februar 2012

Den nye bloggen min!

Jeg blogger nå på eget domene:

Det er her jeg kommer til å oppdatere fremover. Designet på bloggen er ikke helt 100 % enda, men det får vi ta etterhvert. Håper dere vil fortsette å følge meg her. Jeg sletter ikke bloggen min på blogg.no helt enda, men nye innlegg vil komme på camillamaries.com.

Dere som syns det er vanskelig å følge bloggen min, bruk BLOGLOVIN! Der kan man samle sine favorittblogger på ett sted, uansett om det er blogg.no, wordpress, .com, blogspot osv. Jeg har allerede bloglovin, og dere som følger meg der fra før av trenger ikke å gjøre noen ting. De blir bare overflyttet.

Det er jo litt trist å flytte fra blogg.no siden jeg har vært her i flere år nå.  Og alle de flotte kommentarene deres får jeg desverre ikke med meg på den nye bloggen (hvis ingen kan fortelle meg hvordan). Men for det første er jeg lei av reklamen mellom innleggene, og vil bestemme selv hva jeg skal ha på MIN blogg. Og for det andre så bruker jeg ikke kontrollpanelet til å lese blogger på vennelisten heller lenger, fordi jeg har mine favorittblogger fra mange ulike steder. Og for det tredje, så føler jeg at det er litt "fjortis" med mange på blogg.no som legger igjen kommentar kun for at man skal se på deres blogg, for at de skal få plass på topplisten. Men jeg vil at folk som er innom skal være her fordi de liker bloggen min, og ikke for noe annet. Så nå var tiden inne til å flytte selv også syns jeg.

Takk for at dere har vært så trofaste, og jeg håper dere følger meg like trofast på camillamaries.com. Ha en fortsatt fin kveld <3

Mine to gull

Jeg kan jo ikke bli annet enn glad langt inni hjerterota av de to skjønne små gullene mine. Noen ting skjønner man bare ikke helt før man blir mor sier jeg bare.... Jeg har hatt en fin helg med den lille familien min. Mannen min holder på å male panelen til Emmas rom, så da hjalp Emma meg å bade Emil i stad. Det var en festelig og våt affære kan man si. Tror aldri det har vært så mye vann på badet vårt før, men barna syns det var kjempegøy da.

Emil har blitt en liten gutt i bevegelse. Han forflytter seg rundt på sitt eget lille vis, og skyver seg ofte bakover og i sirkel. Her kan dere se hvor stolt han er (og ikke minst blid):). Han syns posene jeg hadde hentet ved i var utrolig fascinerende å slå på:-) Han begynner å nærme seg 8 måneder, så det skal bli spennende å se når han begynner å krabbe.
Og lille Emma var så stolt av sine musefletter og den fine tunikaen sin i dag, men var ikke helt seg selv i dag. Hun hadde blitt litt pynta før vi dro til farmor på middag. Men på kvelden før hun la seg, ble hun ordentlig syk, stakkar. Stakkars lille jenta mi. Syns hun er syk så ofte. Men sånn er det vel med barnehagebarn.

Emma begynner å bli stor jente, og skravla går hele dagen (akkurat som hos mor). I stad gikk hun rundt og pratet i leketelefonen sin. Og det var en viktig samtale skjønner dere: "Jaaa, farmor... Hallo? Emma på Eventyrfabikken, leke Jenny... sklie... pappa. Jente tråkke Hello Kitty-skoa Emma sine. Emma si stopp! Stopp! Emma si nok!"

Plutselig tenkte visst vesla på det som skjedde forrige helg, og hadde liknende samtale flere ganger i dag i leketelefonen sin. Rart å tenke på hva som foregår inni det søte hodet til en 2 åring. Men denne hendelsen satt vel sitt preg på lille Emma siden hun plutselig snakker om det.


Men, men. Jeg får vel legge meg nå. Ville bare gi dere en liten update siden jeg ikke har blogget noe denne helgen. Kan vel regne med å bli vekket i natt, så nå er det bare å sove mens man kan. Ha en fin kveld:-)

Smurfemuffins

Som dere sikkert har skjønt, så er jeg veldig glad i muffins. Det som er så gøy med å lage muffins er at man kan eksperimentere med så mange forskjellige smaker, farger og pynt. Siden vi er veldig glad i denne grunnoppskriften med smørkrem, så bruker vi som regel denne. Her ser dere forrige helgs muffins:

Det eneste som er litt dumt er at jeg ikke har noen sprøyte til å lage sånne fine topper med. Jeg har bare en sånn god gammel "tytegreie" som ikke er så lett å håndtere. Noen som kan tipse meg om en kjekk "pyntesprøyte" som jeg burde kjøpe?

