GAMMEL BLOGG - DU VIL NÅ BLI DIRIGERT TIL DEN NYE BLOGGEN!
hits august 2009 (Bloggen har flyttet til www.camillamaries.com)

august 2009

Gravid kvinne ranet og sparket i magen...

Merker jeg ble fysisk dårlig når jeg akkurat leste denne nyheten HER.

 

Hva er det som får noen til å gjøre noe sånt??????  Å være desperat etter penger holder ikke her. Dette kan ha gått utover en uskyldig baby. Det er akkurat sånne ting jeg frykter skal skje når man går ute alene som gravid. Tror jeg skal holde meg inne jeg, for dette skjedde ikke sent på kvelden og med vitner til stede på en t-bane stasjon...

Uff, jeg er skremt og sjokkert.... Masse tanker til kvinnen og den ufødte babyen som ble offer her. Håper de har det bra.

-Camilla-

Blir du lurt av TV-shop o.l?

Nå når jeg er så mye hjemme tar jeg meg selv i å sitte å se på reklame-TV noen ganger.... Og tenker for meg selv: Jøss, det så bra ut! Sheer cover mineralsminke, dekker jo helt fantastisk bra, og de folkene som trener Zumba-fitness har skikkelig fine kropper! Og Heidi Klums egne hudpleieserie MÅ jo være bra sånn som hun ser ut.

heidiklumMen når alt kommer til alt, så er det vel en grunn til at de trenger å ha så lange reklamer for et produkt. Og kjendisene som skryter av de har jo fått betalt for det. Og når hun ene fra C.S.I Miami sa at hun brukte Sheer Cover i serien, så var ikke det god reklame for min del. Har nemlig tidligere lagt merke til at de er så dårlig sminket i den serien!

Så, nei det blir verken Zumba Fitness, Sheer Cover mineralsminke eller Heidi Klums In An Instant hudpleie. Når noe virker for godt til å være sant, så er det som regel det...

 

Q: Blir du lurt av reklamer?


-Camilla-

Jeg har blitt healet!

healinghandsSelv er jeg åpen for det meste, så i går var jeg og fikk healing. Tro det eller ei men det har hjulpet på både formen og bekkenløsningsmertene. Så avslappet som jeg føler meg i dag har jeg ikke vært på lenge. Det merkelige er at jeg gikk og gikk i går, og allikevel har jeg ikke vondt i bekkenet! Jeg som alltid pleier å få smerter dagen etter!

Har prøvd alt mulig rart hos fysioterapeut, og det har som regel kun gjort meg verre. Og det er jo smertelindring jeg vil ha! Tviler på at det vedvarer, men moro å se at det fungerer.

Har du tro på alternativ behandling?

-Camilla-

Gravid? Ikke ligg for mye på ryggen!

Det er ingen som har fortalt meg at det er helt naturlig å bli svimmel og uvel av å ligge på ryggen når man er gravid... før legen min sa det for et par uker siden. Tror kanskje det ikke er så mange som vet det? Når jeg har vært hos fysioterapeut har det vært mye ligging på ryggen, og han så bare rart på meg når jeg forklarte at jeg ble både uvel og svimmel. Jeg klarer absolutt IKKE å ligge flatt på ryggen lenge! Kun hvis jeg ligger med masse puter rundt meg... og litt "på vippen".

 

HER ER FORKLARINGEN:

Etter første trimester vil barnets vekt presse på de store hovedårene (blodårene i bukhulen) når den gravide ligger på ryggen!

Har lest litt rundt på nettet, og det står at man bør unngå å ligge på ryggen både når man slapper av, og når man trener (det gjør jo jeg). Det hemmer blodstrømmen tilbake til hjertet, noe som reduserer mengden blod som pumpes ut av hjertet! Ikke rart jeg blir uvel! Det er visst ikke alle gravide som opplever svimmelhet o.l av å ligge på ryggen, men de som gjør det bør unngå å det mest mulig! Dette kan nemlig føre til at mor besvimer og at babyen mister surstoff. Kalles VENA-CAVA-SYNDROM!

247lg

Skulle gjerne hatt en sånn god gravid-pute å sove på! Funnet på DENNE NETTSIDEN.
Si fra hvis noen vet om et sted i Norge hvor de selger sånne! Nå syns jeg nemlig plutselig alle liggestillinger er ubehagelige, så jeg slenger masse puter rundt meg når jeg skal sove.

-Camilla-

God hippie-is!

benBen & Jerry's is har jo vært populær i Norge en stund, men jeg har ikke fått smakt den før nå. Og i går smakte jeg på Chocolate Fudge Brownie. Den var så god at jeg nesten ikke klarte å stoppe! Her kan du lese mer om isen, og kanskje finne ut hvorfor jeg kaller den hippie-is;-). Mitt terningkast:

terningkast 5medium jpg

Q: Har du smakt denne isen? Er du enig med meg?

-Camilla-

Nytt design på bloggen!

Ikke det at jeg tror at så mange ser forskjell, men i dag har jeg knotet med masse småting i html. Jeg har prøvd meg fram rett og slett. Kan jo design, men er ikke flink til å få det sånn som jeg vil på bloggen. Er nemlig ingen html-ekspert.

bilde 2

 

 Tingene jeg husker jeg har gjort med bloggen i dag:

♥Farge bak overskrift, kategorier osv.

♥Fjernet dato, kommentarer o.l under overskriftene for hvert innlegg.

