september 2011

Lager ting til mamma og pappa!

Flinke jenta vår hadde plantet karse til oss i barnehagen her om dagen. Syns det er så koselig når barna lager ting, og lille Emma har laget flere ting allerede.

På bildene ser dere hvordan lille Emma er dypt konsentrert mens hun maler esken, og mens hun sår karsen. Hun begynner å bli stor og flink. Snart to år... Hvor har tiden blitt av?

Å ta familieportrett...

...er ikke alltid så lett. Men dette var vi jo noenlunde heldige med. Her kikker alle tre i kameraet hvertfall:

 

Kusinen min var på besøk hos meg på tirsdag, og tok flere bilder av oss. De fleste av bildene ble slik som det under her:

Hvordan fotografer klarer å ta vellykkede familieportrett med flere små barn involvert... ja, det skjønner jeg nesten ikke. Vi har jo litt lyst å ta et skikkelig portrett av hele familien på fire hos en fotograf, men vi må kanskje vente til Emil blir litt eldre?

PS. Lik gjerne den nyeste Facebookgruppa mi:

 Og vinneren ble...

Da har jeg trukket vinneren av Løvenes Konge, og det ble kommentar nummer 5, Martine!! I og med at hun er en av de herligste bloggerne som fins, og som jeg har fulgt lengst så gjorde det meg veldig glad. Har sendt deg en mail, Martine.

Vinneren ble trukket ut helt tilfeldig ved hjelp av Random.org.


På shopping med Emil

I steden for å gro fast foran Dr. Phil i går, så tok Emil og jeg oss en liten shoppingtur. Eller egentlig så er vi mer ute og farter enn vi er her hjemme. Gutten min sover nemlig mye bedre på tur med vogna eller bilen. Hjemme så kan han godt være våken og grinete en god stund før han roer seg. Typisk at sånne småtasser liker litt bevegelse for å sovne!

Moten har jo til og med forandret seg litt siden sist jeg handlet høstklær (som ikke er mammaklær)... så man kan godt si at jeg trengte noe nytt. Sånn er det når man blir gravid i ett sett, hehe.

Sjekk de gode tøflene mine da! Kjøpte de på årets Dyrsku i Seljord. De er av ren ull, og utrolig gode og varme! Og Emil har på seg den søte ull-luen sin fra nameit;)

Jeg fikk kjøpt meg noen gensere og basic-topper. Sånt noe blir jo utvasket med en gang også. Også kjøpte jeg meg en jakke som jeg kom over på Vero Moda:

Planen var egentlig ikke å kjøpe ny jakke, men dette var en skikkelig god-jakke som bare måtte ha! Den var mye videre enn de fleste andre jakkene mine, og det var det jeg likte med den. Denne får jeg plass til gode gensere under også. Hva syns dere?

Konkurransen - siste sjanse!!!

Jeg vet jeg skrev at konkurransen skulle trekkes i dag, men utvider det til i morgen. Så hvis noen flere vil delta, kan de gjøre det HER. Husk å legge igjen et spor i form av mail eller bloggadresse slik at jeg kan kontakte den som vinner.

Vinneren trekkes klokken 12 i morgen!

Dansende babyer!

Hvorfor er det slik; at nesten alle småtasser liker å danse?? Er det medfødt mon tro? Emma begynte å følge rytmen fra musikken fra før hun kunne gå. Da satt hun i matstolen og nikket med hodet etter musikken. Det gjør hun forsåvidt fortsatt, og det har blitt flere og flere spenstige "moves" på gulvet:-) Utrolig artig å se på, akkurat som den morsomme reklame-filmen her:

Hun lille jenta er vel på Emma's alder tenker jeg. Har du sett noe så søtt??

Emil ønsker seg...

Lyseblå ull fra Lillelam:

Spesielt elsker jeg denne sparkedressen:

Emma hadde akkurat samme bare i beige, men den begynner nok å bli liten til Emil allerede. Emma ble jo født senere på året, i tillegg til at Emil er større enn det hun var. Jeg elsket den dressen til Emma. Den var akkurat passe varm i barnevogna og på bilturer.

