk ikke hatt noe vårjakke eller vindjakke av noe slag, men i dag meldte behovet seg virkelig. Vi har egentlig klart oss fint med regnsett og parkdress som begge selvfølgelig lå i barnehagen. Ellers har vi kun brukt fleecejakker o.l. Jeg skulle bare bære Emma ut til bilen i dag tidlig, men fleecejakke var absolutt ikke det beste å ha på når det var så vått i været. Himmelen hadde jo åpnet seg, og vi ble jo våte selv om vi gikk under paraply! Så da bestemte jeg meg for å kjøpe en tynn vindjakke til henne. Og tro det eller ei, så fant jeg denne til 199 kr fra nameit:

Var veldig fornøyd med det kjøpet da tykkelsen på denne var helt perfekt til norsk sommer! Syns mange slike jakker er for tykke, men det var ikke denne.

Emma likte den kjempegodt og ville ha den på seg med en gang hun så den:) Hun begynner å bli riktig så opptatt av klær den lille snuppa vår! Selv om det er ikke alltid bruker plaggene riktig. Emma syns for eksempel strømpebukse på hodet er stilig, tar begge beina nedi samme bukseben, og tar gjerne på seg mamma's sokker:-)

Shopping til babyen og til Emma

Jeg har IKKE kjøpt mye til junior i magen. Og etter en gjennomgang av det jeg hadde kjøpt, så fant jeg kun én body i 56! Det er forøvrig det minste jeg har kjøpt selv om Emma brukte 50 i begynnelsen. Jeg har bodyer pakket ned på loftet etter Emma som er kjønnsnøytrale i fargen, men de ligger ikke akkurat lett tilgjengelig, så i dag måtte jeg kjøpe noen klær til gutten vår. Noe må vi jo ha klart! Jeg begynner å få litt redebyggerinnstinkt nå, akkurat som i forrige svangerskap og dermed må ting være på plass.

Her er klærne jeg kjøpte i dag. Det øverste bildet er tøy fra Lindex, resten er fra H&M.

Emma måtte jo også få noe, og denne snekkerbuksa fikk jeg såååå lyst på da jeg så et bilde av datteren til Ida Adine (idaogprinsessene.blogg.no) i den. Og heldigvis hadde de én igjen i str.86. Solhatter får man heller ikke nok av om sommeren, og de på H&M er billigst.

I helgen blir det forhåpentligvis en liten tur til Sverige for å få resten av babytingene på plass, men først skal jeg ta en kikk på loftet!

Hva syns dere om innkjøpene?

Perfekt leke for barn på 1,5 år

Emma virkelig elsker denne gamle klassikeren. Hun løper fram og tilbake i stua her med Brio-hunden etter seg. Utrolig stas, og perfekt for hennes aldersgruppe. Skjønner godt at ikke denne leken har gått av moten;)

Tror det står fra 18 måneder og oppover på esken, og Emma er nå 19 måneder. Og det er først den siste måneden hun har vist skikkelig interresse for den. Men andre ord perfekt for barn på 1,5 år!

Høygravid og uvel av sparkene...

I dag er jeg 34+4, altså offisielt høygravid!!! Det kjennes for å si det sånn. Det er både tungt og slitsomt. I tillegg har jeg en liten ninjasparkende gutt i magen. Noen kvelder har bevegelsene hans vært så ekstreme at det ikke føles ut som om magen sitter i fast i kroppen min. Det er nesten så jeg har lyst til å kjefte litt på den lille babyen og be han være rolig;-) Jeg blir nemlig uvel når han beveger seg så mye. Blir både kvalm og får vondt i magen... Er dette vanlig? Kan ikke huske at det var sånn med Emma. Den ene kvelden når det var skikkelig ekstremt her, så lurer jeg på om han snudde seg med hodet ned... Håpe*

Ellers er jeg veldig glad for at vi skal flytte!!! Tenkte på det i stad da mannen jobbet overtid, og Emma nektet å gå noen av trappene opp til leiligheten. Hun pleier alltid å være flink, men nå måtte jeg bære den lille snuppa på litt over 11 kg opp til 4.etasje. Det var jo typisk det når jeg skulle hente hente i barnehagen for en gangs skyld. Glad jeg slipper å bo her med to barn! Gleder meg til å bo i hus;)

Vinneren er trukket!

