GAMMEL BLOGG - DU VIL NÅ BLI DIRIGERT TIL DEN NYE BLOGGEN!
hits november 2009 (Bloggen har flyttet til www.camillamaries.com)

november 2009

Ser jeg et lite smil?

Lille Emma har begynt å smile og le utrolig mye i det siste... men det er ikke lett å ta bilde av akkurat. Her ler hun når mamma'n kiler henne på kinnet og snakker "babyspråk" til henne:)

smil

Det er så morsomt når man får litt respons fra de små! Hun smiler og ler når hun er veldig fornøyd. For eksempel når hun ligger på stellebordet eller skal få mat;)

Det fins ikke noe herligere enn babysmil!♥

-Camilla-

Personlig julegave til baby

I dag har jeg bestilt en av julegavene til vår lille Emma. Hun får et babyteppe som jeg har bestilt på pledd.net. Hva er vel bedre enn en personlig gave til lille jenta vår? På pleddet kan du ha med barnets navn, fødselsdato, vekt, lengde og fødselsklokkeslett. Man kan også skrive en liten personlig tekst i tillegg og det har vi selvfølgelig gjort.

julegave

Akkurat nå selges teppene til halv pris!

-Camilla-

Vippestol og bamsedress

Når vi var i Skien fikk vi noen flere gaver til Emma. Hun fikk en kjempefin Ole Brumm-vippestol av farmoren sin:

vippe

Denne er veldig kjekk fordi du kan stille ryggen i forskjellige vinkler, og også ha den helt flatt. Dermed kan Emma kan bruke den allerede nå uten å skade den lille ryggen sin. Vi prøvde den i stad, og hun liker å ligge å kikke på Tigergutt spesielt;) Denne vippestolen selges på Jysk, og er ikke så overpriset som mange andre.

Også fikk hun denne søte bamsedressen blant annet av tanten til Theodor:

bamse1

Den kommer nok til å bli brukt masse i vinter!

-Camilla-

På biltur med Emma

Ja, nå er vi tilbake igjen. Vi har vært i Skien med Emma fra fredag til lørdag på besøk hos farmoren hennes. Det var Emmas første overnatting et annet sted enn hjemme (bortsett fra sykehuset da;)). Bilturen jeg veldig bra og det gikk riktig så fint å sove borte. Emma sov i vognbagen som vi la mellom oss i senga. Jenta vår er så snill atte...

Det er veldig kjekt å ha et sånt speil bak så man kan følge med på hva bebisen driver med i bilen. Emma satt og pusla for seg selv;) 

bil2

Også var vi på middag hos et barndomskompisen til Theodor og dama hans som fikk baby for 4 mnd siden. Lille Jenny kom litt tidligere enn ventet, men hun har gått opp fint i vekt. Selvfølgelig skrek Emma nesten hele tiden mens vi var på besøk. Ikke vet jeg hvorfor... Hun pleier jo ikke å være sånn, men hun virket rett og slett overtrøtt!

mammaer23

Ikke så lett å få til et bilde hvor alle fire var vellykka akkurat;) Emma ser ikke så veldig fornøyd ut! Emma ser mye større ut på dette bildet enn det hun er også...

Rart å tenke på at dette var oss i sommer:

gravide

Tiden går så sinnsykt fort. Tenkte på her om dagen hvor rart det er å tenke på at det var Emma som lå inne i magen og sparket vilt. Hun har jo til og med vært på Metallica-konsert hun. Og da skal jeg si hun fikk raptuss der inne;) Man kan faktisk gjøre flere ting når man er gravid enn når babyen først kommer. Kan jo ikke ta med henne på konsert nå akkurat!

Livet blir virkelig annerledes når man blir mamma.... Men jeg ville ikke byttet det bort mot noe i verden!

-Camilla-

Uff, siste episode...

I kveld sendte canal+ siste episode av True Blood sesong 2, og nå må jeg vente lenge for å se mer!!! Også må de selvfølgelig avslutte spennende også. Uff, jeg hater det. Jeg blir så utålmodig!!!Image and video hosting by TinyPic

Bill Compton og Eric Northman er mine favoritt-vampyrer for tida... 

