juni 2011

Dilla på barneutstyr...

Er det sånn at man blir veldig engasjert i barneutstyr når man venter andremann?? Denne gangen tenker jeg utrolig mye på sånt. Nå har jeg jo litt erfaring med hva jeg syns er nødvendig og unødvendig... Og vet når jeg ser noe jeg savnet forrige gang. For det første, så SKAL jeg ha Stokke Newborn settet. Det syns jeg virker helt genialt. Det var flere ganger jeg savnet noe liknende da Emma var nyfødt baby. Vippestol fra Babybjørn står også på ønskelista, men det er ikke noe som trengs med en gang. Ellers, så skulle jeg gjerne hatt en annen barnevogn enn Simoen også...

Etter at jeg kjøpte søskenvogna til TFK, så har jeg også ønsket meg denne:Kanskje ikke i akkurat denne fargen men... TFK joggster Twist hadde vært utrolig praktisk der vi flytter i og med at den er lett å trille og vi får mange oppoverbakkker. Den er også utrolig liten sammenslått. Barna sitter mer komfortabelt i sportsvogndelen enn i Simoen også. Men jeg tror vel vi får klare oss med Simoen enn så lenge. Den er jo utrolig god som bagvogn! Og når jeg leverer Emma i barnehagen på morgenen kommer jeg til å bruke TFK søskenvognen uansett. Emma er ikke superglad i å sitte i barnevogn lengre, så vi får vel se an behovet litt:)

Tripp trapp-stolene er i boks!

I dag har vi kjøpt to tripp trapp stoler til 800 kr totalt! Et kupp, spør du meg;) Den ene er fra 2006, så den kan jeg bruke Stokke Newborn settet på (som vi kanskje skal kjøpe i morgen). Det funker jo kun på de nye modellene (prod. etter 2003). Den andre er litt eldre, og den skal Emma bruke. Den har ikke bøyle, men jeg tror faktisk hun klarer seg uten allerede. Ellers må vi få tak i en bøyle av den gamle typen, og de selges ikke i butikk lengre. Hun har jo fortsatt Ikea-stolen sin også da. Vi skal male begge tripp trappen, så da blir de nok fine!

I dag er det forresten under en uke til termin, så junior kan jo komme når som helst... Alle på terminforumet føder før meg virker det som. Selv om jeg er andregangs... Men gutten kommer nok når han er klar:) På UL på fredag, så veide han jo 3600 gram allerede, og det er jo nesten 300 gram mer enn det Emma veide da hun ble født. Så han er hvertfall stor nok!

1 uke igjen!

283182-1-1309284509436.jpg
1 uke igjen! I dag er det akkurat en uke til termin, og jeg er her fortsatt like høygravid. I dag tidlig leverte vi fra oss leiligheten. Litt vemodig egentlig... Har hatt fire flotte år der. Da vi gikk fra den tomme leiligheten, for siste gang følte jeg som om en "epoke" var over. Akkurat som i siste episode av Friends hvis jeg skal sammenlikne med noe;) (ja, jeg liker Friends;)). Men nå er det et nytt eventyr vi skal begi oss utpå, og nå kan lillebror bare komme. 1 uke til termin, og jeg bare venter...

Det er så herlig med hage!

283182-1-1309089910447.jpg
Emma elsker å være ute, så hun koser seg skikkelig her. Bestefar har jo til og med sklie her. Og lille tøffingen min klatrer opp og sklir ned helt på egenhånd:)

Her har hun på en søt outfit fra salget på H&M; t-skjorte 30 kr, og leggings til bare 10 kr!! Emma elsket selvfølgelig t-skjorten med Hello Kitty på. "Kitty" ropte hun og pekte, og strakk armene opp for at jeg skulle ta den på. Rart det der... Emma er bare 20 mnd, og allerede har hun vært hekta på Hello Kitty en stund... Girls will be girls;) Vesla har sine egne interresser allerede, og hun bestemmer helt selv. Akkurat som mamman sin da hun var liten:)

 

Emmas nye barnevogn!

283182-1-1309024067015.jpg
I dag har jeg vært alene med lillemor i hele dag. Vi flyttet inn i huset til pappa i dag, og i mens kjørte pappan til Emma flyttelass til Skien. Emma og jeg trillet oss dermed en tur til Bryn senter. Lillesnupp fikk klær og dokketrille med babydokke og utstyr. Den falt i smak kan man si;) Nå får Emma litt trening til lillebror kommer;)

På rett vei...

