GAMMEL BLOGG - DU VIL NÅ BLI DIRIGERT TIL DEN NYE BLOGGEN!
hits mai 2010 (Bloggen har flyttet til www.camillamaries.com)

mai 2010

Dagsminke

Jeg er egentlig veldig opptatt av sminke selv om sminkinga har gått ganske kjapt de siste 7 månedene. Jeg har jo til og med holdt kurs i sminking når jeg drev som Mary Kay konsulent. Tro det eller ei! Tenkte jeg skulle vise et lite eksempel på hvordan jeg sminker meg. Så her er dagens kjappe sminketips for mammaer og andre med dårlig tid!

Slik ser jeg ut i dag:


Okei, ser litt rar ut her da. Bilder rett fra webcamen.

Jeg starter alltid med å sminke hele ansiktet med ID. pudder/foundation før jeg legger øyeskyggen.

Øyesminke: Jeg bruker kun to øyeskyggefarger. En lys og en mørk. Begynner først med å ta lys øyeskygge (lyyyys ferskenfarget) på hele øyelokket, og litt under brynet som higlighter. Deretter tar jeg en mørkere øyeskygge (gråbrun) ytterst i øyekroken, ytterst på øyelokket, og litt i globallinjen. Og avslutter med litt av den mørke øyeskyggen under øyet også. Da kan det være kjekt å bruke en q-tips eller en spiss kost som man dypper litt i vann først. Og derreter duser ut. Sistnevnte gir et mildere uttrykk enn eyeliner/kajal. Enkelt og greit!

Øyebrynene tegner jeg litt forsiktig på med en øyebrynsblyant for at de skal bli jevnere.

Også har jeg selvfølgelig på mascara. Kun på de øverste vippene!

Avslutter det hele med litt rouge (id), og lys rosa gjennomsiktig lipgloss.

Fikk du noe ut av dette innlegget? Ønskes flere slike? Eller fins det nok av sminke-blogginnlegg?;)

Snart sove i stor seng?

Emma sover fortsatt i vuggen sin fra Rock Star Baby, men snart er det på tide på bytte seng. Hun begynner jo å bli stor hun vesla! Og før vi vet ordet av det så reiser hun seg, eller setter seg opp (mer sannsynlig) i vugga. Og det kan jo være farlig! Vi har heldigvis en annen seng i hus, og i går var jeg på Barnas Hus og kjøpte sprinkelbeskytter. Der har de en kjempefin, tjukk rosa en med stjerner til 249 kr.


Slik ser Emma's nåværende seng ut. Kul ikke sant? Men jeg vurderer å selge den... Er ikke helt sikker ennå.

Men jeg lurer litt på hvordan det skal gå når Emma er vant til å bli vugget hvis hun ikke får sove. Noen med erfaringer med det å bytte fra vugge til sprinkelseng?

Mommy's new shoes

I dag fikk jeg endelig skaffet meg noen nye sko:

Kjøpte de på DNA, og de var helt etter min smak, og perfekt til sommerens festligheter.... Men spørsmålet er bare hvor stabil jeg er på høye heler. Er en stund siden sist for å si det sånn. Og de skoene ser faktisk høyere ut i virkeligheten enn på bildet. Jeg får øve litt her hjemme først og se hvordan det går;P

Hva syns du om mine nye sko?

Sommerfest!

Ja, i går var jeg borte fra Emma det lengste jeg har vært borte fra henne noen gang. Og det gikk helt flott for både Emma og pappa'n! Hun spiste middag før hun ble lagt og sovnet nesten med en gang. Og jeg koste meg på Hovedøya med jobben min med god mat og øl.

Vi var på Reverihavnen kro:

Bilde lånt fra www.revierhavnenkro.com

Jeg er jo så heldig at jeg jobber sammen med lillesøsteren min jeg da. Her låner hun solbrillene mine da jeg insisterte på å sette oss i solveggen og sola er ganske sterk. Det er derfor jeg ser så rar ut;-)

Det skyet over litt og kom noen regndrypp innimellom. Så det ble mye ut og inn av kroa.

Søster og jeg måtte jo ta det obligatoriske bildet av oss selv på do:)

Ahhhh, jeg elsker Oslo min by!

Og her er outfiten blant annet. Angret litt på shortsen da jeg gikk ned til Vippetangen alene for å ta båten... Ikke kult å gå i horestrøket med bare bein, nei. Jeg elsker jo å pynte meg når jeg får sjansen, men kjørte litt casual i går. Men er egentlig glad jeg ikke pyntet meg mer enn dette. De andre kom jo rett fra jobb. Hadde skikkelig bad hair day i går også og er ganske overrasket over at det ikke syns så godt på bildene, haha.

Uff, følte det ble litt mange bilder av meg i detta innlegget, men jeg kan ikke legge ut bilder av kollegene mine akkurat heller. Tror ikke de hadde blitt så glade for det;-)

Pleier dere å ha sommerfest med jobben?