Nå har jeg trukket vinneren av de tre Tomlingene!! Vinneren ble trukket helt tilfeldig og alle hadde lik sjanse. Vinneren er Gry Helene som deltok med å dele konkurransen på facebook. Send meg adressen din på mail badcamilla@gmail.com.Håper du blir fornøyd med de fine Tomling-kosedyrene fra nettbutikken CamaBaby.no

Siste sjanse! Vinn de tre Tomlingene!

I morgen trekker jeg vinneren av konkurransen. For å delta kan du trykke HER.

Håper dere alle har en kjempefin søndag ;)

Sandaler til Emma

Tiden er kommet for nye sandaler til Emma, og jeg vurderer å kjøpe noen med lukket tå som disse fra Ecco.Syns det er lurt med lukket tå, så hun ikke slår de små tottelottene sine;)

Siden dette blir de første "gå-sandalene" hennes, så skal vi hvertfall kjøpe noe av kvalitet. De første skoene er veldig, veldig viktige, siden de former de små føttene, så det får man bare prioritere! Hun kommer nok til å gå mye med de i sommer. Vi kommer nok til å kjøpe noen rimeligere skift i tillegg, men hun må ha et par gode sandaler hvertfall. Hvis Emma er frisk i morgen (har feber i dag stakkars), så skal vi ta henne med på skoshopping, sånn at hun får prøvd selv. Vi må jo ha noen sko til 17.mai også, og det er viktig at hun får prøve først!

Noen som har noen sandaler til de minste å anbefale meg?

Enda en ting jeg ønsker meg... Ammemadrass!

Noe jeg ikke hadde da Emma ble født, men som jeg gjerne kunne tenkt meg denne gangen er en ammemadrass. Det hadde jeg virkelig hatt behov for da, men visste ikke at noe slikt fantes en gang. Jeg husker hvor problematisk det var å få lagt henne over i egen seng etter ammingene, men med en ammemadrass, så kan man jo bare løfte hele saken over i babyens seng. Da kan babyen sove i samme kjente miljø hele natten. Ellers kan man bare la babyen ligge i samme seng som oss på denne madrassen, og da er det ingen fare for at han plutselig ruller under dyna vår e.l.

DryKid ammemadrass hindrer også søl i senga. Det eneste er at jeg syns den er litt dyr. Så det er nesten så jeg vurderer å sy en selv:)

På ønskelista... Tinkafu

Jeg fant koppholder til søskenvogna!...Det MÅ jeg jo bare ha. Denne er fra Tinkafu, og ble visst nominert til årets nyhet i 2010.

Jeg er ikke helt fornøyd med myggnettingen jeg har til Simovogna, og har lyst på ny. Tror denne myggnettingen fra Tinkafu med marihøner på hadde gjort seg på den røde vogna vår.

 

Begge fant jeg på Barnevognskilt.no.

Innkjøp til babyen

Av erfaring, så kjøper jeg ikke så mye klær denne gangen til babyen i magen. Hvertfall ikke i de minste størrelsene. Ikke det at jeg overdrev forrige gang heller, men jeg fikk så innmari mye! Vi rakk jo ikke å bruke alt en gang. Men det hender jo innimellom at jeg kjøper noen søte ting til babyen også. Planleggingen er jo en stor del av gleden når man går gravid. Her er  noen søte bukser og en bamse fra H&M:

Dette er babyens første bamse, og da først begynner jeg å skjønne at vi snart får møte den lille gutten vår. Litt treig i oppfattelsen kan du si? Det er bare det at vi har mye å tenke på i det siste, så det blir ikke den samme planleggingen i denne graviditeten som i forrige. Nå vet man jo hva man går til, og da stresser man heller ikke så mye med å ha alt på plass. Butikkene stenger jo ikke selv om vi får en baby!! Hvis det er noe vi trenger, så er det jo bare å ta en tur i butikken etter at gutten er født. Sånn er det når man har ei lita jente som krever mesteparten av oppmerksomheten. Men om ikke lenge, så må hun dele den, og jeg håååååper det går fint. Lille Emma er så snill og søt, og vi skal nok passe på at hun får nok oppmerksomhet hun også. Heldigvis er vi to foreldre, og Emma er verken mamma- eller pappadalt. Hun er like glad i begge:)

Emmas favorittkosedyr!