♥Farge og understrek når man holder pilen over linker.

♥Stort profilbilde som jeg har fjernet rammen på.

♥Laget eget Bloglovin-bilde.

♥Stiplet linje rundt meny.

♥Ramme rundt hele bloggen, inkl. header.

♥Skillelinje under hvert innlegg.

♥Farge inni kommentarfelt, og annen tekst på "knappen".

 

Hvad tycks?

Ble det for mye rot mon tro? Kodene til de forskjellige tingene jeg har gjort har jeg googlet, og funnet på forskjellige blogger. Noen av de har jeg funnet ut selv underveis ved å prøve meg fram. Men så har vi meg da; Gravid og surrete.... husker nesten ikke hvordan jeg har fått til de forskjellige tingene!

Men bare spør hvis det er en eller flere av tingene jeg har gjort du lurer på, så skal jeg prøve å hjelpe;-) Ellers er det ganske mange bloggere som har lagt ut koder og designhjelp som sikkert skjønner mye mer en meg!

FØLG GJERNE BLOGGEN:

blog3

-Camilla-

Hjernen krymper når du er gravid...

Ja, utrolig og bekymringsverdig som det høres ut, så er det faktisk sant. Har tidligere hørt at man blir glemsk og surrete når man går gravid, og nå vet jeg hvorfor. Hjernestørrelsen krymper nemlig i tredje trimester, men heldigvis går den tilbake til normalen igjen noen få måneder etter svangerskapet. 

Går du rundt og føler deg som et surrehue? Forskere skal også ha funnet ut at konsentrasjonen, kortidshukommelsen og læringsevnen fungerer vesentlig dårligere sent i graviditeten. Mangel på søvn under denne mindre behagelige perioden kan være en medvirkende årsak til den mentale tåkeleggingen.  

cartoon284x300

 

Føler du at hukommelsen svikter, kan det være en idé å oppdatere en «må gjøres»-liste daglig og henge opp huskelapper til deg selv på kjøkkenskap og speilet på badet.

Så det er faktisk bevist jenter! Vi har lov til å surre og være glemske når vi går gravide! Vi kan jo ingenting for det!

Vil du vite andre ting som skjer med kroppen din under svangerskapet, så sjekk denne artikkelen på klikk.no.

 

-Camilla-

Rock Star Baby

Jeg kunne bare ikke la vær da jeg så denne tåteflasken på Meny av alle steder.... Ikke visste jeg at de solgte flasker og smokker fra Rock Star Baby på Meny. Vet ikke om flasken er noe tess, men den matcher hvertfall den fine vuggen til babyen vår ;-)

flask8943rs1babyseng
Det er ikke så mange butikker som selger Rock Star Baby i Norge, og det syns jeg er irriterende. Da jeg hørte på Babyshop hadde de sluttet å ta det inn pågrunn av at de var så sløve med leveringsfrister. Men på Happyland i Sverige finnes det hvertfall. Det var der vi kjøpte sengen, og der er det billigere enn i Norge også.

Noen som vet om steder de selger Rock Star Baby i Norge?

-Camilla-

Jentemage? Guttemage?

Hører så mye forskjellig om magen min for tida. I dag møtte jeg en venninne på café og hun sa: "Sikker på at det ikke er gutt du skal ha? Magen din ser ut som en guttemage..." Men hvordan kan man se det utenifra egentlig? Er fosteret og livmoren en annen form om man skal ha jente enn om man skal ha gutt? For å være helt ærlig har jeg liten tro på slike kjerringråd.mage

Her er ting jeg har hørt om magefasong:

Struttemage: hvis din gravide mage ikke synes bakfra er det sannsynligvis en gutt. Dersom du er rundere rundt livet blir det ei jente. 
Magehøyde: bærer du magen høyt blir det ei jente. Er magen din lav blir det en gutt.

 

Bildet er tatt av meg i dag 32 uker og 4 dager på vei. Hvordan ser magen min ut da? Det er kanskje litt vanskelig å se på bildet. Det er ikke lett å ta bilde av seg selv i speilet:) Vet at den har lagt seg mest foran, og ikke så mye på sidene. Syns også den er ganske høyt oppe... 

Så egentlig har jeg "symptomer" på at det kan være begge kjønn.

 

Tror du på kjerringråd om barnets kjønn?

 

-Camilla-

Blod, sex og vampyrer...

Som noen sikkert har skjønt har jeg litt vampyrdilla... Og det er ikke pågrunn av Twilight som mange av fjortisene har. Nei, min vampyrinteresse begynte mye tidligere enn det. Syns Twilight-bøkene er bra, og likte filmen også. Men Twilight er litt sukkersøt, og jeg liker også det som er råere og blodigere med vampyrer. Derfor gleder jeg meg skikkelig til onsdag 9. september! Da er det nemlig klart for andre sesong med True Blood på Canal+! Hadde egentlig tenkt på å laste ned denne, men nå klarer jeg å vente. Dessuten liker jeg å ha et TV-høydepunkt en gang i uken. Dette har blitt min favoritt-serie, og hvis du liker vampyrer så kan jeg ikke annet enn å anbefale denne. 

I dette innlegget har jeg skrevet om handlingen i første sesong.

truebloodseason2sookiebilltrueblood6637793

Visste du at Anna paquin og Stephen Moyer er sammen i virkeligheten?

 Trailer sesong 1

Trailer sesong 2

True Blood har visstnok blitt HBO's mest populære serie siden Sopranos og Sex in the City, og jeg skjønner hvorfor!

