januar 2012

Vedkurv?

Jeg kjøpte denne vedkurven på Kid her om dagen, men fant ut at den var litt liten. Dermed ble den oppbevaring for magasinene mine i steden:

Syns den var litt fin jeg. Liker at den ser litt rustikk ut. Disse kurvene er kjekke, i motsetning til mange av metallvedkurvene som selges... De har nemlig utrolig skarpe kanter, og det er ikke noe særlig når man har små barn i hus. Noen av de er rett og slett farlige!

Heldigvis finnes denne i en størrelse større også som vi skal ha til veden:-)

Nesquick kake

Forrige søndag lagde jeg en sjokoladekake som jeg lovte å komme med oppskriften på. Det er kanskje litt dumt å komme med denne på en mandag, men men:-) Det er sjokoladekake som holder seg myk og god, og som også kan fryses. Perfekt til barnebursdag! Jeg har fortsatt en del i fryseren som jeg skal ta med til pappa i Oslo neste helg :-) Han har nemlig bursdag i dag. Hurra for verdens beste bestefar!!

Ingredienser

150 gram smeltet smør
7,5 dl kefirmelk
5 dl sukker
1 ss natron
2 dl nesquick sjokoladepulver
10 dl hvetemel

Bland alt godt sammen og hell det ut i ei smurt langpanne. (Jeg brukte en noe mindre langpanne, da blir kaken litt høyere). Stek kaken på nederste rille i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.

Glasur

300 gram melis
100 gram smeltet smør
4 ss nesquick sjokoladepulver
3 ts vaniljepulver/vaniljesukker

Når det gjelder glasuren, så kan man tynne den ut med litt kaffe (evt. mer smør) hvis den blir for tjukk. Eller mer melis hvis den blir for tynn. Jeg måtte "tynne den ut" :-) Vel bekomme!Oppskriften er hentet fra Viibakken12.blogspot.com

Jeg gir bort en goodiebag fra Barneloppis.no!

Etter flere krevende dager med sykdom i familien er jeg tilbake på bloggen. Og da med en liten giveaway:-) Har du vært på Barneloppis.no? Det er Norges nye gratis nettside for kjøp og salg av brukt og håndlaget barneutstyr.

I den forbindelse har Barneloppis.no med sine sponsorer laget en spennende goodiebag!

Emma syns den var kjempespennende! Obs! bilder av Emma skal ikke brukes for å illustrere konkurransen på andre nettsteder enn mitt!!

Damene bak Foreldremanualen (som jeg skriver for) er gründerene bak Barneloppis også, derfor fikk jeg noen ekstra goodiebags å gi bort til venner. Én av de vil jeg gi bort til dere!

Goodiebagen inneholder produktprøver og tilbud fra forskjellige samarbeidspartnere! (Innholdet kan variere) Nettet som alt ligger i er svanemerket, og kan for eksempel brukes til å frakte klær til og fra barnehagen i:-)

Det eneste jeg vil at du skal gjøre er å dele budskapet videre slik at flere får vite om Barneloppis!

Dette kan du gjøre enten ved å linke til denne konkurransen på bloggen din eller facebook. Etterpå kan du skrive i kommentarfeltet mitt at du deltar! Siste frist for å delta er 3.februar.

Noen som kjenner seg igjen?

Det blir så som så med nattesøvnen når man har små barn. Og innimellom (alt for ofte i det siste) må en av de sove sammen med oss... Denne illustrasjonen var veldig beskrivende syns jeg :-)

Den i midten øverst er klassisk Emma!

Nå skal jeg legge meg og krysser fingrene for at jeg får en god natts søvn! Det er sjeldent begge barna sover godt samme natt, men jeg håper bestandig. Hadde vært kjekt hvis Emil våknet litt senere enn 04.15 som han gjorde i dag tidlig... :-)

Brennkopper?

Emma har vært hjemme fra barnehagen i dag... igjen. Det går brennkopper i barnehagen, og jeg er usikker på om det er det hun har. Hun har fått noen små røde prikker på beina, og litt andre steder på kroppen. Også i ansiktet. Så da gjenstår det bare å se om de utvikler seg til noe mer.

De prøver å bli kvitt brennkoppene i barnehagen, derfor vil de helst at man holder barna hjemme ved mistanke om slike. Og jeg vet faktisk ikke helt om det er det hun har. Tenkte også på den fjerde barnesykdommen, siden hun hadde feber først. Men denne sykdommen trodde jeg jo også at hun hadde i fjor.