Tro det eller ei, men det kosedyret Emma liker best av hele den hauen hun har er en billig kosekanin fra H&M til 29 kroner. Kjøpte den til henne i fjor, og nå da jeg så at de solgte de i butikken igjen, så kjøpte jeg en reserve. Egentlig burde jeg vel kjøpt et lite lager i tilfelle hun mister de?? Emma elsker denne lille kaninen og kaller den for noen lyder som bare Emma kan uttale:-) Hver gang hun nærmer seg senga si, så roper hun på den og strekker seg etter den. 

Kosedyrene på H&M er fine og gode og myke til de minste. Emma fikk det første kosedyret sitt derifra, og i dag kjøpte jeg det første kosedyret til gutten i magen og. Billige er de også!

 

Husk konkurransen hvor du kan vinne de tre Tomlingene fra Drømmehagen. Delta HEREmma på sykkeltur!

Oj, oj så stor jenta vår begynner å bli. Emma har nå vært på sin første sykkeltur.... men ikke med egen sykkel enda da. Hun skal nok få en egen sykkel etterhvert også, men vi venter litt hvertfall.

Vi kjøpte sete med tilhørende hjelm til henne i helgen:

Grønt er ikke helt Emma's farge, men det får ikke hjelpe når det er pakketilbud! Emma elsker den hjelmen her hun, og vil helst ha den på hver gang hun ser den;). Emma koser seg skikkelig på sykkeltur, og nå blir hun henta på av pappa på sykkel i barnehagen hver dag. Veldig kjekt at sommeren kommer nå altså. Endelig får jeg bilen tilgjengelig på dagtid igjen!!

Håper forresten alle har hatt en flott påske! Siste halvdel av påsken, så har vi bare nytt de fine dagene, som har vært for fine til å blogge. Og lille Emma har rukket å bli 1,5 år, og jeg er over 30 uker på vei allerede. Tida bare flyr! 

Nettshopping og sykdom

Jeg kom på at Emma ikke hadde noen kortermede som passer henne, så da måtte det shoppes litt. Heldigvis var det masse salg på nettbutikken til H&M:) Nettshopping er genialt for meg nå. Hver gang jeg går gravid, så HATER jeg å shoppe i butikker...  Mannen min syns det er det eneste som er positivt med bekkenløsningen min, haha:)

Disse fikk Emma, og det er kaniner på de to siste. Emma er veldig glad i kaniner... hun kaller de "glkiioklklklklkogluggopflafflaff"... eller noe sånt. Det er veldig vanskelig å skrive de lydene hun kommer med hver gang hun ser kaniner, men det er de samme lydene hver gang. Så hun tror tydeligvis de heter det;P

 

I samme slengen så kjøpte jeg et par mammaplagg til meg selv. Jeg tenkte på å bruke denne kjolen på 17.mai jeg. Hva syns dere? Jeg er veldig glad i dyremønster jeg...

Noe "morsomt" må man ta seg til når man er inne hele dagen. Først var Theodor syk, og nå har lille Emma vært syk i et par dager. Feber, hosting, og elveblest av alle ting. Lurte veldig på hva som skjedde med henne i går da hun fikk brennesle-liknende merker over hele kroppen. Ringte legen, og fikk vite at det var elveblest. Stakkars liten. Merkene kommer og går rundt omkring på kroppen hennes, men er heldigvis ikke farlige. Hun virket mye friskere i dag heldigvis.

I morgen håper vi på en fin dag hvor alle er friske og vi kan være ute og leke litt med Emma i påskesolen!

Emma har fått festdrakt!