Tåteflaske in the morning

Ja, som nevnt tidligere så var jeg på sommerfest i går. Kom ikke hjem så himla sent akkurat, men ville ikke risikere å ha alkohol i blodet når Emma skulle ha frokost, så jeg hadde pumpet melk til henne på forhånd. Og gjett hva? Nå skjønner hun HVERTFALL tåteflasken! 160 ml (det jeg hadde klart å få ut natten før) gikk rett ned kl. 05.00 i dag tidlig, før hun sovnet igjen. Tidligere har Emma bare tygd på flasken o.l. Og da hun var enda yngre så nektet hun flaske helt. Vi prøvde og prøvde og ga opp til slutt. Men nå i det siste har hun drukket bittelitt vann av den da. Nå var det utrolig lenge siden jeg hadde pumpet ut melk også, siden jeg har hatt så mye dårlig erfaring med å måtte kaste alt igjen. Pluss at jeg ikke har så mye melk til overs, og må pumpe på natta. Så når vi har testet flaske i det siste så har vi prøvd MME. Og det er visst æsj. Så nå vet jeg hvertfall at det går greit med tåteflaske så lenge innholdet er riktig! En stor lettelse for mamma'n ;-)


      

Her er flasken og smokken jeg brukte. Det er en treningsflaske/kopp, men det funker bra å sette på flaskesmokk også. Den har jo håndtak, og Emma liker å holde selv! Fås kjøpt hos de fleste matbutikker.


Noen bilder fra gårsdagens sommerfest kommer etterpå!

My beautiful baby

Emma var jo på en aldri så liten fotoshoot for noen uker tilbake, og her har dere noen av bildene:

Copyright: Cruelphotography ved Ole Martin Halvorsen.

Jeg har enda flere bilder til og med. Og alle bildene finnes i både farge og sort hvitt. Syns det er litt vanskelig å velge mellom farge og sort-hvitt, da begge er fine på sin måte. Fotografen som har tatt bildene heter Ole Martin Halvorsen og han driver cruelphotography. Han er kjempeflink syns jeg. For å komme til bloggen hans trykk på linken: www.cruelphotography.com/blogg.

Hva syns dere? Hvilket av bildene likte du best?

På shopping-jakt

I dag har jeg vært og kikket i butikker med Emma igjen. I hovedsak kikket jeg etter bursdagsgave til søstra mi som jeg ikke har kjøpt enda. Og fant heldigvis noe, men ble ikke helt ferdig. Også kikket jeg etter sko til meg. Vil ha noen sommersko med hæler, og det er visst vanskelig å finne når man er så kravstor som jeg er. I dag har jeg kikket på Skoringen, Eurosko, Din sko, Økonomisko og Bianco uten hell. Forøvrig tror jeg den Bianco-butikken skulle stenges da, så der var det ikke mye utvalg. Jeg vil ha noen kule sko som også er stødige og gode på foten. Og ikke med for tynn hel... Også skal de selvfølgelig være skikkelig kuuule da!

Dagens bilde av snuppa! Hun sitter ikke i sportsvogn ennå stakkar... Vi må finne selene som vi har lagt på et alt for lurt sted. Men mammis har lur foreløpig løsning med dyne i ryggen;-)

Jeg fant noe smått til lille Emma i dag da:

Alt fra Lindex som vanlig...

I morgen skal jeg på sommerfest med jobben, og det blir første gang jeg skal være så lenge borte fra Emma. Bekymrer meg litt da. Emma tar jo ikke flaske noe særlig så det blir bare annen mat og vann hun får f.om kl 16 i morgen ca. Hun skal vel ikke sulte akkurat, men hun er jo litt puppeavhengig før hun skal sove så leggingen kan jo bli litt vanskelig for pappa'n. Han må vel kanskje passe på at hun får grøt rett før hun skal sove da... Men hun er jo egentlig ganske grei å ha med å gjøre, så det er nok bare jeg som innbilder meg at alt er så vanskelig. Ja det var dagens høyttenking. Nå må jeg sove...

God natt folkens!

name it

Har så utrolig masse fine klær til de små!!! Sitter og kikker i nettbutikken, og finner masse klær som Emma ønsker seg:

Kul haremsbukse:

Søt solhatt:

Utrolig søtt sett:

Legg merke til at alt er lilla.... Jeg liker lilla, og Emma kler det ganske godt:) Klærne finnes i flere farger. Skulle ønske det fantes flere name it butikker i Oslo. Det er så mye jeg har lyst å kjøpe til Emma der. Hun trenger virkelig sommerklær. Alt fra kortermede bodyer til badetøy. Skal på en babybutikk og skaffe solhatt og heldrakt med UV-beskyttelse også.

Hvilke TV-serier ser du på?

Jeg elsker komiserier, og på mandager følger jeg fast med på Cougar Town. Den har blitt en av de artigste seriene jeg ser på.

Jeg har jo også skikkelig vampyrdilla, noe jeg har hatt i mange år før "bølgen" kom for fullt. Så True Blood er vel den beste serien jeg har sett noensinne. Jeg digger den! Men begynner å bli utålmodig på å se neste sesong nå, da jeg ikke har sett på TB siden i høst.... Men nå har den snart relase i USA, så da skal jeg nok få tak i den:D Nå har vi nemlig ikke canal+ lengre, så da må jeg få tak i den på en annen måte.

Her er noen av mine favorittserier i tilfeldig rekkefølge:

 • Cougar Town
 • True Blood
 • Kongen av Queens
 • Friends
 • Desperate Housewives
 • The Vampire Diaries
 • My name is Earl
 • The Simpsons
 • South Park

Har jeg glemt noen mon tro? Gleder meg til The Vampire Diaries begynner igjen også. Skulle jo egentlig begynne i mai på TVNorge, og jeg satt jo benket foran TV og ventet jeg, men det var visst utsatt til høsten. Uff, når jeg ikke er på jobb og lager radio- og TV-sider så har jeg ikke oversikten over noe sånt lengre. Før visste jeg jo alltid hva som var på TV! 

Hva er dine favorittserier på TV?

En liten hilsen fra Skien

Oi, det ble visst lite blogging de siste dagene! Ja, når det er pinsehelg, og så fint vær så blir det sånn. Og den bloggfesten ble jo utsatt også så da bestemte vi oss for å bli i Skien hos svigermor litt lengre. Men i dag må vi dra hjem... Jeg har nemlig ingen flere rene klær! Pluss at vi ikke orker den køen i morra.