I dag har jeg vært på ultralyd på Ullevål, og fikk beskjed om at lillegutt ligger riktig vei! Altså med hodet ned... Håper han blir der nå da! Tidligere i går kjente jeg nemlig at overkroppen lå på tvers, og var hos kiropraktor også som kunne bekrefte det jordmor sa på onsdag, nemlig tverrleie. Men jeg følte faktisk at han la seg nedover i natt, og det stemte. Hodet har ikke festet seg, men det er ikke alltid det gjør det, og siden Emma's aldri gjorde det, så er det ikke sikkert det skjer før fødselen er i gang. Satser uansett på at ting skal gå fort denne gangen, men at han skal holde seg inne til over helgen!
I morgen flytter vi inn til pappa, så da hadde det passet bra hvis han ventet noen dager hvertfall! Sorry lite svar på kommentarene, men har så mye å tenke på på en gang her! Nå må jeg legge meg litt på sofaen med beina høyt. Det er ikke behagelig å være gravid for øyeblikket, så jeg gleder meg til å få ting overstått!

Ha en fin fredag folkens!

Tverrleie... igjen!

Var på kontroll hos jordmor i dag, og fikk vite at den lille gutten vår ligger litt på tvers igjen! Han har ligget på tvers en gang tidligere også, men forrige gang lå han med hodet på riktig sted. Det er visst god plass der inne pga. mye fostervann, så han forflytter seg litt rundt. Jordmor ringte til Ullevål, så jeg får en UL der på fredag...

Kan du ikke legge deg riktig vei da lille baby???

Fikk forresten vite at hvis vannet gikk nå, så måtte jeg tilkalle ambulanse... Må nemlig bli liggende pga. babyens leie. Men uansett, så fikk vi vite at babyen har det bra, og det er jo det viktigste oppi det hele!
Barna begynner å bestemme selv allerede fra før de er født....

STATUSRAPPORT:

Termin: 5.juli

På vei:38 uker og 3 dager

Igjen til termin:1 uke og 6 dager (IIIK! Det er neimen ikke lenge!)

Kjønn: Gutt!

Bestemt navn?: Ja! Dere får vite det når han blir født:)

Aktivitet innenfra: Innmari mye. Dette er nok fordi jeg har så mye fostervann, så han har god plass å bevege seg på. Plutselig kjenner jeg hikking på høyre side, så for å kjenne det på venstre side en time etterpå. Mye romstrering med andre ord.

Vektøkning: Denne uka veide jeg 200 gram mindre enn forrige kontroll, så jeg har vel fortsatt gått opp rundt 13-14 kg totalt.

Strekkmerker: INGEN denne gangen heller. Og nå har jeg ikke vært så flink til å smøre en gang. Satser på at det er gode gener som spiller inn, og at jeg slipper unna de siste ukene også.

Vann i kroppen: Ja, nå har jeg fått det også!! I går så plutselig føttene mine oppblåste ut... Den ene verre enn den andre faktisk. Må sove med beina høyt og drikke masse vann. Glad for at jeg tok av meg gifteringen for et par uker siden!

Innkjøp til babyen: Klær, tøfler, TFK søskenvogn, regntrekk til vogna, Dr. Brown tåteflasker (vil teste de denne gangen), BabyDan seng, Brio madrass, BabyDan sengekant. Har også gått til anskaffelse av elektrisk brystpumpe og flaskesterilisator. Ja, det var det jeg kom på nå.

Plager: Samme som tidligere; Bekkenproblemer, halsbrann, Vena Cava, dårlig matlyst, men i tillegg nå også vann i kroppen!

Noen matkikk?: Drikke med fruktsmak... Også det som er kaldt; isbiter, saftposer, fløteis osv. Også isvann!!

Neste kontroll?: UL på sykehuset på fredag, og jordmor til tirsdag.

 

Emma fikk forresten tilbud om barnehageplass i Skien fra høsten av også i dag, så vi er veeeeldig glade for det. Hun kom inn i den vil ville selv om hun stod på venteliste og det egentlig var fullt! Hurra!! Ting faller mer og mer på plass:)

På ønskelisten! Stokke newborn og tripp trapp

Er det noe jeg ønsker meg til de små for tiden, så er det en tripp trapp stol til hver av barna, og newborn set til babyen.Tenk så koselig å ha den minste oppe ved spisebordet også! Ja, for nyfødte vil gjerne ha selskap og oversikt de også. Det husker jeg veldig fra Emma var så liten. Hun likte ikke å ligge på gulvet alene mens vi satt ved bordet.

