GAMMEL BLOGG - DU VIL NÅ BLI DIRIGERT TIL DEN NYE BLOGGEN!
hits Tips og Anbefalinger (Bloggen har flyttet til www.camillamaries.com)

Tips og Anbefalinger

Morsom nettbutikk: Lovebaby.no

Jeg vil gjerne tipse dere om en artig nettbutikk! Nemlig LOVEBABY.NO. Dette er en nyoppstartet nettbutikk med over 500 morsomme og praktiske varer, og nyheter hver uke. Her har jeg plukket ut noen av mine favoritter:

Til de aller minste kan man finne alt fra utstyr og sikkerhet til små leker. Utrolig mange smarte ting!

Det finnes også masse lekne varer til de som er litt eldre (ikke bare til barn). Det er mye Hello Kitty og Minnie Mus hvertfall som jeg vet Emma kommer til å like, også Cars til guttene f.eks... Jeg så forresten noen kule Angry Birds tøfler som jeg fikk litt lyst på, hihi ;-)


Og noe til mor da:) Mac-sminke som hvertfall jeg skal bestille!! Jeg trenger faktisk ny øyenskygge...

 

Lovebaby.no er billig, men har allikevel god kvalitet på varene. Akkurat nå er det "Super februar" med fri frakt ut måneden (ellers er det fri frakt når man bestiller for over 300 kroner). Anbefaler alle å ta en kikk! De som liker Lovebaby.no på Facebook er med i en premietrekning hver måned!

 

Fant du noen favoritter?

 

 

{sponset omtale}

Elektrisk tannbørste = bedre tannhygiene

For en tid tilbake ble jeg kontaktet av MSL nordic i forbindelse med testing av Oral-B elektriske tannbørster. I utgangspunktet var jeg litt skeptisk. Den eneste erfaringen jeg hadde med elektriske tannbørster var med en kjempedårlig en som jeg hadde for mange år tilbake. Men dette var virkelig noe helt annet! Jeg må si at elektriske tannbørster har utviklet seg stort siden 90-tallet:)

Oral-B Triumph 5000 med smartguide:

Jeg syns denne Oral-B tannbørsten var overraskende bra, faktisk i en klasse for seg selv. Tennene føles virkelig "tannlegerene" etter en runde med denne tannbørsten.

Det som er så fantastisk lurt med denne også er den Smartguiden som følger med. Denne er "linket" til tannbørsten, og viser forskjellige ikoner mens du børster tennene. Den forteller deg blant annet når du skal bytte side, og om du børster for hardt.

Så nå er jeg blitt overbevist.... Elektrisk tannbørste pusser bedre. Hvertfall denne tannbørsten. Nå bruker jeg den omtrent daglig. I mars skal jeg til tannlegen, og da lurer jeg faktisk på om jeg skal ta den med og se hva han sier.

Tannhelse gjelder oss alle, og god munnhygiene er viktig for både stor og liten. Jeg vet at mange av dere som leser bloggen min enten er småbarnsmødre eller gravide, og da er det ekstra viktig med god tannhygiene. Vi som småbarnsmødre er forbilder for barna våre. Og det finnes faktisk elektrisk tannbørste til de små også:

 

Denne kan man bruke fra 3 år og oppover, og den gjør tannbørsten litt ekstra morsom. Den oppfordrer barna til å pusse lenger ved at den spiller musikk etter en viss tid. Emma har fått en slik en, og selv om hun egentlig er litt liten ennå så har vi begynt å prøve så smått. Mikke mus er nemlig utrolig populær i vårt hus!

 

Har du noen erfaring med elektrisk tannbørste?

 

 

{sponset omtale}

I love my new phone

Jeg har aldri hatt en telefon som jeg har vært så fornøyd med som min nye Samsung Galaxy S 2. Den er helt genial! Jeg fikk den ikke i julegave, men etter jul bestemte jeg og mannen min oss for å kjøpe en slik hver. Jeg har hvit, og han har svart:-)

Egentlig er jo jeg en "eplejente", så man skulle tro jeg ville hatt Iphone for lengst... Nei, det har jeg faktisk klart meg uten. Denne telefonen er jo minst like bra som Iphone (bedre i følge TV 2 hjelper deg), også er den billigere å ha. Hvertfall med det abonnementet jeg har fra Tele2. Tidligere har jeg helst kjøpt telefon uten abonnement, men det lønner seg ikke alltid lengre. Nå er det så mye ringetid, sms og nettsurfing som er inkludert i en fast pris at det man betaler for selve telefonen faktisk blir billigere! Den prisen jeg betaler i måneden inkludert denne telefonen er ikke stort mer enn det jeg pleide å betale på telefonregningen uansett.

Hva syns dere?

Oppskrifter til barn: to flotte bøker!

Jeg har fått to nye bøker som jeg gjerne vil tipse dere om. Begge er skrevet av britiske Annabel Karmel som er en slags "matguru" for barn. I USA og Storbrittania er hun veldig kjent, og har til og med sin egen matvarehylle på supermarkedene. Endelig har disse bøkene blitt tilrettelagt for Norge!