Har du sett True Blood eller har du lyst å se den?

Ps. Første sesong fins på DVD i Norge fra 25.11! Hvis du ikke klarer å vente så lenge kan man få tak i den fra utlandet med norsk tekst på f.eks ebay.....

-Camilla-

 

På jakt etter billige skjønnhetsprodukter?

La meg bare få anbefale EBAY! Selv handler jeg på ebay stadig vekk og fyller opp skjønnhetslageret mitt. Der kan man nemlig få all slags merkeprodukter til en rimelig penge. Det er helt utrolig hvor billig du kan få produktene i forhold til i Norge, inkludert frakt! Norge er jo rådyrt på parfymerivarer, men jeg kjøper som regel kun produkter jeg vet at jeg liker, og har brukt fra før av. Skal jeg prøve noe nytt så kjøper jeg det her i Norge.ebay

 

Det eneste som er viktig å se etter når man handler på ebay er hva slags omtale selgeren har. Kjøp alltid av de med god omtale! Og husk den tåpelige regelen om at det er fortolling på varer på over 200 kr i Norge... men min erfaring er at mange av selgerne er villige til å merke pakken som gave eller skriver lavere verdi. Bare skriv en melding til selgeren og spør! 

 

Ps. Jeg bruker både global.ebay.com og ebay.com

 

-Camilla-

 

Hva skal jeg lage til middag i dag?

superstock1538r21034Nå når jeg er sykemeldt lager jeg selvfølgelig middag til min kjære hver dag.... men nå begynner jeg å slippe opp for idéer. Jeg er vanligvis ingen husmor, og ikke liker jeg å lage mat heller, men den siste tida har jeg vært veldig flink! Det som er mitt problem er at jeg ikke har lyst på noen ting selv, og dermed er det vanskelig å lage middag. Liker jo nesten ikke kjøtt lenger en gang...

Noen som har noen middagstips til meg?

-Camilla-

8 uker igjen!!!

I dag er jeg 32 uker og 2 dager på vei, og det er kun 8 uker til termindatoen min søndag 18. oktober. Jeg kommer ikke over hvor fort tiden har gått! Nå har fosteret så dårlig plass i livmoren at det må trekke føttene opp og innta det vi kalles fosterstilling. Og det merkes;-) Ikke så mye sparking lenger, mer kravling "som en hamster under teppet" som jeg kaller det, hehe.

32weeks

Cirka slik ser babyen altså ut inni magen nå. Full lengde er ca. 38 cm, og vekten er på 1800 gram... En skal ikke se bort i fra at babyen vår kanskje er litt større...

I helgen var vi og besøkte et vennepar av oss som fikk sin lille jente for snart fire uker siden, og nå gleder vi oss enda mer til å bli foreldre! Lille Jenny har ligget på intensiven i 3 uker etter fødselen, men endelig er hun hjemme. Hullene i hjertet som alle fostere har, hadde nemlig ikke lukket seg på henne, og hun pustet ikke som hun skulle. Hun må kanskje ha en operasjon, men heldigvis kommer hun til å bli 100% frisk igjen!! En sånn hendelse er et slag i ansiktet for nybakte foreldre, og det får meg virkelig til å tenke.... Hun er så nydelig, og sannelig var hun fornøyd og smilte også. Ikke vet vel hun hvor bekymret foreldrene hennes har vært.

Vi håper virkelig at vår baby er frisk og rask... men det er ikke sunt å gå å bekymre seg. Det eneste man skal tenke på er at alt er normalt hittil, fikk jeg beskjed om av jordmor! 

-Camilla-

Partier som bryr seg om dyr

Det blir lite blogging på meg når jeg er på besøk hos svigers i Skien, av den enkle grunn at jeg har masse annet å gjøre her. Men da jeg sjekket mailen min i dag syns jeg min venninne Hege tipset meg om noe viktig. Hva mener de ulike partiene egentlig om dyrevern? En fin oversikt over får du HER.

Som den dyreelskeren jeg er, så syns jeg det er greit å vite hva de ulike partiene mener før jeg stemmer, men hva jeg kommer til å stemme er det ingen som trenger å spørre om for det røper jeg ikke her;-) Dette er ingen politisk blogg!hedda

Meg og verdens beste lille Hedda Hund på fjelltur i Odda i fjor...♥ Den fjellturen ble litt vanskelig å få til i år ;-) Orker ikke å gå med tung ryggsekk i 3 timer rett opp fjellet som høygravid. Det er vel ikke akkurat forsvarlig heller:-)

-Camilla-

Interiør på H&M

For en liten stund tilbake begynte H&M å selge ting til hjemmet på nettsiden sin, og et tips til alle interiørinteresserte er å ta en kikk. De har fått inn mange fine høstpledd og puter. Klarer liksom ikke helt å bestemme meg hva jeg vil ha, men elsker det bildet her:

inter

Jeg elsker å pynte i leiligheten vår, og mannen min skjønner blant annet ikke hva jeg skal med alle pynteputene.... Han har foreslått å legge de bort når vi får gjester for å få større plass i sofaen.       - HALLO, de matcher jo gardinene jo! Også var de ikke såå billige heller. Det er en grunn til at jeg har kjøpt de, og det er ikke bare for å ha noe å ligge på når man ser på TV. Men hva er det man sier: Kvinner er fra Venus og menn er fra Mars!

-Camilla-

Tror du virkelig jeg vil lese bloggen din?

