februar 2011

Stiligste stelleveska jeg har sett

Stelleveskene fra byStroom er noe litt annet enn Simo-stelleveska mi:) Se så fin:

Me like:) Skulle gjerne hatt noe sånt noe som tobarnsmor og veskedilla, men syns 899 kr for en stelleveske er litt dyrt. Vesken fant jeg på Lilleprinsen.no.

Hva slags stelleveske har du?

Noen klær til den lille prinsen

Av erfaring, så gidder vi ikke å kjøpe så mye til babyen i magen før han blir født, man får jo så mye. Pluss at vi har flere kjønnsnøytrale plagg etter Emma. Men litt må han jo få! I dag etter å ha levert Emma i barnehagen så kom jeg over disse nameit-klærne til 50% i en butikk på veien hjem. Jeg syns str. 56, virker utrolig smått, og det er så rart å tenke på at Emma brukte så liten størrelse en gang:)

Denne prinse-buksen var ikke på salg, men den måtte jeg bare ha. Det er jo en liten prins som kommer!

Nameit-klærne er utrolig fine syns jeg!

Kle på seg selv med pappa's klær:)

Som nevnt tidligere, så har Emma begynt å ta på seg vinterskoene sine selv. Og hun er riktig så flink, og klarer å få på seg begge to! Det å kle på seg selv er tydeligvis gøy. Hver gang hun finner en lue, hanske e.l så prøver hun å ta det på seg. Også kommer hun inn i stua med det etterpå.

Her i pappans lue (Man U, tror han likte det:))

Og her i pappa sin vinterhanske. Noen nummer for stor som dere ser:)

Emma er nå 16 måneder, og det er så mye som skjer i Emmas utvikling for tiden! Det går jo kjempefort, og jeg tror det hjelper at hun er i barnehagen med andre barn også. Hun er jo yngst der, og tar sikkert etter de andre. Nå er hun visst ikke så stille og rolig i barnehagen lengre og er mer "med", og det er sikkert fordi hun har blitt så flink til å gå!

Når det gjelder språket, så hermer hun hele tida etter ord og uttrykk fra mamman og pappan sin. I dag prøvde hun å telle til tre!! Hun har prøvd på det en stund, men jeg skjønte ikke helt hva hun drev med til jeg tenkte på at pappan hennes pleier å telle til tre når de leker. "E, do, te!" sier Emma...og noen ganger "Do, do, te".  Også viser hun med fingrene sine (prøver hvertfall). FLINKISEN TIL MAMSEN! Er så stolt av den lille jenta vår og alt hun gjør.

Man merker at personligheten hennes begynner å komme fram, og hun er både snill og rampete til tider. Hvis hun ikke får det som hun vil kan det noen ganger komme med noen ekstreme hyl. Men det beste jeg vet er når hun kommer bort for å kose meg og legger hodet inntil og sier "mmmmm". Så søt atte;)

Beste ansiktsrens!!

Noen produkter oppdager man at man ikke kunne leve uten når man først har prøvd de, og dette er en av mine favoritter! Jeg føler ikke at ansiktet mitt blir "rent nok" uten denne rensen. Dermalogica Daily Microfoliant heter den, og det er et hvitt kornete pulver som blir til skum når det kommer vann på. Dette er en mild peeling-rens som kan brukes hver dag, og jeg bruker den morgen og kveld. Den er veldig drøy, og varer i flere måneder siden man kun trenger en halv teskje om gangen. Så selv om den koster litt, så er den egentlig ikke dyr med tanke på hvor lenge den varer. Den etterlater huden frisk og fin, og gjør MYE bra for huden min hvertfall.

 Bildene er googlet.

Har du noen favorittprodukter å anbefale meg?

Matchende barnesenger?

Ja, nå sitter jeg her og lurer på hva slags seng vi skal kjøpe til lillegutt i magen... Skal han få lik sprinkelseng som Emma? Denne gangen kommer jeg ikke til å kjøpe vugge. Vi solgte den fine Rock star baby-vuggen til Emma. Hun måtte avvennes vugga, og skjønte rett og slett ikke at sprinkelsenga var en seng. Det var mer som en lekegrind for henne:) Så denne gangen begynner vi likesågodt rett på sprinkelseng, og får heller pakke litt rundt babyen så den ikke føles så stor. Da slipper vi å kjøpe to senger også. Og hvis man allikevel vil vugge senga, så har vi sånne dingser man kan feste under føttene til senga så den "spretter";-)

Denne sengen har Emma: 

Har lyst på denne til gutten vår:


Hva syns dere om sengene?