Lille Emma sitter fortsatt i spisestolen fra IKEA, så det er på tide med en annen til henne også. Men disse Stokke stolene er jo så dyre! Spørs om jeg ikke må finne et par brukte og male de...

Hyggelig nabo

Emma var strålende fornøyd da hun kom hjem fra barnehagen i dag! Grunnen? Jo, en eldre dame som bor i første etasje her, ga Emma et kosedyr som takk for at vi hadde vært hyggelige naboer. Utrolig koselig syns jeg!

Selvfølgelig var det en "vov vov", og her har den fått hedersplass i Emma's TV-stol;)

Emma lekte masse med den i stad, og sa "vov vov vov vov" hele tida. Det er veldig gøy å se på at hun leker for seg selv. Noen ganger så "mater hun" lekene sine og sier "nammenamm", andre ganger så rir små kosedyr på ryggen til større kosedyr.

Ellers er det ikke så mye å meddelle fra denne fronten i dag. Jeg har kun sovet og ryddet. Føler at ting kommer på plass, men er ikke rolig før vi har fått flytta ut. De nye eierne overtar leiligheten den 28. juni, og det er søren ikke lenge til! Akkurat en uke f.om i dag. Og om akkurat to uker har jeg termin! Det blir mye på en gang gitt;-)

Fødebagen - klær til babyen

Hva skal man ha med til babyen i sykehusbagen mon tro?? Egentlig trenger man kun klær til å reise hjem med, for på sykehuset får man låne klær. MEN... de klærne de har på Ullevål er hvertfall ekstremt slitte, så greit å ha med noe selv hvis man vil det. Babyklærne er så små at de nesten ikke tar noe plass i kofferten/bagen uansett.

Her er det jeg har pakket ned foreløpig.

3 bukser, 2 langermede bodyer, 2 kortermede bodyer, strømpebukse, noen sokker, tøfler og 2 luer.

I tillegg til dette skal jeg ha med en tynn jakke (den i forrige innlegg som nå henger til tørk), et helseteppe og tynne bomullsvotter (disse er utrolig greie å ha hvis babyen blir født med litt negler og klorer opp seg selv). Skal prøve å gå til innkjøp av hvertfall et par luer til hvis jeg finner, for denne i bomull her er ikke i den minste størrelsen. Og den andre er i ull, så den kan kanskje være litt varm.

Uansett, så er det ingen krise om jeg har med "feil klær". Vi har jo ikke lang vei til sykehuset, så en kort kjøretur unna, kan mannen min hente det babyen vår trenger:)

Ps. Dette må være ny rekord på en stund... Har blogget hele fire ganger i dag! Uvanlig til å være meg...

Nesten alt på plass!

Nå kan jeg vel få ferdig den sykehusbagen snart vel. I dag var jeg hos fysioterapeut... Mest sannsynligvis på den siste behandlinga mi, og da tok jeg meg en kikk på Linderudsenteret i samme slengen. Er jo fortsatt noen småting jeg føler jeg trenger, og nå er jo småen rett rundt hjørnet (2 uker og 1 dag til termin).

En av de viktigste tingene jeg skulle ha i dag var amme-BH og amme-singlet. Det er ingen vits i å kjøpe for mye sånt mens man går gravid, da BH-størrelsen sikkert vil endre seg etter fødsel uansett. Men noe må man ha, og dette skal i sykehusbagen min. Anbefaler forresten veldig disse singletene her. Sleit ut flere forrige gang jeg ammet. Begge er kjøpt på Lindex.

Midt i shoppingen får jeg vondt både her og der, og må sette meg ned på bakeriet. Er ikke mange meterene jeg orker å gå for tiden! Selv om bekkenet mitt er bedre nå enn for en måned siden. Så pauser må man ta, og gravide kan unne seg litt ekstra i slutten av svangerskapet syns jeg;-)

Denne søte jakken i str 50 fant jeg til halv pris på Cubus. Den skal også i sykehusbagen. Visste du forresten at salget har startet?? Det er salgi de fleste butikkene nå, så jeg.