Noen som har peiling på brennkopper, og kan fortelle meg hvordan de ser ut i starten?

Et bilde fra et av våre hyggeligste øyeblikk i dag :-)

I dag har jeg underholdt mine søte små stort sett hele dagen. Og siden Emma ikke sover på dagen lengre, så har det ikke vært mye pause for hu mor. Jeg har bygget noen Lego-hus i dag for å si det sånn, og har hatt nok å henge fingrene i. Men hellandussen så koselig vi har det (når ikke barna skriker og smitter hverandre med hyling og begge vil bli båret rundt og mamma bare klarer å løfte en av gangen, men prøver allikevel). :-)

Hvis Emma blir hjemme i morgen også så blir det hvertfall en tur ut i snøen!

I barnehagen på en søndag

Nei da, vi har ikke sendt Emma i barnedagen i dag;-). Men i dag hadde foreldreutvalget i barnehagen til Emma arrangert vinterfest, så i dag var hele familien i barnehagen! Utrolig bra initiativ syns jeg. Vi grillet pølser, spiste kake også akte barna. Emma syns det er kjempegøy å ake, og roper "en gang til!" hele tida:-) Man får jo også mulilgheten til å hilse på andre foreldre på slike arrangement, og det er jo kjempekjekt.

Jeg hadde bakt sjokoladekake for anledningen (oppskrift kommer). Emma elsker kake, og nærmest angrep kaka da hun endelig fikk en bit. Hun hadde jo venta helt siden jeg bakte i dag tidlig!

Lille Emil var selvfølgelig også med. Han har begynt med sportsvogn nå, så han fulgte nysgjerrig med på de større barna.

Emma elsker snø!! Og i dag virket hun heldigvis frisk som en fisk:-)

Når vi kom hjem igjen, så ble det litt lek i hagen. Dette var en flott vinterdag, og det er så koselig med masse snø! Kan ikke si jeg savner å bo i blokk. Eneste minuset er at man må måke (men det tar sjeldent jeg meg av).

Ha en fin søndagskveld!

Ullgenser og syke barn

I dag og i går har vært noen krevende dager med to syke barn. Emma måtte hentes tidlig i barnehagen i går stakkar fordi hun hadde feber. Det er ikke noe gøy når barna bare gråter og gråter og ingenting hjelper. Stakkars mine søte små.

Men jeg fikk et par pakker i posten denne helgen da. Blant annet denne nydelige ullgenseren til Emma fra Name it. Den bestilte jeg på salg på KnertenogKaroline.no og den kom superraskt i posten! Tips: Apropos salg på ull, så er det faktisk kjempebillig fra Pierre Robert på Rema nå!

Mannen har jobbet på huset i hele dag, så da har jeg tatt meg av de to små. Men selv om barna er små, så krever de sitt. Det er ikke så lett når begge to helst vil ligge i fanget til mamma samtidig, men jeg har nå fått løst det på noen kreative måter allikevel :-)

Men nå sover mine to engler, og nå skal jeg bare slappe av foran TV med beina i været og ta litt velfjortjent sjokoladeis! Jeg brukte egentlig opp godisdagen min i går, men skitt au. Ha en fortsatt fin helg til alle:)

Den beste sjokoladen er tilbake! Husk å stemme!

Endelig er Soho tilbake igjen! Foreløpig er den kun å finne i en blandingspose, men jeg vet hva jeg skal spise denne helgen. Det er 10 år siden den var på markedet, og jeg er veeeeldig spent på om jeg syns den er like god i dag som da.

For å beholde Soho på markedet, så må de vinne en avstemning først. Trykk på bildet for å stemme:

Soho vekker tenåringsminner for min del, og jeg håper sjokoladen blir på markedet denne gangen. Det er sjeldent jeg pleier å engasjere meg så mye i en sjokolade, men denne har jeg savnet! :-) Det finnes jo ingen som likner...

Har du smakt Soho?

Januarsalg: barneklær

Gjett hva jeg betalte for denne dressen til Emma??

Jo, den nette sum av 87 kroner... Ikke verst? Det er en vinddress som hun kan ha til våren, og den er kjøpt på Name it. Det gjelder å følge med nå, for man kan virkelig komme over noen kupp. Neste på agendaen er å finne ulltøy til barna som de skal bruke neste vinter.

