GAMMEL BLOGG - DU VIL NÅ BLI DIRIGERT TIL DEN NYE BLOGGEN!
hits Foto, kunst og design (Bloggen har flyttet til www.camillamaries.com)

Foto, kunst og design

På tide med ny header kanskje??

Ja, jeg ser jo at det er på tide med ny header på bloggen min. Noen som har noen idéer til hva slags bilder jeg skal bruke i den, og hvordan den skal se ut?? Skal jeg bare ha bilde av barna mine, eller av meg med barna eller hva? Må nok ta noen nye bilder snart. Har virkelig ikke så mye tid til å lage sånt noe lenger jeg... Når jeg først setter meg ned med photoshop, så kan det godt hende jeg sitter der noen timer hvis jeg ikke har noen konkret idé først.

Kan jo ikke akkurat gjøre sånn her heller... Og jeg trenger vel ikke akkurat å ha gravid-bilde av meg selv lengre heller ;-)

Emma ødela speilrefleksen :(

Dumme dumme meg... Jeg hadde lagt speilreflekskameraet mitt midt oppå spisebordet. Men det jeg ikke tenkte på var at den halsstroppen lå nærmere kanten. Stakkars Emma skjønte ingenting da hun dro i et fint bånd og et tungt speilreflekskamera kom rett i fleisen hennes. Hun fikk det bittelitt på seg før det deiset i gulvet tror jeg hvertfall, for hun begynte å gråte litt. Og kameraet virker selvfølgelig ikke lenger. Det går an å slå det på, men det vil ikke ta bilde og fokusere, så det er nok kanskje objektivet som er ødelagt. Heldigvis har pappa jobbet med å reparere Canon-kameraer siden tidenes morgen. Så der har jeg flaks!! Ellers hadde det blitt dyrt! Håper han får fikset det... Savner speilrefleksen min allerede:(


Når man har små barn må man passe på alt, og innimellom blir dyre ting ødelagt...

update: Kameraet er fikset!! Snille pappa'n min reparerte det i dag:)

Snart jul...

Ja, nå går det mot jul fortere enn det man kanskje tror... Lurer på om vi skal sende ut noen julekort i år jeg? Kanskje man skulle tatt noen bilder av Emma i nisselue? Det er ikke så lett å ta bilde av Emma for tiden egentlig. Hun kikker nesten alltid bort, ned eller gjør en eller annen grimase:-)

Kanskje vi må kjøpe en av de søte nisseluene fra nameit?

Ja, for fjorårets nisselue er nok for liten for Emma nå:)

Sååå liten var Emma på julaften i fjor. Det er helt rart å tenke på for hun har jo forandret seg ekstremt mye siden da. Her ligger hun og sover i tantes fang:

Og slik så fjorårets julekort ut:

Må innrømme at jeg tok litt av i photoshop da jeg lagde dette... Selv om jeg er designer så har jeg til tider problemer med "less is more", hehe. Men det var jo litt humoristisk da. Lille marsipan-baby-grisen ligger i snøen og smiler. Emma er bare 4 dager på dette bildet, lille søta:) Så i år tror jeg det blir et enklere julekort. Kanskje bare et fint bilde av Emma uten så mye stæsj.

Skal du sende julekort? Hva slags?

Redesign av bloggen...

Har lenge vært lei både headeren og fargene på bloggen min egentlig. Men jeg syns det er skikkelig pes å redesigne den for å være helt ærlig. Header er kjempevanskelig å lage siden jeg aldri blir fornøyd, og jeg har så få bilder som passer over der. Men i går kveld, så prøvde jeg litt uansett, og skiftet fargene her, og profilbildet. Hva syns dere om resultatet? Er ikke 100% fornøyd, da jeg syns det ble litt rotete,men jeg syns headeren ble litt mer personlig hvertfall. Slik så bloggen ut tidligere:Rammen rundt profilbildet skal jo egentlig ikke være der, så jeg skjønner ikke hvorfor den viser seg egentlig. Den gjorde ikke det før, og viser seg ikke i Opera.

