GAMMEL BLOGG - DU VIL NÅ BLI DIRIGERT TIL DEN NYE BLOGGEN!
hits oktober 2009 (Bloggen har flyttet til www.camillamaries.com)

oktober 2009

Emma 1 uke gammel!

Nå er det en uke siden lille nurket vårt kom til verden, og det skal ikke legges skjul på at denne uken har vært hard.... De første to dagene hjemme var avslappende og deilige, men så kom noe jeg ikke ventet; Onsdag morgen våknet jeg med frysninger og nesten 40 i feber, og vondt i puppen. Så jeg ringte til barselhotellet hvor jeg lå på Ullevål, og fikk vite at det var brystbetennelse eller tette melkeganger. Det eneste som hjelper er å få tømt seg, så jeg har sittet med pumpe mellom ammingene, og det var litt av et styr!

Emma gråter ikke så mye, men det er ekstra stressende når man føler seg dårlig i tillegg. Og de siste par dagene har det vært litt vanskelig å skjønne hva hun vil til tider. Tror hun får litt vondt i magen noen ganger, men jeg drikker amme-te ofte, og håper det hjelper. 

Rart å tenke på at det er en uke siden jeg presset ut dette lille nurket allerede. Tiden går så sinnsykt fort!

emma7ny
Dette er det første bildet av meg og Emma sammen. Det ble tatt hjemreisedagen. Theodor fikk ikke lov til å ta bilde av meg rett etter fødselen. Jeg hadde nemlig røde prikker i hele ansiktet! Man kan få slike blodutredelser når man presser, og mannen min så at de dukket opp én etter én under fødselen. "Ikke få sjokk når du ser deg i speilet, kjære" var beskjeden jeg fikk etterpå, hehe. Men heldigvis har det nesten gått vekk nå. 

Uansett om det er hardt arbeid å bli mamma, så er det helt herlig syns jeg. Får ikke nok av lille Emma! Nå skal jeg slappe av litt til, for nå sover endelig prinsessa ved siden av meg på sofaen!

-Camilla-

Tusen takk kjære lesere!

Jeg vil bare si at jeg setter utrolig pris på alle de koselige kommentarene dere legger igjen! Det er ikke mye jeg rekker å være på nettet akkurat nå, men jeg leser alle kommentarer, og jeg sjekker fortsatt de bloggene jeg pleier å lese (dere vet hvem dere er;)). Men det blir desverre litt liten tid til å svare på alt som nybakt mamma.

Den første natten hjemme med Emma ble det lite søvn. Emma vil ha melk veldig ofte, men sånn er det jo i begynnelsen. Her har vesla okkupert senga til mamma og pappan sin allerede;-)

emma5

Nå sover vesla søtt i vuggen sin, mens vi venter på besøk. Det er jo mange som vil se henne nå når vi endelig er hjemme. Det er nemlig besøksforbud på sykehuset for annet en barnets far pga. svineinfluensaen, så det er ikke mange som har sett henne enda.

Siden det virket som flere vil lese fødselshistorien, så kommer den også etterhvert. Den tar litt tid å skrive, så jeg må sette meg ned og skrive når ting roer seg her litt.

Ha en fin kveld.

Klem fra Camilla og Emma

Jepp, jeg har blitt mamma:)

Som de fleste sikkert har skjønt, så har jeg endelig blitt mamma! Derfor har det vært stille her noen dager. I dag kom vi endelig hjem fra sykehuset med den nydelige lille jenta vår. Prøvde å blogge fra mobilen på sykehuset, men det gikk dårlig, så derfor har jeg ikke skrevet noe før nå siden jeg har vært der siden torsdag kveld. 

Vår lille prinsesse ble født den datoen jeg spådde til og med:-) Her er de første bildene vi tok:

emma2

emma1

Disse er tatt med mobilkamera, men flere bilder kommer når jeg har lastet de inn på macen.

Fødselen var ganske krevende, men med den beste belønningen man kan tenke seg♥. Jeg tenkte å fortelle min fødselshistorie senere hvis det er interesse for det. Jeg sier bare gled dere alle kommende mødre! Dette er en helt fantastisk opplevelse.

Men nå har jeg blitt melkeku, så jeg får blogge mer senere;-) 

-Camilla-

SISTE kontroll hos jordmor!

Ja, i dag var det siste kontroll hos jordmor før fødsel, og denne gangen er jeg sikker... Hun har nemlig ikke noe ledig neste uke;) Og jeg regner jo med å føde før da uansett egentlig. Håper hvertfall ikke jeg må gå rundt å ha vondt i magen sånn som det her i en uke til!