Gratulerer som tobarnsmamma!

Må bare lage et lite innlegg her til ære for Ida Adine (trottisen.wordpress.com) som nettopp har blitt tobarnsmamma!!! Har fulgt med på henne hver dag for å se om det skjer noe, og om den lille prinsessen ville snu seg med hodet ned. Nå har hun endelig kommet til verden. Gratulerer så mye med skjønne lille Mia Sofie♥!

Se så langt hår jeg har fått!

Det var litt morsomt i helgen da niesen min, og Emmas tante lagde hestehale på henne:) Emma har fått masse hår, og det skal IKKE klippes!!

Kom på dette da jeg så et videoklipp i dag av en liten gutt i barnehagen til Emma som hadde vært hos frisøren. Han så ikke så veldig fornøyd ut:) Det må være utrolig vanskelig å klippe håret til så små barn. Tror det nesten hadde vært umulig på Emma hvertfall. Men uansett så skal lille Emma få lov til å være en jente med langt hår! Det hadde jeg da jeg var liten, og det var mange andre små jenter som var misunnelige på den lange fletta mi;)

Jakketrøbbel!

Plutselig er vinterjakkene mine for trange! Jeg klarer fortsatt å få igjen glidelåsen, men jeg klarer jo ikke å bøye med ned og løfte opp Emma for eksempel... ;) Og dumme meg fant ut at jeg skulle vaske den eneste som fortsatt passer, og nå har fôret klumpet seg rundt omkring i jakka, så nå er den ikke varm lenger...

Skulle gjerne hatt en sånn mamma-vinterjakke fra Mamalicious, men jeg tror rett og slett ikke jeg gidder å bruke penger på det. Det må da finnes en annen løsning?? Skal lete igjennom det jeg har på loftet, ellers kan jeg kanskje låne en som passer...

Kattenett til barnevogna

Her om dagen, så hørte jeg om noe som skal beskytte barnevognen mot katter. Det har nemlig hendt at små babyer har blitt kvalt av katter som legger seg oppå ansiktet til den lille. Kattenett har ikke vært et behov her akkurat, da Emma aldri har sovet ubevoktet ute. Men det kan jo hende vi trenger det til nestemann hvis vi flytter et sted med hage.

Kattenett fant jeg blant annet i disse nettbutikkene: alexi.no og bambina.no.

Jeg vet ikke helt hva slags materiale disse kattenettene er laget av siden kattene holder seg borte, men jeg tipper de er ganske stive. Noen her som har kattenett til barnevogna?

Spise for to?

Det er mange som sier at man skal spise for to som gravid, men det betyr ikke at man skal spise dobbelt så mye. Men derimot dobbelt så sunt! Det er jo ikke alltid så lett, da man fort kan bli kvalm av ting man ikke har lyst på. I følge jordmor, så trenger man kun en brødskive ekstra om dagen når man går gravid. Og det får jeg til å stemme ganske bra. I begge svangerskap har jeg blitt utrolig fort mett, så her spiser jeg lite men ofte. For sulten er jeg hele tida! Handlelista kan se litt annerledes ut til tider da. I går ville jeg ha lovehearts, kiwi og honnikorn når jeg ble spurt om jeg skulle ha noe på butikken... Og kiwi det vil jeg ha nå med en gang også!

For de som ikke vet hva kiwi er, så er det egg lagt av kiwi-fuglen.

Hadde vært litt morsomt hvis det var sant.

 

Q: Har/hadde du noen rare cravings som gravid?

Barnevognene våre

Simo Kombi: Er kjempefornøyd med denne. Syns det var god plass i bagen, og Emma sitter også godt i sportsdelen. En lun og god vogn med utrolig god demping. Kan trilles på i de mest humpete stier uten at det går utover den lille som ligger oppi. Eneste negative er at den er litt tung å løfte inn i bagasjerommet, og litt tung og trille i bratte oppoverbakker o.l.

Avanti Moving Light: Denne reisetrilla kjøpte vi i sommer i Sverige, og har ikke angret et sekund! Ble flittig brukt gjennom hele sommeren, og også tatt med på ferie i Frankrike. Denne løfter man med en hånd inn i bagasjerommet. Emma både sov og satt godt i denne, og ryggen kan lenes nesten helt flatt tilbake. Kjempefin ferie-, reise- og shoppingtrille, men såklart ikke egnet på humpete terreng.


