april 2010

En trist, men koselig dag

I dag har Emma og jeg vært på jobben min en tur. Grunnen til dette var at en god kollega av meg hadde sin siste dag i dag. Hun hadde jobbet i firmaet i 10 år, og jeg syns det er veldig trist at hun ikke er der når jeg kommer tilbake. Både hun og sjefen min holdt tale, og det ble litt tårevått for å si det sånn. Men allikevel var det koselig å få vært med på det, og treffe alle sammen igjen.

Når Emma og jeg dro ut i stad så var det så sterkt lys ute at da måtte solbrillene på igjen. Emma kjeder seg nedi vognbagen for tida, men koser seg når hun får sitte litt skrått og kikke med dyna i ryggen.

Etter at vi hadde vært innom jobben min (som ligger ved pilestredet/holbergsgate), så gikk jeg ned til Byporten. Så da fikk vi oss en tur. For første gang på leeeeeenge, så gikk jeg med støvletter med heler også. Og det gikk helt fint. Føler at "gamle meg" kommer mer og mer tilbake. Nå er jeg ikke lengre nybakt mor i joggedress og allværsjakke.

På Byporten så hadde de heldigvis noen få igjen av bunaden fra nameit. Vi kjøpte rød til Emma i str. 68. Den var nemlig stor i størrelsen! Så nå blir hun fin på 17. mai. Skal ta bilde av den senere, så dere får se hvordan den ser ut på "ordentlig".

Vi blogges!

Pasta med tomat og squash

Emma har jo fått en del Hipp produkter å teste ut, og i dag var det et middagsglass med pasta, tomat og squash hun fikk smake på. Dette middagsglasset hadde litt smak i seg, og det likte tydeligvis Emma godt. Et halvt middagsglass gikk rett ned til middag tidligere i dag! Hun er ikke så vant med middag enda, så det var mye til å være henne. Men hun spiser faktisk en hel porsjon grøt hver kveld. Flinke jenta vår.

Jenta vår kommer nok til å bli middagsjente som pappa'n sin. Hun liker bedre middag og grønnsaker enn frukt! Dette middagsglasset får terningkast 5 av Emma;-)

Ha en fin kveld folkens! Nå skal jeg legge Emma og så skal jeg en kjapp tur på treningssenteret og trimme litt og ta sol;-)

Lille rullebaby

Det er sjeldent jeg finner Emma samme sted som jeg la henne nå for tiden. Så jeg må passe på hele tida. Det eneste stedet som er trygt for henne er gulvet rett og slett. Kan ikke forstå foreldre som lar babyen sin ligge på sofa, stellebord o.l uten tilsyn. De kommer til å få seg en uhyggelig overraskelse en vakker dag. Alt skjer så plutselig! Og det er visst mange ulykker hvor babyen faller ned fra foreldrenes seng også. Ja, det gjelder å passe på.

Sjekk sveisen! Hi hi...

Her ligger søta vår i babygymen... Og det var ikke sånn jeg la henne. En annen gang, så fant jeg henne på gulvet utenfor matta øverst der hvor hodet skal ligge. Og det var i mens jeg var inne i stua. Plutselig så lå hun slik etter at jeg hadde kikket vekk i noen sekunder! Nei, det å være mamma til en rullende baby er en heldagsjobb. Det skal være sikkert og visst.

Emma har rullet en god stund, men det er fortsatt over fra rygg til mage som er mest populært;-)

Avstøpning av babyhånd

Jeg har lenge tenkt på å ta en avstøpning av hånda til Emma. Hadde vært litt koselig å ta det mens hun ennå har små babyhender. Så i dag fikk jeg kjøpt meg et sånt sett:Dette kostet bare 139 kroner på Ark bokhandel. Om det er noe tess gjenstår å se... Etter å ha sett nærmere på pakken, så tror jeg det bare er avtrykk. Og jeg har egentlig lyst på sånn hånd som "buler ut", så kanskje jeg må lage en sånn form i trolldeig eller noe først. Eller se hva de har på Panduro.

Noen tips når det gjelder avstøpning av babyhånd/fot?

6 måneders kontroll og nydelig vær

Da var det ut i regnet for meg og Emma i stad. Hun skulle nemlig på 6 måneders kontroll... Heldigvis er dette en sprøytefri kontroll! Emma veier nå 7825 g og er 69,8 cm lang. Begynner å bli stor hu lille jenta vår;-) Det er alltid så koselig å komme på helsestasjonen og møte den hyggelige helsesøstra og den utrolig herlige jordmoren jeg gikk til. De skryter sånn av Emma og de gjør sikkert det av de andre babyene også, men man ser at de engasjerer seg skikkelig i jobben sin. Koselig syns jeg.

Sååå våt ble vogna i stad. Veldig glad for at jeg har regntrekk!

Dro en tur og kjøpte noen klær til Emma etter kontrollen... Som dere sikkert skjønner så vokser hun ut av alt! Og nå måtte jeg kjøpe et par pysjamaser. De hun har er i snaueste laget. Hun har noen i str. 80, men de er fortsatt ganske store. Så jeg kjøpte et par i 74. Også kjøpte jeg en "allværsjakke" til henne. Lyserosa, rutete og fin:Nei, det er ikke billig å ha en baby som vokser flere cm. i måneden! ;-)

Har du prøvd Dermalogica?