Prøvde noen forskjellige headere før jeg kom fram til den jeg har nå også:

Hva syns dere om bloggens nye utseende?

My first scrapbook page

I går hadde vi scrapbook kveld hos en venninne av meg, og her ser dere mitt resultat:

Det er det samme bildet som vi brukte til Lanoungen, derfor teksten. Også er det et felt til høyre hvor man kan skrive noe...

Hva syns dere?

Dette er det aller første jeg har gjort innen scrapping i det hele tatt. Så det ble litt søl, og små feil ;-) Fant fort ut at rødvin i kroppen og dimmet lys heller ikke var den beste kombinasjonen. Men det er den første siden jeg noensinne har laget så jeg syns ikke den ble så værst allikevel. Neste gang skal jeg hvertfall planlegge litt bedre. Nå visste jeg verken hvilket bilde jeg skulle bruke, eller hvilke farger... Så jeg brukte litt tid på å komme i gang kan man si. I motsetning til Emilie, som bare kjørte på ;-)

Litt vanskelig å vite hvor jeg skal søke inspirasjon da den grafiske designeren i meg gråter innvendig (litt overdriving;)) av mange slike scrapbook-arbeider. Det er bare et fåtall jeg faktisk syns er fine. Hjernen min er alt for bundet av å følge linjer. Verden er et rutenett og all tekst følger registerlinjer i mitt hode, hehe nei da.  Men det er vel en tilvenningssak å "tenke som en scrapper"? Det er jo bare klipp og lim, og det er vel ikke sikkert alle andre ser de "feilene" som man ser selv...

Vet du om en bra scrapbooking-nettside?

Scrapbooking heaven!

283182-1-1280495979613.jpg

Nå har jeg vært på den største butikken jeg har sett med alt av scrapbooking-utstyr. Bikuben heter den og ligger i Strømmen;) De har så mye her, at det er vanskelig å vite hvor man skal starte. Hvertfall for en nybegynner som meg. Ble jo lettere forvirret!

Resultatet av min første scrapbookingkveld får dere se i morgen;-)

Fin nettside med bloggdesign

Tenkte jeg skulle tipse dere om en fin nettside jeg har kommet over. Her kan du laste ned headere, bakgrunner, buttons og andre designelementer til bloggen. Alt er i "Shabby-stil". For å komme til siden, trykk på bildet:

 

Noen kule buttons:

 

  

 

   

Eksempel på header:

Mye mer finner du på nettsiden:)

Jeg skal begynne med scrapbooking

Noen som har erfaring med scrapbooking? Jeg syns det ser så gøy ut, og vil lage et fiiiint album med Emma i. Kjøpte inn noen scrapbook-greier de hadde på tilbud på Fotoknudsen (tips til Emelie;)).

Jeg handlet inn masse forskjellig:) Sånne bokstaver som dette kostet vel 10 eller 20 kroner eller noe... Og sånne sett med ark bokstaver og stæsj til en stor side kostet 49 kr, og 30 kr. Jeg handlet scrapbooking-ting for 180 kroner eller noe, og fikk ganske mye for penga syns jeg. Men dere som har peiling; hva pleier slike ting å koste egentlig? Og hvor er det best og kjøpe sånt?

Gi meg dine scrapbook-tips!!

Meny-knapper

Jeg har laget meny-knapper på bloggen, og dermed kommer det snart et par nnlegg som ikke er så spennende. Må jo lage innlegg til meny-knappene! Tenkte jeg bare skulle si fra. Oppskrift på Meny-knapper fant jeg på carolineviktoria.blogg.no. Jeg har bare forandret litt på de så de passet bedre inn i designet. 

Ha en fortsatt fin dag!

My beautiful baby

Emma var jo på en aldri så liten fotoshoot for noen uker tilbake, og her har dere noen av bildene:

Copyright: Cruelphotography ved Ole Martin Halvorsen.