Jeg fikk hvertfall vite at noe hadde endret seg siden forrige uke da. Babyen ligger betydelig lengre ned med hodet sitt nå. Men jordmor kunne fortsatt røre det fram og tilbake. Jordmoren trodde dette var fordi jeg hadde stort bekken (!). Og jeg må jo si jeg er fornøyd med det. Siden jeg alltid har hatt smale hofter, så trodde jeg ikke jeg var så bra rustet til fødsel akkurat... Men kanskje jeg er det allikevel;-)

Og her har vi magen min i dag da 40+5!

megoggizmo1

Nå er min snille lille kanin Gizmo endelig hjemme også! Han har vært på "sommerbeite" og kost seg helt til nå. Han har hatt hele 20 kvm å boltre seg på i sommer! Det er viktig at man gir kjæledyrene frihet hvis man vil ha de ekstra tamme. Og Gizmo er like tam som en hund:-)

Nå skal jeg kose meg med sjokolade midt i uka♥

-Camilla-

Min første kollisjon...

I går var jeg utfor min første kollisjon i bil (hvis man ikke teller med alle gangene jeg har kjørt inn i postkassa o.l). Er det ikke typisk at sånt skjer når det absolutt ikke bør skje? Jeg og mannen min ble nemlig påkjørt bakfra av en lastebil! Bilen foran oss bråbremset på motorveien, og vi rakk å stoppe, men det ble litt vanskeligere for lastebilen bak. Det smalt skikkelig, men heldigvis gikk det bra med oss... Ble litt støle i nakken bare.

trafikk

Theodor ble kjempebekymra for meg og magen, men den gikk det bra med. Jeg ble skikkelig redd for kaninen min jeg da, som lå i buret i bagasjerommet. Stakkars Gizmo var vettskremt! Takk og lov at alt gikk bra, og de synlige skadene på bilen vår så heller ikke så ille ut. Men vi får se etter at bilen har vært på verksted...

Ellers er alt bra med meg, og jeg sitter fortsatt her og venter med gigastor mage. Har hatt mye kynnere og vondt i magen, men jeg venter tålmodig:) Heldigvis har jeg TV og strikketøy! 

Ps. Er forresten veldig sliten nå, så det er ikke så fristende å sitte på nettet. Derfor svarer jeg kanskje ikke på alle kommentarer, men prøver å svare hvis noen spør om noe hvertfall;-)

-Camilla-

I dag har jeg TERMIN!

Men ingen baby har vist seg enda dessverre... Eller egentlig i følge UL-papiret, så er jeg 40+4 i dag, selv om jordmor skrev 18. oktober. Lurer på om hun mente å skrive den 16? Jordmoren på Ullevål surret veldig mye fram og tilbake når hun regnet ut terminen min, og på første UL jeg var på så fikk jeg jo termin 10. oktober. Kanskje jeg har gått litt over allerede? Men uansett så er det jo kun en veiledende dato, og babyen kommer når den kommer.

Grunnen til at jeg ikke blogget i går var rett og slett at jeg manglet inspirasjon... og hva skal jeg blogge om nå egentlig? Satt jo bare hjemme i går bortsett fra en liten tur på Rema;-) Men strikkingen er i full gang da. Jeg begynte nemlig på babyteppet i går, og så langt har jeg kommet:strikk

Selv om dette er et enkelt teppe å strikke, så er jeg litt stolt av meg selv. Har jo ikke strikket siden jeg var 15 år eller noe... Skal bli spennende å se hvor langt jeg rekker å komme på teppet før babyen viser seg.

I kveld skal jeg til storesøster og feire bursdagen til tantebarna mine (tvillinger) som har fylt 12 år allerede. Syns ikke det er lenge siden de var nyfødte og bittesmå heller jeg. Gleder meg til kake og kos, og ikke minst å komme ut blant folk!

PS. Det dukket opp en dato i hodet mitt i natt da... Tror jeg føder den 23. oktober jeg:)

Ha en fin søndag!♥

-Camilla-

Strikkeprosjekt og nytt babytøy

Ja, i dag har jeg vært på Nøstebarn på Sagene, og kjøpt litt småting. Et par bodyer i ull til babyen, en lue, og garn og pinner til babyteppet jeg skal strikke. Det som er så kjekt med disse ullbodyene er at de vokser med barnet. Ungen kan bruke de fra nyfødt til ca. 3 mnd gammel! Jeg skal definitivt handle mer på Nøstebarn!

strikke

Og her er det babyteppet jeg skal strikke:

teppe

Les mer om "Mor Signes babyteppe" HER.