Goodmorning sunshine!

For en vakker dag det er i dag! Å se solen kikke inn gjennom vinduet hjelper virkelig på humøret. Egentlig hadde jeg bare tenkt til å være hjemme og gjøre unna noen plikter, men nå tror jeg det må revurderes. Jeg opplever stadig at jeg ikke rekker det jeg har lyst til å gjøre mens jeg er i permisjon, men med dette fine været kan jeg ikke la sjansen gå fra meg. Jeg tror jeg tar en kjapp opprydning på kjøkkenet og deretter kommer meg ut på tur med Emil!

Herlig... Nå håper jeg våren er her :-)

 

Som dere ser, så har jeg ikke flyttet helt fra blogg.no enda. Jeg blogger også på eget domene, men designet på denne bloggen er ikke helt ferdig. Skrik ut hvis noen er flinke i dette og kan hjelpe meg med tips og triks i wordpress.org. Lurer spesielt på horisontale menyknapper for øyeblikket...

Min nye vedkurv

Endelig fikk jeg tak i en vedkurv som var passe stor, og passe fin. Og gjett hvor jeg kjøpte denne?

Jo, denne kjøpte jeg på Rema 1000 av alle steder. Jeg hadde aldri trodd at de solgte slikt på Rema 1000, men det gjør de tydeligvis her i Skien. De hadde også firkantede store kurver i samme stilen (som jeg angrer på at jeg ikke kjøpte nå). Og andre interiørting. Jeg kjøpte for eksempel et lite "muffins-stativ" til bare 35 kroner eller noe sånt.

Jeg blir mer og mer fornøyd med interiøret i vårt gamle hus, så det kommer snart flere bilder!

Snart flytter jeg bloggen

Jeg har hatt et lite prosjekt på gang i det siste, og det er nemlig å flytte bloggen min over på eget domene, og min helt egen nettside som ikke er drevet av noen bloggplattform. Jeg har nemlig lyst til å bestemme over alt selv:-) Så dette er noe jeg har tenkt på lenge.

Men spørsmålet er da... Vil DU fortsette å følge meg???? Eller syns du det er dumt at jeg flytter fra blogg.no?

Intervjuet av Foreldre & Barn

For andre gang i min blogg's historie ligger det et lite intervju på Klikk.no:-) Jeg syns jo selvfølgelig det er litt gøy! Det er en sak om hva man skal ha med på Fødestua, og da ville de høre min erfaring.

Klikk på bildet for å lese hele saken.

 

Eventyrfabrikken for store og små!

Det var ikke bare Emma som hadde det gøy på Eventyrfabrikken (et stort innendørs lekeanlegg) i dag; Emil fikk være med en liten runde han også:-)Emma sin sveis ble litt ødelagt av all turninga, hehe:-)

Vi prøver så ofte vi kan og få til en tur på Eventyrfabrikken på søndager. Da reiser vi sammen med et vennepar som har en datter på Emma sin alder. Nemlig søte Jenny:-) Småjentene koste seg skikkelig i dag, og pappaene tar runden sammen med dem. Jennys mamma er gravid, og jeg har jo lille Emil så vi blir som regel sittende og skravle over en kopp kaffe eller noe annet godt. Det er jo greit, siden barna våre har fedrene sine og hverandre... Men en ting  jeg syns er litt rart er når andre små barn leker inni der heeeelt alene, mens en av foreldrene sitter med laptop eller avis.En jente i 4 års alderen var rett og slett ufin mot Emma flere ganger i dag, og hun så ut til å gå rundt alene hele tida. Hun ropte at Emma skulle flytte seg, og når lille Emma ikke gjorde det, så tråkket hun på beina hennes. Da ble jo Emma lei seg. Pappan til Emma sa selvfølgelig i fra at jenta ikke måtte gjøre sånn, men jenta ga seg ikke og skulle hele tiden trenge seg forbi Emma og gjøre ting Emma ikke likte. Til slutt var det nok for lillemor.... Og gjett om Emma sa i fra! Plutselig sto hun og kjefta på den eldre jenta, og ga henne en liten lusing! Ja, ja... Pappan til Emma kunne liksom ikke kjefte på henne, Emma tok jo bare igjen! Men han forklarte at man ikke skulle slå, og spurte den andre jenta om det gikk bra med henne. Og denne jenta hadde bare hatt helt steinansikt mens hun svarte ja....