Det jeg mangler nå er egentlig noen tynne luer til babyen. Hvorfor finnes det nesten ikke i butikkene lengre? Fant ikke en eneste en i nyfødtstørrelse jeg. Uansett, så er vel det meste på plass. Forrige uke fikk jeg kjøpt en helt ny (uåpnet) elektrisk brystpumpe fra Avent av en venninne også til en god pris. Hun lånte meg også flaskesterilisatoren sin, og begge disse tingene var noe jeg savnet forrige gang!!

Bare vi får flyttet inn til "mellomstasjonen" hos pappa, nå så kan lille junior bare komme!

Neste års bunad er bestilt!!

Jeg syns Emma kledde årets Nameit-bunad så utrolig godt... Blått er definitivt en av hennes farger. Så da jeg oppdaget halv pris i nettbutikken deres, da måtte jeg bestille en bunad til neste 17.mai. Håper den passer og ikke er for stor da. Det er størrelse 98 (2-3 år), og Emma er ca. 2,5 år da. Satser på at hun strekker seg enda litt til. Hun bruker bare 86 (1-1,5 år) nå.

Lille vakringen vår på 17.mai i år. Ikke sant hun var fin??

Uki, Uki, Uki!!

 Her har dere Emma's nye barne-TV-favoritt, "UKI"!


I dag startet Emma dagen med frokost, og Uki. Av mangel på møbler, så står nemlig macen min på kjøkkenbenken akkurat nå. Da Emma så dette, så pekte hun og ropte "Uki, Uki, Uki"! Dermed ble det litt Uki til frokosten. Her er Emma's favorittepisode på Youtube:

 

Når Emma ser kaken i denne filmen, så sier hun "is"! Lurer på hvordan hun har fått den assosiasjonen så fort? Det er ikke så ofte hun har spist is, og da har hun ikke akkurat spist iskake. I går da jeg stekte muffins også, så pekte hun inn i ovnen og sa "kake". Når det er noe de små liker, så husker de ordene utrolig fort! Og akkurat nå er jo Emma den hermegåsa;-)

Hva liker barnet ditt å se på TV?

Tomhet...

Et stort flyttelass er kjørt vekk i dag, og igjen satt Emma og jeg i en nesten tom leilighet...

Heldigvis er det umulig å føle tomhet når man har en liten skøyer som tar så mye plass!! Spesielt i hjertet mitt <3

Her har lille Emma kledd seg til frokosten i dag. Hun elsker å kle seg ut, og har funnet Hello Kitty-brillene sine og pappas "hatt" som hun kaller det. Emma skravler hele dagen, og både "Kitty" og "hatt" er populære ord.

Her er det eneste som er igjen i stua... Den "gamle" TV'n vår (den største er kjørt vekk), og sofaen (som vi har solgt til de nye eierne). Vi må ha en TV her selv om vi skal flytte ut i slutten av neste uke. En uke uten blir for lenge:) Litt avhengige, ja.

Selv om hun har kommet i en litt trassig alder hvor hun for eksempel klikket på mamma'n sin når hun ikke fikk lov til å spise isopor, så ler den lille solstrålen min så mye!! Hun er stort sett glad hver dag.

Og ekstra mye smil og "nammenam" ble det når mamma lagde muffins... Måtte jo ha noe å servere til min lillesøster Susanne som kom på besøk til oss i den ribba leiligheten.

Er forresten bare sånn 1-2-3 pakke med "Dragemuffins" som jeg kjøpte på Rimi... De var ikke de beste jeg har smakt. Så neste gang blir det nok å lage selv i steden, for det går jo nesten like fort, og inneholder ikke så mye rart.

Tulla har lagt seg etter litt om og men, og jeg venter bare på at mannen min skal komme hjem fra Skien. I kveld skal vi slappe av. Innimellom blir Emma veldig sint og lei seg når hun må legge seg. Da tar jeg henne ikke opp, for da nekter hun hvertfall å sove. Så jeg måtte sitte og leke litt med kosedyrene til Emma gjennom sprinklene før hun syns det var greit å ligge i senga. Når hun var fornøyd så la hun seg på magen og plasserte kosedyrene på linje ved siden av puta si. Så pekte hun på dyna, og sa "den" (et ord som blir brukt ofte), og sovnet fornøyd når jeg trakk den over henne... Lille "babyen min" sover nå så søtt, og jeg begynner å tenke på hvor utrolig stor hun har blitt allerede. Rart å tenke på at vår lille Emma snart er storesøster. 38 uker på vei i dag forresten!!

Dette ønsker jeg meg til kjøkkenet!