Etter at jeg sluttet med Mary Kay for et par år siden har jeg sliti med å finne min favoritt på hudpleiefronten... Nå i det siste har jeg brukt MD formulations. Veldig bra syns jeg, men griiiisedyrt og udrøyt. Uansett om man kjøper på Ebay. Dermed tenkte jeg at jeg skulle hive meg på "Dermalogica-bølgen" og bestilte dette lille settet fra Strawberrynet.com:

"The Must Have Set"  vil vel gi meg et visst inntrykk om dette er noe for huden min (som er normal/tørr/blandingshud). Har jo hørt så innmari mye bra om Dermalogica at jeg bare MÅ prøve. Men de har jo så innmari mange produkter at jeg blir helt forvirra! Var neimen ikke sikker på hva jeg skulle bestille, så derfor tenkte jeg at dette fikk holde i første omgang.

Fortell meg gjerne om dine erfaringer med Dermalogica!

Nei, nå må jeg legge meg. Sa "god natt" i stad, men har enda ikke kommet meg i seng. I morgen skal vi på 6. måneders kontroll, så det skal bli spennende. Endelig en "sprøyte-fri" kontroll.

Natta♥

Lag babymat av restene da vel!

Det er veldig enkelt å lage babymat. Og Emma får både glass og hjemmelaget mat. I dag så hadde jeg mer broccoli og blomkål igjen etter middagen, og da bare kokte jeg det litt til så det ble mykt. Etterpå brukte jeg stavmikser og litt av kokevannet. Superenkelt! Så kan man fryse det ned hvis man vil. I morgen skal jeg koke noen gulrøtter med potet. Emma elsker gulrot;-)

Jeg bruker de gamle barnematglassene til babymaten, eller sånne plastkopper fra Avent.

Nå når Emma spiser mer og mer andre ting, så har jeg fått litt mer erfaring med babymat. Før så føltes det ut som om jeg ble overveldet av informasjon fra alle kanter om hva man skulle gi, og hvordan man skulle gjøre det, og hvor ofte. Men det å begynne med babymat er ikke så vanskelig som det høres ut. Nå spiser Emma to måltider utenom morsmelk om dagen. Hun spiser et lite måltid midt på dagen med grønnsaker e.l, og frukt til dessert. Også spiser hun en god porsjon grøt hver kveld. Jeg skal skrive mer om dette i det babymatinnlegget som jeg aldri har fått publisert. Men nå når jeg har litt erfaring blir det nok litt lettere å skrive dette.

Gir du babyen din ferdigmat eller lager du selv?

Sov godt folkens! 

Bunad til baby?

Jeg syns festdrakt/bunad til baby er ganske søtt. Og vurderer å skaffe en til Emma før 17. mai. Ikke en sånn dyr ordentlig bunad da selvfølgelig (det er vel ingen som bruker det til baby?)... Selv har jeg ikke bunad, og har aldri hatt det. Men jeg har jo alltid hatt litt lyst på det da. Spesielt når jeg feirer 17.mai hos svigerfamilien i Skien. Der er jeg jo "utafor" uten bunad;) Har egentlig veldig lyst på Oslo's 1000 års jubileumsdrakt av Eva Lie. Den er nydelig syns jeg. Ellers hadde det såklart ikke gjort noe å eie en telemarksbunad!

Men, jeg lurer fortsatt... Skal jeg gidde å bruke penger på en babybunad til Emma? Hun kommer jo mest sannsynlig kun bruke den én gang. Men hun må jo pynte seg litt på 17. mai uansett. Kan jo hende de fleste er utsolgt nå da... Men her er et par eksempler på babybunad:

Trykk på bildene for å komme til utsalgssteder:

Ser for meg at Emma kunne vært ganske søt med et lite hvitt skaut på hodet, og en slik drakt;)

Hva syns du? Skal babyen din ha bunad/festdrakt?

Som far, så datter...

Her ser dere min lille familie. Emma og Theodor. Begge liker å sitte å se på TV;)Når man ser bilde av Emma ved siden av en voksen, så ser hun så liten ut! Hi hi, lille Emma klarer å sitte når hun får lene seg i armkroken til pappa'n sin. Men hun er veldig ivrig på å lene seg forover, så plutselig detter hun ned. Så det er ikke så lenge hun kan sitte sånn. Hun blir også veldig glad når hun får lov å stå oppreist med magen lent mot sofaryggen. Da holder hun seg på kanten, og slår i vinduskarmen og ler. Lille jenta vår blir stolt når hun klarer ting selv, tror jeg!

Natta sov søtt alle sammen:)

Emma's første alternativmesse:)

Nå er jo mamma'n til Emma litt alternativ da. Så selvfølgelig må jeg ta med meg Emma på messe! I dag var det alternativmesse i Lillestrøm med storesøster, og det er rart å tenke på at forrige gang vi skulle dit fortalte jeg henne om graviditeten. Tiden går så fort, og plutselig så var Emma her. Og plutselig så er hun ikke så liten lengre heller!

Emma hadde såklart på seg solbriller i dag også;) Deilig vårvær var det! Har lagt dyna bak ryggen så hun kan følge med litt. Emma liker å se hva som skjer rundt seg, og kjeder seg hvis hun bare skal ligge nedi vogna.

Flinke jenta vår gjør mer og mer ting på egen hånd merker jeg. Hun har god kontroll på hender og føtter, så hvis man peker på noe, så hermer hun og prøver å ta på det. Merker spesielt dette når hun blir lest til. Jeg leser noen babybøker til henne, og det liker hun kjempegodt. Men i dag syns hun det var like spennende å sitte på fanget til tante å kikke i et messemagasin:)

Jeg kjøpte et nydelig smykke på messa da. For bursdagspenger jeg fikk av storesøster, så her er gave fra min kjære søster:Var det ikke flott? Litt gammeldags og mystisk, akkurat som jeg liker det;) Det er i sølv og er håndlaget. Steinen er en ametyst.