Det er mange blogger jeg leser... men da må de være interessante for meg. Hvis noen adder meg som venn, så regner jeg med at vi har noe til felles. Hvorfor adde meg hvis du går i tiende klasse og skal vise fram hvilken hettegenser du skal ha på skolen i morra? Jeg er faktisk 28 år, og litt vel ferdig med fjortisstadiet. Har hittil sagt ja til alle venneforespørsler, men i dag tok jeg en opprydning og slettet venner. Orker bare ikke masse feed fra skikkelig dårlige blogger som legger ut flest mulig dårlige innlegg om dagen. Hvis jeg ikke har noe interesse av å lese bloggen din, og du aldri legger igjen så mye som en kommentar på min er det vel ingen vits? Da regner jeg med at du ikke leser min heller? 

En ting jeg lurer på når folk adder meg som venn selv om de innser at vi har null til felles; TROR DU VIRKELIG JEG VIL LESE BLOGGEN DIN?

Ja, her kom bitchen i meg fram og det er lenge siden sist...;-)

queenbitch

Legg gjerne igjen venneforespørsel eller kommentar hvis vi har felles interesser!

-Camilla-

The The Kids Are On High Street

Må bare legge ut denne sangen som jeg syns er sååå fin:-) Hørte på den på ipoden før i dag og får den ikke ut av hodet. Jeg får aldri nok av den nydelige stemmen til Sivert Høyem!

 

Natta peeps;-) For en gangs skyld så er jeg skikkelig trøtt på kvelden....

-Camilla-

Bra deal på apoteket!

Var innom Boots apotek i stad som er rett ved der jeg bor. Det er det beste apoteket syns jeg, for de har jo så mye annet enn medisiner! Både sminke, hudpleie og hårpleie har de der. Da jeg kom inn så jeg et skilt hvor det stod "Kjøp produkter på denne reolen til 150 kr, og få med et smykkeskrin"... ja, ja tenkte jeg... kjekt å ha et rosa smykkeskrin (jeg går alltid på sånne tilbud). Så jeg kjøpte en Botanics hårkur og en strekkmerkekrem.

Men det viste seg når jeg kom hjem at tilbudet var ganske bra, for se hva som var oppi smykkeskrinet!

skrin

Kommer nok til å bruke alt untatt mascaraen, for der er jeg ganske kresen...

-Camilla-

Endelig fikk jeg min Latte!

Da er jeg tilbake fra svangerskapskontroll hos legen min som endelig er tilbake fra ferie. Jeg går annenhver gang hos lege og jordmor, og det syns jeg er en bra ordning. Snille mannen min har vært med på hver eneste kontroll, så han følger opp! Men jeg må tilbake om en uke, for legen fant ikke ut om babyen lå i hodeleie eller ikke. Jordmoren sa den gjorde det sist gang, men nå var det visst vanskelig å kjenne. Ble litt nervøs da han snakket om å snu babyer fra utsiden osv! Men bebisen har jo enda litt tid på å snu seg da...

meg

Uansett fikk jeg hvertfall min etterlengtede Latte og tekake fra Kaffebrenneriet, og det er lenge siden sist! Kaffebrenneriet og Stockfleths har best kaffe syns jeg, og det er ikke ofte det blir latte derifra når jeg er sykemeldt. Men man skal passe på koffeininntaket når man går gravid. Maks 1 kopp kaffe eller 1 glass cola om dagen er det jeg har holdt meg til. Drikker brus veldig sjeldent, så det har gått greit, men kaffen har jeg savnet!

Klarer/klarte du å holde deg unna koffein i svangerskapet?

-Camilla-

 

Gratis ting til babyen

Har skrevet om gratis gavepakker til gravide og mødre her tidligere, og i dette innlegget  har jeg en oversikt over de pakkene jeg vet man kan få. Her om dagen fikk jeg hentelapp fra Liberoklubben, og hentet gratis gavepakke derfra på Lindex. Innholdet i gavepakkene varierer litt vet jeg, men her her har jeg hvertfall tatt bilde av det som var i den jeg fikk.

libero

Det var masse bleie-greier, og det er jo bra så for det får man ikke nok av. Også matcher lua den bodyen som hørte med i Apotekets gavepakke. Det koster å bli foreldre, så hvorfor ikke benytte seg av det som er gratis:)

-Camilla-

Babyrommet og de første rosa babyklærne

Nå er det 9 uker til jeg har termin, og babyrommet begynner å fylles opp med utstyr. Vi har det aller nødvendigste, men alt er fortsatt et fullstendig kaos! Føler jeg har kommet litt kort på vei med rommet når jeg ser hvor flinke alle andre gravide er. Men nurket skal først sove inne hos oss da, så det er ikke så farlig om ikke alt er klart der inne.

rom

rom2

Vi må få på plass et par møbler til uansett da; stellekommoden vi skal ha står i Skien, og kommoden til klær står hjemme hos pappa. Dermed ligger det masse uvasket nytt babytøy overalt! Babyen skal nemlig få samme kommode som jeg hadde på mitt barnerom, og pappa hadde på sitt barnerom. Det er en gammel hvit kommode med LØVEFØTTER!  Den er så kul, og det er ikke mange som har sånn. Men den trenger et malingsstrøk, og det begynner å haste med tanke på avgasser o.l. Skal nok legge ut bilde av den!

rosa

En venninne ga meg de første rosa babyklær her om dagen... Søte eller hva? Har bevisst unngått å kjøpe rosa i tilfelle det er en liten gutt. Sjansen er jo størst for at det er en jente  i følge de to UL jeg har vært på, men hvis det ikke er det får jeg bruke disse klærne på neste barn.... hvis det blir en jente da;)

Som sagt er det 9 uker igjen. Har jeg dårlig tid???