PRINSESSENS PARTY-KOKEBOK:

I denne finner man morsomme oppskrifter og idéer til temapartyer til små prinsesser.

Denne kommer nok Emma og jeg til å bruke mye etterhvert!


 

SUPERMAT FOR BABYER OG BARN:

Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne en gang, men denne boken har virkelig alt man trenger. Den inneholder masse sunne oppskrifter fra babystadiet og oppover. Man får også råd om hvordan unngå matallergier, kolikk, forstoppelse og eksem. Denne boken kommer til nytte for begge mine små - og nå er det heller ikke lenge til Emil begynner å spise annen mat!

Felles for begge bøkene er flotte bilder, og idéer til hvordan maten serveres! Barn "spiser med øynene" mye mer enn oss voksne, og får mer lyst til å spise mat som ser morsom ut:)

Jeg kommer nok til å skrive mer om disse bøkene så snart jeg får testet ut noen av oppskriftene! Bøkene er forresten ganske rimelige også. Og begge bøkene kan kjøpes på Norsk Fakta Forlag - www.nofafo.no.

Et julegavetips kanskje?

 

{sponset omtale}

Hello Kitty cupcakes

Googler man denne overskriften, så kommer det opp utrolig mange artige cupkake-bilder:

Emma fyller snart to år, og Emma elsker Hello Kitty... som så mange andre barn på hennes alder. "Kitty" var en av de første navnene hun sa, og Kitty dææj (der), var vel en av de første "setningene". Det å lage en Hello Kitty-kake ser ut som noe tidkrevende greier som en tobarnsmor mest sannsynligvis ikke rekker. Så da er det godt man kan finne slike ting for eksempel:Dette er spiselig cupcake-pynt fra Wilton, og jeg kjøpte de på ebay. Skal bli spennende å planlegge sjarmtrollets toårsdag!!

Men nå må jeg virkelig legge meg hvis jeg skal orke å stå opp klokken syv i morgen (kanskje tidligere;)). Har sittet oppe og fikset litt på bloggen min. Hva syns dere om det nye designet da folkens?

Termokopp-kupp!

Nå da jeg har fått meg kaffemaskin, så måtte jeg jo ha en ordentlig termokopp også! En som holder kaffen varm, og som ikke bare er en stålkopp. De jeg hadde fra før av var ikke noe tess... Og litt for små i tillegg. Da lokket på koppen min spratt av i går så jeg fikk kaffe på mobilen og jakka, bestemte jeg meg for å ikke bruke den mer! Så i lunsjen i dag tok jeg en tur på Kaffebrenneriet, og der solgte de disse til 149 kr. Det er faktisk ganske billig, for andre steder har jeg sett de til 300 kr og mer.

Også er de smarte; man kan bruke de som presskanne også! Det følger nemlig med to forskjellige lokk. Så denne får jeg brukt både til morgenkaffen på bussen og til lunsjen på jobb. Vi har trakter på jobben altså, men den kaffen der er sjeldent god...

Jo, jeg fikk forresten med latten jeg kjøpte på kjøpet;) Hun som jobbet der visste ikke helt om det var inkludert tror jeg, men jeg fikk den uansett;) Er jo (eller var før Nespresso-maskinen) fast kunde så... Men nå skal jeg nok spare litt penger på å lage kaffen min hjemme! Den er jo minst like god:)

En blogg du MÅ lese

Jeg må bare få tipse dere om en blogg... Hvis du ikke leser den allerede, så MÅ du bare. Martine er en medisinstudent som befinner seg i Ghana denne sommeren. Og opplevelsene hennes der er definitivt verdt å lese om. Jeg leser hvertfall bloggen hennes med stor innlevelse!

Trykk på bildet for å komme til bloggen.

Litt dumt jeg ikke har skrevet dette innlegget før, for nå kommer Martine snart hjem igjen. Men bla deg bakover i bloggen hennes, og LES, LES, LES.... Martine skriver om flere sterke opplevelser i Ghana, og et rørende innlegg om fødsel kan du lese HER.

Testing av babymat

Emma var veldig nysgjerrig på mat i tidlig alder, så da hun var litt over 4 måneder fikk hun smake litt. I nesten 4 måneder har Emma testet babymat som hun har fått fra Hipp. Jeg har ikke fått noe krav om å skrive dette innlegget, jeg vil bare dele med dere lesere hvordan smakingen har gått.

Nå skal jo Emma straks over på 8-måneders mat, så her er en oppdatering om smakingen av babymaten for barn fra 4 måneder og fra 6 måneder:


 

GRØT:

Den første grøten Emma smakte var denne:Risgrøt med banan og fersken var lenge en favoritt, og det er vel den grøttypen hun har likt best av alle. Det er en mild grøttype å starte med fra 4 måneders alder.

Av 6. måneders grøt fra pose så har hun likt Mildgrøt med frukt best (den grønne). Havregrøten (den rosa) liker hun best med litt frukt i. Enten banan eller fruktpuré for eksempel. Uten frukt i så er hun ikke så glad i den, men spiser litt for det.