Det er nok ikke sikkert teppet blir helt likt, siden jeg ikke skal følge noen oppskrift. Jeg skal bare strikke et enkelt teppe, men dette er vanskelig nok for meg som ikke har strikket siden ungdomsskolen! Flaut, men jeg håper jeg klarer det...;-)

Det har forresten åpnet et Mexx-lagersalg et par minutter unna der jeg bor! Gjett om jeg måtte innom og se når jeg så at de hadde babytøy. Se på den søte dressen og sokkene jeg kjøpte da:

mexx

Gleder meg til jeg vet 100% sikkert om det er en gutt eller jente som kommer, for på det Mexx-utsalget var det mye fint til en bra pris! Lurer på om jeg pakker om sykehusbagen litt nå, også. Kanskje jeg tar med denne dressen i steden, og ullbodyene.

-Camilla-

Siste svangerskapskontroll?

I dag har jeg vært hos jordmoren min igjen, og selv så håper jeg at dette blir siste kontrollen! Selv om vi satt opp en time neste uke for sikkerhetsskyld. Hvis jeg ikke har født da, skal hun bestille overtidskontroll for meg.

Begynner å bli lei av å gå rundt som en flodhest nå. Hadde jeg bare orket å være litt mer i aktivitet, så hadde det vært noe annet! Det gjør meg ingenting å gå gravid, men det er litt kjedelig nå.

sitter

Så nå sitter jeg her og later meg, med min litt feilproposjonert kropp;-)

Men jordmoren kom imidlertid med et kjempebra forslag til en ting jeg kan gjøre når jeg kjeder meg: Nemlig strikke babyteppe i ull fra Nøstebarn! Jordmoren min snakker veldig varmt om ullplagg o.l til baby. Og spesielt mye bra har hun å si om Nøstebarn som bruker ubehandlet ull. Ullplagg er ikke bare til bruk i kulden, som mange tror. Så i morgen skal Theodor og jeg kjøre en tur til Nøstebarn, og kjøpe garn og babytøy i ull.

Ta en kikk på nettsiden til Nøstebarn HER.

-Camilla-

Ok, jeg inrømmer det...

Jeg har ikke vært så sunn i det siste. Men jeg føler at jeg har litt lov til det når jeg sitter og syns synd på meg selv som ikke orker noen ting... Så på en helt vanlig onsdag sitter jeg med en slik en:

iskrem

Elsker isen fra Ben & Jerry's, og denne gangen måtte jeg teste Strawberry cheesekake siden jeg elsker ostekake. Den var god den, men favoritten er og blir Chocolate Fudge Brownie! Har også smakt Cookie dough, og den syns jeg ikke var noe god i det hele tatt. Den måtte mannen min spise opp;-)

Nei, i morra får jeg ta en gulrot i steden!

Ha en flott onsdagskveld! I morgen skal jeg på svangerskapskontroll hos jordmor.... kanskje det blir den siste kontrollen?

-Camilla-

Er vampyrfascinasjon arvelig?

Mamman min var fascinert av vampyrer, og jeg har også vært fascinert av vampyrer så lenge jeg kan huske.... Jeg er såpass interessert at jeg til og med måtte innom og se hvor Bram Stoker bodde da jeg var i Dublin! Lurer på om barnet mitt også vil like vampyrer jeg? I såfall tror jeg det da er arvelig:-)

 

Imens han/hun har vært i magen min har det gått mye i Twilight og True Blood. Jeg er jo kjempe happy for at vampyrer er "in" igjen. Ikke det at jeg tror at dette påvirker babyen i magen noe, men jeg vet er jo at den hører der inne! De blir beroliget av det mammaen blir rolig av... Og mammaen elsker denne:

 

Er ikke den vakker? Lurer på om jeg må høre på den når jeg har veer, hehe...

Nå skal jeg snart kose meg med en ny episode av True Blood sesong 2 som går på Canal+♥

Ps. Bloggen min er skikkelig treg for tida... mulig pga. strømstansen i går, så beklager hvis jeg ikke har svart på alle kommentarer.

-Camilla-

Camilla pakker sykehusbagen - Del 2

Nei, folkens... Det har IKKE skjedd noe enda... Har bare sovet veldig mye de to siste døgnene. Helt plutselig fikk jeg til å sove igjen! Jeg kjenner mye rart i magen, men prøver å ikke overanalysere alt da. Kan jo godt hende jeg må gå gravid en stund til!


 

På forrige innlegg om sykehusbagen fikk jeg en del tips og forslag av andre bloggere som jeg vil ramse opp her. Dette kan jo være ting dere andre også har glemt/ikke tenkt på:

 • Ha med filmer på ipoden: Bra tips, men er ikke usikker på om jeg orker å se film...?
 • Blader: Alltid kjekt å ha liggende, og det selger de i kiosken på sykehuset:)
 • Husk sokker!: Jepp, det hadde jeg faktisk glemt ;-)
 • Sjampis for å skåle for barnets ankomst!: Supert tips!
 • Hårføner i tilfelle revning/sying!: Det visste jeg ikke, men skal ta med en liten føner...
 • Halspastiller: Skal jeg også kjøpe!
 • Shampo/balsam: Det burde jeg egentlig tenkt på selv, for jeg har et ganske krevende hår...

