april 2011

Emma på sykkeltur!

Oj, oj så stor jenta vår begynner å bli. Emma har nå vært på sin første sykkeltur.... men ikke med egen sykkel enda da. Hun skal nok få en egen sykkel etterhvert også, men vi venter litt hvertfall.

Vi kjøpte sete med tilhørende hjelm til henne i helgen:

Grønt er ikke helt Emma's farge, men det får ikke hjelpe når det er pakketilbud! Emma elsker den hjelmen her hun, og vil helst ha den på hver gang hun ser den;). Emma koser seg skikkelig på sykkeltur, og nå blir hun henta på av pappa på sykkel i barnehagen hver dag. Veldig kjekt at sommeren kommer nå altså. Endelig får jeg bilen tilgjengelig på dagtid igjen!!

Håper forresten alle har hatt en flott påske! Siste halvdel av påsken, så har vi bare nytt de fine dagene, som har vært for fine til å blogge. Og lille Emma har rukket å bli 1,5 år, og jeg er over 30 uker på vei allerede. Tida bare flyr! 

Nettshopping og sykdom

Jeg kom på at Emma ikke hadde noen kortermede som passer henne, så da måtte det shoppes litt. Heldigvis var det masse salg på nettbutikken til H&M:) Nettshopping er genialt for meg nå. Hver gang jeg går gravid, så HATER jeg å shoppe i butikker...  Mannen min syns det er det eneste som er positivt med bekkenløsningen min, haha:)

Disse fikk Emma, og det er kaniner på de to siste. Emma er veldig glad i kaniner... hun kaller de "glkiioklklklklkogluggopflafflaff"... eller noe sånt. Det er veldig vanskelig å skrive de lydene hun kommer med hver gang hun ser kaniner, men det er de samme lydene hver gang. Så hun tror tydeligvis de heter det;P

 

I samme slengen så kjøpte jeg et par mammaplagg til meg selv. Jeg tenkte på å bruke denne kjolen på 17.mai jeg. Hva syns dere? Jeg er veldig glad i dyremønster jeg...

Noe "morsomt" må man ta seg til når man er inne hele dagen. Først var Theodor syk, og nå har lille Emma vært syk i et par dager. Feber, hosting, og elveblest av alle ting. Lurte veldig på hva som skjedde med henne i går da hun fikk brennesle-liknende merker over hele kroppen. Ringte legen, og fikk vite at det var elveblest. Stakkars liten. Merkene kommer og går rundt omkring på kroppen hennes, men er heldigvis ikke farlige. Hun virket mye friskere i dag heldigvis.

I morgen håper vi på en fin dag hvor alle er friske og vi kan være ute og leke litt med Emma i påskesolen!

Gravid på 17.mai... what to wear?

Jeg lurer litt på hva jeg skal ha på meg i år på 17.mai. Jeg kommer jo ikke inn i hva som helst, så jeg burde vel planlegge litt. Eneste som er litt kjipt er at jeg ikke er i form til å shoppe. Så jeg må liksom vite hva jeg skal ha, og gå rett inn å kjøpe det, eller handle på nett. Gi meg gjerne tips!!

Her har dere bilder fra 17.mai feiringen min de siste to årene:

I fjor, 2010. Første 17.mai feiring som mamma:) Lille søte Emma lager prompelyder med munnen i det bildet ble tatt...

Denne kjolen kan jeg bare glemme å få på meg... ;-)

 

Her er meg på 17.mai 2009... Her er jeg vel ca. 4 måneder på vei med lille Emma i magen <3

Tenkte litt på å bruke denne kjolen i år også, men tror ikke den ser så fin ut med en 8 måneders mage i som med en 4 måneders... Mulig den blir litt kort foran.

Hva skal du ha på deg på 17.mai (gravid eller ikke)?


Stor lekekasse/benk

Jeg ønsker meg en sånn lekekasse til Emma:

Den er fra Ikea, og koster 745 kr. Størrelsen på denne er: Bredde: 82 cm, dybde: 43 cm og høyde: 47 cm. Tror man får plass til masse leker i en slik en! Denne lekekassen kan også brukes som benk, og den har et lokk som stenges sakte for å at barna ikke skal klemme fingrene. Den skulle selvfølgelig blitt malt i hvitt, med noe morsom pynt på, som f.eks navnet til Emma i fine fargerike bokstaver. Vi får se hva jeg finner på når vi får kjøpt den. Egentlig har jeg skikkelig lyst på en ordentlig slagbenk med lokk til henne, men det er utrolig vanskelig å finne til en grei pris. Så gi meg gjerne beskjed hvis noen har tips om en slik en!