Akkurat nå sitter jeg faktisk i solveggen og soler meg, mens Emma ligger og sover i skyggen med myggnetting over vogna. Ahhh, sommer!!! 

Det er nok å finne på her, og i går så koste jeg meg i byen med Emma og svigerinna mi. Vi gikk ned til bryggene og koste oss på Café Tullis;-)

Det er så deilig å slippe å kle på Emma flere lag med klær! Syns hun var riktig så søt i den lille solhatten sin fra H&M.

I dag er faktisk Emma 7 måneder allerede!!! Tiden flyr jo så fort at man ikke rekker å tenke over det en gang;-) Og det er så masse som skjer i utviklingen hele tida også. Nå sitter hun og skravler skikkelig hver dag; Ba ba ba ba ba bæ bæ bo bo o.l. Jeg må le av henne. Hun ligger sånn og skravler med en gang hun våkner også;-) Og jo mere bråk det er rundt henne, jo høyere skravler hun. Lik mamma'n sin der ja;-)

I dag så jeg også at hun sugde på foten sin for første gang. Har sett at hun har prøvd mange ganger tidligere, men nå har hun skikkelig taket på det. Emma krabber ikke enda, men bruker "rullemetoden" for å komme seg framover!

Håper alle har en kjempefin pinsehelg!

Bloggfest i Oslo!

Nå på lørdag er det en privat fest for bloggere! Og det er fortsatt ledige plasser og mulighet for å melde seg på.  Det koster forresten ingenting. Og du må være minst 18 år.  Alt annet du trenger og vite står her:

Trykk på invitasjonen for å komme til Susanna's blogg!

Påmelding skjer ved å skrive navn og bloggadresse til missO@hotmail.com så fort som mulig.

Og, jo! Det blir goodiebags;-)

Skal du dit? Jeg skal dra sammen med Ingeborg, missis.blogg.no!

 

EDIT: FESTEN ER UTSATT TIL 4.JUNI!!!!!!!

Burde jeg være flau?

Merkelig nok er jeg ikke det selv om jeg dasser rundt i en sånn her:

Ok, kanskje litt flau da... Viser ikke ansiktet mitt i tilfelle noen vil bruke dette mot meg, haha!

Jeg har aldri sagt at de er fine...snarere tvert i mot. Men Guuud så deilig å gå i da! Akkurat som å være baby igjen;) Mannen min ble lettere oppgitt når jeg skaffet meg en sånn dress. "Herregud, voksne jenta på nærmere 30, også skal du gå rundt og se ut som en Teletubbie!", var det jeg fikk som tilbakemelding der, haha. Men han syns jeg var litt søt også da. Men dette er en "INNEDRESS" så det er sagt. Og jeg har heller ikke vært så dum at jeg har brukt penger på en original OnePiece... 

Ligner jeg ikke litt på en sånn en da?:Kyllingene som svigerfamilien har gått til anskaffelse av. De er hvertfall veldig søte enn så lenge.... Jeg er ikke så glad i høns egentlig, hehe. Beina er litt ekle, også hakker de på hverandre... Æsj. Men eggene deres kan jeg gjerne spise til frokost!

Gratulerer!

Storesøsteren min har bursdag i dag, og da må jeg benytte sjansen til å gratulere henne på bloggen her. Grattis med dagen Elisabeth!!!

Bildet er tatt av Emma og Elisabeth den 1.12.2009.

Min storesøster er et forbilde for meg på så utrolig mange måter. Jeg håper jeg blir like flink mamma som hun er til tvillingene sine på 12 år. Og siden vi mistet mamma'n vår for noen år tilbake, så er det Elisabeth jeg spør om råd hvis det er noe jeg lurer på. Hun er både reservemamma og storesøster for meg, og det finnes få ting hun ikke vet!

Jeg må også komme med en gratulasjon til lillesøsteren min som klarte lappen i dag! Og på første forsøket a gitt:) Well done sis!

Ja, jeg er heldig med disse flinke snille søstrene mine altså:) ♥

Ny leke til 6 mnd+

Lille Emma begynner å gå lei lekene sine! Så nå er det på tide med noe nytt. Hun må ha leker som hun kan slå litt på, trykke litt på, og som lager litt lyder. Så i dag fikk hun en sånn en:

Leter egentlig etter et lite piano til henne, men fant bare til eldre barn. Noen som vet hvor jeg kan finne et lite babypiano? Eller har andre leker å anbefale?

Bråkebøtta

video:mov00704

Her har vi Emma på restauranten på 17.mai:) Bråkete? Her begynte hun å bli litt roligere faktisk. Hun er ikke sint, trist eller noe sånt. Hun bare tester ut stemmen sin. Og ler faktisk innimellom disse hylene. Også tror jeg hun vil ha litt oppmerksomhet ved å overdøve resten av støyet der inne. Folk snudde seg og kikket, og mulig noen ble litt irritert. Men det er faktisk ikke alt man kan styre når det gjelder små bebiser;) Jeg syns jo hun er søt og blir imponert uansett hva hun gjør!

Hipp hipp hurra!

I dag har vi hatt en koselig 17.mai feiring:) Vi holdt oss unna byen i dag, siden Emma fortsatt er så liten. Jeg syns kanskje det hadde blitt litt for mange inntrykk for henne og kaos. Men vi dro på besøk til Langhus i steden! Pappa var der hos kjæresten sin (Elin), også fikk jeg endelig møte Hege (hegefjellet.blogg.no) og skjønne lille John Martinius. John er nemlig Elins barnebarn, og Hege og jeg har fulgt bloggene til hverandre en stund. Det var faktisk helt tilfeldig at vi ble kjent på nettet før vi plutselig skjønte hvem den andre var.