En ting som har irritert meg ofte her vi bor nå, er det ekstremt lille kjøleskapet vårt!! Vi tenkte ikke langt når vi valgte det minste innbygningskjøleskapet fra IKEA. Det er vanskelig å ha oversikt over hva vi har der inne siden det er så lite. Faren min har et "Side by side-kjøleskap" med isbitmaskin og kaldt drikkevann, kjøleskap på den ene siden, og fryser på den andre - noe jeg lenge har vært misunnelig på. Det er god plass i det, og isbitmaskinen er gull verdt for min del. Så nå har vi bestemt oss for å skaffe kjøleskap av denne typen når vi flytter inn i huset. Det trenger ikke å være akkurat det på bildet, så kom gjerne med anbefalinger.

Fint ikke sant??


Noen her som har et slikt kjøleskap??

Lar du babyen sove ute... alene?

Akkurat nå er det en diskusjon på Babyverden om hvorvidt man bør la babyen sin sove alene ute eller ikke. Folk har veldig forskjellige meninger om dette har jeg skjønt, men jeg kan jo si min...

Her i Oslo, ser jeg til stadighet mødre som sitter inne på café med sin lille nyfødte i vognen utenfor vinduet. Dette ville jeg ALDRI gjort. Jeg hadde nok vært livredd for at noen skulle stikket av med babyen, eller gjort babyen noe annet vondt. Dermed hadde jeg ikke klart å nyte kaffen min, eller sitte rolig. Selv om de sitter nærme vinduet, så sitter de ikke nærme nok babyen til å rekke å gjøre noe hvis noen gjør noe med babyen. Og man vet aldri... Det fins mange gale folk, også her i Oslo. Derfor har jeg alltid dratt på de caféer hvor man kan ta med vogna inn (bedre på kjøpesentrene enn i sentrum).

Når det gjelder å sette barnevogna med babyen alene utenfor huset... Ja, da må man også ta sine forhåndsregler. Selv har jeg aldri gjort dette. Men det kommer jo også av at vi verken har hage eller hus ennå. Emma har sovet i vogna ute hos besteforeldrene sine, men da har jeg også vært i hagen. Her syns jeg man må se an hagen og strøket man bor i. Og hvis barnet er alene, så bør man må ha en babycall ved vognen, og et kattenett som hindrer katter å legge seg over babyen og kvele hun/han. Ja, for katter søker varme, og det finnes nok av eksempler på katter som har kvalt babyer. Jeg ville heller satt vogna på en veranda eller i nærheten av et vindu enn et sted uten oversikt for eksempel.

Det fins som sagt nok av gale folk... Noen som husker damen som fikk frastjålet babyen sin i Finland i fjor?? Etter 3 timer med leting fant politet han nedgravd i snøen. Kun ti meter unna vogna der han lå. Og babyen overlevde heldigvis. Les artikkelen HER.

 

Hva er din mening om dette temaet??

Da ble det ny jentemobil...

I dag MÅTTE jeg bestille ny mobiltelefon! Er egentlig ikke sånn superopptatt av hva slags telefon jeg har, men den jeg har nå har begynt å klikke helt. Emma har nok fått tak i den litt for mange ganger. Hun er veldig opptatt av mobiltelefoner, hver gang hun ser en telefon, så peker hun og sier "hallo":). Hun går også rundt og prater i klosser og alt som kan likne på telefoner, og det har hun gjort lenge. Lille skøyerjenta.

Her er den gamle telefonen min, skikkelig rosa og jentete:

Den er søt nok den, men det hjelper ikke når den slår seg av når den ringer så ikke jeg ser hvem som har ringt for eksempel.

Her er mobilen jeg venter på i posten:"Jentete" i fargen hvertfall. Og jeg elsker lilla! Har kun hatt  telefoner i fine farger de siste årene når jeg tenker meg om... Er ikke det typisk jenter at det visuelle er viktig? ;)

Jeg kunne ikke prioritere å kjøpe den dyreste mobilen, for nå har vi nok av viktigere ting å bruke pengene på (kjøkken bl.a). Jeg har hørt både positivt og negativt om HTC Wildfire S, men i følge denne testen, så virket den ikke så verst.

Noen erfaringer med HTC Wildfire S?

Blogg for livet!

I dag er den internasjonale blodgiverdagen, og derfor er det også klart for den store bloggaksjonen "Blogg for livet"! Målet er å rekruttere 30.000 nye blodgivere på ett døgn, mennesker som vil gi blod og slik bli en livgiver. Å registrere seg som blodgiver er ikke komplisert, man går rett og slett inn på http://bloggforlivet.no og klikker på "Bli blodgiver".