Emma har fått festdrakt!

I helgen var vi i Skien på besøk, og der kjøpte vi en fin festdrakt til Emma til 17.mai. Vi endte opp med den fra Nameit i år også. Man kunne velge mellom rød og blå, men jeg syns den blå var finest, så da ble det den. Dessuten er kler Emma det veldig godt.

Slik ser den ut:

Hun fikk selvfølgelig med skjorte og en liten kyse også:

Nå mangler bare skoene... Jeg er sikker på at Emma blir kjempefin på 17.mai! Gleder meg til neste år, da jeg kan pynte opp broren hennes i en liten festdrakt også:)

Magestøtte til den store magen

På onsdag var jeg på helsestasjonen for å ta glukosebelastning. Heldigvis hadde jeg ingen tegn til svangerskapsdiabetes, og alle prøver var helt fine. Fikk samtidig en liten prat med jordmor Aud som jeg gikk til forrige svangerskap, og som jeg går til nå. Hun anbefalte meg å gå til anskaffelse av en slik en:

Magestøtte fra Carriwell. De selges hvertfall på Alexi.no og Nelly.com.

Disse skal gi litt mer støtte til magen enn f.eks mammabuksene gjør... Tror virkelig det hadde vært noe for meg nå! Føler meg så stor i forhold til forrige gang, selv om jeg ikke er det i antall kilo. Når jeg sjekket på det gamle helsekortet mitt, så er jeg faktisk akkurat like tung i samme uke som forrige gang. Kan jo ha noe med at bekkenet mitt er så mye verre denne gangen å gjøre. Alt er jo tungt for meg nå:-)

Noen som har erfaring med denne, eller liknende magebånd?

Klar for barnehagen!

Her ser dere prinsessen i de nye barnehageklærne sine i dag!Emma fikk et lite sett med bøtte og spader i går også. Det er det hun sitter og spiser på her:) Emma liker å få nye klær og sko. Hvertfall sko. Hun bar rundt på de nye skoene sine i hele morges og sa "ko... koooo" :-)

Søt ikke sant?

Snart tid for bunad!

Nå er det ikke lenge til 17.mai, og jeg syns Emma skal ha på seg festdrakt i år også. Hun var såååå søt i den lille babybunaden sin fra Nameit i fjor.

Lurer nok på om vi skal kjøpe en fra Nameit i år også. Vi må nok få ut fingeren snart også, for de blir fort utsolgt. Sånn ser en av årets modeller fra Nameit ut:Og i år, så må hun ha bunadsko i tillegg. Jeg så noen fine noen i stad som man kunne ta av spennene på, og dermed også bruke de som vanlige pensko. Lurer på om hun skal få noen sånne. Da blir Emma fin!!

Skal du ha festdrakt/bunad til barnet ditt på 17.mai?Vårdress og vårsko til barnehagen

I dag handlet vi ny parkdress, og nye barnehagesko til Emma. Emma syns det var gøy å peke og se på "koooo" ;-)

Jeg syns ikke det er noe poeng i at hun går i gummistøvler hele tiden i barnehagen, så dermed kjøpte vi disse Viking Goretex skoene (de rosaaktige). De kostet 399 kr på tilbud på XXL.

Vi endte opp med Reflex-parkdressen fra Barnas Hus i størrelse 86. Tenkte på å kjøpe 92, men den var aaaalt for stor, og noe av det dummeste jeg ser er små barn i klær som ikke passer. Nei, da får det ikke hjelpe at vi kanskje må kjøpe ny til høsten. Det jeg likte med denne Reflex-dressen var at den er ganske tynn. Og det var akkurat det jeg var på utkikk etter. Reima-dressene f.eks syns jeg virket varme til å være vårdresser. Da er det bedre med en tynn en, så kan man heller kan regulere temperaturen med hva slags klær man velger å ha under. Denne kostet 499 kr.