Jeg har enda flere bilder til og med. Og alle bildene finnes i både farge og sort hvitt. Syns det er litt vanskelig å velge mellom farge og sort-hvitt, da begge er fine på sin måte. Fotografen som har tatt bildene heter Ole Martin Halvorsen og han driver cruelphotography. Han er kjempeflink syns jeg. For å komme til bloggen hans trykk på linken: www.cruelphotography.com/blogg.

Hva syns dere? Hvilket av bildene likte du best?

Blue Eyes

Mamma og pappa er såååå glad i deg Emma. Og vi syns du har verdens vakreste øyne♥

Et lite bilde mamman din har lekt med i PS sånn på kvelden. Kunne nok vært en del bedre, siden jeg er trøtt og har dårlig kveldssyn (gammel? Ha ha). Gleder meg til du våkner jeg Emma. Savner deg når du sover:) Skjønningen vår.

Nå må jeg sørge for å få litt søvn som jeg har vært alt for dårlig på i det siste.... Sitter oppe alt for lenge på kvelden for tiden, og våkner tidlig. Sånt får man blå ringer under øynene av. Skjerpings!

Natta sov søtt alle:)

Koselige bilder som ikke er av baby

Jeg driver og rydder litt i harddisken min, og her er noen av bildene jeg fant i arkivet. Noen bilder som ikke er av Emma for en gangs skyld... Syns disse var litt sånn koselige på en søndag;)

Så, da skal jeg sitte med beina på bordet resten av kvelden og se på TV;) Emma er forresten helt Tarzan i babygymen sin. Sparker og hyler og ler og slår i lekene som spiller og plinger. Nusselige morsomme Emma...

Ha en koselig søndag :-)

Redigert bilde av prinsessa og tannstell

Sitter og leker meg i PS i kveld, men syns at alle bilder av jenta mi er mye penere uredigert egentlig. Men her har vi et før og etter bilde hvertfall. Kjemperask og enkel redigering, så ikke noe fancy;) Hvis man kan dypetse, så er dette fort gjort, og jeg har done my share i dypetsing for å si det sånn. (Vet at profilbildet mitt er dårlig dypetsa. Irriterer meg over det hver dag, men jeg lagde det i full fart med Emma på fanget). På jobben hadde jeg eget tegnebrett, men hjemme pleier jeg å dypetse med penneverktøy, og musa på laptopen, haha:)

Før:

Etter:

Ser ut som hun "flyr" litt her, men men...

I dag har jeg forresten vært hos tannlegen, og jeg hadde null hull som vanlig;) Har faktisk bare hatt et hull i hele mitt liv, så jeg har supersterke tenner. Men jeg var litt bekymret nå siden tannpussen ofte ble litt kjapp når Emma var nyfødt. Tannlegen roet meg med at det var de ukelange bakteriene som lagde hull i tennene, ikke de som kommer etter én forsømt tannpuss! Han fortalte meg også at man burde begynne å få inn en rutine på tannstell så tidlig som mulig på babyer også. Siden Emma's tenner har begynt å titte fram, så sa han at jeg kunne begynne allerede nå! Men det trengte ikke å være en tannbørste i begynnelsen. Jeg kunne for eksempel bare bruke en klut eller fingeren min. Bare for å venne henne til at "sånn er det":)

I dag har jeg forresten hengt med et par "barseldamer" igjen og ble servert kjempegode sjokolademuffins hjemme hos hun ene (og jeg som skulle være sunn). Men hva er vitsen med å trene hvis man ikke kan unne seg noen ting? Jeg brukte jo ganske mye energi på å dytte vogna bort i snøkaoset;P

Nå skal jeg hoppe til køys, for nå har mine to elsklinger lagt seg! Ha en fin kveld♥

Edit: Her har vi enda et PS-bilde:

Fra kveldens bad. Nei, nå MÅ jeg legge meg...;)

God jul!

Her har vi årets julekort som jeg lagde i photoshop;) God jul til alle i bloggverdenen! Nå skal jeg kose meg med Tre nøtter til Askepott, eller "Askepott med nøttene" som jeg pleier å kalle henne;P Også står mannen på kjøkkenet og gjør i stand julefrokosten. Hvit juleaften blir det også, så her er alt bare fryd og gammen.