Noen flere som følger med på True Blood?

Men i morgen blir det mest sannsynlig mere vampyrer på meg da. Skal nemlig se New Moon på kino. Hvis jeg tør å være borte et par timer fra Emma da... Heldigvis har jeg nok av melk som pappa'n kan gi henne på flaske hvis hun er sulten. Og det blir hun jo sikkert.

-Camilla-

Jeg blir jo aldri ferdig...

Jeg føler at jeg har strikket og strikket på Nøstebarn-teppet til Emma... men sannheten er at jeg sjeldent har tid til å strikke i lang tid om gangen. Begynte på teppet dagen før jeg hadde termin eller noe. Men nå begynner det heldigvis å nærme seg ferdig. 

strikk

Er det noen som vet hvordan jeg hekler en bord rundt teppet forresten?

Jeg har jo verken strikket eller heklet siden ungdomsskolen, så jeg vet jo ikke hvordan jeg skal avslutte det en gang. Men det finner jeg sikkert ut, hehe:) Garnstudio.com har heldigvis mange tips til sånne som meg...

-Camilla-

Kall meg gjerne hysterisk mor...

I dag har vi nemlig vært hos manuellterapeut med Emma. Jeg syns nemlig nakken hennes virket litt skjev, pluss at hun ikke liker å ligge på ryggen. Så om det var noe galt er det bedre å finne det ut så tidlig som mulig. Da kan folk bare kalle meg hysterisk om de vil! Men det var ikke noe feil med jenta vår da heldigvis!

Uansett så angrer jeg ikke på at vi dro. Fikk nemlig mange tips til bæring og løfting av baby. Og lærte faktisk en del... Det viser seg at de gamle måtene alle gjør ting på ikke alltid er så bra allikevel. Babyer skal nemlig helst bæres horisontalt, det er ikke så bra for utviklingen av motorikken i den lille kroppen å bli båret "oppover" slik som de fleste gjør. Så vi fikk noe ut av timen uansett, og den var jo gratis;)

Se på min lille teddy nu:)bamse

Frøkna kosa seg i bamsedressen sin;)

-Camilla-

Fikk du Metallica-billetter i dag?

I dag har man hatt hele to sjanser til å få billetter til Metallica! Både til konserten den 13. april, og ekstrakonserten den 14. april. Jeg fikk heldigvis billetter til konserten den 13. april og får oppleve Metallica live for femte gang! Johoo, jeg gleder meg;)

metallica3031a

Jeg satt med internett og telefon samtidig her hjemme, men kom ikke gjennom til der hvor man kan velge billetter engang. Billettservice.no kollapser jo hver gang jo. Heldigvis satt lillesøster på jobb og prøvde samtidig, og det var hun som skaffet til meg! Hva er det med internett på jobben som gjør at man alltid får billetter der a?

Skal du på Metallica-konserten?

-Camilla-

Utfordring!

Jeg har blitt utfordret av LabanKitine

1. Gå inn på mappa "Mine Bilder"

2. Velg den 4. eller 7. mappen

3. Finn frem det 4. eller 7. bildet.

4. Sett inn bildet i ett innlegg, og skriv litt om det.

5. Utfordre 5 nye, legg ut en link til de du utfordrer, og gi de beskjed om utfordringen.

bryllup6blogg

Der dukket dette bildet opp! En av de fineste dagene jeg har hatt var når Theodor og jeg giftet oss i Thailand i fjor. Det var ingen som visste om det, så de ble litt overrasket da vi kom hjem igjen nygift. Dette er den beste ferien jeg har hatt også. Thailand er en opplevelse som jeg anbefaler alle.

Disse utfordrer jeg:

Anneli
Fru Lyng
Marianned
Jeanita Helen
Eirin Skog

-Camilla-

SVAR PÅ SPØRSMÅL!