Et lite bilde jeg gravde fram i arkivet. Utrolig hvor fort tiden har gått. I oktober er hun 2 år allerede!

Jeg skulle hatt fire armer!

Eller gjerne fler. Det har seg nemlig slik at det er ikke alltid man rekker alt. Så denne helgen har bloggen blitt bortprioritert desverre. Emma var syk på torsdag og fredag, og i helgen har Emil hatt magevondt uten like. Stakkars. Mannen min har vært opptatt med å jobbe på huset, og å montere peis. Så hva gjør man da, når begge barna skriker på en gang og gjerne vil bli løftet opp? To armer er for lite...

Og hva gjør man når to armer er for lite? Da blir det til at man multitasker litt:

Takk og lov for bæresjal!! Den skrikende lille tassen min sovnet til slutt der heldigvis. Og da har man armene ledige til å gjøre andre ting.Men så har man en liten jente som ikke vil sove på dagen bestandig da... Hvis man snur seg i ett sekund så sitter hun på facebook:

Nei, det skal ikke være enkelt:-) Det er litt mer stress å ha to sååå små enn å ha én. Men selv om det er dobbelt så mye jobb, så betyr det dobbelt så mye kos også. Heldige er vi!!

En luring i skjønn ullbody

Her om dagen fant jeg en kjempefin ullbody til Emil. Og den fant jeg på Cubus. Mye finere enn de fleste ullbodyer vil jeg si. Lille luringen min poserer i den fine bodyen sin:
Noe av det herligste som fins er når babyene begynner å kommunisere. Lille Emil gjør det hver dag. Han prater med oss på sitt egne lille babyspråk og smiler og ler:) Her var han i skikkelig godhumør!

Vi får se hvordan denne dagen blir da. Lille Emma har feber, men er i godt humør. Og snart våkner Emil... Så får håpe begge to er like glade:)

Babyteppet jeg hekler

Ja, nå er jeg igang med å hekle et babyteppe til Emil med bestemorruter, og her er det jeg har heklet hittil.

Fargene ser kanskje litt annerledes ut i virkeligheten. Slike bilder blir ikke så bra på kvelden. De som har fulgt med på bloggen min vet at jeg ikke hadde heklet siden jeg var 12 år, og aldri hadde heklet bestemorruter før. MEN, det var mye enklere enn jeg trodde. Jeg lærte med det på en kveld ved hjelp av google:-) Garnstudio Drops Design har en instruksjonsvideo som jeg benyttet meg av. En utrolig kjekk side hvis man vil lære hekling og strikking. Nå er det vel bare å glede seg til å finne ut hvordan man setter sammen teppet:)

Jeg er veldig usikker på om jeg skal bruke omvendt farge på noen av rutene, og hvor mange ruter jeg skal lage. Dere med litt mer erfaring; kom gjerne med tips!!

Tina Wodstrup

Jeg syns jeg fortjente noen nye klær....eller egentlig ikke. Av en eller annen grunn, så får jeg dårlig samvittighet når jeg kjøper noe som er til meg selv, og som ikke er til barna eller huset. Det er jo helt ulogisk, for jeg trenger jo også både klær og sko! Og det er jo ikke sånn at jeg bruker så mye penger på klær at det er lukskusfellen neste heller...

Disse vakre og behagelige plaggene fra Tina Wodstrup fant jeg på en interiørbutikk her i Skien, og de var kraftig nedsatt. En underkjole, og en myk velourtunika.

Måtte bare få med litt av det flotte vinduet jeg har her. Syns det er utrolig koselig med gamle vinduer i forskjellige farger, og jeg har et slikt et i denne lille gangen hvor også "kontoret" vårt er.

Fine ikke sant?