Etterpå skal vi til pappan min og feire jul med hele familien. Det blir også en tur på gravlund for å besøke min kjære mamma♥. Det blir spennende med Emmas første jul da. Men det blir nok enda morsommere neste år når hun skjønner litt mer. Det er jo tross alt barnas dag.

Prinsessa har sovet i 8 timer i natt, og nå sover hun igjen;) Godt sovehjerte har hun. Det var akkurat som om hun kjente igjen senga si i går!

Ha en flott og koselig dag alle sammen!

Photoshoppa et bilde av søstra mi

Syns det ble litt fint jeg:)fr


Vad tycks? Litt sånn kunstnerisk;)? Noen ganger så sitter jeg bare og leker meg, og søstra mi er et av mine favoritt-foto-objekter:) Hun har jo et ganske bra utgangspunkt når det gjelder huden og det å være fotogen;) Så det blir ikke så mye "Klopping" (internt utrykk brukt etter at en person på jobben redigerte bort vorta til Solveig Kloppen og det ble mye omtalt i media;))

Photoshop er det eneste redigeringsprogrammet jeg kan, siden jeg har brukt det i jobb og skole i mange år... Men sjeldent jeg gjør så mye fancy uansett. Man får liksom så sjeldent lyst å sette seg ned med photoshop hjemme når man har sittet med det hele dagen på jobb. Men nå når jeg ikke har vært på jobb på noen måneder, så får jeg lysten tilbake:)

Noen spm. til mine lesere:

  • Pleier du å redigere bildene dine?
  • Hvilken bilderedigeringsprogram bruker du?
  • Hva er dine beste photoshop-tips?

HER er et par eksempler på andre bilder jeg har lekt meg med.

♥Kiss kiss Camilla

Da vi var unge og gale...

Og red på kuer...kuride

Noen som husker disse kuene her? De var spredd rundt omkring i Norges land, og skulle auksjoneres bort på Dyrsku'n i forbindelse med kunstprosjektet Cowparade. Denne stod nede på Oslo S. i 2006. Tre år siden allerede! Fant disse bildene på den gamle mobilen til mannen min, og måtte bare le litt. Dette var på natten/morgenen etter en bytur når vi skulle ta taxi hjem. Vi har det med å sette oss på sånne statuer.... En gang satt vi på tigeren utenfor Østbanehallen også;-)

-Camilla-

Nytt design på bloggen!

Ikke det at jeg tror at så mange ser forskjell, men i dag har jeg knotet med masse småting i html. Jeg har prøvd meg fram rett og slett. Kan jo design, men er ikke flink til å få det sånn som jeg vil på bloggen. Er nemlig ingen html-ekspert.

bilde 2

 

 Tingene jeg husker jeg har gjort med bloggen i dag:

♥Farge bak overskrift, kategorier osv.

♥Fjernet dato, kommentarer o.l under overskriftene for hvert innlegg.

♥Farge og understrek når man holder pilen over linker.

♥Stort profilbilde som jeg har fjernet rammen på.

♥Laget eget Bloglovin-bilde.

♥Stiplet linje rundt meny.

♥Ramme rundt hele bloggen, inkl. header.

♥Skillelinje under hvert innlegg.

♥Farge inni kommentarfelt, og annen tekst på "knappen".

 

Hvad tycks?

Ble det for mye rot mon tro? Kodene til de forskjellige tingene jeg har gjort har jeg googlet, og funnet på forskjellige blogger. Noen av de har jeg funnet ut selv underveis ved å prøve meg fram. Men så har vi meg da; Gravid og surrete.... husker nesten ikke hvordan jeg har fått til de forskjellige tingene!

Men bare spør hvis det er en eller flere av tingene jeg har gjort du lurer på, så skal jeg prøve å hjelpe;-) Ellers er det ganske mange bloggere som har lagt ut koder og designhjelp som sikkert skjønner mye mer en meg!

FØLG GJERNE BLOGGEN:

blog3

-Camilla-

Jeg liker å ta bilder!