Selv om Emma skal bli storesøster til en liten gutt, så får hun klær i jentefarger. Jeg syns det blir feil at lillejenta mi bare skal gå rundt i gutteklær selv om det sikkert er veldig økonomisk;-) Og når det gjelder sko, så mener jeg at man ikke skal arve det etter hverandre uansett.

Hva syns dere om Emma's nye barnehageklær?
Hvilken parkdress til våren?

Sliter litt med å finne ut hva slags barnehageklær jeg skal kjøpe til snuppa framover. Vinterdressen fra Reimatec er helt klart alt for varm nå. Emma går stort sett i regndress i barnehagen nå, noe de andre også gjør tydeligvis. Men det må jo bli forferdelig klamt når det ikke regner og er sol?


Så spørsmålene mine er da: 

 • Bør jeg kjøpe en hel vårdress til Emma? Eller holder det med bare overtrekksbukse?
 • Hvilken størrelse bør jeg kjøpe? Kan hun bruke den til høsten? 86 passer akkurat nå.
 • Er alle sånne vårklær vanntette?
 • Hvilket merke anbefales, og hvor mye penger bør jeg legge i det?

Please hjelp meg! Nå begynner det å haste litt. Får ikke noe klart svar fra barnehagen akkurat. Der virker det ikke som om det er så farlig. Men jeg syns ikke det ser behagelig ut å gå i regntøy i all slags vårvær.... De sier bare at det er jeg som kjenner mitt barn best... Men hun er jo ikke så gammel. Og dette er jo første våren hun går i barnehage, så dette er jo nytt for meg!

Enda mer barnerom...

Vet det blir mye dill og dall til barnerommet her for tiden. Men det er fordi Emma sitt rom for tiden er prosjektet mitt.
I dag har Emma fått dette til rommet sitt:

Sengehimmel fra Kid. Kjøpte visst den siste som var igjen jeg.

Vimpel fra Kremmerhuset. Fargene er litt annerledes i virkeligheten. Litt mer rosa. Litt usikker på hvor jeg skal ha denne enda, men finner vel på noe morsomt. 

Emma ønsker seg:

Bokhylle til å ha over den søte antikke kommoden hennes med løveføtter! Litt usikker på om denne her passer. Den er hvertfall fra Ikea.

Hun har også litt lyst på denne sopp-puffen fra Kremmerhuset:) Syns den var litt morsom. 

Ha en fortsatt fin mandag!!

Søndag med t-skjortevær!

Denne helgen har bare vært rett og slett nydelig! I dag var Emma og jeg på besøk hos bestefar i mitt barndomshjem på Manglerud. Ute i hagen var det nærmere 20 grader, så man kunne fint sitte ute i kortærma. Emma koste seg og fikk blitt litt møkkete i dag også. Hun ville gjerne hjelpe til litt med hagearbeidet også:)Lille skjønningen til mamma. Hun har blitt så stor jente, og syns alt rundt seg er spennende. Jeg syns forresten ikke disse bildene ble så verst med tanke på at de er tatt med det dårlige mobilkameraet mitt. Men nå skal jeg snart ta noen skikkelige bilder! Fikk nemlig et flott zoom-objektiv av pappa i dag som en ekstra 30 års gave;) Snille pappa! Også har jeg fått en fotobok av han, så nå skal jeg bli skikkelig flink;) Drømmen min var jo alltid å bli fotograf, og jeg angrer litt på at jeg ikke gikk fotoskole i steden for grafisk design. Men heldigvis er det mye man kan lære seg selv også.

Emma og jeg har vært alene hjemme i helgen siden pappan er på jobbtur, men i morgen så kommer han hjem. Og da blir nok både Emma og mamman glade. I dag tidlig gikk Emma rundt og lette etter pappa. Også peker hun hele tida på bilde av han på veggen og sier  - pappa... Hun skjønner sikkert ikke hvor han har blitt av. 

Ha en fortsatt fin søndagskveld alle sammen!Gulvteppe til prinsesserommet

I dag har Emma og jeg hatt en superkoselig dag. Først var vi på Alnabru på Barnas Hus og Skeidar, og der kjøpte vi vårlue til Emma og teppe til rommet hennes. Vi endte opp med dette:

Teppet er 100x150 cm og den størrelsen passet perfekt på rommet til Emma. Det kostet 299 kr på Skeidar, og det var jo ikke galt syns jeg. Fargene på teppet ser enda mer knæsje ut i virkeligheten. Jeg syns det var lekent og morsomt, og håper Emma liker å sitte å leke på det.