Hjelp til å spre budskapet på bloggen din, facebook, twitter eller liknende!!

Snart...

Flytter vi til dette huset... Det er det som står i hodet mitt om dagen. Jeg pakker og pakker, mens jeg venter på at lille baby X skal komme. Det blir en stor forandring, men vi gleder oss.

Heldigvis får vi litt av sommeren her også da vi overtar huset i midten av juli. Det blir bra for Emma som elsker å være ute. Men jeg aner jo ikke når junior velger å komme. Han kan jo komme når som helst egentlig. Det kan jo være både før og etter termindatoen den 5.juli. Han skal uansett bli født i Oslo da, så får vi ta det derfra. Dette blir spennende!

36+6 magestatusrapport!

Fullbårent: Blir barnet født nå, regnes det ikke som for tidlig født (prematurt). I morgen er jeg 37 uker på vei, og babyen er da ca. 46 cm lang, og veier 2950 g.


 

 • Termin: 5.juli
 • På vei: 36 uker og 6 dager
 • Igjen til termin:3 uker og 3 dager
 • Kjønn: Gutt!
 • Bestemt navn?: Jepp!! Og det passer perfekt:-)
 • Aktivitet innenfra: Veldig mye... Mer enn forrige gang tror jeg. Kanskje fordi dette er en gutt?? Virker som om han har god plass fremdeles hvertfall. Ellers hadde han vel ikke klart å romstrere så mye?
 • Vektøkning: Litt usikker... ca. 13 kg tror jeg. Har ikke veid meg i dag.
 • Strekkmerker: INGEN!! Er veldig fornøyd med det. Slapp unna forrige svangerskap, og håper jeg slipper denne gangen også.
 • Vann i kroppen: Litt. Merket at gifteringen begynte å bli litt ubehagelig å ha på seg, så tok den av forrige uke. Hadde vært krise hvis den hadde satt seg fast og måtte klippes av!
 • Innkjøp til babyen: Klær, tøfler, TFK søskenvogn, regntrekk til vogna, Dr. Brown tåteflasker (vil teste de denne gangen), BabyDan seng, Brio madrass, BabyDan sengekant. Ja, det var det jeg kom på nå.
 • Plager: Bekkenløsning og bekkenlåsning, men heldigvis er det mer stabilt nå på slutten. Halsbrann, og Vena Cava. Dårlig matlyst, og liten plass til mat i magen... Litt for sterk luktesans, og rar smakssans. Men har heldigvis ikke vært spesielt kvalm i noen av svangerskapene.
 • Noen matkikk?: Får ofte lyst på ting og drikke med fruktsmak... Også det som er kaldt; isbiter, saftposer, fløteis osv.
 • Neste kontroll?: Neste kontroll blir hos jordmor nå til tirsdag. Går kun til jordmor på kontroll nå.

Emma og jeg ønsker dere alle en super pinse!

Lindex sin nye nettbutikk

Var kjempefornøyd da jeg her om dagen oppdaget at Lindex har fått seg nettbutikk! Er blitt veldig glad i Lindex sin barneavdeling, og for tiden er det best for meg å shoppe på nett. Noen ting jeg kunne tenkt meg fra nettbutikken:

Til Emma:Da hadde hun vel blitt fin vel??

3d bilde av babyen vår

Det er helt sprøtt! Bildet blir såklart litt forvridd, men slik ser altså babyen vår ut:

3D UL var absolutt ikke noe jeg hadde planlagt, men siden jeg har vært så bekymret for leie og hvor høyt jeg bærer barna mine så dro jeg likesågodt til en privatklinikk med kvinnespesialist for å berolige meg selv. Jeg vil helst ikke oppleve en slik langvarig fødsel som forrige gang på nytt. Den snille damen kunne både berolige meg, og ga meg 3D UL på kjøpet. Dermed fikk jeg se noen utrolig fascinerende bilder av gutten vår! Jeg fikk se han "live" og at han puttet den lille hånda si inn i munnen og lagde rare grimaser til mamma'n sin:-)

Har du vært på 3D UL?