-Camilla-

My baby loves me

Theodor og jeg hadde en kjempefin 1 års bryllupsdag i går! Først var vi og spiste på en indisk restaurant som kun ligger fem minutter unna der vi bor. Hvorfor reise til byen i det fæle været når vi har kjempegod mat rett rundt hjørnet? Resten av kvelden var kosekveld med dvd og snop. Men vi orket nesten ikke godteri etter all den gode maten. Snille mannen min ga meg også et hjertesmykke og et søtt kort i går som han hadde skrevet masse fint i. Takket være han har smykkesamlingen min økt betraktelig de siste årene. Og han klarer alltid å finne ting jeg liker!

heart

Vi har det sååå fint sammen, og jeg føler meg så heldig;-) Gleder meg til lille bebisen kommer, og vi får den gleden sammen også!

PS. Takk for alle de koselige gratulasjonene i går!!!

     ♥

-Camilla-

1 års bryllupsdag!

For 1 år siden i dag ble jeg en "sømmelig kvinne". Da ble jeg nemlig gift med min kjære Theodor. Vi har i år vært sammen i 6 år, gift i 1 år, og kjent hverandre i hele 10 år. Og nå har vi en liten baby på vei... Det hadde jeg aldri trodd da jeg møtte han som 18 åring. Tiden går så fort!

bryllupbryllup4

bryllup3bryllupet

bryllupfiks

Vielsen vår fant sted i Thailand, Krabi på en liten privat strand uten verken familie eller venner tilstede. Det var kun oss to og sjømannspresten. Vi gjorde dette i all hemmelighet, og noen ble kanskje skuffet over at de ikke fikk deltatt. Men uansett ville ikke vi gjort det på NOEN annen måte. Det var nemlig kjemperomantisk, og vi trengte kun å konsentrere oss om hverandre. Håper vi kan leve lykkelig og gift i mange år framover!

Så i kveld skal vi ut og feire og spise indisk mat!

ps. Hvis noen trenger tips om bryllup i utlandet, så er det bare å spørre meg. Har undersøkt det meste som går an å undersøke;-)

-Camilla-

Skulle ønske jeg var tynn...

...eller det vil si at jeg gjerne skulle hatt flat mage igjen! Og ikke minst mindre pupper, hehe. Når jeg kikker på alle de fine nye høstklærne som har kommet, så blir jeg litt irritert over at jeg ikke kan kjøpe noe. Shopping er jo min favoritthobby og jeg blir litt fristet av tilbudsmail fra de utallige nettbutikkene jeg er på mailinglista til som f.eks Ellos, Laredoute og H&M. Gidder jo ikke å kjøpe noe som kanskje ikke vil passe til høsten heller. Men heldigvis er det ikke flesk som er på magen, men en søt liten baby! Det er jo bedre enn all shopping jeg går glipp av!

 

Sesongens gjestedesigner Alexis Mabilles kolleksjon hos Laredoute har noen klær som funker til hverdags, og noen klær med et dramatisk utrykk og fine snitt. Liker spesielt de lange kjolene ♥. Hvor mye jeg hadde brukt de er en annen sak, og det er nok bare bra for lommeboka mi at jeg ikke kan kjøpe noe.

w32alexisno1

(Trykk på bildet for å komme til kolleksjonen)

Det er en grunn til at det har vært få moteinnlegg på bloggen i det siste. Mote er ikke like spennende for meg nå;-). Jeg får nok holde meg til babyshopping... Skal jo være hjemme et års tid etter at barnet kommer også, så da spørs det nok hvor mange fjonge klesplagg jeg trenger. Men uansett skal vekten og magen fort ned igjen etter fødsel. Det har jeg bestemt meg for! Nei, mamma eller ikke så bør man ha på sexy kjoler i vinterhøytidene. Eller hva?

-Camilla-

 

Baby Shower - bare tull?

En rekke "unorske" tradisjoner er i ferd med å innta landet vårt, og såkalt baby shower er en av dem. Her feirer man barnet allerede før det er født med presanger og kaker. Etter det jeg vet så er det som regel kun damer/jenter på en slik tilstelning, men hva vet jeg... har kun vært på det en gang. Og det var en meget rosa opplevelse må jeg si. Rosa kaker, rosa pynt, rosa gaver - you name it. En koselig og veldig jentete sammenkomst!

 babyshower

 

Allikevel vil jeg nok ikke at noen skal holde babyshower for vår baby. Er ganske overtroisk av meg, og syns det er litt i overkant å feire babyen så mye før han eller hun i det hele tatt har kommet til verden. Tror også at jeg ville følt meg litt ubekvem ved å invitere folk til å ta med gave til babyen. De som vil gi gave til babyen skal få velge det selv, og ikke føle seg forpliktet.

babyshower2I mine vennekretser er det vanlig at venninnene kommer litt etter litt når ting har roet seg etter at barnet er født, og sånn blir det her også. Er det ikke det som er mest vanlig i Norge fortsatt da?

 

Nei, her sitter jeg og klager over utenlandske tradisjoner.... men vet dere hva? Jeg digger både Valenine's Day og Halloween!