Posegrøt er ikke lenger enn favoritt. Mulig Emma er litt grøtlei? Hun spiser det, men gaper ikke ivrig, og spiser ikke like mye av det som hun pleide. Men en type grøt hun gaper ivrig av derimot, er grøtglassene med God Natt grøt! De er hun kjempeglad i. 


Sånn grøt er skikkelig nammis for Emma!


MIDDAG

Smaken forandrer seg tydeligvis hele tiden, og nå er det middag på glass og grøt på glass Emma liker best. Emma har testet all Hipp middagen som er å få tak i til 6. måneders alder. Også det jeg ikke fikk tilsendt. Her har vi middagsfavoritten:

Pasta med tomat og squash elsker hun! Denne er vel favoritten over all babymat har jeg skjønt. Jeg forstår godt at hun liker denne, for den er det virkelig god smak på syns jeg også! Hvis Emma ikke vil ha mat en dag pga. tenner eller noe, så tar jeg bare fram et sånt glass, og da spiser hun uansett;)Nudler, grønnsaker å skinke inneholder denne. Mamma'n liker ikke denne så godt selv, men Emma ser ut til å like den. Den kommer på andre plass når det gjelder middagsglass. Dette er første måltidet hun fikk smake som inneholdt kjøtt.


DESSERT/ MELLOMMÅLTID

Fruktpuré er vel den første maten utenom morsmelk Emma fikk smake. Husker så godt det lille fjeset med de merkelige ansiktsutrykkene når hun først fikk smake. Men hun lærte fort, og nå elsker hun fruktpuré som mellommåltid. 

Når det gjelder desserter og mellommåltid fra Hipp, så fins det vel ingen av de Emma ikke liker. Det eneste som har vært litt uvant i starten var denne typen:

 


Frukt og fullkorn, og frukt og spelt inneholder små korn noe Emma først har godtatt nå. Og nå nærmer hun seg 8 måneders alder! Nå spiser hun det og syns det er helt ok. Tidligere fikk hun brekninger hvis maten inneholdt supersmå biter o.l, men nå spiser hun det. I ett tilfelle så satt hun det i halsen også, men det gjaldt middagsglass av et annet merke... Men nå som hun begynner å bli så stor, blir hun mer og mer vant med biter.

Fruktpuréer er favoritten som mellommåltid eller dessert. Og da er det den med banan og eple Emma liker best.

Men hun liker også de andre kjempegodt. Yoghurt-fruktmos tok det litt tid å vende henne til, men nå spiser hun det også. Fruktmosen på glass elsker hun. Alt med frukt liker er nam nam. Men Emma har vært opp og ned på det området også. Det var vel nesten en måneds tid som hun ikke ville ha fruktpuré o.l. Da ville hun kun ha middag og grøt på glass! Med andre ord, ingenting søtt. Men nå elsker hun det igjen.... De er jo rare disse småtassene må jeg si:)


Alt i alt vil jeg si at jeg er veldig fornøyd med babymaten fra Hipp. De har klart å lage næringsrike måltider for babyer som også smaker godt! I tillegg er det jo økologisk;) Så når jeg kjøper babymat til Emma, så faller valget på Hipp. Da vet jeg hvertfall hva jeg får!

Hvis du lurer på noe angående babymat fra Hipp, for eksempel om næringsinnhold o.l, så les mer på nettsiden: HIPP.NO

Denne kan baby spise selv...

Emma elsker disse:Majs krokar får du kjøpt i Sverige... Veldig dumt at de ikke fins i Norge. Disse er enkle for babyen å holde i selv (passer perfekt i små hender), også løser de seg opp fort slik at ikke noe settes i halsen. Også får de øvd litt på tyggerefleksen som er kjempebra!!! 

Vi tar med noen sånne når vi skal på tur, så kan Emma sitte å holde den selv. De smaker ikke stort for oss, men de babyene jeg har sett som har spist det, har likt det. Jeg er litt rar, og syns de er kjempegode selv jeg da... Men så liker jo jeg også riskaker og andre ting som ikke smaker noe, hehe.

Dagens husmortips!

Syns du det er vanskelig å få dusjen ren? Shampo, og balsam er jo fett som har lett for å sette seg i hjørner, på fliser, og på glasset i dusjen. Og hva er det som fjerner fett? Jo nemlig:

Etter at jeg gikk tom for Jif baderom, en søndag og bare hadde Zalo tilgjengelig har jeg funnet ut at Zalo kan brukes til det meste. Og det funker kjempebra!!! Så nå bruker jeg bare svamp og Zalo hver gang jeg vasker dusjen. Da slipper man å bruke kjemikalier man sikkert kan drepe små mus med. Tror ikke alle disse "magiske" sprayene er så bra å puste inn.

Ja, Zalo kan brukes til det meste. Bare les her: Slukket brann med Zalo

Den første babymaten. En liten guide.