Hjemme hos Elin:

Emma er veldig glad i å lage de "prompelydene" med leppa som hun gjør på bildet med meg på. Hun lager de jo til og med når hun gråter! Var hun ikke søt i bunaden sin da? Jeg syns hun var hel skjønn i dag. Jeg har på meg kjole fra Risøe som jeg er superfornøyd med. Første gangen jeg har turt å gå med noe så trangt på lenge:)Da vi kom hjem igjen dro vi på den indiske restauranten som ligger rett ved der vi bor sammen med lillesøsteren min og samboeren. Vi koste oss verre, og maten der er helt nydelig! Emma var sååå søt og blid i dag. Selv om hun har vært i litt dårlig form. Tett i nesa og vondt i tenna stakkar...

Men noen ble kanskje bittelitt irritert av alt bråket hun lagde inne på restauranten da:) Da fant Emma ut at hun skulle teste stemmen sin litt ekstra! Og den kan bli ganske høy skal jeg si dere. Lurer på om hun ville ha oppmerksomhet siden det var litt støy der? Hun ga seg nemlig med bråket sitt med en gang vi gikk ut derfra!Æsj, jeg er så lite fotogen noen ganger! Legger på meg 20 kilo på noen bilder, haha. Og det er typisk at jeg ser rar ut på familiebilder. Jeg vil jo så gjerne ha fine familiebilder av oss! Nei, vi får ta en tur til fotograf alle tre:)

Hvordan har dagen din vært?

7-års jubileum <3

I dag (16.mai) har Theodor og jeg vært sammen i hele 7 år. Tenk det! 17.mai-helgen for 7 år siden er den beste jeg har hatt ever. Selv om vi ikke gikk ut av døra en gang:) Det var nemlig litt turbulent før vi ble kjærester og det tok litt tid før det endelig ble oss to. Men det er en helt annen, og komplisert historie. 

Vi har opplevd så utrolig mye sammen på de 7 årene. Desverre så har jeg bare bilder fra de siste 3 årene inne på macen her, så dere får ikke sett oss som "unge" på disse bildene;)

Og nå har vi også fått verdens beste gave, vår lille Emma. Jeg håper vi alltid kan ha det så bra som vi har det nå.....♥

Big Momma

Ja, i dag har det vært fullt hus her med familiebesøk. Pappa'n min glemte igjen fotoapparatet her, så jeg tok meg friheten til å laste ned de bildene jeg ville ha av Emma og sånt. Blant bildene fant jeg også dette bildet som er tatt på termindatoen (18.10.09) min hvor vi feiret bursdagen til niesen og nevøen min:Og jeg må jo innrømme at her så jeg ganske gigantisk ut! Husker ikke at jeg har vært så diger en gang jeg. Også med iskrem på tallerkenen i tillegg. Blinkskudd! Ved siden av meg sitter lillesøster, og mannen min (før han klipte seg)...

Den dagen dette bildet er tatt husker jeg at jeg sa til alle at Emma kom til å bli født den 23. oktober. For det var datoen jeg bare våknet en morgen og så i hodet mitt, og visste at det var dagen. Og det stemte! Derfor tok jeg det helt med ro da jeg fikk veer på morgenen den 22. oktober. Jeg visste jo at hun ikke kom til å bli født før etter midnatt uansett;-) Kanskje det er sånn mamma-intuisjon?

Noen flere som visste når barnet sitt skulle komme?

Butikkene er faktisk bare stengt i morra...

Men allikevel handler alle som om de skulle vært uten butikker i en måned. Oss inkludert. Emma, Theodor og jeg var på familieshopping på Rema i dag, og det var kanskje ikke så smart at T og jeg var skrubbsultne da vi gikk inn.

Flinke Emma passet på handlelista, og sørget for at vi fikk med oss alt!

Jeg hadde lyst på alt mulig i butikken i dag. Og på Rema har de fått så sinnsykt mye god grillmat! Ja, spesielt for meg som spiser minst mulig svin (æsj), og som liker kylling igjen. Ja, jeg er litt sær. Var flere år jeg ikke spiste kylling heller. Er egentlig ikke så glad i kjøtt generelt, men får lyst på det innimellom. Bare det ikke er for mye ekle greier i det, haha...Emma poserte skikkelig for mobilkameraet;-) Ser ut som en liten gangsta baby her jo!

Noen flere som var på storhandling i dag?

Tannfrembrudd = nekter å spise?

De siste par dagene har lille Emma nektet og spise annet enn morsmelk. Med en gang vi har kommet med skjea, så har hun snudd seg vekk og holdt munnen igjen alt hun klarer....Dette har da blitt litt slitsomt for mamma'n da bebisen vil ha mer melk enn vanlig til og med. Men man kan jo ikke tvinge i henne maten heller! Men vann er hun helt vill etter! Og helst det kalde som vi drikker...

Siden Emma også har tenner som popper ut både her og der, og en med skikkelig rødt tannkjøtt rundt foran så la mamma'n sammen to og to. Så i dag prøvde jeg å gi henne fruktyoghurt som hadde stått i kjøleskapet. Først sperret hun munnen igjen som vanlig, men da hun merket at det var kaldt så gikk det rett ned. Hun spiste som bare det! Og til kvelds fikk hun grøt som hadde stått i kjøleskapet.... Det gikk også ned.