 

Ville du hatt babyshower for ditt ufødte barn?

-Camilla-

Hikkende baby hver dag!

Nurket i magen ligger og hikker hver dag... og noen ganger opptil flere ganger om dagen. Har begynt å lure litt på om babyen vår er veldig glupsk? Allerede da jeg var 14-15 uker på vei og var på min første UL, så vi nemlig at ungen lå og drakk masse fostervann inni der;-) Men da jeg logget meg på babyverden.no i dag tidlig, så leste jeg noe som beroliger meg:

"Hikker babyen? Rytmiske dunk fra den lille inni magen er fascinerende og koselig. Vær trygg på at hikken ikke sjenerer den lille, snarere tvert imot er hikking et sunnhetstegn!" Har også lest tidligere at hikking bidrar til å klargjøre lungene for pusting, og det er jo både vel og bra.

 

Bilder fra mine to UL 

609320516852565485222065477362428020973n

Dette bildet er fra min første UL på Familieklinikken. Her er jeg ca. 14-15 uker på vei, og da er babyen ca. 12 uker gammel. Ikke kom her og si at dette ikke har blitt noen baby enda!


609320517746565485222065477363621624357n

Og her har vi babyen når jeg var 17-18 uker på vei. Sånn så altså den lille babyen ut for snart 14 uker siden. Det var her han/hun var så vrang og ikke ville vise seg ordentlig... Like sta som både mammaen og pappaen sin kanskje?

Tiden flyr, og i morgen er jeg 31 uker på vei allerede! 9 more weeks to go;-)

-Camilla-

Jeg vant, jeg vant!

Vakre Kirby Ann Basken som har bursdag i dag er i det gavmilde hjørnet!! Hun hadde en liten konkurranse gående fram til kl 16.00 i dag, og tror dere ikke at jeg vant da? Nå ble jeg kjempeglad;-) Det er nemlig ikke ofte jeg vinner noe... Hun gir bort en pakke med en overraskelses- DVD, T-skjorte, samt Shadowtan! 

kirby

Trykk på bildet for å komme til bloggen hennes. Den er verdt å sjekke ut! Eller kanskje du vil sende henne en bursdagshilsen?

-Camilla-

Habibi! Jeg vil danse!!

Plutselig i dag har jeg uventet energi.... Det er veldig rart for det er lenge siden sist, og jeg har kun sovet 4 timer i natt. Ikke har jeg vondt i bekkenet i dag heller! Så nå bør jeg benytte sjansen på å styrke det litt;-) Det er alt for lenge siden jeg har danset, så nå tenkte jeg å øve litt hjemme i dag. Savner virkelig å danse magedans, og er det en sang som alltid får meg til å danse så er det denne!

 

-Camilla-

Gøy uten alkohol?

Ja, det er faktisk fullt mulig... Det har jeg fått erfare de siste 7 månedene hvertfall. Har moret meg jeg! Ingenting er så artig som å huske hva alle de fulle vennene dine har sagt og gjort og som de helst vil glemme selv, haha! Allikevel så begynner jeg å lure litt når jeg kikker igjennom bildealbumene mine. Flertallet av bildene ser slik ut som dette:

Hadde jeg et problem tidligere eller?

n85222065430651225042

Når man bestiller "Large beer" i Nice så får man 1,5 liter... bare et lite tips;-)

Alle dere andre som ikke kan drikke alkohol av en eller annen grunn: Strawberry daquiri på Fridays er kjempegod uten alkohol, Munkholm sommerøl er den beste alkoholfrie ølen, og alkoholfri hvitvin fra polet er veldig forfriskende!
Så jeg må si jeg overlever helt fint;-)

-Camilla-

På mest aktive lista! Hoho;-)

Takket være mange kommentarer på forrige innlegg om guttenavn så har jeg havnet på mest aktive lista for første gang.... (som jeg vet om). Riktignok på plass nr. 83, men syns det er stas jeg;-) Har aldri vært på noen liste på blogg.no selv om jeg har hatt bloggen i sikkert et år snart! 

 

bilde 3

 

Må si at det kom mange flotte forslag til guttenavn, så om babyen mot all forventing allikevel blir en gutt, så skal vi nok finne navn! Tusen takk til alle som var så søte og la igjen kommentarer!!

-Camilla-

Hva ville du kalt en guttebaby?

slide3fullDet er ikke enkelt å velge hva et annet menneske skal hete for resten av livet, men allikevel tok det ikke lang tid før vi bestemte oss for jentenavn. Det er ganske mange måneder siden mannen min sa at dette navnet var fint, og jeg svarte jeg at det syns jeg også, og at jeg faktisk hadde tenkt på det tidligere. Vi holder fortsatt valget hemmelig for de fleste i tilfelle det blir en gutt. Jordmor var jo ikke 100% sikker på den siste UL, så det er jo en liten sjanse for at det er en gutt. 

Men guttenavn syns jeg er VANSKELIG!!! Og vi må jo ha noen klare i tilfelle, så derfor håper jeg noen kan komme med noen forslag her???

Hva er det fineste guttenavnet du vet om?

-Camilla-

 

Herlig bilde på Facebook

Må bare blogge dette bildet som storesøsteren min hadde lagt ut på facebook.... Det minner meg på at tiden går kjempefort, for jeg syns faktisk ikke det er lenge siden jeg var så liten! Nå skal jeg faktisk selv bli mamma om kun et par måneder.