Ja, jeg har lenge lovet å lage et innlegg om den første babymaten. Dette innlegget handler om den aller første babymaten som man begynner med fra 4-6 måneders alder, og 6-8 måneders alder. Det er jo helt i begynnelsen når man begynner å gi barnet sitt noe annet enn morsmelk eller morsmelkerstatning man trenger mest tips og råd. Man føler kanskje at man blir overveldet av informasjon fra alle kanter, og kan rett og slett bli litt forvirra! Tips man for eksempel får av barnets besteforeldre trenger ikke å stemme nå til dags. For ting forandrer seg faktisk hele tiden, og man vet mer og mer om kosthold! 

Ja, jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne. Jeg har jo fått så mange tips av leserne. Anbefalingen er at man fullammer/gir mme til barnet fram til det er 6 måneder gammelt. Men viser barnet mye interresse for annen mat, virker veldig sultent, eller trenger å legge på seg så kan man starte før (ved 4 måneders alder). I en episode av PULS på nrk fikk man vite at i følge forskning var sjansen god for at barn som tidlig vendes til mange smaker blir mindre kresne enn de som ble fullammet over lengre tid:) Det finnes uansett ingen fasit på den første babymaten, men jeg håper noen kan få hjelp av disse tipsene. 

 • Hvordan ser man at barnet er interressert i annen mat? Jo, ofte så kikker det veldig på foreldrene som spiser, og smatter med munnen. Noen prøver å strekke seg etter maten foreldrene spiser.
 • Hvordan merker man at barnet er sultent og trenger mer mat? Barnet våkner kanskje mye på natten, og vil ofte ha pupp/flaske.

DRIKKE: Det kan være lurt å vende barnet til å drikke vann ved siden av maten...  Fra 6 måneders alder kan barnet drikke springvann, men fram til da bør det kokes. Man kan også koke lenger eller kortere, men det velger man egentlig selv. Noen mener vannet må kokes, andre ikke. Så her er det litt uenighet blant folk. Små babyer skal ikke ha saft eller andre søte drikker. Det eneste saften du kan gi innimellom er sviskesaft som hjelper ved hard mage.


SLIK BEGYNNER MAN

Man bør begynne med ett måltid om dagen utenom melk, og deretter øke til to etter noen uker. Dette måltidet bør bli gradvis større. Man begynner som regel med et par skjeer, så barnet får smake litt, og øker gradvis. I begynnelsen kan det ta opptil 2 uker å vende barnet til en ny smak! Dette er en helt ny måte for barnet å bruke munnen, tunga og svelget på, så de trenger litt øvelse her også. Gi det første måltidet den tiden på dagen hvor barnet er mest opplagt. For å lettere få barnet til å spise kan du blande litt mm/mme i maten. Unngå å gi glutenholdige produkter til barn under 4 måneder! Eksempel på glutenfri grøt er risgrøt.

MATVARER DU KAN GI I ALDEREN 4-6 MÅNEDER:

 • Glutenfri grøt/velling. Poteter og usaltet smør/olje, rotfrukter og usaltet smør/olje, avokado, banan, eple, pære, melon, sviske, fersken, etc.

MATVARER DU KAN GI I ALDEREN 6-8 MÅNEDER:

 • Velling/grøt, most frukt, most rotfrukt, kjøtt- eller fiskemos, frukt- og bærmos.

DETTE SKAL DU IKKE GI BARN I ALDEREN 4-6 MÅNEDER

 • Honning skal ikke gis til barn under 1 år, fordi det kan gi en farlig type matforgiftning (botulisme).
 • Spinat, rødbeter, fennikel (rå), bladselleri og nesle (disse grønnsakene inneholder mye nitritt).
 • Fiskelever og pålegg som Svolværpostei og Lofotpostei  (fordi disse inneholder miljøgifter).
 • Røkt og saltet kjøtt og fisk bør gis i kun små porsjoner, fordi dette inneholder mye salt. Vær generelt veldig forsiktig med salt til barn under 1 år. Nyrene er nemlig ikke fullt utviklet, og barnet kan derfor ikke skille ut overskudd med salt fra kroppen.

DETTE SKAL DU IKKE GI BARN I ALDEREN 6-8 MÅNEDER

 • Honning skal fortsatt unngås.

PS. KUMELK SOM SELVSTENDIG MATVARE SKAL OGSÅ UNNGÅS TIL BARN UNDER 1 ÅR!  Melkeprodukter er jernfattige, og man risikerer at produktene konkurrerer ut jernrikematvarer, slik at barna får i seg for lite jern.

DENNE MATEN KAN DU FOR EKSEMPEL BEGYNNE MED:

Babygrøt finnes med og uten frukt, og noen skal man ha mm/mme i, og andre trenger man ikke å ha noe annet enn vann i. Mange anbefaler at man kjøper industrifremstilt grøt (pga. jerntilskuddet), og lager den andre babymaten selv. Men man kan fint lage grøt selv også hvis man finner en ordentlig oppskrift.