Nysgjerrig og selskapssyk

Ja, jeg snakker nemlig om lille Emil. Hver morgen triller vi Emma til barnehagen i søskenvogna, noe Emil ikke liker hvis han ikke ser noe. Heldigvis er det en lufteluke bak som han kan kikke ut av. Så da strekker han seg for å få med seg mest mulig av utsikten:)

På bildet ser dere et alt for stort regntrekk som jeg egentlig bruker til andre vogner (har brettet det opp bak på bildet). Liker egentlig ikke regntrekkene til TFK, men har bestilt det til denne vogna etter å ha prøvd utallige som ikke passer. Jeg fikk feil trekk til denne liggedelen da, så nå venter jeg bare på at flust.no skal sende meg et nytt et. Men nå når jeg merker hvor nysgjerrig Emil er, så tenker jeg at det kanskje ikke er så feil med gjennomsiktig regntrekk allikevel?

Når jeg er inne i barnehagen og leverer Emma, så går det sjeldent mer enn 2 minutter før lillemann begynner å skrike i vogna. Han liker ikke å være alene, og liker ikke at vogna står stille. Helst skal mamma kikke på han hele tiden;-) Men uansett, så gjør det meg ingenting... Det er bare for en liten periode de er sånn, og det går så fort fra baby til liten gutt eller jente!! Dette er hvertfalll noe jeg vet som andregangsmor!

Nei, nå skal jeg få i meg noe frokost. Nystekte rundstykker... Nam!

My new shoes

Her om dagen fant jeg ut at jeg var en skikkelig "joggesko-mamma"... så det var det på tide å gjøre noe med. Dermed kjøpte jeg meg disse skoene i helgen:


Disse var bittelitt lavere enn de fleste andre modellene jeg fant med kilehel. Og høye heler er ikke helt min greie for tiden pga. ryggen og bekkenet mitt. Men disse var ikke så ille å gå med. Kjøpt på Skoringen.

Hva syns dere?

Interiør på ebay!

Ble sittende på ebay sent en kveld, og kjøpte meg noen skilt:

Det er ikke for tidlig å tenke på julepynt:-)

Mye rart å finne på ebay, og nå har jeg også oppdaget at det er utrolig mye fint småinteriør... Litt skummelt egentlig. Jeg elsker jo å shoppe på nett, og ebay er jo så enkelt! Hvis du trenger instruksjoner i ebay-shopping har jeg skrevet en guide HER.

Beautiful day!

Kan ikke si annet enn at jeg har hatt en fantastisk dag i dag! Har kost meg med familie og venner, og i kveld har Emma lekt med venninnen sin Jenny hos et vennepar av oss. På dagen i dag fikk jeg besøk av venninnen min Silje og den skjønne hunden hennes Biscuit. Vi tok en kaffe hos meg til regnet ga seg, og etterpå bega vi oss ut på tur. Turen gikk såklart til den flotte Brekkeparken som fins i mitt nærområde.

Jeg elsker denne fantastiske paviljongen, og skulle gjerne hatt den selv, hehe:) Det vakre området vi bor i gir meg inspirasjon hver dag.

Ny konkurranse!

Nå blir det endelig en liten konkurranse her på bloggen igjen. I forbindelse med relanseringen av Disneys klassikeren Løvenes konge, kan en heldig vinner stikke av med et eksemplar av Løvenes konge Diamond Edition! En herlig film som passer for hele familien:)


SLIK DELTAR DU:

Alt du trenger å gjøre er å svare på følgende spørsmå:

  • HVA HETER VILLSVINET i LØVENES KONGE?

Hvis du vil ha dobbel vinnersjanse: del konkurransen på facebook eller bloggen din og gi meg linken.

Post svaret ditt kommentarfeltet, så trekker jeg en heldig vinner! Trekningen skjer den 28.september!

Filmen kan også kjøpes på cdon.com.


Løveneskonge.no kan du lage og sende inn din egen ansiktsmaling, og vinne en familieopplevelse til Disney Store i København. Moro for voksne og barn på kalde høstkvelder:) Her er mitt bidrag:

Trykk på bildet hvis du vil gi meg en stemme. Var jeg ikke søt da?? ;-)

 

Håper mange vil delta i konkurransen!!