545611327759693273153693227731117948010n

Lillesøster Susanne til venstre, storesøster Elisabeth i midten, og meg til høyre. Jeg har verdens beste to søstre!

Apropos gamle bilder... Her har vi meg som nyfødt:

609320516850065485222065477362398053155n

Snille mammaen min som jeg mistet for noen år siden hadde laget et helt album med babybilder av meg. Her stod det også min vekt 4120 g og lengde 53 cm. Stor jente ;-) Dette albumet fikk jeg av pappa nå som jeg selv går gravid. Det skal bli spennende å sammenlikne bildene med vår egen baby, men syns det er kjempe trist at mamma aldri får sett vår lille... 

-Camilla-

Hvor blir det av grininga og matlysten?

pregnancy hormonesHar alltid hørt at man blir proppfull med hormoner og griner av den minste ting når man går gravid... Helt ærlig så har jeg ikke opplevd noe til dette. Jeg slipper jo å ha mensen også, så jeg syns nesten humøret har vært bedre enn til vanlig!

 

Har på følelsen at mye av de tingene man hører om gravide, bare er myter eller kun gjelder for noen. Min opplevelse av graviditeten er hvertfall ikke sånn som jeg har lest at den "skal være". Mannen min har også bemerket at han ikke har merket mye til at jeg er gravid.

 

Jeg har ikke vært kvalm og har ikke hatt ekstrem matlyst.... Faktisk så spiser jeg mye mindre enn tidligere av den enkle grunn at jeg blir mett av den minste ting. Magesekken er jo trykt sammen, så jeg skjønner ikke hvordan andre gravide klarer å hive i seg en hau med mat. Babyen får det den trenger uansett, så det er bare meg det går utover.

 

Men uansett så har jeg ikke sluppet unna alt. Har bekkenløsning, og det kan være ganske vondt til tider.... men jeg holder humøret oppe, for nå er det bare et par måneder igjen og det skal jeg klare!

 

Ble din graviditet annerledes enn forventet?

-Camilla-

Fin lyd for babyen i magen...

For et par dager siden fikk jeg Bola-smykket mitt fra babyplaneten.no, og det skal jeg bruke så ofte som mulig framover! Skulle egentlig bestilt et slikt smykke for lenge siden, men det gikk selvfølgelig i glemmeboka. Skrev til og med om det i dette innlegget.

bols

Meksikansk musikkbola:

Den meksikanske bolaen er et nydelig smykke for gravide. Inne i smykket er det en liten xylofon hvor en liten ball danser rundt og avgir en svak lyd når den gravide beveger på seg. Hvis du bærer smykket langt nede på magen kan barnet høre denne lyden. Fra ca. uke 20 i svangerskapet kan barnet høre og kjenne igjen lyden. Den magiske, beroligende lyden roer babyen under graviditeten og etter fødselen siden det kjenner den igjen.

Ps. Smykket kalles blant annet også Druidekuler, trollkuler, engleklokker, singing bells... kjært barn har mange navn.

-Camilla-

Verdens mest solgte Nike-sko...

I går kjøpte jeg nye sko, og har fortsatt litt dårlig samvittighet over hvor mye de kostet. Men er det noen som aner hvor vanskelig det er å finne gode sko som ikke ser helt jævlig ut? Har fått anbefalt MBT-sko, men får meg bare ikke til å kjøpe disse. Syns de ser så merkelige ut. Ser ut som sånne man bruker når man har noe galt med bena eller noe.

Så da endte jeg opp med verdens mest solgte Nike-sko... Nike Shox som disse:

325199005650

Nå håper jeg virkelig de er verdt pengene, og at gnagesåret jeg fikk i går bare er midlertidig....

-Camilla-

30 uker på vei og babyens nye hobby...

Måtte ta en ekstra kikk på kalenderen i dag når jeg så at jeg var 30 uker på vei allerede! Nå begynner jeg virkelig å føle at jeg er høygravid, hehe. Bare 10 uker igjen.... og alt jeg må fikse! Får nesten litt panikk merker jeg. På babyverden.no står det: "Er du blant de som plutselig får tidsnød?" Og, jeg kan vel svare et rungende ja til det spørsmålet. Så mye skulle vært gjort før babyen kommer! Noe av det som må ordnes: En kommode, og en stellekommode skal males (det slipper heldigvis jeg da), må kjøpe stelleprodukter til babyen og ammeting, må kjøpe og henge opp gardiner og rullgardin, må ha noen varme klær til babyen....  og kanskje melde oss på et svangerskapskurs hvis det ikke er alt for sent. Er det noe jeg glemmer nå? Jo selvfølgelig.... sende inn foreldrepengeskjema. Det er jo kjempeviktig og må gjøres så fort som mulig.

babystuff

 

Føler at jeg har fått helt planleggingsdilla, og jeg er jo en person som vanligvis er optimistisk og tar ting på sparket... Er jeg blitt en veldig stressa person, eller er det flere gravide som har det på samme måte?

Jo, babyen har fått seg ny hobby om natta: Den slår meg i blæra, og sparker meg i ribbeina... Litt ubehagelig, men jeg overlever ;-)

-Camilla-

 

 

Magedans og graviditet?