I helgen var vi i Skien på besøk, og der kjøpte vi en fin festdrakt til Emma til 17.mai. Vi endte opp med den fra Nameit i år også. Man kunne velge mellom rød og blå, men jeg syns den blå var finest, så da ble det den. Dessuten er kler Emma det veldig godt.

Slik ser den ut:

Hun fikk selvfølgelig med skjorte og en liten kyse også:

Nå mangler bare skoene... Jeg er sikker på at Emma blir kjempefin på 17.mai! Gleder meg til neste år, da jeg kan pynte opp broren hennes i en liten festdrakt også:)

Klar for barnehagen!

Her ser dere prinsessen i de nye barnehageklærne sine i dag!Emma fikk et lite sett med bøtte og spader i går også. Det er det hun sitter og spiser på her:) Emma liker å få nye klær og sko. Hvertfall sko. Hun bar rundt på de nye skoene sine i hele morges og sa "ko... koooo" :-)

Søt ikke sant?

Snart tid for bunad!

Nå er det ikke lenge til 17.mai, og jeg syns Emma skal ha på seg festdrakt i år også. Hun var såååå søt i den lille babybunaden sin fra Nameit i fjor.

Lurer nok på om vi skal kjøpe en fra Nameit i år også. Vi må nok få ut fingeren snart også, for de blir fort utsolgt. Sånn ser en av årets modeller fra Nameit ut:Og i år, så må hun ha bunadsko i tillegg. Jeg så noen fine noen i stad som man kunne ta av spennene på, og dermed også bruke de som vanlige pensko. Lurer på om hun skal få noen sånne. Da blir Emma fin!!

Skal du ha festdrakt/bunad til barnet ditt på 17.mai?Vårdress og vårsko til barnehagen

I dag handlet vi ny parkdress, og nye barnehagesko til Emma. Emma syns det var gøy å peke og se på "koooo" ;-)

Jeg syns ikke det er noe poeng i at hun går i gummistøvler hele tiden i barnehagen, så dermed kjøpte vi disse Viking Goretex skoene (de rosaaktige). De kostet 399 kr på tilbud på XXL.

Vi endte opp med Reflex-parkdressen fra Barnas Hus i størrelse 86. Tenkte på å kjøpe 92, men den var aaaalt for stor, og noe av det dummeste jeg ser er små barn i klær som ikke passer. Nei, da får det ikke hjelpe at vi kanskje må kjøpe ny til høsten. Det jeg likte med denne Reflex-dressen var at den er ganske tynn. Og det var akkurat det jeg var på utkikk etter. Reima-dressene f.eks syns jeg virket varme til å være vårdresser. Da er det bedre med en tynn en, så kan man heller kan regulere temperaturen med hva slags klær man velger å ha under. Denne kostet 499 kr.

Selv om Emma skal bli storesøster til en liten gutt, så får hun klær i jentefarger. Jeg syns det blir feil at lillejenta mi bare skal gå rundt i gutteklær selv om det sikkert er veldig økonomisk;-) Og når det gjelder sko, så mener jeg at man ikke skal arve det etter hverandre uansett.

Hva syns dere om Emma's nye barnehageklær?
Hvilken parkdress til våren?

Sliter litt med å finne ut hva slags barnehageklær jeg skal kjøpe til snuppa framover. Vinterdressen fra Reimatec er helt klart alt for varm nå. Emma går stort sett i regndress i barnehagen nå, noe de andre også gjør tydeligvis. Men det må jo bli forferdelig klamt når det ikke regner og er sol?


Så spørsmålene mine er da: 

 • Bør jeg kjøpe en hel vårdress til Emma? Eller holder det med bare overtrekksbukse?
 • Hvilken størrelse bør jeg kjøpe? Kan hun bruke den til høsten? 86 passer akkurat nå.
 • Er alle sånne vårklær vanntette?
 • Hvilket merke anbefales, og hvor mye penger bør jeg legge i det?

Please hjelp meg! Nå begynner det å haste litt. Får ikke noe klart svar fra barnehagen akkurat. Der virker det ikke som om det er så farlig. Men jeg syns ikke det ser behagelig ut å gå i regntøy i all slags vårvær.... De sier bare at det er jeg som kjenner mitt barn best... Men hun er jo ikke så gammel. Og dette er jo første våren hun går i barnehage, så dette er jo nytt for meg!