Etter handlingen vår, så var vi på besøk hos Emma's tante, min storesøster Elisabeth. Været var så utrolig nydelig, så vi satt ute i solen og drakk kaffe mens Emma utforsket hagen og fikk bli litt møkkete. Dette syns hun var gøy! Men nå trenger vi virkelig en ny parkdress (vårdress). Noen anbefalinger?

Ha en fin lørdag alle sammen. Nå er Emma i sengs, så nå skal jeg kose meg med en liten pizza:)

Magestatusrapport!

Tenkte det var på tide å lage en slik statusrapport igjen. Det er jo ikke akkurat mange magebilder jeg har postet her i dette svangerskapet. Så her har dere et bilde av meg som er over 6 måneder på vei allerede! Nevermind bustehuet. Hadde vært ute og gått i tornado i dag.

 

 • Termin: 5.juli
 • På vei: 27 uker og 5 dager
 • Igjen til termin: 12 uker og 4 dager
 • Kjønn: Gutt!
 • Bestemt navn?: Usikker. Vi har hatt et favorittguttenavn helt fra før Emma ble født, men det begynner å bli litt opptatt. Irriterer meg. Kanskje vi bruker det uansett. Det er jo også oppkalling etter en i familien.
 • Aktivitet innenfra: Veldig mye. Tror denne gutten har spisse albuer, og begynner å lure på hvor lang han er siden han "sparker" på så mange steder samtidig;P
 • Vektøkning: Vet faktisk ikke... Er ikke så opptatt av vekta denne gangen. Men tipper 8-9 kg.
 • Strekkmerker: Ingen foreløpig... Kysser fingrene for at jeg skal slippe unna denne gangen også.
 • Vann i kroppen:  Ikke det jeg vet.
 • Innkjøp til babyen: Noen få klær, tøfler, TFK søskenvogn og BabyDan seng.
 • Plager: Bekkenløsning, bekkenlåsning og vondt i ryggen. Halsbrann, og Vena Cava allerede (svimmel av å ligge på ryggen). Litt for sterk luktesans, og rar smakssans. Men har heldigvis ikke vært spesielt kvalm i noen av svangerskapene.
 • Noen matkikk?: Det kommer og går litt. Får ofte lyst på ting med fruktsmak... Ananas. Nam, nam!
 • Neste kontroll?: Neste kontroll blir hos lege den 13. april. Samme morgen så skal jeg på glukosebelastning for å sjekke om jeg kan få svangerskapsdiabetes.

 

Vekkerklokke til barnerommet

Emma trenger ikke noen vekkerklokke akkurat, men denne kjøpte jeg til henne fordi den var så søt:

Emma og jeg har hatt en superkoselig dag i dag. Hun tok seg fri fra barnehagen i dag og var med mamma på Steinbruddet (café og kulturhus) og møtte tante Susanne. Der traff vi et par venninner til. Blant annet Ida Adine
På vei hjem gikk jeg innom en dyreutstyrsbutikk her, og det var der jeg fant denne klokka. Og selvfølgelig lager den griselyder!! Det var jo det jeg falt for, hehe.

Det er så koselig å ha Emma hjemme fra barnehagen, men jeg merker at det er slitsomt for bekkenet mitt med en liten jente som løper motsatt vei hele tida;-) Søte lille snuppa mi.♥ Så aktiv og entusiastisk over alt hun ser!

Blogg.no deler ut 50 parfymer!

tajsample

Jeg er veldig glad i Escada parfymene, så jeg håper jeg får tilsendt en i posten... Derfor dette innlegget:)

Det er vår!

I dag tok Emma og jeg første tur til barnehagen med reisetrille, og det gikk helt fint. Et tydelig tegn på at det er vår mener nå jeg;) Denne trilla er ikke særlig stødig i hardt vær og på dårlige veier. Men ellers er den utrolig lett å trille, og jeg løfter den opp fra kjelleren med en hånd. Vi hadde jo egentlig tenkt til å ta Simo-vogna i dag som vanlig, men da jeg gikk ned i kjelleren for å hente den, så var den borte! 