12315514694d951c457e

Ja, det er fullt mulig å danse magedans som gravid. Det anbefales faktisk. Mange vet ikke hvor bra trening magedans egentlig er... også for gravide. Skal ikke si at jeg har vært veldig flink i det siste, men hadde det ikke vært for magedansen så hadde nok bekkenløsningen min vært mye verre enn den er. Erfaringer med orientalsk dans viser at gravide får større bevegelsesfrihet, fødselen kan bli lettere og bekkenløsning sjeldnere. Så om du ikke har danset magedans før, og er gravid, så går det an å begynne på et nybegynnerkurs, eller rett og slett kjøpe seg en dvd og danse hjemme i stua. Du finner mange billige opplærings dvd-er på ebay! Av norske anbefaler jeg selvfølgelig Helene Skaugen sin.

 

Nå som jeg endelig føler meg litt bedre etter fysioterapitimene, skal jeg begynne å danse litt mer hjemme i stua igjen! Jeg har faktisk ikke gått opp i vekt på over en måned, og tror det er fordi jeg mister muskler. Magen vokser jo!

-Camilla- 

Jeg elsker Foo fighters!

Har nå sittet og sett på konserten som Foo Fighters holdt på Wembley i fjor... og skulle virkelig ønske jeg var der! Var selvfølgelig på konserten de holdt på Norwegian Wood i fjor og det var helt klart en av mine største konsertopplevelser. Men tenk hvilken historisk opplevelse det hadde vært å få oppleve konserten på Wembley! For de som ikke fikk det med seg, så hadde Foo Fighters STORE gjesteartister på scenen, og disse var ingen ringere enn Jimmy Page og John Paul Jones fra Led Zeppelin! Dette var nok stort for Dave Grohl og gutta, for jeg vet hvertfall at Dave er stor fan av Zeppelin.

Foo Fighters er blant mine største helter, og jeg bare digger multitalentet Grohl. Jeg har sagt det før, og sier det igjen: kulere type skal man lete lenge etter! Helt siden deres andre album "The colour and the shape" kom ut i 1997 har Foo Fighters vært blant mine to favorittband (det andre er Metallica). Til tross for at jeg har hørt på de i mange år, har jeg kun sett de live to ganger. Gleder meg masse til neste gang de kommer til lille Norge. Selv om mange hevder de kanskje har drept grungen, mener jeg at det er takket være Grohl og Foo Fighters at lyden av Seattle lever videre...

Tidligere relaterte innlegg: Led Zeppelin og symboler

-Camilla-

Ebay og baby Uggs

Det er farlig å være sykemeldt! De siste dagene har jeg kikket og shoppet litt for mye på ebay. Det er rett og slett avhengighetsskapende! Hvertfall med paypal-konto. Trenger jo ikke å ta frem bankkortet en gang, for alle opplysninger er jo lagret. Siste innkjøp er da Uggs til babyen. Om de er ekte vet jeg ikke, men søte er de hvertfall!

buqtgdwbgkkgrhgookjuejllmu7bkop2fkow12

What do ya think?

Nei, babyen vår skal være varm og god på de små tottelottene sine:-)

-Camilla-

Grattis til lillesøster!

Verdens beste søteste lillesøster fyller 27 år i dag! Så derfor skal jeg på besøk til henne å spise kake i kveld. Nam nam:) Håper du får en fin dag, Susanne og at feiringen på lørdag var helt topp!

susigratulerer

Love you ♥

-Camilla-

Sjekk den store magen min!

29uker5Pleier ikke å legge ut mange magebilder, så jeg tenkte det var på tide. Nå er jeg 29 uker og 2 dager på vei... og større skal jeg bli!!!

Jordmoren sa at babyen ikke var liten for å si det sånn. I alt har jeg gått opp 10 kilo, og mesteparten er på forsiden av kroppen! Barna i familien har ikke vært små heller. Både jeg og begge søstrene mine veide over 4000 g, og min yngste søster veide hele 4900 da hun ble født! Håper at min lille er litt mindre enn det;-)

Denne uken har fosteret utviklet hukommelse, og kan huske musikk som blir spilt for den. Lurer på om jeg må finne en beroligende sang å høre på som forhåpentligvis vil roe ned barnet når h♥n er født også...

 

I går var jeg forresten på Fridays og spiste sammen noen venninner, og feiret bursdagen til tre av dem. Blant de min lillesøster som fyller 27 år i morgen! Det var superkoselig, men jeg ble ikke med på videre festing, og tok taxi hjem tidlig. Ville ikke slite meg selv ut. Men da jeg kom hjem hadde Theodor blitt invitert over til naboen av alle ting, så da satt jeg der en liten stund med en gjeng fulle lattermilde gutter... Så nå er jeg sliten allikevel, og i kveld skal jeg bare slappe av! 

Det tar på å være gravid!

-Camilla-

 

Camilla Marie

31, Skien

Jeg er en grafisk designer/ mac designer som trenger litt utløp for mine kreative sider. Derav denne bloggen. Jeg har mange meninger, og egentlig veldig mye jeg vil si :) Det som opptar mesteparten av tiden min nå er barna mine Emma og Emil. Emma ble født 23.okt 2009, og Emil ble født 13. juli 2011. Jeg elsker å være mamma, og syns selvfølgelig at barna mine er verdens søteste! Jeg skriver ofte om barneutstyr, og bloggen min inneholder alt fra personlige innlegg til råd og tips. I sommer flyttet vi inn i et over 100 år gammelt trehus, så det blir også litt om interiør og oppussing. Lurer du på noe så kontakt meg gjerne på ✉ mail: badcamilla@gmail.com Bildene mine kan bare brukes med min tillatelse!!
Norske blogger

 GuestsHuset vårt:Kategorier

Arkiv