Det er en hau med bilder inne på macen min, på en ekstern hardisk, og på pc-en til Theodor.... Både han og jeg elsker å ta bilder. Det ligger over 4000 bilder på macen min som jeg har tatt. Kanskje på tide å skrive ut noen og lage et album? Det var mye enklere før når man sendte inn filmen til fremkalling, og hadde de i hånda med en gang. Har merket at jeg rett og slett ikke gidder å printe ut lenger, og det er vel litt sløvt.

Her er noen bilder jeg tok en regnfull kveld i sommer:vann3


vann2


vann

Noen flere som er som meg, og glemmer å printe ut eller fremkalle?

-Camilla-

Nytt bloggdesign...

Ja, da var jeg lei av den rosa headeren, og designet mitt, så jeg måtte sette inn en ny. Lagde egentlig den nye bare som en test, men bytter hvertfall foreløpig. Da ble det hvit bakgrunn, da... Litt kjedelig, men selv om jeg er designer og kan photoshop, så er jeg ingen html- og css-ekspert så jeg mangler litt idéer. Blir nok kanskje en lys farge inni rammen, men er litt usikker, så jeg orker ikke i kveld.

Hva syns du om forandringen?

Header før:devil

Header etter:test hvit2
Har forsåvidt slengt inn en slik en også der man kommenterer innleggene.

pinupsign2

Denne idéen fikk jeg fra Trinecam sin blogg. Hun kommer stadig med designtips. Men er det noen som kan fortelle meg hvordan jeg får "signaturen min" under hvert innlegg uten å sette inn et bilde hver gang? Vet ikke om alle ser Camilla-signaturen som jeg har satt inn nederst som et bilde, men det er den jeg mener....

28318221234725445579n400

Ønskelys...

love wish candlejoysite
prosperxoxo wish candle

wish wish candleinspire

Er ikke disse fine? Dette er noen av de såkalte Wish candles som finnes på den morsomme nettsiden http://www.fredala.com/

Og selvfølgelig så er det luktelys;)
28318221234725445579n400

Ny header...

Men kun foreløpig... Syns det egentlig er dritkjedelig å lage header til meg selv. Men jeg var drittlei av å se mitt eget tryne hver gang jeg skulle åpne bloggen, så noe måtte gjøres... Og det kjapt! Lagde bare denne fort i stad. Ble litt harry, men shit au. Men skal nok ikke ha den sånn... Blir kvalm av rosa i lengden også, hehe...Noen som har forslag til hvordan bloggen min skal se ut?

Den gamle headeren

bilde 1

28318221234725445579n400

 

En fotograf jeg beundrer

Har tidligere skrevet om David La Chappelle i dette innlegget (her har jeg også lagt ut flere bilder). Han er en fotograf og kunstner jeg beundrer veldig... Han fotograferer ofte kjendiser og har gjort mange covere for magasiner som Rolling Stone. Bildene hans skiller seg virkelig ut fra mengden.Vakkert or what?

Tori Amos

toriamos

Liv Tyler

livtyler

Rose McGovan

rosemcgowan

ALLIMAGES © DAVID LACHAPELLE

Mange av bildene er for mange kanskje provoserende og inneholder mye nakenhet. Har ikke tatt med de verste her akkurat... Ta en kikk på mange av portrettene hans her.

Lachapelle er også rå på reklame!

Er så mange fantastiske bilder at jeg syns ikke man får helhetsintrykket her. Men ta en kikk på LACHAPPELLE STUDIO.COM og det vil du ikke angre på. Kan sitte der å kikke og kikke...Blir aldri lei;)

cmb

Tester kamera....

stjerne3 stjerne2

stjerner

lysestake

hedda2

hedda

hedda3

fisk

Blir nok mer testing etterhvert. Dette var bilder jeg tok med en gang jeg kom hjem, og det er ikke så mye interressant å ta bilde av her;P Den jeg har mest lyst å ta bilde av; lille Hedda hund hater jo å bli tatt bilde av....

cmb

 

 

Meg som covergirl

Har du prøvd Magmypic.com? Litt moro da, selv om ikke coverene var så mye å skryte av. Hadde nok laget bedre cover selv....