Selv om jeg ikke vil at barna mine skal ty til vold, så kjentes det litt godt å vite at Emma kan forsvare seg. Jeg vil ikke at hun skal være en person som lar seg tråkke på heller. Uansett fikk jeg litt vondt av den andre jenta også stakkars. Det er sikkert en grunn til at hun oppfører seg som hun gjør der hun leker helt alene.

Det er mye å tenke på som forelder, og plutselig fikk dette innlegget en helt annen vinkling enn jeg hadde tenkt. Barn er barn, med det er ofte en grunn til at de både reagerer og oppfører seg slik de gjør.

Ha en fin søndagskveld folkens. I kveld skal jeg endelig spise litt sjokolade:-) Den Stratosen som er hvit inni er Nam, nam.

En glad gutt!

Emil er mammas lille gla'gutt, og i det siste har han begynt å smile til kameraet:-)

Begge bildene er fra de siste dagene. Det var full fart i går, derfor rakk jeg ikke å blogge. Først bakte jeg, deretter møtte jeg en god venninne på café, så hadde vi middags- og kakebesøk:-) Mannen min fylte nemlig år forrige helg, men vi feiret med familien hans i går. Det var utrolig koselig.

Nå skal vi snart på Eventyrfabrikken. Emma gleder seg.

REGNBUEMUFFINS - Oppskrift

Siden det er helg, og jeg tenkte å lage muffins i morgen, kom jeg til å tenke på regnbuemuffinsene som jeg lagde til Emma's bursdag i høst. Jeg har jo ikke delt hele fremgangsmåten med dere, så nå syns jeg det var på tide!

Bruk en grunnoppskrift som ikke er for tjukk. Jeg liker denne fra Cacas:

MUFFINS - GRUNNOPPSKRIFT

Ingredienser:
3    egg
3 1/2 dl    sukker
225 g    margarin
2 dl    melk
5 dl    hvetemel
3 ts    bakepulver
3 ts    vaniljesukker

Fremgangsmåte:
1. Egg og sukker vispes til eggedosis.
2. Smøret smeltes, ha i melken.
3. Det tørre blandes og has i eggedosisen vekselvis sammen med melkeblandingen.    
4. Stekes på 180 °C i ca. 20 min.

MEN... Før vi steker, så må vi tilsette farge for å at det skal bli regnbuemuffins!

FREMGANGSMÅTE:

1. Del inn røren i mindre boller ettersom hvor mange farger du vil ha på muffinsen. For å få skikkelig farge på muffinsen, så er det viktig at man bruker color paste, som er konsentrert farge (den fra Wilton fås kjøpt hos Jernia). Denne trenger man minimalt av i forhold til vanlig konditorfarge. Det blir farge bare man dypper en tannpirker oppi fargen, og deretter i røren. Men prøv deg fram!

2. Så er det bare å begynne å fordele røren i formene. Bruk en teskje, og start med en farge i alle formene om gangen, og deretter en ny oppå osv. Så er det bare å steke på 180 °C i ca. 20 min.

3. Når muffinsene er kjølt ned, kan du lage glasur. Denne er god:

SMØRKREM-GLASUR:  

250 g smør
2 ts vaniljeessens
1 dl melk
12-16 dl melis
konditorfarge - gjerne ulike farger

Pisk sammen mykt smør (ikke smeltet), vaniljeessens, melk og 4 dl av melisen. Pisk dette sammen i ca 4 minutter, og tilsett deretter nye 2 dl melis. Pisk igjen i nye 2 min. Fortsett slik med 2 dl melis i 2 min helt til du har fått den rette tykke konsistensen (Smørkonsisens). Glasuren kan du også bruke litt farge i, slik som jeg har gjort her:

Så er det bare å kose seg med de gode fargerike muffinsene!