Så i dag har Emma spist Fruit break & yoghurt og Godnatt grøt fra HIPP kalde.

          

MEN, mine spørsmål er da:

Er all denne kalde maten bra for den lille magen?

Og er det noen andre som har opplevd forskjell i barnets matlyst ved tannfremmbrudd?

Babysvømming!

I går kveld var det babysvømming igjen, og endelig hadde vi med kamera! Siden vi ikke fikk vært på den timen hvor det var fotografering, så tok vi saken i egne hender. Theodor har nemlig fått et undervannshus til kameraet sitt av faren min, så da kunne vi ta bilder under vann. Det er veldig kjekt, for da trenger man ikke undervannskamera, men bare plasserer et vanlig kamera i en sånn plastdings;)

Her tok Emma et "sendedykk". Hun har blitt riktig så flink og plasker vilt med beina sine. Hun begynner å bli mer og mer komfortabel på babysvømmingen, og det er ikke mye klaging fra lillemor. Emma har jo blitt helt dilla på å drikke vann da, så det første hun gjorde da jeg tok henne med i vannet var å ta en stooor slurk. Uff, stakkars. Hun hostet og merket at dette ikke var samme vannet hun får hjemme:) Hun som trodde hun var flink og kjente igjen det hun kunne drikke...

Theodor filmet også alle babyene oppå gummimatta i går, og jeg må bare le når jeg ser på det klippet. Men det skal jeg ikke legge ut her av hensyn til de. Neste gang skal vi filme Emma under vann, så det skal jeg nok legge ut på bloggen. Det gleder jeg meg til å se. Hun er jo så morsom å se på når hun prøver å svømme lille søta;-)

Har du barnet ditt på babysvømming?

Nå begynner det å bli tungt!

Ja, det er nok ikke like lett å bære snuppa på magen lengre. Skuldrene verker etter bare en liten spasertur. Men Emma liker seg da;-)Først var hun våken og nysgjerrig, men etter at vi hadde vært på posten og på Rema, og nærmet oss hjemme så sovnet hun. Tror hun føler seg veldig trygg på magen min, men nå må jeg nok begynne å bære henne på ryggen i steden. Dette blir nemlig litt for tungt! Føler meg som en høygravid dame der jeg vagger avgårde med lillesnuppa på magen!

Bærer du barnet ditt? I såfall i hva, og hvor lenge fortsatte du med det?

Helgen vår i bilder

Vi har vært i Skien denne helgen, og jeg hadde ikke med meg kamera, så derfor mobilbilder:

Emma var usedvanelig aktiv og sprek som vanlig:) Har blitt veldig flink til å holde føttene helt opp til ansiktet, og snurrer rundt og rundt. Denne helgen har hun også spilt piano (se forrige innlegg), og lekt masse med tantene sine, onkel og farmor.Og mamma'n hennes fikk seg nytt hår igjen. Fikk et innfall om å stripe håret, og denne gangen hos frisør:Håret mitt i 2 forskjellige belysninger;-) Ble egentlig ganske fornøyd. Flinke damen farget utveksten min i en fin farge i samme slengen. Her er håret mitt rettet ut, så det er nok ikke sånn til vanlig. Jeg har vanskelig krøllehår jeg.

Theodor lager nytt utehus til kaninen min Gizmo som han skal være i når han skal på "sommerbeite", og gjett hva... eller hvem vi fant i det gamle:

4 stk. minipuser;-) Heldigvis skal de nok ikke avlives, men steriliseres/kastreres og bli flinke musejegere. Flinke mamma'n deres fant lur plass å gjemme ungene sine, og nå skal mamma'n også steriliseres. Jeg elsker små pusekatter, og fikk veldig lyst å ta de med hjem. Men jeg vet av erfaring at det er slitsomt med kattunger i leilighet... Hvertfall når man er litt allergisk i tillegg.

Ellers har hvertfall jeg slappet av skikkelig denne helgen. Og jeg har hatt internett-fri fram til i dag. Litt deilig det noen ganger også;-) Har dere gjort noe spennende i helgen da?

Vårt lille geni

video:mov00617
Er det bare jeg som hører at Emma prøver å spille Skjebnesymfonien her?

Emma og meg

I dag fikk jeg som innfall på morgenen at jeg ville på babykino! Så jeg sendte sms til alle i barselgruppa, men de var opptatt med noe annet alle sammen. Forståelig på så kort varsel. Først hadde jeg tenkt å dra allikevel alene med Emma, For det gjør ikke meg noe å se på film alene. Men så fant jeg ut at det kanskje er litt kjedelig å dra på komedie når jeg ikke hadde noen å le sammen med. Så dermed ente Emma og jeg opp med å ta t-banen til Stovner Senter. Vi har blitt skikkelige senter-vankere for tiden. Jeg liker meg best på kjøpesentere med både ammerom, og stellerom lett tilgjengelig når jeg har med Emma.

Emma fikk forresten noen nye klær igjen:

My little pony hadde jeg mange av når jeg var liten, så hun måtte få en sånn body, og den rosa bodyen hadde sølvhjerter på seg, og alt som glitrer er stas. De buksene har jeg sett at lille Stella i barselgruppa vår har, og de syns jeg var så søte. Pluss at de har dobbelt stoff, så de er perfekte å ha på ute på tur. Alt er fra Lindex. Syns de alltid har mye bra babytøy der.

Lille Emma er vel egentlig ikke så glad i å shoppe, så hun ble veldig trøtt. Hun sovnet med en gang vi kom oss ut av senteret. Er det for mye bråk i butikkene mon tro? Her ligger hun i vogna på vei hjem.