Det ble også skrevet skift til barnefaren, men det tar han seg av selv, hehe:) Han har vel faktisk tenkt på det en stund, flinke mannen min:)

 

Regner med at bebisen kun trenger klær til hjemreisen, og her er det jeg tar med:kler
Et par bodyer, hvit velourdress, to par sokker, strømpebukse, pysjbukse, noen luer, innevotter og utevotter. Er litt usikker på hvor kaldt det blir, og hvor stor ungen er, så derfor tar jeg med litt forskjellig.


 

koffert
Også en utedress og et helseteppe selvfølgelig.


 

Kan hende noen av babyklærne er for store eller små, men det er vanskelig å vite før han/hun kommer til verden. Nå skal vi kjøre en tur til Ullevål folkens! Men kun for å øve oss:)

PS. Skal selvfølgelig ha med HELSEKORT og RHESUSPAPIRER... som er det viktigste av alt, men de har jeg med meg i veska hele tiden.

-Camilla-

Camilla pakker sykehusbagen - Del 1

Syns denne sykehusbagen er litt vanskelig å pakke, og derfor har jeg utsatt det lengst mulig, men nå er det vel kanskje ikke så lurt å utsette det lenger. Merker så mye rart i magen nå, og det hadde vært kjiper'n hvis det plutselig skjedde noe uten at jeg hadde ting klart. Jeg starter med et innlegg her med hva jeg tar med til meg selv... Jeg syns forresten det er best å bruke en liten trillekoffert, for da blir det litt mer orden på sakene enn med en bag.

bag

Klær til meg selv: Her har vi klær som jeg skal ha på sykehuset og til hjemreisen. Mest kose-jogge-pysj-klær. Inkludert tøfler, morgenkåpe, amme-bh og ammetopper.


 

amme

Baderomsartikler og sånt: 

Til amming: Ammeinnlegg i ull, engangs-ammeinnlegg (litt usikker på hvor mange), purelan brystvortekrem. Intimprodukter: Intimservietter, mykt dopapir, bind. Vet man får bind på sykehuset, men tar med uansett jeg. Kosmetikkmappe: Tannbørste, kremer, sminke og andre ting som jeg er helt avhengig av. Men denne pakker jeg i siste liten;) Også druesukker som jeg har nevnt tidligere!


 

kamera

Tekniske duppeditter: Kamera er viktig, og derfor tar jeg med det beste kompaktkameraet vi har. Speilrefleks tar litt mye plass. Vet ikke om jeg trenger ipod, men tar den med uansett. Også selvfølgelig mobil. Note to self: HUSK LADERE!


 

Babyen skal selvfølgelig også ha med hjemreiseklær, og de skal jeg ta bilde av i et eget innlegg som jeg poster senere i dag eller i morgen.

Når pakket du sykehusbagen? Har du noen tips til meg?

-Camilla-

Giftige tåteflasker

Som sikkert mange har fått med seg er det mange tåteflasker og smokker som inneholder det giftige stoffet Bisfenol A. Etter at Forburkerinspektørene tok det opp i et program har vi i Norge endelig fått øynene opp for det, men i Danmark er babyprodukter med stoffet forbudt allerede! Det er litt uvisst akkurat hvor farlig stoffet er, men det er jo ikke noe vits i å risikere noe! Les mer om Bisfenol A på Gronnhverdag.no.

Apotekene i Norge har hvertfall trukket tilbake alle flasker med BPA fra hyllene. Så jeg skal bytte ut Avent-flaskene som jeg har kjøpt. De vanlige Avent airflex-flaskene inneholder nemlig stoffet selv om det ikke står på pakken. Hvor mye jeg trenger å bruke tåteflaske til babyen vet jeg jo ikke enda, men det er greit å ha i bakhånd.

Heldigvis har Avent kommet med noen flasker som er BPA-frie også. Den giftfrie typen Avent flasker ser slik ut:

flaske

Viktig at det står 0% BPA på esken. Foreløpig er det mange som ikke har fått de inn, men jeg kjøpte et par på Barnas Hus i går. Når det gjelder de gamle Avent-flaskene er det IKKE flaske-smokkene som er giftige, men selve plastflasken. Så man kan med andre ord fortsatt bruke flaske-smokkene til de gamle flaskene.

PS. Full oversikt over hvilke flasker som inneholder BPA, og hvilke som er trygge finner du HER.

-Camilla-

Gravide spiser nattmat...