Man trenger såklart ikke å begynne med grøt selv om det er det vanligste. Man kan gi grønnsaker, frukt, ja la de få smake på litt forskjellig. Det finnes ingen fasit egentlig, men ta det litt rolig i begynnelen, og følg med om barnet får allergiske reaksjoner. Det kan være lurt å vende barnet til en og en matsort i noen dager. Men la de få smake på mye forskjellig!

Obs! Barnet kan få overfølsomhetsreaksjoner, som for eksempel hudrødme, litt sprukken hud og diaré. Dette kan gå over noen uker senere, så du må prøve deg fram ved å servere maten igjen.

Når det gjelder grøt så er det mange som starter med velling i første omgang. Velling er babygrøt med litt mm/mme i. Dette kan man bruke en "vellingsmokk" til når man gir i flaske. Men man kan godt begynne med helt vanlig babygrøt med en gang. Det er viktig at barn under 4 måneder får glutenfri grøt, så man minsker sannsynligheten for at barnet får glutenintoleranse. Man kan også tilsette fruktmos i grøten for å fremme jernopptaket. Babyene kan også bli litt harde i magen av den første grøten, så ett råd kan være å tilsette litt sviskemos i grøten eller gi de litt sviskesaft. Det finnes mange babygrøter å velge mellom, og her er noen eksempler:

 • Risgrøt (Hipp sin risgrøt med frukt var favoritten til å begynne med her)
 • Maisgrøt
 • Hirsegrøt
 • Havregrøt for baby, gjerne med litt frukt i (tidligst fra 6. måneders alder fordi den inneholder gluten). Kan lages selv eller kjøpes som babygrøt. OPPSKRIFT HER.
 • Hvetegrøt (fra 6. måneders alder pga. høyt innhold av gluten)

Når det gjelder middag, så er det egentlig bare fantasien som setter grenser. Men det kan være lurt å begynne med milde rotgrønnsaker, og deretter litt kjøtt etter 6 måneders alder. Se liste ovenfor over hva man ikke skal gi, og hva man kan gi ved de forskjellige aldersgruppene hvis du er usikker. Husk å ta en skje olje (f.eks solsikkeolje eller olivenolje) i mat du lager selv. Det er sunt fett som er bra for barnets utvikling. Her er eksempler på babymiddag:

 • Gulrot, potet og pastinakk er bra, milde grønnsaker å begynne med.
 • De fleste grønnsaker både på glass eller selvlaget middag.
 • Avokado inneholder bare sunt fett, så dette er kjempesunt for babyer!
 • Etterhvert kan man gi måltider med litt kjøtt i  (fra 6.måneders alder)

Det er mye man kan gi som mellommåltid eller dessert, men her er noen eksempler:

 • Fruktpuré (kan lages selv, eller kjøpes)
 • Most banan
 • Babyyoghurt (fra 6 måneders alder)
 • La babyen sitte og sutte på litt banan/annen frukt (f.eks mango) i en Babysafe feeder som jeg har skrevet om HER.
 • Gi for eksempel babyen en liten bit av en riskake (uten salt), hold den og la babyen sutte på den til den blir myk. (Men vær for all del forsiktig så barnet ikke biter av noe og får det i halsen!!!)
 • Kavring kan også babyen sitte og sutte på, men denne er så hard så da er det liten fare for at biter blir tygd av.

LAGE BABYMATEN SELV?

 • Det er ikke vanskelig i det hele tatt å lage babymat. I hvertfall ikke middagsmat! For eksempel: Kok ønskede grønnsaker myke, tilsett litt olje, litt av kokevannet, bruk deretter stavmikser, og voilà!
 • Grøter o.l kan du også lage selv. HER finner du noen oppskrifter på det.
 • Både fruktmos og grøt kan du søte opp, men såklart ikke med sukker. Hvis du lager fruktmos som blir litt syrlig, så kan du for eksempel søte den opp med litt kanel. Grøt kan søtes opp med fruktmos og f.eks bananmos.
 • I all babymat kan du tilsette litt MM eller MME.
 • Etterhvert kan du mose vanlig middag som du spiser selv (uten krydder i første omgang).

Ellers finner du mange oppskrifter på babymat HER.


Tusen takk til alle som har bidratt til dette innlegget!

Er det noe jeg har glemt her, eller har du rett og slett har noe annet å bidra med, så skriv i kommentarfeltet!!!

Husk konkurransen!!!

Trekningen er den 18.mars, og da kan du vinne babymat fra Hipp til en verdi av 500 kr! Selv syns jeg denne premien er kjempebra, fordi babymaten er økologisk og av god kvalitet. Min lille Emma liker den hvertfall kjempegodt;-)

TRYKK HER for å komme til konkurransen.

              


Ps. Konkurransen er i hovedsak for bloggere, men siden jeg har fått ønske om å delta av noen som ikke har blogg så skal jeg ikke være såååå streng. Hvis du ikke har blogg, men lurer på hva du kan gjøre for å delta så send meg en mail: badcamilla@gmail.com. Jeg må forresten ha noe kontaktinformasjon for at du skal delta. Det holder ikke å bare skrive Lise i kommentarfeltet når du ikke har blogg f.eks.