Snuppa vår har forresten blitt helt gal etter vannglassene våre! Hun VIL drikke av vannet som vi drikker. Så jeg har latt henne gjøre det. Hun stikker tunga i glasset, og prøver å holde det med både hender og føtter;-) Men er litt usikker på om hun kan få vondt i magen av kaldt vann? Virker som det har gått helt greit...

Den første babymaten. En liten guide.

Ja, jeg har lenge lovet å lage et innlegg om den første babymaten. Dette innlegget handler om den aller første babymaten som man begynner med fra 4-6 måneders alder, og 6-8 måneders alder. Det er jo helt i begynnelsen når man begynner å gi barnet sitt noe annet enn morsmelk eller morsmelkerstatning man trenger mest tips og råd. Man føler kanskje at man blir overveldet av informasjon fra alle kanter, og kan rett og slett bli litt forvirra! Tips man for eksempel får av barnets besteforeldre trenger ikke å stemme nå til dags. For ting forandrer seg faktisk hele tiden, og man vet mer og mer om kosthold! 

Ja, jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne. Jeg har jo fått så mange tips av leserne. Anbefalingen er at man fullammer/gir mme til barnet fram til det er 6 måneder gammelt. Men viser barnet mye interresse for annen mat, virker veldig sultent, eller trenger å legge på seg så kan man starte før (ved 4 måneders alder). I en episode av PULS på nrk fikk man vite at i følge forskning var sjansen god for at barn som tidlig vendes til mange smaker blir mindre kresne enn de som ble fullammet over lengre tid:) Det finnes uansett ingen fasit på den første babymaten, men jeg håper noen kan få hjelp av disse tipsene. 

 • Hvordan ser man at barnet er interressert i annen mat? Jo, ofte så kikker det veldig på foreldrene som spiser, og smatter med munnen. Noen prøver å strekke seg etter maten foreldrene spiser.
 • Hvordan merker man at barnet er sultent og trenger mer mat? Barnet våkner kanskje mye på natten, og vil ofte ha pupp/flaske.

DRIKKE: Det kan være lurt å vende barnet til å drikke vann ved siden av maten...  Fra 6 måneders alder kan barnet drikke springvann, men fram til da bør det kokes. Man kan også koke lenger eller kortere, men det velger man egentlig selv. Noen mener vannet må kokes, andre ikke. Så her er det litt uenighet blant folk. Små babyer skal ikke ha saft eller andre søte drikker. Det eneste saften du kan gi innimellom er sviskesaft som hjelper ved hard mage.


SLIK BEGYNNER MAN

Man bør begynne med ett måltid om dagen utenom melk, og deretter øke til to etter noen uker. Dette måltidet bør bli gradvis større. Man begynner som regel med et par skjeer, så barnet får smake litt, og øker gradvis. I begynnelsen kan det ta opptil 2 uker å vende barnet til en ny smak! Dette er en helt ny måte for barnet å bruke munnen, tunga og svelget på, så de trenger litt øvelse her også. Gi det første måltidet den tiden på dagen hvor barnet er mest opplagt. For å lettere få barnet til å spise kan du blande litt mm/mme i maten. Unngå å gi glutenholdige produkter til barn under 4 måneder! Eksempel på glutenfri grøt er risgrøt.

MATVARER DU KAN GI I ALDEREN 4-6 MÅNEDER:

 • Glutenfri grøt/velling. Poteter og usaltet smør/olje, rotfrukter og usaltet smør/olje, avokado, banan, eple, pære, melon, sviske, fersken, etc.

MATVARER DU KAN GI I ALDEREN 6-8 MÅNEDER:

 • Velling/grøt, most frukt, most rotfrukt, kjøtt- eller fiskemos, frukt- og bærmos.

DETTE SKAL DU IKKE GI BARN I ALDEREN 4-6 MÅNEDER

 • Honning skal ikke gis til barn under 1 år, fordi det kan gi en farlig type matforgiftning (botulisme).
 • Spinat, rødbeter, fennikel (rå), bladselleri og nesle (disse grønnsakene inneholder mye nitritt).
 • Fiskelever og pålegg som Svolværpostei og Lofotpostei  (fordi disse inneholder miljøgifter).
 • Røkt og saltet kjøtt og fisk bør gis i kun små porsjoner, fordi dette inneholder mye salt. Vær generelt veldig forsiktig med salt til barn under 1 år. Nyrene er nemlig ikke fullt utviklet, og barnet kan derfor ikke skille ut overskudd med salt fra kroppen.

DETTE SKAL DU IKKE GI BARN I ALDEREN 6-8 MÅNEDER

 • Honning skal fortsatt unngås.

PS. KUMELK SOM SELVSTENDIG MATVARE SKAL OGSÅ UNNGÅS TIL BARN UNDER 1 ÅR!  Melkeprodukter er jernfattige, og man risikerer at produktene konkurrerer ut jernrikematvarer, slik at barna får i seg for lite jern.

DENNE MATEN KAN DU FOR EKSEMPEL BEGYNNE MED:

Babygrøt finnes med og uten frukt, og noen skal man ha mm/mme i, og andre trenger man ikke å ha noe annet enn vann i. Mange anbefaler at man kjøper industrifremstilt grøt (pga. jerntilskuddet), og lager den andre babymaten selv. Men man kan fint lage grøt selv også hvis man finner en ordentlig oppskrift.

Man trenger såklart ikke å begynne med grøt selv om det er det vanligste. Man kan gi grønnsaker, frukt, ja la de få smake på litt forskjellig. Det finnes ingen fasit egentlig, men ta det litt rolig i begynnelen, og følg med om barnet får allergiske reaksjoner. Det kan være lurt å vende barnet til en og en matsort i noen dager. Men la de få smake på mye forskjellig!