Jøss, det kom mange flere spørsmål enn jeg forventet, så jeg håper jeg husket å svare på alle. Noen var ganske like så jeg formulerte de om litt. Jeg delte inn svarene i kategorier, så det skal bli litt lettere å finne fram. Her er hvertfall svarene:gravidi

♥ PRØVDE DU LENGE Å BLI GRAVID?/ PRØVDE DERE Å FÅ BARN?: Ehh... nei. Prøvde vel egentlig ikke engang. Sluttet bare på pillen også bestemte vi oss for å "se hva som skjer". Etter at vi begynte å bli uforsiktige tok det bare et par mnd. Begge visste at vi helst ville ha barn før vi fylte 30 år, og det fikk vi til;)

VAR EMMA PLANLAGT?: Se spm. over:)

HVORDAN FIKK DU VITE AT DU VAR GRAVID?: Jeg skjønte lunta når mensen aldri kom, så derfor tok jeg en test. Den første testen med kryss på var veldig utydelig, så derfor tok jeg en ny digital et par dager etterpå og da var det ingen tvil når GRAVID lyste mot meg.

HVORDAN BLE GRAVIDITETEN TATT I MOT AV DE RUNDT DEG?: Både mannen min og jeg ble litt sjokkert, for vi syns det gikk litt fortere enn vi hadde regnet med. Men han ble jo glad, og det ble både pappa og  søstrene mine også. Det var kun positive reaksjoner fra alle, også venninner.

HVORDAN VAR DE 3 FØRSTE MND. AV SVANGERSKAPET? OG HVORDAN VAR DET Å GÅ GRAVID?: Syns ikke det var så ille å gå gravid, men ganske koselig;) Jeg var heldigvis ikke særlig kvalm eller noenting. De første 4 mnd danset jeg magedans og trente og var i god form. Den eneste plagen var å være veldig trøtt og sliten. Men når jeg var ca. 4 mnd på vei så fikk jeg bekkenløsning og den ble verre og verre. Det var  ganske plagsomt til tider, men jeg har en egen evne til å se det positive i alt; Jeg slapp hvertfall å støvsuge, og ble litt ekstra vartet opp;)

FIKK DU DILLA PÅ NOE?: Jeg sa at jeg ikke gjorde det, men når jeg tenker tilbake så hadde jeg vel mine perioder... I begynnelsen spiste jeg MYE frukt og drakk mye juice og nesten ingenting annet. Og etterhvert fikk jeg litt dilla på Oboy sjokolademelk. Hadde også en liten periode hvor jeg hadde lyst på is-kaffe. Jo også fisk! Også klarte jeg ikke å spise kjøtt nesten i det hele tatt. Også hadde jeg dilla på Imsdal fruktvann hele svangerskapet.....

GIKK DU OPP NOE I GRAVIDITETEN?: JA, Jeg gikk opp ca. 15 kilo totalt.

VAR DU UTÅLMODIG MOT SLUTTEN, OG HVORDAN TAKLET DU Å GÅ PÅ OVERTID?: Var faktisk ikke så veldig utålmodig, men var så sliten på slutten så jeg gledet meg til å bli ferdig. Men jeg koste meg litt som gravid også jeg. Og på slutten hadde jeg jo en unnskyldning for å være lat og spise sjokoladeis og synes synd på meg selv;)  Men jeg hadde slått meg til ro med at hun skulle komme den 23. oktober, og det stemte jo. Det var en dato som bare dukket opp i hodet mitt en morra, og jeg visste at hun skulle komme da.

PRØVDE DU ULIKE METODER FOR Å FREMSKYNDE FØDSELEN?: Ehhh... egentlig ikke. Tror babyen kommer når den er klar uansett, så jeg stolte på naturen;-)

HVA SYNS DU VAR VÆRST UNDER FØDSELEN?: Dette er nok veldig individuelt, men jeg syns smertene mot slutten av åpningsfasen var det værste. Dette fordi jeg gikk i flere timer med full åpning, og rier som ble ekstremt vonde på slutten fordi hodet hennes ikke ville ned i fødekanalen. Hadde jeg sluppet dette, så syns jeg faktisk ikke fødselen hadde vært så ille.