På båttur i Oslofjorden

I går var den lille familien vår på båttur med storesøsteren min, samboeren hennes og sønnen hans. Vi er så heldige å ha noen i familien med båt! Det ble Emma's første båttur, og jeg tror hun likte det ganske godt. Det ble noen timer ute på sjøen, og hun var blid og fornøyd stort sett hele tida, selv om hun måtte gå med redningsvest. Emma liker godt å være sammen tante også, så da blir hun ekstra blid:)

I går fikk jeg virkelig sommerfølelsen! Fikk enda mer lyst på båt selv, og mannen og jeg har faktisk snakket om å skaffe oss det en gang...

Ekstra stas var det når alle endene kom! Emma utbrøt "gakk gakk" med et gledeshyl da hun oppdaget dem. Og fikk lov til å prøve å mate de.

Hadde en utrolig koselig dag i går, og gleder oss til neste gang:-) Nå er sommeren her!!

Babyutstyrshopping i Sverige

I dag har vi vært en tur i Strømstad, og i Svinesund for å kjøpe litt babyutstyr. I mens var Emma på campingvogna til pappa (bestefar) og koste seg i det fine været.

Noen ting vi kjøpte i dag:

Babydan Tarok sengekant, som matcher senga til gutten vår. Dyr, men utrolig god. Kjøpt på Happyland.

 

Egentlig hadde vi tenkt til å kjøpe Svane Babymadrass som Emma har, men kjøpte denne Brio-madrassen i steden. Den var satt ned fra 699 kr, til 499 kr, og da må man benytte sjansen. Det er en antibakteriell madrass med en sommer- og en vinterside. Denne kjøpte vi på Happyland.

Regntrekk til søskenvogna. Damen i butikken mente denne passet til TFK, så da håper jeg det stemmer... Vi ville nemlig ikke ha det originale TFK trekket i gjennomsiktig plast. De har lett for å sprekke i kulden etter hva jeg har hørt. Kjøpt på Kattis babyshop i Strømstad.Sutteklut med Pingu til Emma... Ei lita jente i barnehagen har en sånn, og Emma har blitt så glad i den!! Hun pleier å låne den når hun sover i barnehagen. Så når de hadde sånn på Kattis babyshop, så måtte vi kjøpe den til lille prinsessa.
Emma har lenge trengt sandaler også, så før vi dro tok vi mål av foten hennes, og endte opp med disse sandalene. De er fra Eurosko og merket Ponny. Er mer mørkerosa i virkeligheten. 

Ja, når man er så heldig å finne bilder av de fleste tingene vi har kjøpt så slipper jeg å ta fram kameraet:) Kjøpte noen flere ting også, men dette var vel de viktigste. Trenger fortsatt litt sengetøy, men det er billigere på Princess og Kid enn i babybutikkene.

Måtte forresten le litt av en utenlandsk gravid dame som skulle kjøpe barnevogn i Sverige. Hun prøvde å forklare mannen som jobbet der at det snødde så mye i Norge, så derfor måtte hun ha en vogn til det norske klimaet... Og mannen kunne fortelle henne at det også snødde i Sverige:) Ja, ja... Ikke så greit å vite alt bestandig:P

Denne dagen har vært en utrolig herlig sommerdag. Når vi ikke var i Sverige, så koste vi oss på campingplassen der pappa har vogn og grillet. Emma var blid som en sol, for hun elsker å være ute. Hun er visst den jenta i barnehagen som liker best å være ute... Uansett vær! Blir nok kanskje ei lita friluftsjente? Fikk forresten to pappesker med babytøy til gutten vår i dag også, og det var jo helt supert!!

Nå er det meste i boks, heldigvis!! Så nå kan jeg roe helt ned og pakke sykehusbagen snart:)

Min store mage... ting går framover

I dag er jeg 35 uker og 5 dager på vei. Det betyr at det er 4 uker og 4 dager igjen til termin! Ting går framover, og jeg lurer veldig på om gutten vår kommer før eller etter termindatoen den 5.juli.

Slik ser magen ut i dag.

Kjøpte ny mammatopp på H&M i Skien i dag, og så utrolig mye bedre utvalg det var der enn i Oslo!! Jeg må jo ha noe mammatøy siden det var høst sist jeg gikk høygravid. Kan ikke gå og svette ihjel den siste måneden heller. Fant også en haremsmammabukse som går til under knærne, og det er vel mitt beste mammakjøp sålangt. Den var utrolig behagelig! Litt nærmere bilde av toppen:

Vi har faktisk kommet hjem fra Skien nå for et par timer siden, var nemlig på kontraktsmøte i dag for huset vi har kjøpt. Tenk at vi nå eier et hus! Ting går framover ja. Mannen min har til og med vært så flink og kjørt et par flyttelass til Skien allerede. Theodor var så heldig å få hjelp av en kompis i går, og imens satt Emma og jeg hos kompisens samboer. De har nemlig en datter på Emma's alder.