Eller det er vel egentlig ikke noe jeg pleier... Men når man ikke får sove, så er det greit å ha et alternativ, hehe. Cookies fra Smart Club er forresten kjempegode!

kake

Hva er vitsen med å ligge å vri seg i senga egentlig? Det er jo sååå kjedelig. Skjønner egentlig ikke hvorfor jeg ikke får sove heller, for jeg våknet grytidlig og sov lite i natt også. Trodde man trengte masse søvn som høygravid jeg, men jeg sover jo mye mindre enn jeg pleier! Jeg er lys våken!

Flere som ikke får sove?

-Camilla-

MAGEBILDE - 39 uker på vei!

Ja, nå nærmer termin seg.... og jeg må si jeg føler meg ganske klar. Det er ikke stort jeg orker å gjøre lenger, så det skal bli godt å bli ferdig. Hvis barnet er som en gjennomsnittsbaby er den i følge babyverden.no ca 3400 g, og er 49 cm lang nå. Nå ligger babyen bare der inne og godgjører seg og tjukker seg opp!

mage

Og, ja jeg har hvit truse på meg... Blitzen gjorde visst linbuksen gjennomsiktig, hehe...

Ja, du tror kanskje det er enkelt å ta slike bilder med selvutløser. Men det er faktisk ikke det når man har en mann i huset som gjør sånn her:

hoppe

Ble litt irritert akkurat der og da, men måtte le etterpå når jeg så bildet. Han syns hvertfall det var utrolig festlig da...;-P

-Camilla-

Kjekt å ha med på føden!

Etter tips fra jordmor, har jeg kjøpt tabletter med druesukker til å ha med på føden. De gir raskt litt ekstra energi, og smaker godt. Kan hende både jeg og Theodor trenger disse hvis ting tar tid. Kjøpes på Helsekost.

drops
-Camilla-

MAGE-STATUSRAPPORT!

rødmage

Fant denne statusrapporten som Anette Marie hadde på sin blogg, og her er min som jeg har gjort om bittelitt.

STATUSRAPPORT:

 • Termin:  18. oktober 2009
 • Kjønn: Mest sannsynlig jente. Ifølge UL i uke 15: jente,  UL uke 18: 80% sikkert jente... lå litt vanskelig til.
 • På vei: 38 uker +6 dager
 • Igjen til termin: 9 DAGER!!!!!!!!
 • Kilo gått opp siden første kontroll: 12,5 kg
 • Strekkmerker: Nei ikke foreløpig... Men har snart brukt opp min fjerde flaske Clarins-olje da. Kanskje det har hjulpet å smøre seg mon tro?
 • Vann i kroppen: Nei
 • Tungt: Nja... jeg klarer ikke akkurat å løpe lengre for å si det sånn.
 • Spark: Hele tiden!!  Ser jo hele magen bevege seg helt vilt noen ganger. Lurer på om han/hun omøblerer der inne. Kanskje like glad i interiør som mammaen sin?
 • Pakket sykehusbag: Nei, men jeg  har lagt flere ting klart og vet ca. hva jeg skal ha med. Tror ikke ting skjer så fort at jeg ikke rekker å pakke. Riene tar som regel noen timer, og jeg vil være hjemme så lenge som mulig!
 • Høygravid: Ja!
 • Mat-kick:  Alle mulige fruktdrikker og den imsdalen med fruktjuice. Har ikke så mye matlyst, men er tørst hele tiden!
 • Hodet festet: Nei, men babyen ligger riktig vei. Han/hun har ligget med hodet nedover hvertfall siden uke 32. Hodet trenger ikke å feste seg før rett før det skjer.....
 • Fødselsforventning: Grugleder meg! Gleder meg masse til å bli ferdig og endelig få møte den lille babyen som jeg er kjempeglad i allerede. Håper faktisk at det skjer snart. JEG ER KLAR! Men kan ikke si at jeg gleder meg skikkelig til selve fødselen. Vet jo ikke hva man går til når man ikke har gjort det før, og jeg liker å ha ting under kontroll.
 • Er babynavn klart?: Jentenavn har vi hatt siden jeg var i uke 15, og guttenavn fant vi ut nå for et par uker siden. Holder det hemmelig på bloggen til babyen kommer ut. Kan jo hende han/hun ser ut som en helt annen en navnene vi har bestemt?

 

KOPIER GJERNE DENNE STATUSRAPPORTEN, OG LEGG DEN PÅ BLOGGEN DIN HVIS DU ER GRAVID!

PS. Bildet er tatt på mandag. Legger kanskje ut magebilde på fredag, da er jeg 39 uker på vei!

God natt♥

-Camilla-

Forberedelse til fødsel!