Vi gjorde ikke så mye på messa bortsett fra å kikke litt i boder, men vi var på et foredrag av Dyveke Vinge (fra Jakten på den 6. sans). Hun sa at Emma hadde en sterk skytsengel...  Selv om jeg på mange måter er alternativ, så er jeg også en skeptiker, og siler såklart ut hva jeg tror på. Men akkurat dette syns jeg var så koselig at det velger jeg å tro på. Det gir meg en ro i sjelen å tenke på at en engel passer på jenta mi♥

Nei, nå skal jeg legge meg å sove søtt å tenke på de søte englene som flyr over hodene våre og passer på oss:)

Babyen vår er et halvt år allerede!

Tenk at i dag har Emma satt sine søte små spor på denne jorden i 6 måneder allerede. Det har gått helt ufattelig fort... Men samtidig ikke. Et liv uten henne er helt fjernt nå. Denne artige lille jenta har bergtatt oss helt med den store personligheten sin. Det finnes ikke kjedelige dager lengre. Og hvis man er litt nedfor, så er det bare å kose litt med lillesnuppa, så er humøret på topp igjen. Hadde jeg visst at det å ha en liten baby er så fantastisk, så hadde jeg kanskje gjort det tidligere. Syns folk venter litt for lenge noen ganger. Det er jo ikke noe å være redd for! Hvis man har det økonomiske på plass vel og merke.Bilde fra dagens tur:) Stakkars Emma... alt var galt her. Enten fikk hun sol eller sterkt lys i øynene og solbrillene ville hun hvertfall ikke ha på i vogna. Så jeg måtte brette opp det trekket som er over vogna så det sto litt opp og lagde skygge. Det er ikke bare bare å være liten bebis heller!

Nei, nå skal Emma få litt grøt så hun sover ekstra godt. Ha en fin dag;-)

Babygrøt, nam nam...

Emma's favorittbabygrøt er DENNE grøten fra Hipp. Hun ler, smiler og gaper hver gang det kommer en ny skje. Men om 2 dager så er hun 6 måneder gammel, og da skal vi prøve en 6 måneders-grøt. Emma får et måltid om dagen utenom morsmelk, og noen ganger mellommåltid. Av mellommåltid så er det vel banan som er favoritten, og mos av gulrot. Nå skal jeg begynne å gi henne to faste måltider om dagen, og da blir det mer middagsmat. Nå har det gått mest i grøt. Emma er ikke så glad i syrlige ting lengre da (eple, fruktmos o.l), selv om hun likte det på begynnelsen. Hun liker bedre grønnsaker.

Her sitter Emma god og mett. Hun har vann på flaska si. Denne er en blanding av tutekopp og flaske fra MAM som er perfekt for å venne de til kopp. Emma tygger litt på den og svelger litt vann. Jeg lar henne få prøve litt selv, og hun er kjempeinterressert!

Jeg fikk forresten enda flere produkter av Hipp som også har sponset meg tidligere. Denne gangen var det 6. måneders mat som jeg skal teste på Emma. Skal skrive på bloggen om hva som faller best i smak.Nå har Emma litt å smake på;) Moro!

Jeg har jo tidligere lovt å lage et innlegg om den første babymaten. Og har desverre ikke fått gjort det enda. Fikk mange bra råd og tips av lesere som jeg skal bruke i innlegget, men det er litt å sortere som jeg ikke har hatt tid til. Men det kommer!

Det er jo ikke så lett å vite hvilke råd man skal følge i begynnelsen når man får høre så mye forskjellig av alle. Også forandrer jo ting seg hele tiden, så hvis man får tips av barnets bestemor, så trenger ikke det å være riktig nå i dag. Men uansett så finnes det ingen fasit. Og jeg håper mødre (og fedre) kan ha nytte av det innlegget jeg skal lage.

I dag har forresten Emma vært på en fotoshoot som dere kan få en smakebit på HER. Søt ikke sant? Skal skrive mer om det og blogge flere bilder senere.

Ha en flott kveld folkens! Jeg hopper snart tidlig til sengs for en gangs skyld. Det trengs...

Endelig er pappa hjemme!

Overskriften er det liksom Emma som sier da. For det er nemlig hennes pappa og min kjære mann som har kommet hjem i dag. Så i dag har vi hatt skikkelig slapp kosedag. Og det blir nok en slapp kosekveld også. 

Emma kikket litt forundret på Theodor med en gang vi henta han, men etter en liten stund begynte hun og le og prøve å bite han i nesa som hun pleier. Ja, for det er bare pappa'n sin hun pleier å bite i nesa. Ha ha så hun hadde ikke glemt sin pappa selv om han har vært borte i nesten en uke:)

Også hadde pappa'n tatt med en fin hummer til Emma som hun holder her:

Jeg har allerede begynt å kalle hummeren "Reka", syns den likner veldig på noen reker vi hadde i akvariet tidligere. Emma likte den kjempegodt:)

Til meg hadde han tatt med et nytt minnekort til kameraet mitt (8 gb), og favorittparfymen min Chanel Chance Eau Fraîche. Jeg elsker den parfymen, og er storforbruker av den! Riktignok ikke etter at Emma kom til verden da. Man skal jo ikke bruke så mye parfyme rundt babyer. Også fikk jeg kindersjokolader som jeg har stappet i meg flere av allerede. So much for sunn start i dag, hehe.