Min første bestemorrute!!

Lurer littegrann på hva som skjer her i verden når jeg begynner å hekle!! Hvor er liksom rockemamma'n? (neida, hun er ikke borte). I går kveld googlet jeg litt rundt for å finne ut hvordan man heklet bestemorruter og her er resultatet av min første:

Er ganske så stolt om jeg må få si det selv. Jeg har jo ikke heklet siden jeg var 12 år:) Dette var bare en testrute. Nå skal jeg sette i gang med et vognteppe til Emil. Er litt usikker på om rutene skal bli sånn som dette eller om jeg skal gjøre det litt enklere å ikke bytte fargen så ofte. Garnet og heklenåla kjøpte jeg på Nille. De har veldig billig garn der! Etterpå så jeg forresten enda billigere garn på Rema 1000 i noen fine farger (16 kr per garnnøste). Kanskje jeg må kjøpe det... Virket ikke ut som om kvaliteten var noe dårlig heller.

Hva syns dere om bestemorruta mi?

Brødboks

Som noen av dere kanskje legger merke til, så blir det litt mer interiør enn til vanlig på bloggen min nå. Det er ganske enkelt fordi det opptar meg veldig for tiden. Vi har et plutselig dobbelt så stor plass å innrede, og da blir det noen nye innkjøp. Kjøkkenet vårt er nyoppusset (kommer snart bilder), og vi prøver å kjøre en stil som bevarer litt av sjelen til et så gammelt hus (fra ca. 1895). Huset vårt skal bli det fineste i gata! ;-) I dag tok jeg turen til Kremmerhuset, og der fant jeg dette:

Var på utkikk etter en brødboks, og denne passet helt perfekt på benken vår.

Disse søte hjertene ble også med meg hjem.

Jeg elsker Kremmerhuset, og har ofte lyst til å ta med meg hele butikken hjem...

Møbler til gangen vår

Som nevnt i forrige innlegg, så kjøpte vi noen billige gangmøbler i dag. Vi var nemlig på Jysk og handlet disse to:Dette er ikke de flotteste gangmøblene jeg har sett, men vi trengte en benk og en hattehylle. Også var de rimelige; 300 kr for hattehyllen, og 700 kr for benken! Man trenger en del flere møbler når man bor i hus, og da må man tenke litt økonomisk noen ganger ;-) Litt upraktisk at benkputen er hvit, men jeg tenkte kanskje å legge et saueskinn over den.

Hva syns dere?

På handletur med de små...

Det er ikke bare bare å gå på handletur med to små. Hvertfall ikke når man satser på å kun ha med én barnevogn slik at eldstejenta kan gå selv. Da merker jeg hvor uvurderlig den søskenvogna vår egentlig er! Første stopp var en nyåpnet Brio-butikk på Lietorvet senter. Og der var det såvidt vi kom oss ut igjen! Emma ville jo ha med seg alt i butikken. Vi fikk kjøpt bursdagsgaver til lillejenta og de får dere se om 1,5 måned da hun fyller 2 år.

Emil er stort sett stille og trøtt på handletur, men det ble en ammepause i bilen mens Emma og pappan handlet mat.

Så gikk turen til G-sport på Klosterfoss som stenger om en uke. Der er det 50% eller mer på alle varer. Emma hadde lyst å ta med seg en sykkelhjelm ("hatt", som hun kaller det).

Og til slutt, så skulle vi en tur på Jysk. Jeg hadde sett noen billige gangmøbler der som jeg hadde lyst på (bilde kommer senere). Før, så kunne jeg ikke fordra Jysk, men nå i det siste har vi kjøpt noen fine ting der. Og for Emma så er møbelbutikker nesten som et lekeland!!! Hun skal prøve alt!