Vasking av sminkekostene!

I dag har jeg vasket sminkekostene mine. Søndag er en perfekt dag å gjøre det på siden jeg ikke skal bruke dem. Ellers pleier jeg å gjøre det på kvelden for å la de tørke over natta. Det er faktisk ganske viktig med rent "utstyr" når man sminker seg. Skitne sminkekoster kan føre til uren hud og andre hudirritasjoner. Sminkekostene er de største bakteriebombene man har i sminkeskrinet, og bakteriene spres videre til andre ting i sminkepungen hvis de ikke er rene. Derfor bør man vaske sminkekostene ofte. Hvor ofte må man nesten bedømme selv, for det er jo forskjell på hvor mye man bruker kostene sine.

Sminkekoster kan man rense med litt av hvert. Mange merker har egen rens til kostene, og jeg bruker i.d. sin. Også på koster som ikke er i.d. Den funker kjempebra. Har man ikke råd til en slik rens kan man bruke vanlig hår-shampo for eksempel, men balsamen hadde jeg droppet. Billig balsam legger seg jo ofte som lag utenpå hårene. Jeg har også brukt Zalo på kostene mine. Det er veldig effektivt for å få vekk fett. Men hvis man har veldig dyre koster så er nok ikke Zalo det mest skånsomme.

Husk at sminkekoster alltid skal tørke liggende for at det ikke skal komme vann i "hårfestet".

Babytøy jeg kan anbefale!

Emma er sååå fin i sparkedressen og lua fra Lille Lam som jeg fikk av kollegene på jobben. Jeg har fått meg nytt favoritt-babytøy jeg nå, så jeg skal absolutt kjøpe mer tøy til Emma fra Lille Lam. Det er så mykt, godt og lunt! Selv om det er litt dyrt så er det verdt det. Her har man plagg som kan brukes i flere generasjoner hvis det behandles riktig i motsetning til babytøy fra H&M og liknende som blir slitt med en gang. Så hvis man skal ha flere barn kan man jo se på det som en investering!Emma koser seg hvertfall i sparkedressen og luen fra Lille lam. Den hele dressen på bildet er den hun har i beige, men jeg skal kjøpe en rosa til henne i større størrelse etterhvert. Perfekt kjøretøy når man har varm bil. Lille jenta svetter jo i hjel i varmedress når varmeapparatet i bilen er på fullt. Også er den perfekt å ha på i vogna oppi varmeposen. Pluss at hun kan bruke dressen inne med bare bleia under. Det som er så bra med ull er jo at det puster selv om det varmer og isolerer. Det kan man ikke si om tøy i syntet som babyen blir helt klam i....

Viktig med riktig BH

Sitter din bh helt som den skal? Sitter den godt rundt kroppen i en vannrett linje? Støtter og løfter skålen bysten din på den helt riktige måten?

Jeg har som nevnt tidligere hatt store problemer med å finne amme-bher som passer, og støtter skikkelig. Men nå har jeg funnet den! Og tro det eller ei; DEN HAR SPILER. Pga. at jeg tidligere har hatt tette melkeganger og brystbetennelse, så har spiler vært fy fy. Men det er faktisk ikke noe problem hvis de ikke stikker inn i puppen. Kjøpte den på en Change- butikk hvor personalet var mye bedre enn den forrige jeg var i. Hun viste og forklarte og målte så ikke spilene stakk inn på "feil sted". For første gang som ammende kvinne syns jeg faktisk at jeg så bra ut i undertøy. Ull-bhen jeg har fra Aclima er liksom ikke like stilig...;P

Og slik ser min nye favoritt-BH ut:

Flaks at Change sine sider hadde bilde av BHen, så jeg slapp å ta bilde av meg selv! Haha, akkurat som om jeg hadde gjort det. Not;)

Amme-bhen fra Change er litt dyr, ja. Men absolutt verdt det. Jeg har nemlig ikke lyst på ekstreme hengepupper, og da syns jeg 429 kr. pr. BH er liten pris å betale for å slippe dette. Undertøysbutikken CHANGE har jeg også vært superfornøyd med lenge før jeg var gravid. De måler deg så du får helt riktig størrelse, og gjett hva jeg bruker nå da? 75 H! Før jeg ble gravid målte de meg til 70F. Så man kan si puppene øker litt med melk i, ja.

En ting som ofte er damers problem når de velger BH, er at de kjøper feil størrelse. Du bruker nemlig ikke 85 eller 90 rundt ryggen med mindre du er ganske stor. Bh-en skal være stram rundt ryggen så du ikke belaster skuldrene for mye. Jeg er IKKE superslank, og som nevnt bruker jeg 75 nå. 

 

BRA UNDERTØYSBUTIKKER:

CHANGE finnes flere steder, og noen av butikkene har riktig så dyktige ansatte. De jeg har erfaring med: Oslo City: BRA, Stovner senter: DÅRLIG, Hercules senter, Skien: BRA! Change har dessuten Club Change hvor du får 10% bonus på alt du kjøper og flere andre fordeler.