MERKER DU AT KROPPEN DIN "KOMMER TILBAKE" ALLEREDE 4 UKER ETTER FØDSEL?: Merker at den kommer tilbake, ja. Og magen blir mindre for hver dag som går. Skulle gjerne vært litt strammere her og der, for det ble lite trening på slutten av graviditeten. Men jeg har gått ned 12 av 15 kilo allerede.

HVORFOR VALGTE DERE NAVNET EMMA?: Jeg var ca. 3 mnd på vei, og hadde tenkt på flere navn i det stille. Emma var en av favorittene mine... En dag når mannen min og jeg satt i bilen, så spurte han om jeg hadde tenkt på navn, og sa "Jeg syns Emma er ganske fint jeg"..... Og jeg bare "jøss, det hadde jeg også tenkt på". Og da var det så godt som bestemt!

HVA VILLE DU KALT UNGEN HVIS DET VAR EN GUTT?: Emil!

HVA SAVNER DU MEST FRA GRAVIDITETEN?: Å være bortskjemt og vartet opp av andre... Hører mange savner sparkene, men jeg syns det er mye bedre å ha henne her "in real life"!


livet

HVORDAN ER DET Å ENDELIG HA FÅTT BABYEN?: Bedre enn jeg noensinne kunne forestille meg! Det er verdt all ventetiden, og jeg syns det er det beste jeg har gjort. Veldig slitsomt de første par ukene, men nå syns jeg det bare blir bedre og bedre.

HVA SAVNER DU MEST FRA LIVET FØR DU BLE MAMMA?: SØVN når jeg vil! Og kanskje litt egenpleie som det har blitt ekstremt lite av i det siste... Skulle gjerne vært en tur hos frisøren for eksempel.

HVA ER DET BESTE MED Å VÆRE MAMMA: Å ha min egen lille nydelige jente som jeg elsker over alt på jord! Bare det å kose henne slår alt annet. Også er det helt herlig å følge utviklingen til barnet.

♥ HVORDAN HAR DU OG MANNEN TAKLET Å BLI FORELDRE? Stod det til forventingene?: Alt er mye bedre enn forventet. Vi koser oss skikkelig! Vi er også flinkere enn vi hadde trodd ;)

♥ HAR DU NOEN GANG ANGRET DEG?: NEI!

HAR DU NOEN GODE AMMETIPS?: Pass på at babyen har riktig grep helt fra begynnelsen, så slipper du forhåpentligvis å bli sår. Når du først har blitt det, kan det ødelegge ganske mye. Anbefaler alle ammende nettsiden Ammehjelpen.no. Her har man bl.a videoer med ulike ammeteknikker! Og husk behagelig ammestilling for deg selv også!

HVOR LENGE HAR DU TENKT Å AMME?: Jeg skal minst amme i 6 mnd som er de viktigste månedene, men planen er å amme i et år. For meg så blir det litt feil og småekkelt å amme barn som er mye eldre enn det. Syns ikke det er noe særlig når barnet går bort og løfter opp genseren til mora si selv. Men det er min mening da, og jeg respekterer kvinner som velger å amme lengre enn et år.

♥ HVA SLAGS STELLEKOMMODE BRUKER DU?: Vi har faktisk pusset opp en sånn en med badekar under bordet. Den er kjempepraktisk. Bilde kan du se HER.