Emma begynte nok å bli trøtt også... Hun løp bort og la seg under dyna med en gang hun så denne senga. Og der ble hun liggende en liten stund. Ville ikke opp før mamma kom og løftet henne opp!

Nei, det er ikke så lett å kikke på ting med de minste på slep. Man må nesten planlegge hva man skal ha på forhånd. Ting bilr nok lettere den dagen hun skjønner at hun ikke kan ta med seg hele butikken hjem!! Men allikevel så er det utrolig gøy og koselig å se den entusiasmen lille jenta vår har over alt hun ser. "Se! Se! Se!" gjentar hun hele dagen og peker. Tenk hvis alle hadde syns verden var så spennende!

Ha en fin lørdagskveld alle sammen.

Massasje anyone?

Au, au jeg savner kiropraktoren min... Ikke det at hun masserer akkurat, men hun hadde klart å fikse ryggen min slik den er nå. Man skjønner at man ikke er 20 år lengre når det gjør vondt langt nedi ryggen hver gang man snur på hodet:-) Men kanskje jeg klarer å fikse litt selv også? Kjøpte denne snodige massasjerulledingsen i stad:

Uansett, så var den så artig at jeg måtte ha den. Og fotogen var den også:) Den er i fra Casall og selges i sportsbutikker. Kostet ikke all verden heller...

Får virkelig håpe jeg finner en like flink og koselig kiropraktor her i Skien som hun jeg hadde i Oslo... Savner henne virkelig, og tror jeg må ringe henne snart!!!

Skribent for Foreldremanualen

Lenge har jeg fulgt med på Foreldremanualen, og kan nå fortelle dere at jeg er en av Foreldremanualens nye skribenter! Dette er et nettsted som skrives av foreldre - for foreldre. Som gjesteskribent i Foreldremanualen vil jeg skrive minst ett innlegg i måneden der. Dette blir utrolig spennende, og jeg gleder meg masse!

De nye skribentene kan du lese om i dagens presentasjon.

Leser du Foreldremanualen??

Oppussing av gamle møbler...

I går kjøpte jeg nyeste Mamma, og dette er vel det mest innspirerende nummeret jeg har lest av bladet så langt. Det er mye interiør, og handlet blant annet om oppussing av gamle møbler.

Nå elsker jo jeg ting med sjel, og når man bor i et gammelt hus med sjel i tillegg, så blir lysten større på å ha unike ting. En sånn Rokokko-stol har jeg ønsket meg lenge. Så nå tror jeg at jeg må gå på jakt etter en slik en som jeg kan ha på soverommet. Jeg har ikke så mye erfaring med oppussing av møbler, men hvis jeg skal ha noe gjort, så får jeg hjelp av snekkermannen min. Blant annet til å fikse denne kommoden her:

Den er sikkert over 100 år gammel, og Emma er tredje generasjon i denne familien som har den på barnerommet sitt. Den ble kjøpt brukt til pappa da han var liten, og etter det så arvet jeg den. Den så ikke ut etter å ha stått på rommet mitt (tidligere rommet til pappa). Malingen var slitt, den var sprukket på toppen, og den hadde masse stygge klistremerker på seg. Snakk om å ikke vite å sette pris på ting! Plutselig en dag, innså jeg hvor flott denne kommoden egentlig er, og da dro vi til barndomshjemmet og hentet den, og flyttet den ut av rommet hvor den hadde hatt sin plass i mange mange år. Nå har den en ny plass, og rommer klærne til lille Emma.

Ps. Ny FB-side:Soveleken!

Hvis du lurer på hva soveleken er for noe, så kan Emma lære deg det:

Pappan til Emma har vært litt syk, og i går sov han på sofaen. Da skulle Emma og lekene hennes gjøre det samme. - Sove, sove, sa hun til lekene sine, og plasserte de fint på rad. Når barn leker, så hermer de ofte etter de voksne. Det er nå hun finner ut av ting, og lærer hvem hun selv er! Emma er ganske bestemt, men stort sett blid som en solstråle. Hun skifter brått fra å være sprudlende glad og leke, til å hyle noen trasshyl som skjærer i ørene hvis det er noe hun ikke får til. 2 års alderen er en utrolig spennende og morsom alder.  Mammanett har skrevet en flott artikkel om 2 åringer.