I morra er det trening hvertfall! Ha en flott kveld:) 

Jeg har syndet...

Når det gjelder mat i det siste. Har vel spist usunt nesten hver dag siden torsdag!! Hvis jeg hadde vært singel hadde det ikke vært bra for meg. Jeg spiser bare det enkleste, og det som ligger nærmest når jeg er alene. Hvis det ligger noen kjeks der, så tar jeg heller de enn å steke noe kjøtt. Jeg er rett og slett ikke så glad i middag, det er vel derfor jeg er så sløv på dette området når ikke mannen er hjemme. Noen ganger så "sulter jeg ved siden av brødboksen". Men i dag hadde jeg ikke spist noe middag siden jeg spiste så mange vafler hos venninna mi i stad. Men nå ble jeg plutselig bråsulten!! Lette febrilsk i fryseren etter vårruller som jeg trodde jeg hadde, men det eneste jeg fant var pannekaker, is og kjøttdeig. Så da var veien til Peppe's Pizza på nett veldig liten. Her er det jo bare å klikke inn bestillingen. Superenkelt! Litt farlig enkelt...Nam nam...

Så nå sitter jeg her og med kveldsmaten min fra Peppe's. En halv Moby dick, og en halv New Orleans. Smaken min har forandret seg skikkelig etter at jeg fikk Emma... Aldri i verden om jeg ville spist reker på pizza tidligere!

Har uansett ikke så dårlig samvittighet da. Sjeldent jeg bestiller take away for å si det sånn;-) Mitt sunnere liv kan starte i morgen...

Baby cool fikk en sånn en hun også

Etter å ha lest at anettemarie.blogg.no hadde kjøpt en slik en til Tina Odine, så reiste jeg en rask tur på Babyshop i dag og kjøpte en sånn jeg også. En "Babysafe feeder" som jeg syns er skikkelig smart.

     

Man putter frukt inni, så kan babyen sutte på den. Man slipper å bekymre seg for at de kan få biter i halsen o.l. Kan brukes fra 5 måneder og oppover.

 

I dag har Emma vært en skikkelig "Baby cool" med solbriller. Vi var nemlig på besøk hos bestisen min, og hun syns at Emma var kjempetøff. Trodde egentlig Emma skulle klage når hun fikk på solbrillene, men hun sa ingenting. Det var liksom helt greit for henne;-) Er ikke så vanskelig å ha med å gjøre akkurat hu lille jenta vår.

Jeg ser ikke helt ut som meg selv med sola rett i trynet her da;-)

 

Emma skal egentlig på babysvømming i dag, men vurderer å droppe det. Hun er skikkelig trøtt nå, og når mannen min ikke er her er det så tungvindt å komme seg til babysvømminga, og drive med alt garderobestyret. Også er det jo egentlig etter Emma's leggetid... Vi har nemlig garasje litt nedi gata her, og da må jeg først komme meg ned dit og låse opp porter osv. Har jo akkurat satt inn bilen omtrent, og måtte bære Emma opp i leiligheten i meitaien. Alt for tungt å bære henne i bilsete helt derfra! Hun veier jo sikkert 8 kg nå. Neste gang vi flytter har jeg ikke lyst å bo i blokk... Og hvertfall ikke i 4. etasje!

Er det noen som forresten vet om man kan tatovere seg når man ammer? Eller er det farlig? Har veldig lyst på en ny tatovering før sommeren...

Hun gjør meg så glad!

Mannen kommer ikke hjem før tirsdag, og det er to dager senere enn planlagt! Men men, nå vet jeg hvertfall når han kommer da. Hater å ikke vite. Er egentlig litt trist siden jeg savner kjæresten min, men det er umulig å være trist egentlig med en sånn liten skøyer som Emma i hus:)

Jeg elsker søte luer til babyer, og syns den her var ekstra søt:) Emma får så runde gode bollekinn i den, hihi. Lua er arvet, og var egentlig for liten, men det fikset lillesøsteren min i går ved å rakne opp bretten så den ble lengre, og sy på den ene blomsten på nytt. Takk lillesøs!

Det ble ingen alternativmesse på meg eller storesøster i dag heller siden begge var slitne etter i går. Men jeg kom meg ut en liten tur med Emma i stad da. Vi tok oss en bæretur bort på Joker med meitaien;-) Det er så mange som smiler til meg når jeg bærer Emma. Men jeg kan jo skjønne hvorfor da, med alle de artige lydene hun lager oppi der, og måten hun kikker ut på. Søta mi. Hun gjør meg alltid så glad!

Red red wine...

Ja, det blir litt rødvin på meg når lile snuppa endelig sover hele natta igjen. Jeg elsker jo rødvin! Både i dag og i går har det vært litt rødt i glasset på kvelden. Men i kveld nøt jeg litt vin i godt selskap også da. Hadde jentekveld med besøk av begge mine søte søstre. Så da sitter vi og skravler i munnen på hverandre i ett sett. Det er så koselig atte.

Men det ble ikke så mye vin på meg i kveld da. Har hatt skikkelig magesmerter i dag. Får sånn noen ganger, og da kan jeg nesten ikke drikke vann en gang uten at det gjør vondt. Også ligger jeg og kaldsvetter fordi det gjør så vondt. Så vondt at jeg nesten ikke kan reise meg opp eller være nær magen min en gang. Har litt samme symptomer som magesår noen ganger (som forsåvidt ligger til familien), men tror det bare er overproduksjon av magesyre og de usunne dagene jeg har hatt i det siste med sjokoladekjeks til frokost o.l har nok gjort utslaget.