 Deilig med litt varmere vær! 

Emma syns det var god oversikt i reisetrilla og skravlet og pekte på alt mulig på veien til barnehagen.

Det viste seg at pappa'n til Emma hadde glemt igjen vogna i barnehagen i går. Så den var heldigvis ikke stjålet eller noenting. Kanskje han ikke så at det var vår vogn som stod der med regntrekket på? Jeg hadde jo kanskje ikke sagt at den stod der heller. Og i går tok visst hentingen litt tid også siden Emma satt og spiste. Emma kan gjerne bruke en time på å spise middag. Hun sitter og koser seg med maten, skravler litt og ser på alle de andre som er ferdige for lengst:)

Nå skal jeg ut på verandaen og kose meg med litt te i solen! Ha en fin torsdag dere;)


Bebe i magen til mamma

I går pekte Emma flere ganger på magen min, og sa bebe, babbi o.l. mens hun satt i spisestolen sin. Kanskje ikke så rart når jeg gikk med den t-skjorta her:

Tror nok Emma er litt for liten til å skjønne at det virkelig ligger en baby inni der. Men jeg syns det var imponerende nok at hun så at det var en baby på t-skjorta mi. Har ikke prøvd å lære henne å si baby akkurat. Har bare vist henne babyer et par ganger når vi leser bøker. Jeg har sagt til vesla noen ganger at det ligger en baby inni magen, og da kikker hun spørrende på meg og blir helt stille... Mon tro hva hun tenker? Hun syns nok magen min er stor hvertfall. I går dro hun nemlig opp t-skjorta mi og klasket meg på magen og holdt på å le seg ihjel! Lille søte Emma. Du blir nok en flink storesøster du ♥Interiør til Emma's jenterom

Nå er det på tide å ordne litt mer på Emma sitt rom! Hun trenger mer farger på rommet sitt. Hvitt og kjedelig er det for en liten fargerik jente. Har vært litt treg med å fikse ordentlig der inne siden vi egentlig lenge har tenkt på flytting. Men nå må jeg vel bare innse at det blir en liten stund til, og jeg vil at Emma skal like rommet sitt! Så derfor må det pyntes opp litt mer. Rommet til gutten i magen blir nok ikke noe av før vi flytter. Regner med at han skal sove inne hos oss det første året. Hvis ikke det går, så mister mannen min fotball- og playstationrommet sitt, hehe.

Lurer på om Emma skal få denne sengehimmelen fra Kid:

Har også lyst på et lite teppe til gulvet hennes som hun kan sitte å leke på. Dette fra Ikea var jo ganske billig, men er selvfølgelig ikke på lager her i Oslo. Gi meg gjerne tips om liknende gulvtepper! Får vel ta en kikk på Skeidar kanskje.

Denne lampa fra Ikea er jo også ganske søt. Den vet jeg om flere som har på veggen. Liker at ledningen er grønn så den ser ut som en stilk.

Skal blogge bilder etterhvert som rommet hennes blir mer "prinsesse-koselig":) Har egentlig lyst på lilla interiør, men det er vanskelig å finne, så Emma får nok lilla vegger etterhvert. 

Supertilbud på Simovogner!!

Tenkte jeg bare skulle dele dette med dere. Var inne på Babyshop.no i stad, og nå er det supertilbud på Simo kombivogner på igjen! Dette skjer vel sånn ca. en gang i året tror jeg. Vognene koster nå 4499 kr (ordinær pris er 6899kr), og det er billig! Man kan velge mellom fargene brun, sort, navy og aubergine. Skulle jeg kjøpt kombivogn nå, så hadde jeg nok valgt aubergine:

Sååå fin farge! Det er nå man må benytte sjansen:)

Babyutstyret vårt!

Vet jeg har postet alle disse bildene før, men liker å planlegge og oppsummere litt. Og denne bloggen fungerer jo litt som en dagbok for meg. Ofte blar jeg meg tilbake hvis jeg lurer på noe! Så her er alle de store babyutstyrtingene til babygutten.