Hello Kitty cupcakes

Googler man denne overskriften, så kommer det opp utrolig mange artige cupkake-bilder:

Emma fyller snart to år, og Emma elsker Hello Kitty... som så mange andre barn på hennes alder. "Kitty" var en av de første navnene hun sa, og Kitty dææj (der), var vel en av de første "setningene". Det å lage en Hello Kitty-kake ser ut som noe tidkrevende greier som en tobarnsmor mest sannsynligvis ikke rekker. Så da er det godt man kan finne slike ting for eksempel:Dette er spiselig cupcake-pynt fra Wilton, og jeg kjøpte de på ebay. Skal bli spennende å planlegge sjarmtrollets toårsdag!!

Men nå må jeg virkelig legge meg hvis jeg skal orke å stå opp klokken syv i morgen (kanskje tidligere;)). Har sittet oppe og fikset litt på bloggen min. Hva syns dere om det nye designet da folkens?

På tide med ny header kanskje??

Ja, jeg ser jo at det er på tide med ny header på bloggen min. Noen som har noen idéer til hva slags bilder jeg skal bruke i den, og hvordan den skal se ut?? Skal jeg bare ha bilde av barna mine, eller av meg med barna eller hva? Må nok ta noen nye bilder snart. Har virkelig ikke så mye tid til å lage sånt noe lenger jeg... Når jeg først setter meg ned med photoshop, så kan det godt hende jeg sitter der noen timer hvis jeg ikke har noen konkret idé først.

Kan jo ikke akkurat gjøre sånn her heller... Og jeg trenger vel ikke akkurat å ha gravid-bilde av meg selv lengre heller ;-)

Fine grytekluter

Gjett hvor disse er i fra da?

Jo, nemlig NILLE! Jeg har alltid vært litt anti-NILLE egentlig, men kikket en tur innom der i går og fant flere fine ting. Og alt er jo mye billigere enn i en kjøkkenbutikk for eksempel. Denne serien her fantes i håndkler, bordbrikker og løpere også. Tror jeg skal ta en tur og kjøpe flere tekstiler i samme serie. Så også noen fine rammer der også vet jeg at de skal ha sånt "muffinsstativ" til bare 69 kroner (fikk reklame i posten). Så fra nå av, skal jeg ikke ha fordommer mot NILLE lengre:)

Ut på skoshopping, aldri sur

I dag gikk jeg en tur ned til byen for å kjøpe sko til Emma. Heldigvis begynte det ikke å regne skikkelig før jeg var på vei hjemover igjen, og jeg var forberedt med både regntrekk og regnjakke (begynner å bli dreven gitt). Jeg elsker virkelig området vi bor i nå. Ikke bare bruker jeg 15 minutter på å spasere ned til sentrum, men se hvor koselig det er på vei ned da:

Bortsett fra søppelkassene så er det jo som å komme tilbake til 1800-tallet! Det var nemlig da husene her ble bygget (og sent 1700-tall), og det lyseblå dere ser der er "Ibsengården" (hvor Henrik Ibsen bodde en liten stund).

Mannen til venninnen min i Oslo hadde forresten kjørt igjennom Skien i dag også, og da hadde han sett meg utenfor butikken "Barnekroken"... Det er da man skjønner at dette er en del mindre enn Oslo:)

Emma trengte tøfler til å gå med i det kalde huset vårt, og noen overgangssko til barnehagen. Jeg endte opp med disse to Skofus-parene:


Tøflene er i ull, har en myk såle og fast hælkappe. Får håpe de varmer litt!