I dag var vi på fødselsforberedende samtale hos jordmor på helsestasjonen og Theodor var med som vanlig. Jordmor Aud er en hyggelig dame med mange års erfaring, og man har bare lyst å bli sittende på kontoret hennes! Jeg får mye mer ut av jordmorkontrollene enn kontroller hos fastlege. Jeg anbefaler derfor alle gravide å dra på hvertfall halvparten av svangerskapskontrollene sine hos jordmor! Kontrollene er jo gratis uansett, og jordmødre er jo spesialister på dette feltet. Og bare det at man slipper å sitte på venteværelset med syke folk er et pluss i seg selv. Det er litt koselig på helsestasjonen også, for det er jo ofte små søte babyer der♥

 Her sitter jeg i bilen etter kontrollen... Sliten (av ingenting...)meg2

I det siste har jeg hatt en del smerter nederst i magen, og fikk vite at dette var modningssmerter. Kynnerne merker jeg også mer til nå. Så noe skjer her hverfall! Fikk også vite at babyen sitt hode har god plass i bekkenet mitt, og at h♥n virker helt normal i størrelsen! Siden lillesøsteren min veide 4900 g da hun ble født har jeg vært litt nervøs for å måtte trykke ut en femkilos unge, hehe.

 -Camilla-

Ny rosa mobil!

Endelig har jeg fått bestilt meg Sony Ericsson igjen... hvis jeg noen gang prøver å kjøpe en Nokia igjen, så må noen stoppe meg! Har aldri hatt noe mer elendig telefon enn den Nokiaen jeg har nå. Den stråler jo som bare f.... også, så det er helt forferdelig å prate mer enn fem minutter uten handsfree! Men nå ble det denne i steden:

sew595pink

Håper jeg blir fornøyd med denne da.... Bruker jo mest mobilen til å ringe og sende sms med uansett. Kamera og sånt er ikke viktig for meg, for jeg bruker kun Canon! (Litt jernevasket av pappa som har jobbet med Canon i 35 år eller noe;))

-Camilla-

Jeg savner faktisk jobben litt...

Jeg savner å stå opp tidlig om morgenen. Jeg savner den rolige tiden i byen før alt stresset begynner. Jeg savner å kjøre trikk og buss tidlig. Jeg savner Oslo sentrum. Jeg savner å kjøpe cafe latte på Kaffebrenneriet. Jeg savner å sitte på jobb og nyte den før alle andre kommer. Jeg savner å møte søsteren min hver dag. Jeg savner mine kolleger.

Her sitter jeg og jobber flittig! ;-)

jobb

Men om et par uker er vel det savnet helt forsvunnet, og det blir vel bare baby som står i hodet på meg... ;-)

-Camilla-

Og slik ser jeg ut i dag

Nå er det under 2 uker til termin, og jeg begynner å bli stor og rund. I dag har Theodor og jeg vært med lillesøster og samboeren på en visning rett ved siden av blokka vår, og jeg håper selvfølgelig de flytter dit. Det hadde vært kjekt med barnevakt så nærme, haha! Neida... Etterpå var vi på den indiske restauranten som ligger borti gata her, så vi har hatt det veldig koselig. Det resulterte ikke i noe fødsel selv om maten var litt sterk hvertfall;P

Her er bolla ute og går... Det går ikke like fort lenger. Tyngden på kroppen er liksom litt feil fordelt!

ute

Kjøpte en tunika på Lindex her om dagen, og den er jeg skikkelig fornøyd med. Har begynt å gå litt mer i tights i det siste, for jeg orker ikke noe som strammer!  Lurer på om magen min har sunket litt lengre ned også.

inne2 

Nå gleder jeg meg skikkelig til å bli mamma! Syns tiden bare flyr av gårde jeg, og nå er det ikke lenge til vi får møte lille nurket. Den ene gravid-bloggeren etter den andre som jeg følger med på får bebis nå, og det gjør bare at jeg gleder meg enda mer:)

-Camilla-

Jeg vil kjøre luftballong! ...Og ser ut som en.

Stod utenfor blokka i stad da plutselig denne kjørte forbi. Da jeg var liten, hadde jeg kjempe lyst å kjøre en sånn. En av grunnene til det var vel at jeg hadde sett det på Pippi Langstrømpe:) Men jeg har faktisk fortsatt lyst å kjøre luftballong.... Selv om jeg ikke er så ulik en luftballong selv akkurat nå. Skal slenge ut bilde av meg selv etterpå, så får dere se selv.

luft

Har du kjørt luftballong før? Eller drømmer du om å gjøre det?

-Camilla-

Hvordan handle på EBAY!

Jeg er ingen ebay ekspert, men vet sikkert litt mer enn de som aldri har handlet på ebay tidligere. Og siden jeg har fått en del spørsmål om hvordan ting fungerer, så prøver jeg å lage en ebay-guide her. Jeg bruker ebay i hovedsak til å kjøpe småting som hudpleie, kosmetikk og dvder. I Norge må varer som koster mer enn 200 kroner fortolles, og derfor handler jeg som regel ikke for mere enn dette. Man må også betale mva. Men det finnes mange tollfrie varer også! (f.eks sko, dvd, cd og bøker)...  Men da er det viktig at selger merker pakken med hva den inneholder!