Benytter du deg av januarsalget?

Mitt billigste servise :-)

I år kan man virkelig gjøre mange kupp under januarsalget. Jeg ser så mye overalt at jeg ikke vet hva jeg skal velge. I dag kjøpte jeg blant annet dette serviset på Kid Interiør hvor det var masse salg.

 

Dette var kanskje litt for rosa og sukkersøtt etter min smak, men det var så billig at jeg ikke kunne gå fra det. Det kostet bare 99 kroner til 4 personer, så da kjøpte jeg likesågodt til 8 personer for 198 kr!! Det er kjekt å ha litt hverdagsservise som det ikke er så farlig med!

Jeg har gjort enda flere kupp på januarsalget som jeg kan skrive om senere. En ting som er lurt å kjøpe nå er barneklær til neste vinter. Spesielt ullklær! Emma og Emil bruker mest ull på vinteren, og det er sjeldent på salg akkurat når man trenger det. Så planlegging fram i tid er lurt!

Ha en fin kveld alle sammen. Jeg skal faktisk legge meg nå... Har vært utrolig trøtt i dag!

Emil 6 måneder


I dag, fredag den 13. er den lille prinsen vår 6 måneder... Jeg vet det er en klisje å si det, men jeg kan ikke fatte at tiden har gått så fort! Emil har utviklet en personlighet, og begynner å bli en skikkelig morsom liten gutt. Jeg føler meg som verdens heldigste som har to så skjønne små barn. Nå er vi på besøk i Oslo hos min pappa , og lille Emil ligger på gulvet og skravler mens vi ser på Nytt på nytt. Han tester ut stemmen skikkelig og er i storform :-). Og den lille prinsessa vår ligger og sover søtt. Blogger fra mobilen, så det kan hende dette ble litt rart, men, men... Ha en fin fredag!;-)

Midlertidig stillhet

Det finnes ikke noe bedre enn å nyte noen minutters fred etter dagens husarbeid er unnagjort. Emil sover og Emma skal snart hentes i barnehagen. Nå sitter jeg med en kopp te, fyr i peisen og tente lys. Det lukter herlig av vaniljelys i hele stua.

Selv om man er mamma, så er det viktig å tenke på seg selv innimellom også. Dette er noe jeg lærer meg gradvis.... For det er alt for enkelt å bortprioritere seg selv når man har to skjønne barn. Men denne lille alenetiden nyter jeg.

Om en liten stund er det fullt rabalder i stua her igjen. Mannen skal jobbe overtid, og dermed må mine to søte små kun nøye seg med underholdning fra meg i kveld:-)

I love my new phone

Jeg har aldri hatt en telefon som jeg har vært så fornøyd med som min nye Samsung Galaxy S 2. Den er helt genial! Jeg fikk den ikke i julegave, men etter jul bestemte jeg og mannen min oss for å kjøpe en slik hver. Jeg har hvit, og han har svart:-)

Egentlig er jo jeg en "eplejente", så man skulle tro jeg ville hatt Iphone for lengst... Nei, det har jeg faktisk klart meg uten. Denne telefonen er jo minst like bra som Iphone (bedre i følge TV 2 hjelper deg), også er den billigere å ha. Hvertfall med det abonnementet jeg har fra Tele2. Tidligere har jeg helst kjøpt telefon uten abonnement, men det lønner seg ikke alltid lengre. Nå er det så mye ringetid, sms og nettsurfing som er inkludert i en fast pris at det man betaler for selve telefonen faktisk blir billigere! Den prisen jeg betaler i måneden inkludert denne telefonen er ikke stort mer enn det jeg pleide å betale på telefonregningen uansett.

Hva syns dere?

Twilight

Hvis alt går etter planen i kveld, får jeg endelig sett Twilight Breaking Dawn - Part 1. Jeg har sett fram til denne filmen lenge, så da er det på tide å få sett den på kino før den blir tatt av plakaten.

De som har fulgt med på bloggen min en stund har sikkert fått med seg at jeg liker Twilight og også har lest bøkene for en tid tilbake. Lurer nesten på om jeg skal lese de på nytt, for nå begynner jeg å savne å ha noe å lese. Men neste på lista mi er vel bok nummer 11 i True Blood-serien først:-) Elsker å drømme meg bort i vampyrenes forføreriske verden!