TFK Twinner Twist Duo: Ja, så var det søskenvogna som vi kjøpte på nett fra Tyskland. Hvordan jeg gjorde det kan du lese mer om HER. Jeg betalte totalt ca. 6500 kr for vogna+ en hardbag, så jeg sparte med andre ord noen tusen på det. Pris på Barnas Hus er nesten 10500 kr. Jeg har ikke fått testet ut vogna på tur enda, men den virker lett og god å trille hvertfall, og det er viktig når man skal skyve på to små. Gleder meg til å ta den i bruk!

Det har blitt noen vogner siden Emma ble født, og vi har også en gammel Brio duovogn som vi låner og bruker innimellom når vi er på besøk Skien. Man oppdager etterhvert at det ikke holder med kun en vogn! Hvertfall ikke her hvor vogn brukes veldig mye. Og det er mange som bruker en gammel dårlig vogn kun til barnehagesoving også. Det har ikke vært nødvendig her ennå siden de sover inne i barnehagen der Emma går. Hvertfall når det er så kaldt ute, heldigvis!

Hva slags barnevogn har du?

Det fineste guttenavnet?

Emma sitt navn havnet på topp det året vi valgte det. Ikke at vi visste at det kom til å skje akkurat.... Uansett så syns jeg ikke det gjør noenting. Det er bedre med et "normalt" navn enn et som er for merkelig mener jeg. Selv om foreldrene kanskje syns at navnet er nydelig, så er det da mye større sjanse for at barnet misliker navnet sitt hvis det er for spesielt. Jeg ble forresten intervjuet angående navnet til Emma og det at det er så populært, og hvorfor vi valgte det. Og det intervjuet kan leses HER. Det står at Emma er døpt i den artikkelen da, men det er feil. Journaliststudenter som har skrevet dette her.


Jeg syns navn på barnet er utrolig vanskelig. Vi har et par navn på lager, men vil ikke røpe de enda. Ingenting er nemlig sikkert. Så derfor vil jeg gjerne høre hvilke guttenavn dere liker best!!


Bloggurat.

De første klærne til babygutten!

Denne uka kjøpte jeg inn et par plagg på salg fra nameit til den lille gutten i magen. Så her er hans første plagg:

Liten søt shorts ikke sant? Blir gøy med sommerbaby denne gangen. Men gidder ikke å kjøpe for mye før jeg har gått gjennom klærne til Emma. Hun har nemlig mye kjønnsnøytrale nyfødtklær. Og denne lille gutten må nok regne med å sove i rosa pysj noen ganger også!

Gleder meg til å kjøpe mer gutteklær!! Jeg syns jo ofte gutteklær er finere enn jenteklær... Mange av jenteklærne er så sukkersøte at det blir kvalmt:-)

Nå har jeg registrert meg på Bloggurat.

15.mnd kontroll og sånt...

I dag har Emma vært på helsestasjonen og fått MMR-vaksine. Stakkars liten. De sprøytene ser neimen ikke gode ut, og det ble litt gråt og klamring til mamma'n sin etterpå. Men det hele var glemt fort da helsesøster tok fram såpeboblene!

MMR-vaksinen ble satt i skulderen, men var fort ferdig heldigvis. Hvis hun får bivirkninger, så kommer disse 4-14 dager etter at vaksinen er satt. Datasystemet på helsestasjonen var nede i dag, så de fikk ikke sjekket Emma's kurve. Men her er tallene hennes: Lengde: 80, hodeomkr: 47,7 og vekt: 10390. Lang og slank er hun fortsatt. Og helsesøster ville gjerne ha henne inn til en ekstra kontroll før 2-års kontrollen fordi hun har vært så mye magesyk. Greit å se om hun følger kurven sin bra!

Ellers, så var jeg på café og kulturhuset Steinbruddet med en blogger som jeg har blitt kjent med i dag. Hun er nesten naboen min, og jeg fikk også møte to av hennes venninner. Ida Adine har jeg fulgt bloggen til en god stund nå, så det var virkelig på tide at vi møttes:) Ida Adine har en datter som bare er 1 mnd. yngre enn Emma og er høygravid. Totalt var vi tre gravide på caféen, men disse andre to er fødeklare! Det er ikke mangel på gravide og småbarnsmødre i området jeg bor hvertfall! Her er vi effektive:)

Men nå skal jeg straks i sengs. Sliiten. Sov godt.

Magepynt

Ja, jeg hører på Jan Thomas og skaffer meg en sløyfe over magen. Jeg er så enig, så enig i at man som gravid skal fremheve magen, og ikke prøve å skjule den som mange gjør. Da ser man jo bare småfeit ut, og det er jo mye finere å være gravid! Syns man skal vise magen med stolthet jeg.