Men, men nok om min usunne kropp. Eneste jeg bekymrer meg for nå er hvordan jeg skal få gutten min hjem. De var jo optimister og planla å ta fly hjem på søndag, men det skjer jo ikke. Og nå er det fullt på Kiel-ferja også. Tror det var ganske tettpakka på togene også, så nå vet jeg ikke helt hvilken dag jeg får se han:( Pratet med Theodor i telefonen før han la seg i stad, og han håpet de skulle finne en smart løsning i morgen. Både Emma og jeg savner deg gutten min.

Natta sov godt! I morgen skal jeg på alternativ-festival. Fikk ikke vært der i dag siden nesten ikke kunne reise meg opp før middagstider i dag : )

Der fikk jeg gåsehud

I tildligere innlegg om Metallica-konserten så hørtes jeg sikkert veldig negativ ut. Men jeg var ikke bare det egentlig altså. Metallica er jo heltene mine. Det er en grunn til at jeg ser de igjen og igjen.

En sang som jeg syns er veldig sterk er One. Jeg lever meg skikkelig inn i den, og den går inn på meg rett og slett. For de som ikke vet det så har denne sangen et krigstema, og er basert på en novellen Johnny Got His Gun fra 1939. Den handlet om en mann som blir så skadet i 1. verdenskrig hvorav armene, bena, øynene, munnen, nesen og ørene er borte... men sinnet hans fungerer allikevel. Med andre ord virkelig fanget i sin egen kropp. Så denne er sterk dere. Får vondt i magen bare jeg tenker på det. Og ca. 00:37 ut i denne videoen her så fikk jeg skikkelig gåsehud under konserten!

Litt konsertopplevelse for dere som ikke var der. Fant dette klippet av konserten på Telenor Arena på Youtube:)

"Flott type på han der altså" husker jeg min kjære mamma sa en gang om James Hetfield... og jeg kan vel si meg enig.

Nei nå MÅ jeg sove... Natta!

Siden det er vår...

Så kjøpte jeg noen ting til Emma i stad...

Noen tynnere luer måtte hun ha siden hun bare har vinterluer... Søt bukse med blonder i rompa er fint om våren, og solbriller er viktig! Solbrillene kjøpte jeg på apoteket, og siden jeg bærer Emma innimellom så trenger hun dem hvertfall. De har en strikk som går rundt hodet.

Jeg måtte også ha noen selvbruningsservietter til meg selv. Nå når våren er her føler jeg for litt forandring, og syns jeg har gått blå-hvit lenge nok. Og disse serviettene er de beste! Har tatt litt sol i det siste, men har ikke tid eller tålmodighet til det. Pluss at jeg ikke vil ha så masse rynker, så dermed tyr jeg til litt selvbruning i tillegg...

Nå sitter jeg her med rødvin, og i morgen skal jeg på alternativ-festival med storesøster. Og på kvelden skal jeg ha besøk av begge søstrene mine og en 3-liter med rødvin, hihi. Så jeg må nok legge meg snart hvis jeg skal fungere i morgen. Har det med å sitte oppe alt for lenge når jeg er "alene" hjemme. Er jo ikke helt alene, men Emma sover jo. Og når jeg endelig legger meg, så former jeg den ene dyna som om mannen min ligger der. Ja, jeg er ganske avhengig av den snille mannen min:) Håper han kommer hjem på søndag med fly. Hvis ikke så ser jeg han ikke før mandag:(

Natta sov godt alle sammen...

Salgsbloggen min!

Siden jeg har masse klær som ikke passer lengre, så har jeg laget en salgsblogg. Den finner du ved å trykke på logoen under:

Her kommer jeg til å legge ut masse mer etterhvert, så det er bare å følge med!!!

Ha en fin kveld. Nå skal jeg spise veldig sen mikro-middag. Sulter ved brødboksen når jeg er alene jeg... Må skjerpe meg!

Flykaos!

Gjett hva? Mannen min og en hau med kolleger fra jobben skulle på guttetur til Berlin i dag... En tur som de har planlagt og gledet seg til i flere måneder. Da er det ikke kult å våkne til beskjeden om at all flytrafikk er stengt. Men de fant en løsning da. De tok Kiel-ferga, og tar tog videre, så de ankommer en del senere enn planlagt kan man si. Ja, ja. De får hvertfall gutteturen sin da. Emma og jeg kjørte akkurat ned Theodor og to av kollegene hans til kaja. Turen blir litt dyrere for de så dermed var det noen som ikke kunne bli med. Kjipt, men sånne ting som vulkanutbrudd-aske i himmelen kan man vel ikke akkurat forutse. Det hadde ikke falt meg inn at det kunne skje en gang!"Sånt skjer" prøver jeg å illustrere her;)

Emma og jeg var på Meny og handlet etterpå. Og det er ikke bare enkelt å handle med baby uten barnevogn. Og når jeg kom inn på butikken så jeg ingen vogner med barnesete heller. Heldigvis var betjeningen veldig behjelpelige og fant en vogn til meg ganske fort. 

Jeg har en tendens til å kjøpe veldig usunne ting når jeg er alene hjemme, og kanelbolla jeg kjøpte til lunsj glemte jeg igjen på rullebåndet.... Var det et tegn mon tro? Da ble det brødskive med leverpostei i steden og det er jo litt sunnere:)

Noen her som ble rammet av flykaoset?

Dagen derpå...