Har fra før av etter Emma:

Maxi Cosi Cabriofix med isofix. Er så glad for at vi ikke solgte dette setet! Det beste babysetet etter min mening. Babyen sitter godt, også er det utrolig lett å bære i forhold til mange andre bilseter (bra for oss som bor i 4.etg).

Simo Kombivogn. Har vært kjempefornøyd med denne vogna til Emma. Eneste minus er at den er litt tung å løfte osv. 

Har kjøpt:

TFK Twinner Twist Duo søskenvogn. Sparte mange tusen på å kjøpe denne på Kiddies24.de.

BabyDan Tarok seng. Hentet denne i går hos en dame på Strømmen. Kjøpt på finn.no:)

 

Skal kjøpe:

Svane Babymadrass. Gi meg gjerne et vink hvis du ser den på tilbud! Madrass er viktig å kjøpe ny. Bruker man en gammel madrass til nyfødte, så kan det øke faren for krybbedød. Svane madrassen er hygienisk, og man kan ta ut alle delene og vaske. En god madrass for allergikere blant annet. Også gir den perfekt støtte til små kropper!

Tenker på å kjøpe:

Vi har en vippestol etter Emma... Men jeg syns Babybjørn vippestolen er så utrolig god! Hvis jeg ikke får låne en, skal jeg kikke etter en billig brukt en på finn:)

 

Klær har vi kjøpt minimalt med, men vi har så mye klær etter Emma som jeg må kikke igjennom først. Noe må jeg selvfølgelig kjøpe med tanke på årstiden. Men tipper at han får en del i gave også... Det er så gøy å planlegge!! Nå er det jo bare 3 måneder til termin, og jeg syns om mulig dette svangerskapet har gått fortere enn det forrige. Litt rart egentlig med tanke på formen jeg har vært i denne gangen. Det er nok den lille gledesstrålen Emma sin fortjeneste at tiden går så fort;-)

All the pregnant ladies!

Ha, ha, jeg måtte le litt da jeg så denne versjonen av "Single Ladies". Tror ikke hun dama her sleit med bekkenløsning akkurat:P

Emma sine nye fine gåsko

I helga kjøpte jeg gåsko til lillemor. Hun hadde ingen ordentlige "førstesko", og har egentlig gått mest i vinterstøvler eller joggesko. Jeg bestemte meg derfor for å kjøpe noen gode lette sko fra Ecco med støtte i anklene. Barnesko er ganske dyrt med tanke på hvor kort de bruker de, men samtidig så er det veldig viktig for de små å ha bra sko når de begynner å gå. Det finnes ikke noe så fint og uspolert som en babyfot, så det er ikke likegyldig hva man putter den lille foten i. Emma har prøvd de allerede, og det virket som om hun likte de.

Selvfølgelig fikk hun de i lilla. Litt mer spennende enn før i tiden da alle var hvite.

Fine ikke sant?

Favorittleke!

En av Emmas favorittleker for tiden er denne:

Det er et lite tegnebrett som passer perfekt i hånda hennes! Hun går rundt og tegner på det og bærer på det hele tida. Vesla skjønner også at hun må skyve den grønne knappen bort for å at tavlen skal bli blank igjen:) Jeg syns denne er helt genial. Med denne kan Emma tegne hele tida uten å få farge på seg selv eller veggene... Aner forresten ikke hvor den er kjøpt da hun fikk den i gave. Den lå i en eske med et mye større brett, men det er det lille her som blir brukt mest.

Camilla Marie

31, Skien

Jeg er en grafisk designer/ mac designer som trenger litt utløp for mine kreative sider. Derav denne bloggen. Jeg har mange meninger, og egentlig veldig mye jeg vil si :) Det som opptar mesteparten av tiden min nå er barna mine Emma og Emil. Emma ble født 23.okt 2009, og Emil ble født 13. juli 2011. Jeg elsker å være mamma, og syns selvfølgelig at barna mine er verdens søteste! Jeg skriver ofte om barneutstyr, og bloggen min inneholder alt fra personlige innlegg til råd og tips. I sommer flyttet vi inn i et over 100 år gammelt trehus, så det blir også litt om interiør og oppussing. Lurer du på noe så kontakt meg gjerne på ✉ mail: badcamilla@gmail.com Bildene mine kan bare brukes med min tillatelse!!
Norske blogger

 GuestsHuset vårt:Kategorier

Arkiv

hits