Trykk for større foto...........

d147492e1da8d067877e6a7899c1f1501 e096a3bf33c646ac7d86ad1ab03864501 2b55c7fae5f61f9d7abcd4a43e12b2401 3dab2bd9dbe5170e63fca9bbf84c43401

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com...

Moro når man har fritidsproblemer hvertfall! Prøv selv;)

Liker fortsatt å leke med photofunia oxo...

bvh2o8bdvlsucxppzqp3a

cmb

Retusjerer du bilder av deg selv?

Det gjør jeg... Hvorfor? Fordi det er gøy;) Og fordi jeg ikke har noen andre å fikle med bildene til...

meg retusj

bad

cmb

Sånn ser jeg ut...

 

meg1

Eeeeh nei jeg gjør ikke det. Men etter en kjapp runde med photoshop ser jeg sånn ut...

Originalbildet:

bilde 95

Vil ikke ha det stort ved siden av det andre... :) Det blir så stort sjokk... (Sitter jo bare sliten og trøtt foran mac-kameraet)

cmb

En fantastisk fotograf og kunstner

Og da snakker jeg om David LaChapelle! LaChapelles bilder er ofte av de mest berømte ansiktene vi kjenner, og henviser til renessansen, kunsthistorie, filmer, bibelen, pornografi og den globaliserte popkulturen. Utrykket i bildene er både surrealistisk og ironisk, og har skapt mye debatt, sevfølgelig mest pågrunn av nakenhet.  Ikke så mye nakenhet i disse da... Men vakre er de!

Madonna

davidlachapellemadonna10

davidlachapellemadonna11 1

Angelina

dlachapelleang

Foo Fighters (utsnitt)

 vmafoofighterssmall

Rihanna (utsnitt)

rihannavmapromo1

De to bildene over er et utsnitt av dette: Oppdrag for Mtv VMA 2007

822200710404pml

Paris Hilton

parishiltondrumsbq9

Lil' Kim

lilkimlachapelle

All credits: David Lachappelle

Og det fins så mange fler! 

Hva syns du? Love his work!

cmb

 

 

Ny header....

Tar gjerne imot inspill...

Den gamle:                   VS.                    Den nye:          

sommerfugel bad

 VS.              Den aller nyeste: 

bad2

What do ya think?

Kommer nok til å lage en ny en i morra tenker jeg. Foreløpig er jeg mest fornøyd med dan gamle... Si fra hvis noen vil at jeg skal lage til dere. Bare send bilde og beskriv hva du vil ha. Retusjerer også (kun høyoppløselige bilder)...

Natti;)

cmb

 

 

Litt grafisk portrettkunst...

Litt av min grafiske kunst.... Bilder laget i Adobe Illustrator:

Selvportrett, hehe;)

camilla

Rihanna... fordi hun har et pent ansikt......

rihanna

Likner selvfølgelig ikke helt da de er tegnet i vektorgrafikk;) (Med musa på den bærbare macen min....)

Nok et pent ansikt til å bli inspirert av.. Megan Fox:

(Samme som i headeren)

megan

God kveld;)

cmb

 

Camilla Marie

31, Skien

Jeg er en grafisk designer/ mac designer som trenger litt utløp for mine kreative sider. Derav denne bloggen. Jeg har mange meninger, og egentlig veldig mye jeg vil si :) Det som opptar mesteparten av tiden min nå er barna mine Emma og Emil. Emma ble født 23.okt 2009, og Emil ble født 13. juli 2011. Jeg elsker å være mamma, og syns selvfølgelig at barna mine er verdens søteste! Jeg skriver ofte om barneutstyr, og bloggen min inneholder alt fra personlige innlegg til råd og tips. I sommer flyttet vi inn i et over 100 år gammelt trehus, så det blir også litt om interiør og oppussing. Lurer du på noe så kontakt meg gjerne på ✉ mail: badcamilla@gmail.com Bildene mine kan bare brukes med min tillatelse!!
Norske blogger

 GuestsHuset vårt:Kategorier

Arkiv