På tollvesnets hjemmesider finner du en IMPORTKALKULATOR hvor du kan regne ut hvor mye en vare kan koste med toll og mva.

ebay logo reflective

Jeg liker best Global Ebay fordi der er det auksjoner fra hele verden!


SLIK KOMMER DU I GANG:

 1. Gå inn på global.ebay.com og registrer deg med brukernavn og passord. Disse bruker du hver gang du skal handle på ebay, og de kan også brukes på ebay.com f.eks.
 2. Før du begynner å søke etter produkter, så bør du vite hva du leter etter. Hvertfall når det gjelder hudpleie og kosmetikk. Det finnes useriøse selgere som selger fake-produkter og gamle produkter. Jeg kjøper f.eks ALDRI kosmetikk fra ASIA. Skriver litt mer om dette lengre ned på siden.
 3. Nå er det bare å søke i vei etter det du vil kjøpe!
 4. Du kan velge mellom AUKSJONER eller KJØP NÅ. Jeg bruker mest kjøp nå, men sjekker alltid hvilke auksjoner som slutter først. Man kan gjøre noen kupp der hvis det ikke er kommet inn noen bud. 
 5. Sorter Listen slik det passer for deg. Jeg pleier for eksempel å se på "Avsluttes først" på AUKSJONER, og "laveste pris" på KJØP NÅ.
 6. Før du gjennomfører et bindende kjøp, er det noen VIKTIGE faktorer du skal se på:
 • Hva slags karakter har selgeren? Er den 100% positive? Sjekk gjerne karakterboken for å se hva andre kjøpere har skrevet.
 • Sender selgeren til Norge? Og hvor mye koster portoen?
 • Du kan gjerne sende en beskjed til selgeren hvis det er noe du lurer på. De fleste er veldig behjelpelige, og slår sammen portoen hvis du kjøper flere ting. Og noen skriver ned verdien hvis du spør slik at du slipper fortolling. Ved at selger skriver "gift" på pakken slipper man også fortolling.

BETALING:

Når kjøpet/budet er vunnet, så er det kun betaling som gjenstår. Det er jo ganske viktig at det foregår trygt eller hva? Da anbefaler jeg å opprette en PAYPAL-KONTO som både er raskt og trygt for selger og kjøper. Paypal gjør nemlig at du ikke deler økonomiske opplysninger o.l. og har en rekke andre fordeler. Det kommer opp et felt hvor du kan registrere deg når det er dags for betaling på Ebay.

Generelt når det gjelder betaling på nett så er det tryggest med kredittkort fordi du da kan kreve pengene tilbake fra kredittkortselskapet hvis du får en vare du ikke er fornøyd med. Men på Ebay skal det gå helt fint med vanlig Visa så lenge du bruker PAYPAL som gir deg liknende rettigheter.

BRUK ALDRI BETALINGSOVERFØRING!


Å VITE HVA MAN LETER ETTER:

Som nevnt over, finnes det mye fake på nett. Også innen hudpleie og kosmetikk. Se alltid på bildet av produktet. Asia lager mye fake produkter, og derfor bør man unngå å kjøpe derifra. Heldigvis har EBAY flere guider hvor du kan lære hvordan du spotter fake-produkter som du kan søke på under Reviews & Guides.

HER har du en guide til hvordan du spotter fake I.D BARE ESCENTUALS.

Det er også viktig å vite akkurat hva fargen og nummeret på produktet heter. Fake og gammelt kjennetegnes ofte med merkelige etikketer, og navn og nr. som ikke egentlig finnes på et produkt.

Klikk.no har HER skrevet en artikkel om hvordan du avslører falske produkter på nett.


OVERSIKT OVER TRYGGE EBAY SELGERE:

Makeup-bloggeren Hilde Christina.com har en oversikt over anbefalte ebay selgere HER.


 

Ja, her fører jeg ting inn med teskje, men det er ikke flaut å spørre hvis du lurer på noe mer. Det er sikkert noe jeg har glemt. Håper dette innlegget hjalp deg noe?

Kiss kiss

-Camilla-

Homofile ikke godtatt på bygda?