Kjøpte dette strikkbeltet med sløyfe og dilldall på H&M til 79 kr, og det kan jo brukes over så mangt! Det var også behagelig å ha på seg, noe som er viktig for oss gravide:)

Måtte forresten ha meg en mammabukse i dag også siden nesten alle mammabuksene mine er sommerbukser. Også har jeg ingen i "slimfit" som passer nedi vinterstøvlene. Fant noen fine noen til 299 kr, også på H&M.

Etter en runde i prøverommet på H&M etter kiropraktortimen i dag, så var både jeg og bekkenet mitt kjørt. Så nå orker ikke jeg noe mer i dag! Bare kjiper'n at jeg skal til tannlegen etterpå. Noen ganger skulle jeg gjerne hatt en rullestol!

Klare selv!

Lille jenta vår begynner å bli selvstendig allerede! Det som opptar henne mest om dagen er å ta på seg skoene selv. Hun går ut i gangen og finner skoene sine, også tar hun på seg én av de. Jeg syns Emma er flink jeg. Skoene er nemlig ikke så lette å ta på...

Hun liker ikke noe særlig å gå i sko ute, og setter seg gjerne helst på bakken når de store skoene er på. Men inne derimot; her liker hun best å gå rundt i en sko. Vesla faller og slår seg innimellom (se panna), for det er nemlig ikke bare bare og halte rundt på en sko. Hun får litt samme gåstilen som mamma'n med bekkenløsning;)

Her sitter Emma og "feier". Også en ting hun liker å gjøre.

Ja, lillemor hermer definitivt etter de voksne nå. Hun vil gjerne gå rundt og støvsuge med den nederste delen av støvsugerslangen også. Flinkisen vår. Lurer på om hun snart kan hjelpe til litt med husarbeidet?

Ha en fin lørdag! Og tusen takk for alle de koselige kommentarene på forrige innlegg:)

Hjemme fra UL

Ja, da var dagen her da vi skulle på ordinær UL på sykehuset. Alt var bra med det lille nurket vårt. Og denne gangen var det ingen tvil om hvilket kjønn vi får. Det blir nemlig en liten gutt!!!!

For oss, så er ikke kjønnet på barnet så viktig, men allikevel blir det veldig gøy med en av hver! "Da blir det litt shopping på deg allikevel da", kom det fra mannen min etter undersøkelsen. Ja, gutten vår kan jo ikke arve jenteklær heller. Heldigvis har jeg en del kjønnsnøytrale klær også da. Vi visste jo ikke kjønnet på Emma 100% sikkert da hun ble født. Nå lurer vi veldig på hva vi skal kalle den lille gutten vår. Navn er vanskelig, og guttenavn er vanskeligst!

Tror jeg skal strikke et til...

Ja, jeg snakker om Mor Signes babyteppe fra Nøstebarn. Superenkelt å strikke, siden det kun er rettstrikk på tjukke pinner. Til og med jeg klarer det! Også er det utrolig praktisk å ha! Jeg angrer ikke et sekund på at jeg lagde dette teppet, og Emma bruker det i vogna enda. Det er mye bedre med et helseteppe i ull enn i bomull, det skal være sikkert.

Emma sitt er naturhvitt som på det øverste bildet her. Men hvilken farge jeg skal strikke denne gangen vet jeg ikke før etter UL denne uken (forhåpentligvis). Håper på å få vite kjønn denne gangen!

Kikk på Nøstebarn.no for garn osv. Alt ullet fra nøstebarn er nemlig ubehandlet, og uten kjemisk tullball, og det liker vi til de minste!

Strikker du til babyen?

Camilla Marie

31, Skien

Jeg er en grafisk designer/ mac designer som trenger litt utløp for mine kreative sider. Derav denne bloggen. Jeg har mange meninger, og egentlig veldig mye jeg vil si :) Det som opptar mesteparten av tiden min nå er barna mine Emma og Emil. Emma ble født 23.okt 2009, og Emil ble født 13. juli 2011. Jeg elsker å være mamma, og syns selvfølgelig at barna mine er verdens søteste! Jeg skriver ofte om barneutstyr, og bloggen min inneholder alt fra personlige innlegg til råd og tips. I sommer flyttet vi inn i et over 100 år gammelt trehus, så det blir også litt om interiør og oppussing. Lurer du på noe så kontakt meg gjerne på ✉ mail: badcamilla@gmail.com Bildene mine kan bare brukes med min tillatelse!!
Norske blogger

 GuestsHuset vårt:Kategorier

Arkiv

hits