Sålene på disse skoene virket bevegelige, og skoen i seg selv var ganske lett. Dette var hovedgrunnen til at jeg valgte disse. Mange slike "overgangssko" er så forferdelig tunge og klumpete, og det gjør noe med ganglaget til disse små. Det skal jo være enkelt å bevege seg og leke i barnehagen!

Emma ble utrolig fornøyd med å få lov til å gå med sko (tøfler) inne i dag - hun elsker jo "KOI" som hun kaller det ;-) Lille søta vår.

"Tidløst" barnerom

Å innrede barnerommet i full Drømmehagen-stil, er ikke alltid det lureste man gjør. Da risikerer man at barnet fort går lei, og neste gang er det Hello Kitty som står på ønskelisten. Det lønner seg å finne små detaljer som kan være innspirerende for barnet selv om det ikke er en av hans/hennes diller for øyeblikket. Det trenger ikke nødvendigvis å være barneinteriør en gang. Her ser dere noen flotte detaljer som passer til jenterommet:Fint ikke sant? Alt fra Ellos.no.

Nå da kjøkkenet vårt er ferdig, så er det Emmas rom som står for tur. Alt jeg vet hittil er at rommet skal være lilla:) Det er morsomt å planlegge, og jeg gleder meg til det endelige resultatet!

Hvordan kjøpe barnevogn fra Tyskland

Siden jeg har bestilt to barnevogner fra Tyskland med stort hell, så får jeg ganske mange spørsmål om dette. Både på mail og på bloggen. Derfor tenkte jeg å lage en bruksanvisning her som jeg kan vise til. Så her skal jeg gå igjennom hva du må gjøre, og hvordan du regner ut prisen punkt, for punkt. Jeg føler at nettsiden kiddies24.de er trygg i og med at jeg kjenner flere norske som har bestilt derifra, også er de flinke til å svare på mail.

Disse to har jeg kjøpt:

Sparte ca. 3000-4000 kroner per vogn i forhold til norske priser.

Det er ikke vanskelig å kjøpe barnevogn fra kiddies24 i det hele tatt, og barnevogn er tollfri vare, så det kommer ingen uforutsette regninger etterpå. Den eneste regningen som kommer etterpå er med norsk MVA (25%), og postens behandlingsgebyr (under 200 kr).

SLIK GJØR DU:

  1. Gå inn på den tyske nettsiden kiddies24.de. Velg språk øverst i høyre hjørne til engelsk, og valutaen til EUR (hvis det ikke står slik allerede).
  2. Lag deg en login med din norske adresse. På denne måten ser du prisene på vognene minus tysk mva på 19% når du er logget inn. Tysk mva skal nemlig ikke vi betale. Vi får regning på den norske mva på 25% i ettertid.
  3. Legg varene du vil ha i handlekurven, sjekk ut og betal med mastercard eller liknende.
  4. Du mottar sporingsnummer, så du hele tiden kan følge pakken. Pakken kommer på døra.

Bestillingstid:

Begge ganger har jeg motatt vogna 8 dager etter bestilling, men det kan sikkert ta lengre tid. Alt ettersom hvor raske de er på posten og i tollen også. Men kiddies pleier å sende ut neste dag hvis varen er på lager.

HVIS VAREN IKKE ER PÅ LAGER:

Det skjer ofte at ting ikke er på lager på Kiddies24.de. Men som oftest får de varene fortløpende, og forventet leveringstid står på nettsiden. Forrige gang bestilte jeg en barnevogn som ikke var på lager, og satset på at det gikk greit. Det gjorde det, og jeg fikk barnevogna på døra 8 dager etter bestilling. Hvis man lurer på når de får en vare, så kan man alltids sende mail: info@kiddies24.de eller fylle ut kontaktskjemaet med spørsmålet ditt.


SLIK FINNER DU TOTALPRIS:

Prisen på vogna du skal bestille kommer an på valutakursen den dagen du betaler den. Hvis du lurer på hva prisene er i NOK kan du gå inn f.eks gå inn på Aftenpostens valutakalkulator.

Betalingen for vogna gjøres i to omganger: Betaling på nettsiden, og betaling på regning etter motatt vogn.