Ja, jeg begynner å bli gammel! Har vært helt utslitt etter konserten i går. Ikke bare ble jeg brisen av 2 og en halv øl, men Telenor Arena var et ekstremt slitsomt sted. Makan til dårlig organisert konsert-sted enn Telenor Arena skal man lete lenge etter. Det var supervarmt der inne, og selvfølgelig vanskelig for de som hadde sitteplasser å kjøpe øl eller annen drikke siden køen var kjempelang. De hadde tydeligvis heller prioritert øl-skrankene til de med ståplasser hvor det ikke var noe særlig kø i det hele tatt.

Rett før Metallica kom på scenen ca. kl. 21.50....

Sort neglelakk må man ha... Fingrene mine ser ikke så pølsete ut i virkeligheten altså;)

Jeg har så mye negativt å si om Telenor Arena og blant annet buss-organiseringen etter konserten. Hvorfor kunne de ikke bare hatt konserten i Oslo Spektrum?? Det hadde gjort alt så mye lettere, og vi hadde ikke trengt å bruke nesten 2 timer på å komme oss hjem. Lyden hadde vært bedre også. Som den kresne gamle damen som jeg er så var jeg ikke videre imponert over hverken lyd eller akustikk. Men så har jeg noen konserter å sammenlikne med også da! Dette var min femte Metallica-konsert, og Gud vet hvor mange andre konserter jeg har vært på. Jeg fikk noen stygge blikk i busskøen da jeg poengterte den dårlige lyden. Det er tydeligvis fy, fy og si sånt. Og dagens MP3 generasjon hører det sikkert ikke uansett. Ungdommen nå til dags er jo vant med dårlige piratkopier og komprimert musikk. Ha, ha, nei nå får det være nok kritikk fra gamlemor, som faktisk ikke er så gammel selv om det høres sånn ut;PHer er jeg dødssliten når vi endelig var hjemme ca. kl. 02.00...

Men alt i alt så var konserten en god opplevelse. Men så er det jo Metallica da. Mine helter fra jeg var 10 år gammel! De er jo det desidert beste livebandet jeg har sett. Jeg liker jo egentlig best de gamle låtene, så det var først med sang nummer tre, "Creeping Death" jeg fikk godstemningen. Jeg var betatt under en av mine for alltid favoritter "Fade to Black", og fikk selvfølgelig gåsehud under "One" som vanlig:)

Var du på konserten? Hva syns du?

Smarte ting til mor og baby

I dag har vi vært på Babyshop for å kjøpe gymmatte til Emma... Denne er veldig kjekk å ha, men den største størrelsen som vi kjøpte koster flesk (749 kr). Denne er 180 x 100 x 2 i størrelse. Comfy Pro heter matten. 

Grunnen til at jeg ikke vil bruke vanlig gymmatte som jeg har hjemme er pga. giftstoffene som finnes i den. Det er ikke farlig for barnet å ligge på, men ikke bra når de putter det i munnen. Og Emma vil smake på alt. Dermed kjøpte vi en slik en uten ftalater.

Denne gjør det lettere for baby og rulle og krabbe. De får bedre tak enn på tepper som krøller seg. Pluss at den er veldig kjekk hvis det er litt gulvkaldt. Emma likte hvertfall matta kjempegodt, og begynte å rulle som bare det når jeg la henne ned;-) Denne kan jeg jo trene på selv også hvis jeg vil...

"Se mamma, jeg holder i tåa mi!"

En annen ting som jeg har savnet lenge kjøpte jeg også, nemlig koppholder til barnevogna. Jeg fikk jo faktisk bursdagspenger til å kjøpe akkurat dette. Jeg elsker å ha med meg kaffe når jeg går tur, og nå blir det litt lettere;) Koppholderen heter Click & go.

 

PS. Nå finnes denne matta på salg til 499 på Barnas Hus! Det så jeg selvfølgelig etter at jeg hadde kjøpt og pakket opp min til fullpris på Babyshop.....

Metallicaaaaaaa!

I kveld skal jeg på min femte Metallica-konsert, og jeg gleder meg selvfølgelig masse;) Metallica går ikke på scenen før 21.30 heller, så da rekker jeg å få Emma til sengs. Har ikke noen interresse av oppvarmingsbandene, så da er det jo greit. Lillesøsteren min skal passe Emma, og hun syns det var litt kjedelig at Emma bare skulle sove da... Men jeg tenkte det var lurt å få henne til sengs så det ble litt lettere for søster. Emma er jo vant med å få pupp før hun sovner, og det er det jo bare jeg som kan gi henne, hehe. Emma er fortsatt flaskenekter for de som lurer, og jeg tror ikke jeg gidder å prøve mer heller. Har begynt så smått med kopp i steden. Hun er jo snart 6 måneder! Tiden flyr....

Dette bildet er tatt av meg og min kjære før konserten på Vallehovin for et par år siden;)

Lurer på hva jeg skal ha på meg i år? I fjor på Metallica-konserten så var jeg jo gravid. Og da hadde jeg på meg denne kule t-skjorta:

 

 

Ha en flott dag! Nå skal Emma og jeg på Babyshop;)

Ut og bære baby i solen...

Ja, i dag har jeg vært på barselgruppe igjen. Nå hadde vi ikke hatt gruppe siden mandagen før påske, så det var en stund siden. Vi er jo en ganske aktiv barselgruppe vi da, så vi pleier å treffes hver mandag pluss litt til. Alle bor jo i nærområdet, så da er det jo greit. Siden det er litt tungvindt å plassere barnevognen hos hun som hadde gruppa i dag, så fant jeg ut at jeg skulle bære i mei taien.