Supertilbud på Simovogner!!

Tenkte jeg bare skulle dele dette med dere. Var inne på Babyshop.no i stad, og nå er det supertilbud på Simo kombivogner på igjen! Dette skjer vel sånn ca. en gang i året tror jeg. Vognene koster nå 4499 kr (ordinær pris er 6899kr), og det er billig! Man kan velge mellom fargene brun, sort, navy og aubergine. Skulle jeg kjøpt kombivogn nå, så hadde jeg nok valgt aubergine:

Sååå fin farge! Det er nå man må benytte sjansen:)

Babyutstyret vårt!

Vet jeg har postet alle disse bildene før, men liker å planlegge og oppsummere litt. Og denne bloggen fungerer jo litt som en dagbok for meg. Ofte blar jeg meg tilbake hvis jeg lurer på noe! Så her er alle de store babyutstyrtingene til babygutten.


Har fra før av etter Emma:

Maxi Cosi Cabriofix med isofix. Er så glad for at vi ikke solgte dette setet! Det beste babysetet etter min mening. Babyen sitter godt, også er det utrolig lett å bære i forhold til mange andre bilseter (bra for oss som bor i 4.etg).

Simo Kombivogn. Har vært kjempefornøyd med denne vogna til Emma. Eneste minus er at den er litt tung å løfte osv. 

Har kjøpt:

TFK Twinner Twist Duo søskenvogn. Sparte mange tusen på å kjøpe denne på Kiddies24.de.

BabyDan Tarok seng. Hentet denne i går hos en dame på Strømmen. Kjøpt på finn.no:)

 

Skal kjøpe:

Svane Babymadrass. Gi meg gjerne et vink hvis du ser den på tilbud! Madrass er viktig å kjøpe ny. Bruker man en gammel madrass til nyfødte, så kan det øke faren for krybbedød. Svane madrassen er hygienisk, og man kan ta ut alle delene og vaske. En god madrass for allergikere blant annet. Også gir den perfekt støtte til små kropper!

Tenker på å kjøpe:

Vi har en vippestol etter Emma... Men jeg syns Babybjørn vippestolen er så utrolig god! Hvis jeg ikke får låne en, skal jeg kikke etter en billig brukt en på finn:)

 

Klær har vi kjøpt minimalt med, men vi har så mye klær etter Emma som jeg må kikke igjennom først. Noe må jeg selvfølgelig kjøpe med tanke på årstiden. Men tipper at han får en del i gave også... Det er så gøy å planlegge!! Nå er det jo bare 3 måneder til termin, og jeg syns om mulig dette svangerskapet har gått fortere enn det forrige. Litt rart egentlig med tanke på formen jeg har vært i denne gangen. Det er nok den lille gledesstrålen Emma sin fortjeneste at tiden går så fort;-)

Emma sine nye fine gåsko

I helga kjøpte jeg gåsko til lillemor. Hun hadde ingen ordentlige "førstesko", og har egentlig gått mest i vinterstøvler eller joggesko. Jeg bestemte meg derfor for å kjøpe noen gode lette sko fra Ecco med støtte i anklene. Barnesko er ganske dyrt med tanke på hvor kort de bruker de, men samtidig så er det veldig viktig for de små å ha bra sko når de begynner å gå. Det finnes ikke noe så fint og uspolert som en babyfot, så det er ikke likegyldig hva man putter den lille foten i. Emma har prøvd de allerede, og det virket som om hun likte de.

Selvfølgelig fikk hun de i lilla. Litt mer spennende enn før i tiden da alle var hvite.

Fine ikke sant?

Favorittleke!

En av Emmas favorittleker for tiden er denne:

Det er et lite tegnebrett som passer perfekt i hånda hennes! Hun går rundt og tegner på det og bærer på det hele tida. Vesla skjønner også at hun må skyve den grønne knappen bort for å at tavlen skal bli blank igjen:) Jeg syns denne er helt genial. Med denne kan Emma tegne hele tida uten å få farge på seg selv eller veggene... Aner forresten ikke hvor den er kjøpt da hun fikk den i gave. Den lå i en eske med et mye større brett, men det er det lille her som blir brukt mest.