Stilig, ikke sant? Jeg skal love dere at disse er en slager i barnebursdag!

Morsom nettbutikk: Lovebaby.no

Jeg vil gjerne tipse dere om en artig nettbutikk! Nemlig LOVEBABY.NO. Dette er en nyoppstartet nettbutikk med over 500 morsomme og praktiske varer, og nyheter hver uke. Her har jeg plukket ut noen av mine favoritter:

Til de aller minste kan man finne alt fra utstyr og sikkerhet til små leker. Utrolig mange smarte ting!

Det finnes også masse lekne varer til de som er litt eldre (ikke bare til barn). Det er mye Hello Kitty og Minnie Mus hvertfall som jeg vet Emma kommer til å like, også Cars til guttene f.eks... Jeg så forresten noen kule Angry Birds tøfler som jeg fikk litt lyst på, hihi ;-)


Og noe til mor da:) Mac-sminke som hvertfall jeg skal bestille!! Jeg trenger faktisk ny øyenskygge...

 

Lovebaby.no er billig, men har allikevel god kvalitet på varene. Akkurat nå er det "Super februar" med fri frakt ut måneden (ellers er det fri frakt når man bestiller for over 300 kroner). Anbefaler alle å ta en kikk! De som liker Lovebaby.no på Facebook er med i en premietrekning hver måned!

 

Fant du noen favoritter?

 

 

{sponset omtale}

Tjukke pannekaker og pannekakejern

I går koste Emma og jeg oss med det beste jeg visste om da jeg var liten. Nemlig pannekaker med blåbærsyltetøy! Og det falt virkelig i smak hos vesla. Først spiste vi tomatsuppe med makaroni (tradisjonen tro). Emma syns dette var en super middag!

Vi prøver å holde middagene litt sunnere enn dette, men det er lov å skeie ut en gang i blant. Det er ikke så ofte vi lager slikt til middag akkurat, så jeg hadde ikke helt dreisen på de pannekakene lengre. Det ble ikke de tynne, perfekte runde som mamma pleide å lage, men heller noen litt tjukke og skeive. Uansett så var de gode!

I går fikk jeg også vite at det finnes noe som heter pannekakejern. Kanskje jeg kunne trengt et sånt?

Hva var favorittmaten din om barn?

Alle hjerters dag!

Hvordan feirer du Valentine's day?

//weheartit.com

Jeg tar ikke denne dagen så alvorlig, men syns alltid det er koselig å få noen blomster eller liknende... Men jeg tar det ikke så tungt hvis jeg ikke får noe heller:-) Uansett, så var faktisk gårsdagen en helt vanlig tirsdag her.

Men jeg er hvertfall ikke totalt motstander av dagen! En dag hvor man kan gi hverandre litt ekstra oppmerksomhet er vel ikke negativt? Selv om mange beskylder handelstanden for å promotere denne dagen litt vel mye. Man trenger faktisk ikke å bruke hauevis av penger for å gi sin kjære en påminnelse om at man fortsatt er glad i han/hun. Hva med et lite brev for eksempel? Eller en enkel rose? Noen trenger faktisk en påminnelse på at man skal sette pris på de man er glad i. Men jeg syns jo også man burde vise sin kjærlighet mye oftere enn en gang i året:)

//weheartit.com

Hva syns du?

Elektrisk tannbørste = bedre tannhygiene

For en tid tilbake ble jeg kontaktet av MSL nordic i forbindelse med testing av Oral-B elektriske tannbørster. I utgangspunktet var jeg litt skeptisk. Den eneste erfaringen jeg hadde med elektriske tannbørster var med en kjempedårlig en som jeg hadde for mange år tilbake. Men dette var virkelig noe helt annet! Jeg må si at elektriske tannbørster har utviklet seg stort siden 90-tallet:)

Oral-B Triumph 5000 med smartguide:

Jeg syns denne Oral-B tannbørsten var overraskende bra, faktisk i en klasse for seg selv. Tennene føles virkelig "tannlegerene" etter en runde med denne tannbørsten.

Det som er så fantastisk lurt med denne også er den Smartguiden som følger med. Denne er "linket" til tannbørsten, og viser forskjellige ikoner mens du børster tennene. Den forteller deg blant annet når du skal bytte side, og om du børster for hardt.