Lalina ligger på St. Hanshaugen. Her har de flere typer amme-bher og flink personale. Skal ta turen dit så fort jeg har mulighet. Det ligger nemlig rett ved jobben min så da kan jeg benytte sjansen å ta en kaffe med kolleger i samme slengen.

La Senza finnes også flere steder. Har ikke så mye erfaring med personalet her, men vet at de har bra utvalg!

PS. TA VARE PÅ PUPPENE DERES JENTER! Bruk Bh eller stram singlet selv om du bare tusler rundt hjemme...

Trendy babyer er grønne!

LevLogisk.no er en miljøvennlig nettbutikk for deg som vil leve litt "grønnere". Her selges nemlig nøye utvalgte kvalitetsprodukter til både baby og voksen. Sally med bloggen okobaby.blogg.no driver denne nettbutikken, og hun har nå en konkurranse for bloggere gående fram til 15.desember. I konkurransen kan man kan vinne et gavekort i nettbutikken på 250 kroner! For å være med i trekningen trykk her.

57654061259703613472n400

På LevLogisk finner du natulig og økologisk hudpleie for kvinner, naturlige saker til hjemmet, tøybleier, tåteflasker og mye annet til babyer. Det er utrolig bra utvalg i nettbutikken, så jeg anbefaler alle å ta en kikk!

Hvordan lage stort profilbilde uten ramme

Siden jeg ikke er gravid lenger, men har fått min lille engel så tenkte jeg det var på tide å bytte profilbildet på bloggen. Jeg har ikke fått tatt noe særlige bilder av meg og Emma som egner seg til det så det ble dette. Bytter det sikkert ut etterhvert. 

Så hva syns dere?

         Gammelt bilde                              VS.                        Nytt bilde

profil5heart         nyestprofil1

Jeg er ingen ekspert på html, eller dvs. jeg kan nesten ingenting... Men jeg kan prøve her å forklare hvordan man får stort profilbilde uten ramme.

STORT PROFILBILDE:
Kan lages på flere måter, men sånn her gjorde jeg det. Du må først ha et bilde i riktig str, og det er litt vanskelig. Prøvde noen ganger og knotet litt med dette. Størrelsen jeg endte opp med var 2,8 cm x 5,5 cm, 200 ppi (lagd i photoshop). Man bør vel ikke ha større i bredde enn dette for da blir det for bredt. Hvit bakgrunn har jeg også lagt på i photoshop.

Man må inn og redigere designet for å få stort profilbilde. 

Gå inn i Design- Rediger - Maler: Forsiden.
Søk til du finner den første koden hvor det står: <a href="${ProfileUrl} osv.

Nå husker jeg ikke helt hvordan hele så ut, men min ser hvertfall sånn ut nå:

<a href="${ProfileUrl}" title="${ProfileName}">
  <img style="border: 0;" img src="http://camillamaries.blogg.no/images/283182-9-1251407986846.jpg" alt="profil5heart" />
  </a>
  </div>

Hvis du er usikker på hvor koden slutter så er <h3> det første som står etterpå.

Da må man ha en bildeadresse å lime inn under img src, og der det står border: 0 tar du kun med hvis du ikke skal ha noe ramme rundt bildet.

BILDEADRESSE: finner du enklest ved å laste opp et bilde i et innlegg, og trykke på html. kopier det som står der.

Koden har jeg limt inn både i forside, innlegg, kategori og arkiv slik at bildet er sånn når man trykker seg inn på en av disse også.

Håper dette hjalp noe. Fins sikkert smartere måter å gjøre det på.;) 

 

blog3

Bloggtørke og snø på bloggen...

Jeg merker at jeg har litt bloggtørke for tida. Orker ikke å skrive noe, og orker ikke å svare på alle kommentarer... Ikke det at det er så mange for tiden heller. Det frister meg veldig lite å redigere bilder i photoshop også. Er litt lei siden jeg har sittet og lagd julekort i dag, og jeg blir jo aldri fornøyd! Men jeg lover å komme sterkere tilbake.

Snø på bloggen har jeg hvertfall fått til takket være TRINECAM.blogg.no. Var det ikke fint da? Har du lyst på sånn snø du også så se HER på bloggen til Trine Camilla.

Julesteming er det her hvertfall om ikke annet:)

megjul

Bildet er av meg på juleaften i fjor. Tenk her visste jeg ikke at neste jul ville bli med en liten vakker baby i hus;)

-Camilla-

Hvordan handle på EBAY!

Jeg er ingen ebay ekspert, men vet sikkert litt mer enn de som aldri har handlet på ebay tidligere. Og siden jeg har fått en del spørsmål om hvordan ting fungerer, så prøver jeg å lage en ebay-guide her. Jeg bruker ebay i hovedsak til å kjøpe småting som hudpleie, kosmetikk og dvder. I Norge må varer som koster mer enn 200 kroner fortolles, og derfor handler jeg som regel ikke for mere enn dette. Man må også betale mva. Men det finnes mange tollfrie varer også! (f.eks sko, dvd, cd og bøker)...  Men da er det viktig at selger merker pakken med hva den inneholder!