Solbriller til de minste!

Solbriller til barna er viktig! Ozonlaget er visstnok rekordtynt, og det er ingen grunn til å bare beskytte sine egne øyne. Jeg hørte akkurat på radioen i stad om hvor mange foreldre man ser som går på tur med sine mysende søte små i barnevogn mens de har fancy solbriller på selv... Og det minte meg på at jeg måtte på apoteket og kjøpe noen nye solbriller til Emma. 

Hello Kitty solbrillene er fra Cubus, mens de nederste med strikken er fra apoteket. De uten strikk tar hun av seg hele tida, og jeg er litt redd hun skal stikke de i øyet. Så derfor håper jeg hun vil beholde de med strikken på seg. Hun gjorde hvertfall det før!

Her ser dere lille lille Emma med solbriller på i slutten av april i fjor:

Det er også apotek solbriller, men de har forsvunnet.... Også ble de ganske godt brukt i sommer! 

Husk også solkrem;-) 

Seng til minstemann!

Nå har vi senga til minstemann nesten i boks. Har avtalt med en dame på finn.no å hente den til helgen. Han får samme seng som Emma, bare med annet bilde på. Liker disse Babydan sengene kjempegodt, og syns de ser litt mer solide enn Ikea-senger for eksempel. På Emma's seng står det "Princess" med et rosa hjerte ved siden av i steden for den lille hesten...

Når denne er hentet, må vi bare skaffe madrass (blir vel Svane eller Jennsen), sengekant og sengetøy...

Blir som nevnt tidligere ikke noe vugge på lillegutt i magen. Syns det var litt styr med vuggeavenning med Emma, så like greit med sprinkelseng med en gang. Og hvis man absolutt vil ha senga til å vugge for det, så har vi sånne fjærer man kan sette under føttene på senga;-) 

Fin seng, ikke sant?

Shopping til Emma og babyen

Som nevnt i forrige innlegg, så var vi en liten tur i Sverige på fredag. Det ble en liten tur til Strømstad og Svinesund, så vi fikk besøkt tre babybutikker. Det var salg på alle tre, og det var det jeg håpet på:) Ble ikke så mye trasking akkurat, da jeg skulle ønske jeg hadde en egen reisetrille å sitte i eller kunne sette meg i handlevogna sammen med Emma. Men allikevel, så fikk vi kjøpt litt da! Når mamma'n ikke orker å kikke noe særlig, så blir man mer effektive har jeg oppdaget:)

Emma fikk noe hun trenger skikkelig, nemlig langærmede trøyer. De tre øverste kjøpte vi på på Babyproffsen (70%), to av de nederste på H&M, og den helt til høyre nederst er fra Happyland (70%).

Også må jo den navnløse babygutten vår få litt også. Olabukse og body er fra H&M salg (50 kr og 30 kr;)), og sparkedressen kjøpte vi på 70% på Happyland.

Emma fikk joggedress fra Happyland (70%), og Reimalue fra Babyproffsen (50%).

Det lønner seg å handle på salg! Syns vi gjorde noen kupp jeg. I tillegg til dette fikk Emma potte (som nevnt), gafler og skjeer (bøyde for å spise selv), og nakkepute til bilstolen (hodet hennes faller alltid forover når hun sover).

Barnehagebarn som Emma sliter skikkelig på klærne sine. De bruker sjeldent smekke i barnehagen har jeg skjønt, så klærne hennes må vaskes ofte og blir veldig slitt. Og Emma bruker ikke de samme klærne når hun kommer hjem fra barnehagen. Kall meg gjerne pirkete, men her blir jenta alltid enten badet eller vasket grundig etter en dag i barnehagen, og får på rene klær.

Hva syns dere om de nye barneklærne?

La pottetreninga begynne!