Så nå er jeg blitt overbevist.... Elektrisk tannbørste pusser bedre. Hvertfall denne tannbørsten. Nå bruker jeg den omtrent daglig. I mars skal jeg til tannlegen, og da lurer jeg faktisk på om jeg skal ta den med og se hva han sier.

Tannhelse gjelder oss alle, og god munnhygiene er viktig for både stor og liten. Jeg vet at mange av dere som leser bloggen min enten er småbarnsmødre eller gravide, og da er det ekstra viktig med god tannhygiene. Vi som småbarnsmødre er forbilder for barna våre. Og det finnes faktisk elektrisk tannbørste til de små også:

 

Denne kan man bruke fra 3 år og oppover, og den gjør tannbørsten litt ekstra morsom. Den oppfordrer barna til å pusse lenger ved at den spiller musikk etter en viss tid. Emma har fått en slik en, og selv om hun egentlig er litt liten ennå så har vi begynt å prøve så smått. Mikke mus er nemlig utrolig populær i vårt hus!

 

Har du noen erfaring med elektrisk tannbørste?

 

 

{sponset omtale}

Hei, vi er tilbake!

Endelig er jeg tilbake på bloggen igjen etter en ufrivillig pause med masse sykdom og lite søvn. Først ble mannen syk, så ble Emma syk, så ble Emma syk igjen, så ble jeg syk og nå er Emil og jeg syk... Det går i ett! Men jeg begynner hvertfall å bli bra heldigvis. Fra og med mandag skal Emma tilbake i barnehagen igjen, og jeg er også tilbake for fullt på bloggen. Såfremt det ikke skjer noe annet da.

I helgen ble det en liten svipptur til Oslo som vi hadde utsatt lenge. Vi hadde en rekke ting å ordne, og måtte hente både bilstol til Emil og et treningsapparat som hadde stått lenge i butikkene og ventet på oss. Så dette var siste frist...

Emma shoppet litt til seg selv mens vi ventet på litt etterlengtet service på XXL:-)

Men vi rakk heldigvis en liten tur å hilse på storesøsteren min, og fikk sett litt MGP på kvelden hos pappa... Tooji som vant er faktisk fra samme sted som meg, nemlig Manglerud :-) Jeg syns vinnerlåta var fengende, og tror nok den kommer til å gjøre det bra i Baku. Ellers syns jeg Reidun Sæter og Nora var kjempeflinke. Det var mye merkelig i årets norske MGP-finale som jeg absolutt ikke forbinder med Grand Prix. Har skjønt at det er mange med sterke følelser for årets låter, hehe. Men jeg kaller bare en spade for en spade og sier at noe hører hjemme i MGP annet IKKE:-) (Ikke lynsj meg nå...)

Hva syns dere om MGP forresten?

Ha en fantastisk søndagskveld <3 Og fortsatt gratulerer med morsdagen til alle mødre der ute!

 

Følg meg gjerne på Facebook

Hvis jeg ikke blogger, har jeg som regel alltid Samsung Galaxyen min innen rekkevidde, og oppdaterer facebook-siden min;)Ha en fin kveld:-)

Billig ull er gull

Det lønner seg å handle på salg. Hvertfall når det gjelder ull! Alt dette kom på 410 kr til sammen. Det er BILLIG. 49,90 kr per del, og 29,90 for halsene. Nå har Emma og Emil litt ull til neste år.

Jeg vet ikke hvor mye som er igjen av dette salget på butikkene da. Jeg har en venninne som jobber på Rema som kjøpte inn for meg... Så det er nok kanskje tomt nå.

Tips meg gjerne hvis du vet om ull på salg!

Vinneren av goodiebagen!

Da har jeg endelig trukket en vinner, og det ble Linda (heltlindz.blogg.no) som vant goodiebagen! Gratulerer så mye!!Tusen takk til alle som deltok, og ha en fortsatt fin kveld videre!

Full fart!

I går hadde Emma besøk av venninnen sin Jenny hele dagen, og det var full fart fra morgen til kveld!