  1. BETALING PÅ NETTSIDEN: Mesteparten betales på nettsiden. Etter at du har lagt varene i handlekurven, så kan du sjekke ut slik at du ser hva du skal betale i porto. Portoen er litt forskjellig etter vekten på varen. Nå ser du totalpris på den første betalingen. Oversikt over portokostnader kan du se HER.
  2. BETALING I ETTERTID: Etter motatt vogn, så får du en regning på norsk mva (25% av det du betalte på nettsiden), og postens behandlingsgebyr (ca. 188 kr).

EKSEMPEL:

TFK Twinner Twist Duo inkl. 1 hardbag:

Frakt:

Totalt: 651,20 EUR

651,20 + 162,80 EUR (MVA 25%)= 814 EUR

I norske kroner:

Det siste man skal plusse på da er postens fortollingsgebyr (188 kr)

6242 kr + 188 kr =

TOTALPRIS: 6430 kroner

Så her er det bare å kjøre på. I Norge ville prisen vært på ca 10000 kroner, så man sparer jo penger! Kiddies24 burde nesten gitt meg betalt for dette innlegget. Syns selv denne bruksanvisningen var ganske grundig, så framover kommer jeg kun å vise til dette. Håper dette var noen til hjelp!

Kjøkkenet vårt..

...er 99% ferdig!! Jippi, endelig! Dette har jeg venta på såååå lenge. Vi har vært uten normalt kjøkken nå siden vi flyttet inn for 6 uker siden, så det er så deilig. På fire uker har mannen min klart å rive ned det gamle kjøkkenet til grunnen. Han har fjernet alt, og for et par-tre uker siden hadde ikke kjøkkenet noe gulv, men det var et hull rett ned til krypkjelleren. Akkurat da føltes det ikke ut som om vi skulle få noe kjøkken i nærmeste framtid. Men det fikk vi! Det er nemlig mye rart som er gjort med hus som er over 100 år gamle (fra ca. 1895). Na er kjøkkenet etterisolert og varmt, og alt gammelt rask er revet ut av veggene (vi fant noen gamle ting inni, som du kan lese om HER.). Kjøkkenet har blitt kjempefint, og vi er så fornøyde. I dag lagde vi vår første middag på kjøkkenet, og hadde et vennepar med barn på middag. Emma fikk dermed besøk av venninnen sin Jenny på 2 år, så det var jo stas. "Enny" som Emma kaller henne;)

Jeg vil ikke legge ut så mange bilder før det er 100% ferdig, men her får dere en liten sniktitt:


Jeg har bestilt meg masse god kaffe fra Nespresso som jeg fikk i posten i går, så nå lagde jeg meg akkurat en latte:) Kjøleskapet vårt er også stort og fint med vanndispenser og isbitmaskin. Dette blir noe annet enn kokeplate, pulverkaffe, bestas gamle minikjøleskap og oppvask for hånd som vi har levd med de siste ukene. Ja, nå begynner jeg å like meg her!!

Camilla Marie

31, Skien

Jeg er en grafisk designer/ mac designer som trenger litt utløp for mine kreative sider. Derav denne bloggen. Jeg har mange meninger, og egentlig veldig mye jeg vil si :) Det som opptar mesteparten av tiden min nå er barna mine Emma og Emil. Emma ble født 23.okt 2009, og Emil ble født 13. juli 2011. Jeg elsker å være mamma, og syns selvfølgelig at barna mine er verdens søteste! Jeg skriver ofte om barneutstyr, og bloggen min inneholder alt fra personlige innlegg til råd og tips. I sommer flyttet vi inn i et over 100 år gammelt trehus, så det blir også litt om interiør og oppussing. Lurer du på noe så kontakt meg gjerne på ✉ mail: badcamilla@gmail.com Bildene mine kan bare brukes med min tillatelse!!
Norske blogger

 GuestsHuset vårt:Kategorier

Arkiv

hits