Lille Emil er fortsatt ikke overivrig på tåteflaske, men han blir ikke sinna på den heller sånn som Emma var... Han prøver som regel litt hvertfall. Så hvis han blir for sulten de 2-3 timene jeg er borte, så tar han den nok. Han spiser jo også litt grøt:-) Emil er straks 6 måneder, så kanskje på tide at mor får seg en tur på kino?

Update: Flimen var bra! Mye bedre enn forventet. Men jeg er utrolig glad for at den ikke hadde kommet på kino da jeg gikk gravid. Anbefales ikke for gravide, hehe. Gleder meg til siste del kommer på kino.

Vinter

Det har ikke vært mye vinter denne vinteren... Lurer på hvor lenge det kommer til å vare denne gangen? Ikke har vi rukket å lage snømann sammen med Emma som vi hadde tenkt til. Hun har heller ikke fått brukt akebrettet sitt (men har akt litt i barnehagen da), og mannen min har ikke fått stått på langrenn som han pleier. Sist jeg var på kontroll med Emil kunne helsesøster fortelle meg at en busk i hagen hennes plutselig hadde begynt å blomstre i desember, så da kan man jo begynne å lure litt.

Emma skulle på tur med barnehagen i dag, så da blir det nok litt lek i snøen og aking. Hun elsker å være ute og leke, så det blir hun sikkert glad for.

Måtte bare dele et bilde jeg tok av den fine himmelen i dag tidlig. Nå er det plutselig litt vinter igjen. Jeg merker at jeg gjerne vil til varmere strøk når vinteren er så dårlig som den har vært. Jeg liker ikke sånt uberegnelig vær! Hvis vinteren ikke har tenkt til å bli, så kan det likesågodt bli vår for min del. Jeg begynner å glede meg til sommeren.

Hva syns du om denne vinteren? Er det den globale oppvarmingen som har skylda?

Jeg trenger farger etter jul!

Med en gang all julepynten forsvant følte jeg at hele interiøret mitt ble nokså fargeløst. Uten det røde, satt jeg stort sett igjen med en beige-grå-brun-offwhite stue. Nå føler jeg meg plutselig litt lei denne fargeløse trenden som har satt sine spor hos oss de siste årene. Heldigvis har jeg fortsatt mine fine røde stoler. Rødt er spådd å bli årets interiørtrend, og jeg savner faktsk det røde selv om jeg egentlig er dritt lei julepynt! Kanskje man bare skulle beholdt alle juletekstiler fram til neste jul, og vært supertrendy? ;-)

Heldigvis har jeg begynt å spare på disse koppene fra PiP studio som spriter opp den fargeløse etterjulstiden i vårt hus:

Egentlig er jeg en ganske fargerik person, så nå må jeg finne på noe for å få mer farger inn i interiøret vårt! Dette serviset er hvertfall en start ;-)

Savner du farger i hjemmet ditt, eller har du masse farger i interiøret?

Eventyrfabrikken på en søndag

Dette har vært en perfekt søndag hittil. Klokken 10 i dag ankom vi Eventyrfabrikken med våre søte små. Der møtte vi et vennepar og datteren deres som er på alderen til Emma.

Eventyrfabrikken er Norges største lekekonstruksjon hvor barna virkelig kan boltre seg. Emma og Jenny er begge 2 år, og de koser seg skikkelig der. I tillegg til at de får utviklet motoriske ferdigheter, så har begge jentene blitt skikkelig tøffe etter noen ganger på Eventyrfabrikken. Emma blir helt i hundre når vi kommer dit, og jeg syns hører henne fortsatt: "Se på meg! Se på meg!"...

Resten av dagen har vært en skikkelig kosesøndag. Etter å ha gitt begge barna et bad, spiste vi god elgstek. Deretter var det natta for lille Emma som sovnet søtt etter at hun fikk høre eventyret om sjøormen Ruffen:-)

Har du vært på Eventyrfabrikken før?

Et alternativ til godis...

Jeg har faktisk holdt meg unna godteri hele uka, og holder meg fortsatt. Skal ikke ha noe godis før til søndag! Men noe godt må jeg ha uansett på en lørdag. Bær, noen bananbiter, druer e.l med litt vaniljekesam på toppen er et supert alternativ til sjokolade!!