Obs! Barnet kan få overfølsomhetsreaksjoner, som for eksempel hudrødme, litt sprukken hud og diaré. Dette kan gå over noen uker senere, så du må prøve deg fram ved å servere maten igjen.

Når det gjelder grøt så er det mange som starter med velling i første omgang. Velling er babygrøt med litt mm/mme i. Dette kan man bruke en "vellingsmokk" til når man gir i flaske. Men man kan godt begynne med helt vanlig babygrøt med en gang. Det er viktig at barn under 4 måneder får glutenfri grøt, så man minsker sannsynligheten for at barnet får glutenintoleranse. Man kan også tilsette fruktmos i grøten for å fremme jernopptaket. Babyene kan også bli litt harde i magen av den første grøten, så ett råd kan være å tilsette litt sviskemos i grøten eller gi de litt sviskesaft. Det finnes mange babygrøter å velge mellom, og her er noen eksempler:

 • Risgrøt (Hipp sin risgrøt med frukt var favoritten til å begynne med her)
 • Maisgrøt
 • Hirsegrøt
 • Havregrøt for baby, gjerne med litt frukt i (tidligst fra 6. måneders alder fordi den inneholder gluten). Kan lages selv eller kjøpes som babygrøt. OPPSKRIFT HER.
 • Hvetegrøt (fra 6. måneders alder pga. høyt innhold av gluten)

Når det gjelder middag, så er det egentlig bare fantasien som setter grenser. Men det kan være lurt å begynne med milde rotgrønnsaker, og deretter litt kjøtt etter 6 måneders alder. Se liste ovenfor over hva man ikke skal gi, og hva man kan gi ved de forskjellige aldersgruppene hvis du er usikker. Husk å ta en skje olje (f.eks solsikkeolje eller olivenolje) i mat du lager selv. Det er sunt fett som er bra for barnets utvikling. Her er eksempler på babymiddag:

 • Gulrot, potet og pastinakk er bra, milde grønnsaker å begynne med.
 • De fleste grønnsaker både på glass eller selvlaget middag.
 • Avokado inneholder bare sunt fett, så dette er kjempesunt for babyer!
 • Etterhvert kan man gi måltider med litt kjøtt i  (fra 6.måneders alder)

Det er mye man kan gi som mellommåltid eller dessert, men her er noen eksempler:

 • Fruktpuré (kan lages selv, eller kjøpes)
 • Most banan
 • Babyyoghurt (fra 6 måneders alder)
 • La babyen sitte og sutte på litt banan/annen frukt (f.eks mango) i en Babysafe feeder som jeg har skrevet om HER.
 • Gi for eksempel babyen en liten bit av en riskake (uten salt), hold den og la babyen sutte på den til den blir myk. (Men vær for all del forsiktig så barnet ikke biter av noe og får det i halsen!!!)
 • Kavring kan også babyen sitte og sutte på, men denne er så hard så da er det liten fare for at biter blir tygd av.

LAGE BABYMATEN SELV?

 • Det er ikke vanskelig i det hele tatt å lage babymat. I hvertfall ikke middagsmat! For eksempel: Kok ønskede grønnsaker myke, tilsett litt olje, litt av kokevannet, bruk deretter stavmikser, og voilà!
 • Grøter o.l kan du også lage selv. HER finner du noen oppskrifter på det.
 • Både fruktmos og grøt kan du søte opp, men såklart ikke med sukker. Hvis du lager fruktmos som blir litt syrlig, så kan du for eksempel søte den opp med litt kanel. Grøt kan søtes opp med fruktmos og f.eks bananmos.
 • I all babymat kan du tilsette litt MM eller MME.
 • Etterhvert kan du mose vanlig middag som du spiser selv (uten krydder i første omgang).

Ellers finner du mange oppskrifter på babymat HER.


Tusen takk til alle som har bidratt til dette innlegget!

Er det noe jeg har glemt her, eller har du rett og slett har noe annet å bidra med, så skriv i kommentarfeltet!!!

Emma's bunad

Ja, jeg lovte jo å ta bilde av bunaden jeg kjøpte til Emma, og her er den:Den er fra Name it, og jeg syns den har noen fine detaljer. Jeg betalte 350 kroner totalt for stakk, bunadsbody og skaut. Den er stor i størrelsen, så her holdt det visst med 68 selv om hun bruker 74 til vanlig. Nå blir vel gulljenta vår fin på 17. mai vel?

Blue Eyes

Mamma og pappa er såååå glad i deg Emma. Og vi syns du har verdens vakreste øyne♥

Et lite bilde mamman din har lekt med i PS sånn på kvelden. Kunne nok vært en del bedre, siden jeg er trøtt og har dårlig kveldssyn (gammel? Ha ha). Gleder meg til du våkner jeg Emma. Savner deg når du sover:) Skjønningen vår.

Nå må jeg sørge for å få litt søvn som jeg har vært alt for dårlig på i det siste.... Sitter oppe alt for lenge på kvelden for tiden, og våkner tidlig. Sånt får man blå ringer under øynene av. Skjerpings!

Natta sov søtt alle:)

Hello Kitty dilla?