Nå har endelig Emma fått seg potte:

Vi kjøpte ikke rosa, men heller en farge lillebror kan arve. Norske barn er blant de som går lengst med bleie, men egentlig er det på full tid allerede å begynne pottetilvenning for Emma. Vi tok en liten impulstur til Sverige i går og kjøpte klær til Emma og litt til lillegutt. Skal vise bilder etterpå:) Ha en fin lørdag!

Q: Når begynte barnet ditt på potte, og når var h*n ferdig med bleier?

Emma ønsker seg...

Emma trenger flere praktiske klær, og som flere sikkert har skjønt er lilla favoritten. Mye fordi Emma kler lilla så utrolig godt! Egentlig så er jeg veldig glad i grønt også, men det kan ikke Emma gå med. Da ser hun syk ut...

Emma går mest i behagelige og bevegelige klær. Det er det beste for de små:)

 

Alt er fra Nameit.

Nå bruker vi ikke så mye body lengre heller. Det er ikke så lett å ta på body etter en viss alder. Emma vil at påkledningen skal skje fortest mulig! Og hun vil helst stå mens jeg kler på henne, og hjelpe til litt selv. Derfor er det mye enklere å ta på en genser. Emma elsker jo også å løfte den opp og tromme seg på magen:)

Vesla trenger nye klær

Emma vokser ut av og sliter ut (i barnehagen) klærne sine for tiden. Så nå begynner det å minke drastisk i klesskapet hennes. Jeg venter på et gigasalg sånn at vi kan ta en skikkelig shoppingrunde!
Her er en liten outfit jeg satt sammen fra Zara.com:) Litt for voksen kanskje? Nei da. Lille Emma elsker å kle seg ut, og det første hun gjør i barnehagen er å finne en liten veske som hun går rundt med. Det er fine klær på Zara, men kanskje litt for lite farge etter min smak. Syns de små skal få lov til å være barn med masse farger rundt seg jeg!!

Tut tut sier Emmas bil...

...Den kan kjøre mange mil...(eller kanskje ikke)

Sjekk sveisen! Emma fikk strikk i håret i går:-) Hun smilte da hun så seg i speilet med den.

Gåbil er utrolig kjekt for de minste. Emma fikk sin av tanten sin til jul, og har elsket den fra første stund! Emma kjører rundt i leiligheten mens hun sier "Brrrr... tut tut!" Kanskje hun blir like glad i biler som mamma'n sin?

Søte matbokser

En søt liten butikk (Kreatrine), som jeg innimellom går innom etter å ha levert Emma i barnehagen selger noen utrolig fine retroinspirerte matbokser!! De er i norsk design fra Blafre.


Emma har ikke hatt helt det store behovet for å ha med matkoffert i barnehagen ennå... Ellers hadde hun fått en sånn en.

Matboksene finnes i mindre utgaver også:

Litt mer passende for Emmas to brødskiver i barnehagen:)

Fine, ikke sant?

Stiligste stelleveska jeg har sett

Stelleveskene fra byStroom er noe litt annet enn Simo-stelleveska mi:) Se så fin:

Me like:) Skulle gjerne hatt noe sånt noe som tobarnsmor og veskedilla, men syns 899 kr for en stelleveske er litt dyrt. Vesken fant jeg på Lilleprinsen.no.

Hva slags stelleveske har du?

Camilla Marie

31, Skien

Jeg er en grafisk designer/ mac designer som trenger litt utløp for mine kreative sider. Derav denne bloggen. Jeg har mange meninger, og egentlig veldig mye jeg vil si :) Det som opptar mesteparten av tiden min nå er barna mine Emma og Emil. Emma ble født 23.okt 2009, og Emil ble født 13. juli 2011. Jeg elsker å være mamma, og syns selvfølgelig at barna mine er verdens søteste! Jeg skriver ofte om barneutstyr, og bloggen min inneholder alt fra personlige innlegg til råd og tips. I sommer flyttet vi inn i et over 100 år gammelt trehus, så det blir også litt om interiør og oppussing. Lurer du på noe så kontakt meg gjerne på ✉ mail: badcamilla@gmail.com Bildene mine kan bare brukes med min tillatelse!!
Norske blogger

 GuestsHuset vårt:Kategorier

Arkiv