Jeg merker at Emma begynner å bli tung... Var ikke like behagelig å bære henne nå:) Hvertfall ikke for ei med vondt i ryggen...

 Ser jo ut som om lille snupp koser seg i mei taien hvertfall. Når hun ikke sov, så skravla hun inni der;)

Nå var det så fantastisk vær ute også, så jeg tenker jeg rydder bort vinterskoene og noen vinterjakker nå. I dag gikk jeg i de gode Nike Shoxene jeg kjøpte mens jeg var gravid. Og de var enda bedre å gå med nå når jeg ikke er hoven i føttene! Ahhh, deilig med vår.

I kveld er det babysvømming igjen. Får håpe ikke Emma blir alt for trøtt siden hun egentlig har leggetid da...

Ha en fin dag, og nyt solen;)

En smak av vår...

Jeg må virkelig beklage fraværet på bloggen! Denne helgen har jeg vært hos svigermor i Skien og familien og jeg hadde til og med tatt med macen min! Men den ble ikke slått på en gang i dette fine været. Har kost oss masse, og lørdagen våknet jeg til en nydelig soloppgang:


Ja, det er vakker utsikt hos svigermor:)

Og på kvelden, så grillet vi hos et vennepar som har en baby 3mnd. eldre enn Emma.De som har lest bloggen min en stund husker sikkert å ha sett bilde av meg og denne jenta gravide i hver vår snekkerbukse;)

Lover å bli flinkere til å oppdatere bloggen, jeg har jo så mange innlegg i hodet! I dag har jeg forresten vært kjempeflink og trent og til og med tatt sol! Nå vil jeg føle at våren er her, og jeg vil gjerne være klar når sommeren en gang kommer.

Men nå må jeg legge lille Emma som ruller på gulvet her. Hun holder på å rulle ut av teppet sitt hele tiden, så til uka skal jeg kjøpe krabbematte til henne på babyshop. De er dyre, men verdt det siden de er uten giftstoffer o.l. Og store treningsmatter er dyre uansett. Ha en fin kveld folkens!

Endelig noen nye klær til MEG:)

Ja, i dag var jeg sammen med min lillesøster i flere timer. Hun har nemlig ferie og klarte teoriprøven til lappen i dag! Flinke lillesøster hadde kun to feil. Grattis lillesøs;) Dette måtte feires med café og shopping.

Og jeg fikk endelig kjøpt noen nye klær til meg selv. Det er ikke så ofte det skjer lengre. Hver gang jeg skal kjøpe noe til meg selv ender jeg opp med babytøy i steden. Men det eneste Emma fikk i dag var et par sokker;)

Her er det jeg kjøpte:Lang genser/kjole fra JC, veske og solbriller fra Lindex.Et par jeans fra Dr. Denim, og en jeans-tights fra Vero Moda... Størrelsene på Vero Moda er noen ganger litt merkelige syns jeg. Gjett hvilken str. jeg har i den tightsen? Så jeg ikke skulle få helt klaustrofobi så kjøpte jeg str L/XL.... og jeg er IKKE så stor. Har aldri brukt større en medium, og i andre bukser bruker jeg 29 i livet. Hadde litt god plass rundt livet i denne da, men orket ikke å ha en som var skikkelig stram rundt knærne. Så jeg syns dette er skikkelig misvisende størrelser, og jeg syns synd på de jentene som virkelig er store. Yngre jenter må jo få dårlig selvbilde av sånt?

Hva syns dere om mine nye innkjøp?

Er smaken min litt harry?

Ja, jeg vet at smaken min er litt harry. Jeg irriterer meg så ofte over at ting jeg liker ikke alltid er å finne i butikker... Men det er kanskje en grunn til det, hehe. Jeg syns for eksempel disse støvlettene fra ebay var fine. Sikkert ikke alle som er enige med meg der. Men disse minner meg om noen jeg hadde i gamledager;) De var jo ikke dyre heller. Kun litt over 300 inkl. frakt.

Det skjer jo noen ganger at jeg får høre at de klærne/skoene jeg vil ha kanskje ikke faller i smak hos andre. Mannen min for eksempel kjøpte et smykke han selv syns var litt for prangende til meg til jul, og det falt perfekt i smak hos meg:) Stort og skinnende, hehe. Han vet at jeg liker ting som syns. Jeg syns den flotteste gaven han har gitt meg er et sølvsmykke som er kopi av Arwen i Ringenes Herre sitt. Jeg elsker farger, blomster, fuskepels, nagler og bling bling;) Elsker jo også ting som er inspirert av gammel stil, og dermed er høye støvletter med snøring midt i blinken.

Ja, jeg bryr meg egentlig ikke noe om andre syns jeg er harry. Som alle andre som var ungdom på 90-tallet så føler jeg at jeg har lov til det ;-) Stilen er uansett mer dempet enn den var den gang. Også er det litt godt å drite i hva alle andre syns og stole på sin egen smak eller hva?

Ps. Nå skal det sies at støvlettene på bildet er de mest nøytrale jeg har hatt lyst på i dag på ebay...

Hva slags klær ammer du i?

Jeg må innrømme at her har det gått i kjipe ammetopper i snart et halvt år... Føler liksom for å pynte meg med noe annet snart. Det er jo ikke mange klærne jeg har å velge i for tiden. Selv om jeg har veldig lyst å gå i noe annet enn ammegenser. Men er det ikke forferdelig upraktisk å amme i vanlige gensere?