Nei, jeg har aldri hatt noe stort behov for Hello Kitty. Skjønner egentlig ikke helt greia med denne katten som er å se absolutt overalt. Men derimot så syns jeg mye av babytøyet og babytingene i Hello Kitty kan være ganske fine. Men de hadde vært like fine om det var en bjørn eller kanin det dreide seg om for eksempel. Nei, nå gidder jeg ikke å reflektere mer over det, men viser heller fram hva jeg kjøpte til Emma i stad:Alt fra H&M;)

Jeg var i byen i dag og møtte en barndomsvenninne som jeg ikke har møtt på lenge. Hun hadde faktisk bare sett Emma en gang tidligere, og da var hun mye mindre.Var egentlig ikke særlig fristet til å gå ut når jeg så været i dag, men det ble heldigvis bedre etterhvert. Og vi hadde det så koselig, at jeg angrer ikke akkurat. 

Uansett  om det var ganske kaldt, så tittet solen frem når jeg var på vei hjem. Og snøen var også borte, heldigvis!

Ser dere noe nytt med meg? (Hårfargen, hint, hint)... Har hatt litt av et prosjekt gående med det håret mitt, og jeg har gjort det selv. Skulle egentlig til frisør-kusina til mannen min, men klarte ikke å vente med å gjøre noe pga. den stygge utveksten. Jeg ville nemlig ha håret noen toner lysere nå. Jeg har jo kommet inn i en ond sirkel med den hårfarginga mi, og det blir jo bare mørkere og mørkere. Og nå var jeg drittlei av nesten svart hår. Utveksten syns jo med en gang! Gjett hva jeg gjorde da... Gale meg. Avfarging! Med den sterkeste avfargingen jeg fant på Vita. Deretter farget jeg håret noen toner mørkere igjen. Det er fortsatt litt oransje, og jeg skal nok farge det igjen, men venter litt så håret får litt hvile. Er litt usikker på om jeg skal ha striper, eller farge det sjokoladebrunt. Hva syns dere?

Ha, en fin kveld alle sammen;-)

Hva skal man si?

Jo, jeg må si at jeg mister litt bloggeinterresse, og all annen interresse når jeg kikker ut av vinduet og ser snøøøø! Masse snø! Uff, når skal denne vinteren ta slutt? Skal jo ut en tur og trille etterpå siden jeg har en avtale, men nå vet jeg nesten ikke hva jeg skal kle på verken Emma eller meg selv. Jeg har jo lagt bort de fleste vinterklærne og skoene mine og tatt frem skinnjakker og converse! Og det blir for kaldt i dag...

Random bilde av hendene til Emma og meg:) Syns det var litt koselig.

En liten oppdatering på hva jeg gjorde i går kan jeg skrive her da: Jeg hadde besøk av barselgruppa hos meg, så jeg stekte masse vafler...Mmmm, kjempesunt. Vafler var faktisk det eneste jeg spiste i går fram til ni-tiden på kvelden når vi kom hjem fra babysvømmingen. Da tok jeg meg en vårrull. Dårlige matvaner sier du? Ja, men vafler metter jo så bra!

Emma var kjempeflink på babysvømmingen, og det kom ikke et pip fra henne når hun ble dukket under vann et par ganger. Hun er veldig rolig hele tiden, selv om det er sent på kvelden. Det er jo egentlig etter hennes leggetid stakkars. Men jeg tror hun blir mer og mer vant med å være i vannet. Og nå gråter hun ikke noe særlig når hun er trøtt heller. Hun blir bare stille. Har det noe med alderen å gjøre mon tro? Ellers skal det jo sies at Emma stort sett har vært en rolig baby hele tiden da. Men uansett så syns jeg det er synd at babysvømmingen er så sent på kvelden. Men det var jo det valget vi hadde når begge foreldrene skulle være med. Syns det er en koselig tid for foreldre og barn, men skulle gjerne ønsket at Emma var litt mer opplagt!

Noen andre som er på babysvømming sent på kvelden? Hvordan reagerer barnet ditt på det?

Hvilken reisetrille?

I august skal vi til varmere strøk (nærmere bestemt Montpellier, Syd-Frankrike) med Emma, hvis alt går etter planen. Og da trenger vi en reisetrille til vesla! Det er forsåvidt kjekt å ha en sånn en uansett. Men vi vil ha en smart en som ikke veier så mye, og som er lett å slå sammen, og som ikke er såååå rådyr. 

Er det noen her som har en kjekk reisetrille å anbefale?

I dag orker jeg ikke å blogge mer, så alle får ha en fortsatt fin søndagskveld. Nå skal jeg kose meg med en Stratos! (Eller to...)

Emma biter pappa i nesa!

video:mov00374

Dette videoklippet filmet jeg med mobilen min for noen uker siden. Jeg ler meg ihjel hver gang jeg ser det, så jeg må bare dele det med dere. Se på den lille ville babyen da! Hun oppfører seg jo nesten som en hund med en tyggeleke. Det gjorde vondt i nesa til pappa'n etterhvert for å si det sånn;-)

Camilla Marie

31, Skien

Jeg er en grafisk designer/ mac designer som trenger litt utløp for mine kreative sider. Derav denne bloggen. Jeg har mange meninger, og egentlig veldig mye jeg vil si :) Det som opptar mesteparten av tiden min nå er barna mine Emma og Emil. Emma ble født 23.okt 2009, og Emil ble født 13. juli 2011. Jeg elsker å være mamma, og syns selvfølgelig at barna mine er verdens søteste! Jeg skriver ofte om barneutstyr, og bloggen min inneholder alt fra personlige innlegg til råd og tips. I sommer flyttet vi inn i et over 100 år gammelt trehus, så det blir også litt om interiør og oppussing. Lurer du på noe så kontakt meg gjerne på ✉ mail: badcamilla@gmail.com Bildene mine kan bare brukes med min tillatelse!!
Norske blogger

 GuestsHuset vårt:Kategorier

Arkiv