HVA ER DINE BESTE TIPS ANG. KLÆR TIL BABY?: Ikke kjøp for mye før babyen kommer, for du får garantert masse i gave. Man rekker å kjøpe ting når ungen er født også, på nettet f.eks. og det er lettere å se for seg hva man trenger når babyen først er kommet. Kjøp bare det mest praktiske som du trenger i begynnelsen, og ikke for mye i den aller minste str. De vokser jo så fort! Her går det mye i langærmede bodyer (kortærmede blir lite brukt siden babyen ligger med armene over dyna), strømpebukser, "joggebukser", og sokker. Tenk på at sokkene sitter bra så de ikke blir sparket av så lett. Babyen er mest inne i begynnelsen så tenk behagelige "inneklær". Unngå glidelåser og stive lapper o.l som stikker. Søte små dresser, kjoler o.l blir lite brukt til de minste, men de bør ha en utedress, votter og lue. Jeg elsker både luer og ullbodyer fra NØSTEBARN!


meg

HVA JOBBER DU SOM? EVNT. HVOR?: Jeg er grafisk designer og jobber som produksjonsmedarbeider i et firma som heter Universum. Vi lager blant annet radio og tv-sider til de fleste aviser og ukeblader. Jeg har vært i Universum i nærmere 6 år, og de første to årene drev jeg kun med bildebehandling i photoshop. Men nå jobber jeg med layout og tekstredigering også. Trives veldig godt å jobbe i redaksjons-miljø, men kunne gjerne tenkt meg å få litt mer utløp for mine kreative sider noen ganger. Det er vel en av grunnene til at jeg har denne bloggen!

♥ HVORDAN MØTTES DU OG KJÆRESTEN DIN?: Det er en lang historie det... Men for å gjøre en lang historie kort, så var han kompisen til eksen min som bodde i Skien. Var sammen med  eksen i nesten 4 år før jeg gjorde det slutt og ble sammen Theodor etter en uke;) Det hører med til historien at eksen min var et utro rasshøl, og at jeg var forelska i Theodor lenge uten å gjøre noe med det. Ikke visste jeg at det var gjensidig♥. Første gangen jeg møtte Theodor var utenfor huset til eksen min når jeg var 18 år gammel. Husker jeg ikke klarte å ta øynene bort fra han der han stod solbrun og lyslugget med det fineste smilet jeg har sett!

HVA ER DIN FAVORITTSANG?: To av mine absolutt favoritter er Fade to black med Metallica, og Everlong med Foo Fighters.

FAVORITTSKUESPILLER?: Mannlige: Johnny Depp, Brad Pitt, Christian Bale, Clint Eastwood, Benicio del Toro, Leonardo Di Caprio, Paul Rudd, Will Ferrell, Jim Carrey. Kvinnelige: Meryl Streep, Michelle Pfeiffer, Nicole Kidman, Anna Paquin, Jennifer Aniston, Cameron Diaz... OG MANGE FLER!!

FAVORITTFILM?: Lord of the rings-filmene, Twilight, Dracula, Interview with the vampire, Stardust, The Crow OG MANGE MANGE FLER... Jeg elsker å se på film og drømme meg bort.

NÅR OPPDAGET DU AT DU INTERRESERTE DEG FOR ALTERNATIVE MULIGHETER?: Ganske tidlig faktisk siden moren min kunne se litt av hvert når hun spådde i kort og kaffegrut.

♥ HAR DU SELV OPPLEVD NOE SOM ER UBESKRIVELIG OG SOM ER RELATERT TIL OVERNATURLIG?: Jeg har hatt opplevelser med både gjenferd og vardøger fra jeg var ganske liten, men det har ikke vært så mye etter at jeg har blitt "gammel". Jeg spår selv litt i kort, og det pleier å stemme, pluss at jeg noen ganger vet ting før det skjer. Sånn som at jeg visste hvilken dato jeg kom til å føde. Jeg fant hunden til mannen min en gang ved å bruke intuisjonen når hun hadde stukket av og falt ned på en fjellhylle ved en foss.

♥ HAR DU LYST PÅ FLERE BARN?: Her er jeg litt usikker... Heller mest på nei siden jeg ikke har så lyst å føde igjen. Pluss at jeg tenker litt økonomisk... Men skjer det så skjer det, og det er spådd at jeg får to barn, hehe.