Thank god for ebay sier jeg bare. Boob ammeklær er nemlig veldig dyrt (ca. 500 for en topp). De er ikke akkurat så kule at de er verdt det syns jeg. Men nå har jeg kjøpt meg en rosa nattkjole, og en tynn ammegenser til for tilsammen litt over 200 kroner (inkl. frakt). Da går det an mener jeg:) Jeg bruker jo og vasker disse ammegenserne så ofte at de blir helt utslitt. Og sånn nattkjole har jeg ønska meg lenge. Genseren jeg kjøpte var andre sortering, men ikke nattkjolen. Andre sortering betyr at den kan være litt rakna o.l. Men har gode erfaringer ved kjøp av slike hittil.


Syns den var litt søt den nattkjolen jeg. Finere enn de store t-skjortene med diverse slagord som jeg sover i;) Toppen jeg kjøpte var ikke i denne fargen, men lysblå... Men syns denne her var veldig fin og fikk lyst på den fargen også...

Hvis du trenger tips til hvordan du handler på Ebay så har jeg laget en guide HER.

Nå er jeg i gang igjen...

Med trening altså. Fikk litt sjokk når jeg hadde gått opp litt over 2 kg i påsken. Er det mulig? Ja, jeg har blitt ekstremt bånnhol i det siste. Jeg spiser jo mer enn jeg noen gang har gjort, og har lyst på mat/godis hele tida. Nei, nå er det stopp! Så i dag tok jeg turen innom Elixia og trente Afrodance. Helt ok time, men den kunne gjerne vært litt mer spenstig. Det er litt som en slags afrikansk aerobic vil jeg si. Og det er ikke så mye dans i de timene som jeg skulle ønsket. Det har også en tendens til å bli litt kjedelig og ensformig, men den varer bare i 40 minutter som passa meg bra nå.

Av mangel på interresante illustrasjonsbilder å bruke til dette innlegget lånte jeg dette fra elixia.no.

Det eneste som er litt dumt nå er at flere av gruppetimene er i 20-tiden.... Akkurat når Emma er trøtt og vil sove! Og Emma er jo sånn at hun vil ha litt pupp før hun sovner, så hun hadde mast litt på pappa'n sin når jeg var vekk. Nå sover hun da, og i natt så sov hun i over 10 timer igjen. Håper virkelig det fortsetter!!!

Jo, forresten så hadde Elixia en konkurranse hvor man skulle trene 25 ganger i løpet av 90 dager. Det høres jo ikke så mye ut. Tror dere jeg klarer det? Hvis ikke så blir jeg skuffet over meg selv....

 

Ha en fin kveld! Nå skal jeg kose meg med Desperate Housewives og druer (nei, ikke sjokolade nei;))

Emma gjør ting hun ikke kan!

Lille jenta vår vokser så fort, og hun er veldig ivrig på å gjøre ting selv.

Som å spise selv....Og å stå selv...


Flink jente, ikke sant?

Hjemme fra påskefjellet

Nå har jeg ikke hatt tilgang til internet de siste dagene, og det var faktisk litt deilig! Vi har vært på hyttetur på fjellet og kost oss skikkelig i påsken. Hytta er foreldrene til samboeren til lillesøsteren min sin. Og den er utrolig herlig med badstue og greier. Ikke noe "hente vann i bekken-hytte" dette nei. Også ligger den så godt som midt i de flotteste skiløyper. Så det ble noen langrennsturer:) Det var jo interressant i seg selv når jeg ikke har stått på ski noe særlig de siste årene. Men det gikk overraskende bra! 

Jeg var ganske flink.....Jepp, det er meg som ligger der ja... Noe av det første som skjedde når jeg tok på skia dette her;) De var sykt bakglatte og måtte smøres på nytt. Snille mannen min lo og tok bilde av meg;P

 

Siste dagen, altså i går så var det så mye sol at vi knapt kunne holde øynene oppe. Her har dere meg og min kjære mann, Theodor:)

Jeg tok utrolig mange bilder, og kanskje jeg blogger noen av de senere, men her har dere hvertfall verdens søteste lille påskehare!

Åååå, Emma var så skjønn i den drakta. Lille nuskebassa til mamsen:)

Hadde egentlig tenkt å blogge med mobilen på fjellet, men når det bruker 5 minutter å laste opp en side er det ikke veldig fristende. Brukte heller tiden på masse spising og kos. Emma sov forresten 10-11 timer i strekk hver natt pågrunn av den friske fjellufta, så endelig fikk jeg sovet lenge også! Men nå er bloggen i gang igjen, så nå kommer det innlegg hver dag!

Håper alle har kost seg like mye i påsken som jeg har!

Camilla Marie

31, Skien

Jeg er en grafisk designer/ mac designer som trenger litt utløp for mine kreative sider. Derav denne bloggen. Jeg har mange meninger, og egentlig veldig mye jeg vil si :) Det som opptar mesteparten av tiden min nå er barna mine Emma og Emil. Emma ble født 23.okt 2009, og Emil ble født 13. juli 2011. Jeg elsker å være mamma, og syns selvfølgelig at barna mine er verdens søteste! Jeg skriver ofte om barneutstyr, og bloggen min inneholder alt fra personlige innlegg til råd og tips. I sommer flyttet vi inn i et over 100 år gammelt trehus, så det blir også litt om interiør og oppussing. Lurer du på noe så kontakt meg gjerne på ✉ mail: badcamilla@gmail.com Bildene mine kan bare brukes med min tillatelse!!
Norske blogger

 GuestsHuset vårt:Kategorier

Arkiv

hits