De brukte mye av tiden på å hoppe og danse i sofaen etter en syngende hund som sto i vinduet:-)

Jeg er så glad for at vi har vennepar med barn på samme alder. Det er gull verdt! Også leker de så fint sammen mens de voksne får skravlet litt:-)

Vinneren av goodiebagen trekkes forresten i kveld! Fikk ikke blogget i går da jeg brant fingrene mine på peisen (kløna)... Men de føles bedre i dag, så følg med i kveld:-)

Hvor er babyen?

Nei, han er ikke borte... Langt inni der ligger lille Emil. (Og han har ikke teppet over hele ansiktet heller selv om det ser sånn ut på bildet). Han ligger inni tre lag med ull, vognpose og det luftige Nøstebarn-teppet litt opp til ansiktet. På kalde dager som dette er jeg glad for at jeg ikke har byttet ut vognbagen på søskenvogna enda. Her ligger han hvertfall lunt selv om det er trangt. Gradestokken viste -14 grader i dag! I utgangspunktet er jeg skeptisk til å gå ut med de små i kaldere enn -10, men Emma skulle i barnehagen, og da kan jo ikke Emil vente hjemme alene akkurat... Heldigvis har vi kun 5 minutter å gå til barnehagen.

Det er veldig mange forskjellige synspunkt på det med babyer og kulde, og jeg tror man rett og slett må se det an. Hva skal man gjøre hvis man bor langt oppi nord da? Må man holde seg inne hele vinteren da? Korte avstander tror jeg ikke gjør noenting, så lenge de er godt kledd og ligger lunt. Selvfølgelig må man se an temperaturen da. Og noen ganger kan det være mye kaldere enn det gradestokken viser pågrunn av vind. Men allikevel så er det alltid varmere nedi en vognbag. Man kan jo legge en temperaturmåler oppi der og se. Også kan man passe på at lufta den lille puster inn ikke er så alt for kald ved å legge et hullete luftig ullteppe litt opp til nesen (ikke tett over ansiktet!!). Ull puster og varmer best, og er alltid det beste i kulda!

Hvor kaldt skal det være før du holder deg inne med den lille?

Den beste håndkremen!

Denne vinteren har jeg blitt utrolig tørr på hendene, og da kom jeg på den superbra håndkremen som jeg brukte for flere år tilbake. Dermed måtte jeg innom Body Shop og kjøpe en. Denne er helt fantastisk mot tørr hud!

Jeg elsker Body Shop for tiden. Etter et opphold på mange år hvor jeg alltid har gått rett forbi butikken, så har jeg begynt å handle der igjen. Mange av produktene er jo faktisk veldig gode! Og i følge hun som jobber der er de fleste forbedret de siste årene til og med. Jeg fikk jo en allergisk reaksjon på en ansiktsskrubb der en gang, så derfor har jeg vært litt forsiktig. Men så lenge jeg holder meg unna ting med frukt i til å skrubbe ansiktet så går det nok bra:)

Jeg har begynt å kjøpe noe sminke derifra også, og har endelig funnet en foundation jeg liker. Og jeg har prøvd mye forskjellig de siste årene. Både dyrt og billig. Den fra Body Shop ser ikke for sminket ut, og er naturlig i fargen. Det var deilig å slippe å se oransje ut i ansiktet! :-) I.D var lenge en favoritt her, men jeg har funnet ut at den faktisk ikke gjør så mye bra for min hud hvertfall...

Hva syns du om Body Shop? Hva er den beste håndkremen du vet om?

Camilla Marie

31, Skien

Jeg er en grafisk designer/ mac designer som trenger litt utløp for mine kreative sider. Derav denne bloggen. Jeg har mange meninger, og egentlig veldig mye jeg vil si :) Det som opptar mesteparten av tiden min nå er barna mine Emma og Emil. Emma ble født 23.okt 2009, og Emil ble født 13. juli 2011. Jeg elsker å være mamma, og syns selvfølgelig at barna mine er verdens søteste! Jeg skriver ofte om barneutstyr, og bloggen min inneholder alt fra personlige innlegg til råd og tips. I sommer flyttet vi inn i et over 100 år gammelt trehus, så det blir også litt om interiør og oppussing. Lurer du på noe så kontakt meg gjerne på ✉ mail: badcamilla@gmail.com Bildene mine kan bare brukes med min tillatelse!!
Norske blogger

 GuestsHuset vårt:Kategorier

Arkiv

hits