På tollvesnets hjemmesider finner du en IMPORTKALKULATOR hvor du kan regne ut hvor mye en vare kan koste med toll og mva.

ebay logo reflective

Jeg liker best Global Ebay fordi der er det auksjoner fra hele verden!


SLIK KOMMER DU I GANG:

 1. Gå inn på global.ebay.com og registrer deg med brukernavn og passord. Disse bruker du hver gang du skal handle på ebay, og de kan også brukes på ebay.com f.eks.
 2. Før du begynner å søke etter produkter, så bør du vite hva du leter etter. Hvertfall når det gjelder hudpleie og kosmetikk. Det finnes useriøse selgere som selger fake-produkter og gamle produkter. Jeg kjøper f.eks ALDRI kosmetikk fra ASIA. Skriver litt mer om dette lengre ned på siden.
 3. Nå er det bare å søke i vei etter det du vil kjøpe!
 4. Du kan velge mellom AUKSJONER eller KJØP NÅ. Jeg bruker mest kjøp nå, men sjekker alltid hvilke auksjoner som slutter først. Man kan gjøre noen kupp der hvis det ikke er kommet inn noen bud. 
 5. Sorter Listen slik det passer for deg. Jeg pleier for eksempel å se på "Avsluttes først" på AUKSJONER, og "laveste pris" på KJØP NÅ.
 6. Før du gjennomfører et bindende kjøp, er det noen VIKTIGE faktorer du skal se på:
 • Hva slags karakter har selgeren? Er den 100% positive? Sjekk gjerne karakterboken for å se hva andre kjøpere har skrevet.
 • Sender selgeren til Norge? Og hvor mye koster portoen?
 • Du kan gjerne sende en beskjed til selgeren hvis det er noe du lurer på. De fleste er veldig behjelpelige, og slår sammen portoen hvis du kjøper flere ting. Og noen skriver ned verdien hvis du spør slik at du slipper fortolling. Ved at selger skriver "gift" på pakken slipper man også fortolling.

BETALING:

Når kjøpet/budet er vunnet, så er det kun betaling som gjenstår. Det er jo ganske viktig at det foregår trygt eller hva? Da anbefaler jeg å opprette en PAYPAL-KONTO som både er raskt og trygt for selger og kjøper. Paypal gjør nemlig at du ikke deler økonomiske opplysninger o.l. og har en rekke andre fordeler. Det kommer opp et felt hvor du kan registrere deg når det er dags for betaling på Ebay.

Generelt når det gjelder betaling på nett så er det tryggest med kredittkort fordi du da kan kreve pengene tilbake fra kredittkortselskapet hvis du får en vare du ikke er fornøyd med. Men på Ebay skal det gå helt fint med vanlig Visa så lenge du bruker PAYPAL som gir deg liknende rettigheter.

BRUK ALDRI BETALINGSOVERFØRING!


Å VITE HVA MAN LETER ETTER:

Som nevnt over, finnes det mye fake på nett. Også innen hudpleie og kosmetikk. Se alltid på bildet av produktet. Asia lager mye fake produkter, og derfor bør man unngå å kjøpe derifra. Heldigvis har EBAY flere guider hvor du kan lære hvordan du spotter fake-produkter som du kan søke på under Reviews & Guides.

HER har du en guide til hvordan du spotter fake I.D BARE ESCENTUALS.

Det er også viktig å vite akkurat hva fargen og nummeret på produktet heter. Fake og gammelt kjennetegnes ofte med merkelige etikketer, og navn og nr. som ikke egentlig finnes på et produkt.

Klikk.no har HER skrevet en artikkel om hvordan du avslører falske produkter på nett.


OVERSIKT OVER TRYGGE EBAY SELGERE:

Makeup-bloggeren Hilde Christina.com har en oversikt over anbefalte ebay selgere HER.


 

Ja, her fører jeg ting inn med teskje, men det er ikke flaut å spørre hvis du lurer på noe mer. Det er sikkert noe jeg har glemt. Håper dette innlegget hjalp deg noe?

Kiss kiss

-Camilla-

Camilla Marie

31, Skien

Jeg er en grafisk designer/ mac designer som trenger litt utløp for mine kreative sider. Derav denne bloggen. Jeg har mange meninger, og egentlig veldig mye jeg vil si :) Det som opptar mesteparten av tiden min nå er barna mine Emma og Emil. Emma ble født 23.okt 2009, og Emil ble født 13. juli 2011. Jeg elsker å være mamma, og syns selvfølgelig at barna mine er verdens søteste! Jeg skriver ofte om barneutstyr, og bloggen min inneholder alt fra personlige innlegg til råd og tips. I sommer flyttet vi inn i et over 100 år gammelt trehus, så det blir også litt om interiør og oppussing. Lurer du på noe så kontakt meg gjerne på ✉ mail: badcamilla@gmail.com Bildene mine kan bare brukes med min tillatelse!!
Norske blogger

 GuestsHuset vårt:Kategorier

Arkiv