Her sitter smånurkene og koser seg med Drømmehagen og hver sin bok:

De var ikke så rolige hele tiden. Det skal være sikkert...

Nå begynner jeg å glede meg til å flytte. Skal bli deilig å få ting på plass, og at lillegutten vår kommer til verden også. Da kan jeg kanskje begynne å gå normalt igjen også, i stedet for å vagge;-). Vi har faktisk bestemt navn på gutten vår, og det er det navnet vi kaller han oss i mellom. Men det er det bare familie og venner som vet foreløpig. Bloggen får vite det når han blir født:) Gleder oss til å bli tobarnsforeldre!

Ha en kjempefin sommerhelg, og nyt det fine været folkens!

Symfyse-fundusmål

I går var det akkurat 5 uker igjen til termindatoen min, den 5.juli, og i dag er det 4 uker og 6 dager... weeee. Det er jo ikke lenge i det hele tatt! Jeg var på kontroll hos jordmor i går, og her ser dere mitt SF-mål 35+2.

Jeg trodde det var høyere enn forrige gang, men sjekket det gamle helsekortet mitt nå, og det er faktisk omtrent likt! Vekten min ligger på omtrent det samme også, så kanskje denne lille gutten ikke er så stor som jeg fryktet. Ofte er jo gutter større enn jenter, og på min side ligger det til familien å få femkilos babyer:) Jeg fikk ikke det forrige gang, og håper ikke jeg får det denne gangen heller. Gutten i magen er hvertfall sterk og fin (jordmor sine ord). Hodet har ikke festet seg (trenger ikke å gjøre det på fleregangsfødende), men det ligger riktig vei heldigvis, og jeg fikk til og med kjenne selv hvor det lå!

Selv om formen min føles ganske elendig pga. bekkenet noenganger, så er alle andre prøver helt fine. Eneste jeg har manglet litt er jern. Har tatt aminojern (mild for magen, og anbefales hvis du er gravid) siden påsketider, men nå kunne jeg trappe ned til kun én tablett om dagen. Nå i det siste har bekkenet mitt hatt noen veldig gode dager også, og det er faktisk vanlig mot slutten når ting stabiliserer seg. Føler meg faktisk bedre nå enn på en stund!

Innkjøp til gutten trenger jeg heller ikke å styre mer med. Jeg arver nemlig klær i tillegg til at jeg skal rote gjennom Emma sine. Så alt er bare fint, og sola skinner, og jeg er så glad!!!

Hei sveis!

Her ser dere en av mine løsninger på Emma's lange pannelugg:

Søt ikke sant? Her sitter hun og leker med en av sine mange kosedyr.

Lille Emma sparer til langt hår, og skal ikke klippe luggen sin. Nå er den snart så lang at den slipper å være irriterende for øynene... Bare litt til. I mellomtiden, så prøver vi så godt vi kan å gre den til siden, bruke strikk og spenner. Strikk og spenner funker dårlig i barnehagen da. Men Emma kan gå lenge med det i uten å ta det ut ellers. Hun ser seg faktisk i speilet og syns hun er fin:) "Oi", sier hun og smiler og tar på håret sitt.

Camilla Marie

31, Skien

Jeg er en grafisk designer/ mac designer som trenger litt utløp for mine kreative sider. Derav denne bloggen. Jeg har mange meninger, og egentlig veldig mye jeg vil si :) Det som opptar mesteparten av tiden min nå er barna mine Emma og Emil. Emma ble født 23.okt 2009, og Emil ble født 13. juli 2011. Jeg elsker å være mamma, og syns selvfølgelig at barna mine er verdens søteste! Jeg skriver ofte om barneutstyr, og bloggen min inneholder alt fra personlige innlegg til råd og tips. I sommer flyttet vi inn i et over 100 år gammelt trehus, så det blir også litt om interiør og oppussing. Lurer du på noe så kontakt meg gjerne på ✉ mail: badcamilla@gmail.com Bildene mine kan bare brukes med min tillatelse!!
Norske blogger

 GuestsHuset vårt:Kategorier

Arkiv

hits