I kveld skal jeg ha blåbær og bringbær med vaniljekesam til dessert. Nam, nam... ;-) Den finnes forresten i to varianter, og den ene er 80% magrere.

6 måneders kontroll for Emil

I dag var det endelig tid for en sprøytefri kontroll på helsestasjonen. Vi veide og målte lille Emil, og målene hans er nå: lengde: 70 cm, hodeomkr: 44,7 cm og vekt: 8030 g. Det betyr at det er tid for bleiestørrelse nummer 4 allerede! Han var også på legeundersøkelse og alt var tipp topp ;-)

Han vokser så fort, og vi prøver fortsatt like motivert med fast føde hver dag. Jeg startet å introdusere det for han allerede 4 måneder gammel, og har gjort det hver dag siden da. Vi prøver først og fremst å få til et grøtmåltid på kvelden slik at han skal sove godt på natta. Men det er sjeldent han vil ha mer enn et par skjeer. Vi får ta tiden til hjelp. På Emma så gikk det litt fortere, men alle barn er forskjellige... Men stor gutt begynner han å bli! Også så blid hver dag da!

Når MÅ julepynten ut?

Det sies at julepynten skal tas bort 13.dag jul (13 dager etter julaften?). Men jeg er som regel veldig klar til å ta ut julepynten 1.nyttårsdag... Da er jula så absolutt over for min del. Det er i tiden før jul jeg får julestemning, ikke etter. Men allikevel går det litt tregt her, og jeg har bare begynt å fjerne pynten så smått i vinduene.

Og det grønne glitrende treet er ikke fullt så glitrende som det var på sine glansdager (bildet under) :-) Var egentlig veldig fornøyd med vårt første ekte juletre!

Heldigvis kjøpte vi edelgran og den drysser ikke... den bare henger. Måtte le da jeg så ei postet bilde av sitt ribba juletre på facebook :-) Det var ikke mye igjen av det treet nei!

Når syns du at julen må ut? Holder du fast på den lengst mulig, eller er du ferdig med julepynten sånn som meg?

Nyttårsforsetter...

Jeg er egentlig ingen stor fan av å ha for mange og urealistiske nyttårsforsetter. Så jeg har kun et. Og det er nok et ganske vanlig et. Nemlig å ta vare på kroppen min ved en sunnere livsstil!

Og da tenker jeg ikke bare på når det gjelder mat og trening. Jeg tenker på en sammensetning av mosjon, mat, avslapping og balanse i hverdagen. Det betyr også at jeg må dra til behandling for bekkenproblemene mine som faktisk noen dager fortsatt er like ille som da jeg gikk gravid.Men første punkt under "sunnere livsstil" er å kvitte meg med søtsuget. Jeg er faktisk nesten blitt avhengig av sukker, noe som er ganske flaut da jeg er fullt klar over følgene av dette. Jeg har jo tidligere vært så flink til å holde meg til en dag i uka, men i det siste har det ikke gått én dag uten at jeg måtte ha noe søtt i løpet av dagen. Det være seg sjokolade, pepperkake, brødskive med søtt pålegg (man tar det man har) osv. I skrivende stund sitter jeg og pusser tenna etter dag nummer to uten noe søtt. I morgen, eller om et par dager forsvinner suget. Så enkelt er det hvertfall for meg... Så jeg burde ha gjort det før! Julen var ingen motivasjon, men det er hvertfall det nye året!

Har du noen nyttårsforsetter?

Camilla Marie

31, Skien

Jeg er en grafisk designer/ mac designer som trenger litt utløp for mine kreative sider. Derav denne bloggen. Jeg har mange meninger, og egentlig veldig mye jeg vil si :) Det som opptar mesteparten av tiden min nå er barna mine Emma og Emil. Emma ble født 23.okt 2009, og Emil ble født 13. juli 2011. Jeg elsker å være mamma, og syns selvfølgelig at barna mine er verdens søteste! Jeg skriver ofte om barneutstyr, og bloggen min inneholder alt fra personlige innlegg til råd og tips. I sommer flyttet vi inn i et over 100 år gammelt trehus, så det blir også litt om interiør og oppussing. Lurer du på noe så kontakt meg gjerne på ✉ mail: badcamilla@gmail.com Bildene mine kan bare brukes med min tillatelse!!
Norske blogger

 GuestsHuset vårt:Kategorier

Arkiv

hits