Joda, vi lever i 2009, men allikevel finnes det folk som ikke godtar andre som de er. Ble skikkelig provosert i da jeg i dag leste at TV 2 har fått inn klager på programmet "Jakten på kjærligheten" fordi de har med en homofil bonde. Dette forutså jeg ganske tidlig, da de fleste seerne sikkert er bønder og bygdefolk, og det er ingen hemmelighet at ting er mer gammeldags på bygda. Jeg sier ikke at alle er like trangsynte i bygde-Norge, eller at det kun er bønder som har klaget, men utviklingen kunne gjerne gått litt fortere framover. Det er en grunn til at flere homofile heller flytter til storbyer enn å bli boende på en bygd. Synd, men slik er det dessverre.

rainbowheart

 

Er det noen som kan forklare meg hvorfor det ikke er riktig at en homofil mann jakter på kjærligheten? For meg er det faktisk ingen forskjell på homofile og heterofile bortsett fra legningen, og legningen sier ikke noe om du er en god person eller ikke. Jeg syns alle har rett til å jakte på kjærligheten jeg!

-Camilla-

Rosa sløyfe-aksjonen er viktig!

Rosa sløyfe er en internasjonal folkebevegelse for å øke kunnskapen om brystkreft og samle inn penger til brystkreftforskning. Stadig flere kvinner rammes av brystkreft, og selv mistet jeg min mor på denne måten. Vår snille mamma gikk bort i oktober for fem år siden.

rosa2

Jeg tenker alltid ekstra på mamma denne måneden, og har såklart kjøpt både sløyfe og refleks på Lindex, og skal støtte rosa sløyfe-aksjonen på flere måter. 

 

Måter man kan støtte aksjonen på:

♥ Kjøp en rosa sløyfe eller et annet Rosa sløyfe-produkt hos en av aksjonens sponsorer 
Ring aksjonens givertelefon 820 43 743 og gi kr 100,- 
Send en sms med kodeord ROSA til 2242 og gi kr 30,-

Les mer på ROSASLOYFE.NO

-Camilla-

Antikk kommode til babyen

Da er kommoden til babyrommet pusset opp. Og en sånn som dette er det ikke så mange som har. Kommoden ble kjøpt brukt til pappa når han var liten fordi han ikke hadde noen kommode på rommet sitt. Derfor aner jeg ikke hvor gammel den er. Etterpå har kommoden vært min. Jeg og pappa hadde det samme barnerommet, så den har stått på det rommet i mange år. Nå har Theodor malt den og sparklet den, og det er litt av en forandring. Den hadde ikke vært malt på 30 år!

Babyen vår er tredje generasjon som har den på barnerommet sitt!komm2
Okei, det ble noen bilder av den, men det er bare fordi jeg syns den er såååå fin! Sånne detalijer lages ikke på møbler nå til dags.

Merkelig at jeg aldri satt pris på denne når jeg hadde den på mitt eget rom... Jeg hadde klistret Metallica-klistremerker på den, og brukte den til å ha stereoanlegget mitt på. Først nå har jeg fått øynene opp for hvor fin den egentlig er. 

-Camilla-

 

Følg bloggen her:

blog3

 

Jeg liker å få pakker i posten!

Selv om jeg har betalt de selv... Mesteparten av pakkene jeg får er fra ebay. Har funnet ut at ebay er et perfekt sted å bestille hudpleie og kosmetikk. Du kan få ting så billig at det er nesten er morsomt!

I.d pudderet og Mary Kay rougen (refill som ikke fins lengre i Norge) er bestilt på ebay, og smykket fikk jeg når jeg abbonerte på magasinet Gravid. I ♥ My Baby!

pakke

 

I dag har jeg bestilt noen flere ting på ebay, så da er det bare å vente på tre små pakker til:

sminke

Jeg bestilte Angled brush som er perfekt til rouge, mineral blush og sånn shampoo til å vaske makeup-børstene med. Alt fra BareEscentuals:) Me love♥

Noe må jeg gjøre her hjemme også! Har ikke vært helt i form i det siste... Ser ut som en gamlis hver gang jeg reiser meg opp, hehe. Det skal bli deilig når bekkenløsningen slipper taket og lille bebis er her!

-Camilla-

Camilla Marie

31, Skien

Jeg er en grafisk designer/ mac designer som trenger litt utløp for mine kreative sider. Derav denne bloggen. Jeg har mange meninger, og egentlig veldig mye jeg vil si :) Det som opptar mesteparten av tiden min nå er barna mine Emma og Emil. Emma ble født 23.okt 2009, og Emil ble født 13. juli 2011. Jeg elsker å være mamma, og syns selvfølgelig at barna mine er verdens søteste! Jeg skriver ofte om barneutstyr, og bloggen min inneholder alt fra personlige innlegg til råd og tips. I sommer flyttet vi inn i et over 100 år gammelt trehus, så det blir også litt om interiør og oppussing. Lurer du på noe så kontakt meg gjerne på ✉ mail: badcamilla@gmail.com Bildene mine kan bare brukes med min tillatelse!!
Norske blogger

 GuestsHuset vårt:Kategorier

Arkiv