♥ HVA ER DRØMMEJOBBEN DIN?: Gjerne noe hvor jeg kunne vært min egen sjef... Kunstner, forfatter, fotograf o.l. Ellers har jeg jo alltid hatt lyst å jobbe i et magasin. Egentlig ville jeg bli lærer når jeg var liten, og angrer litt for at jeg ikke utdannet meg som det. Elsker å lære bort ting til barn.


blogging

HVILKE BLOGGER LESER DU FAST?: Hvis du ser på siden av bloggen min har jeg linket til blogger jeg leser. Jeg tror jeg har husket alle der. I det siste har jeg vært spesielt avhengig av Anette-Marie Antonsen sin blogg.

HVOR ORDNER DU HEADERNE DINE, OG DESIGN?: Header lager jeg i photoshop, og det er stort sett photoshop jeg bruker til det meste... Siden jeg er grafisk designer er det adobeprogrammene jeg kan best! Resten av designet har jeg knotet meg til i html som jeg egentlig ikke kan;)

HVA LIKER DU BEST Å BLOGGE OM OG HVORFOR BLOGGER DU?: Før likte jeg veldig å blogge om musikk og mote, men det siste året har det gått i graviditet, og nå er det selvfølgelig mest mammarollen. Jeg får jo ikke nok av lille Emma så jeg må jo dele henne med dere! Jeg blogger for å få utløp for kreativiteten min og ting jeg tenker på. Og for å oppdatere venner og lesere om hva jeg driver med. Liker også å gi tips til andre hvis det er noe lurt jeg kommer på;) Blogger også for å dele interresser med andre bloggere som jeg leser bloggen til.

♥ HVILKET KAMERA BRUKER DU?: Jeg har et Canon Eos 450D som jeg er superfornøyd med! Fikk dette anbefalt av faren min som er ekspert på Canon-kameraer (han har reparert de i 35 år). Det var også testvinner i TV 2 hjelper deg for en tid tilbake. Nyere versjon av kameraet er 500D.

♥ HVA LIKER DU BEST Å LESE OM I ANDRES BLOGG?: Liker bloggere som kommer med lure tips og råd, også liker jeg å lese de bloggene som er litt "private"... vet ikke hvorfor, men syns andres privatliv er litt spennende;) Det er jo ekstra avhengighetsskapende når du føler du kjenner bloggeren. Syns jo selvfølgelig det er interressant å lese blogger som jeg har noe til felles med.


 

Håper dere ble klokere av dette, og si fra hvis det er noe jeg har glemt å svare på! Fikk også inn et ønske om å blogge mer om babyutstyr, babyklær, babyrom osv. og det skal jeg huske på!

Ha en flott dag! Jeg er hvertfall fantastisk glad i dag. Fikk nemlig Metallica-billetter i stad. Johooo! ♫

-Camilla-

SPØRSMÅLSRUNDE!

metallSom jeg skrev i de to siste innleggene kjører jeg i gang en spørsmålsrunde, og har allerede fått inn noen bra spørsmål:) Nå kan leserne mine kan få svar hvis det er noe dere lurer på. Du kan spørre meg om alt mellom himmel og jord! Det kan være spørsmål om graviditeten, morsrollen, privatlivet mitt, interresser jeg har, you name it. SPØR DA VEL! Ingenting er for dumt å spørre om.

Vet at jeg har en del lesere som ikke pleier å kommentere, og det hadde vært interressant å høre fra dere også!

Når jeg har fått inn nok spørsmål så kommer svarene i eget innlegg!

Ha en fin helg!

-Camilla-

Emma smiler og ler til oss i dag!

I dag på 4-ukers dagen, så vi Emma le og smile til oss for første gang! Å, for et nydelig syn;) Vi har sett henne smile helt fra hun ble født omtrent, men det har alltid vært i søvne sånn som på bildet under. Men nå var hun lys våken, og hun har gjort det flere ganger i dag!smilerJeg er så stolt mamma;) Dette bildet ble forresten tatt når hun var under en uke gammel.

Som jeg nevnte i stad, så kjører jeg i gang spørsmålsrunde på bloggen snart, så begynn å spørre meg nå hvis du lurer på noe! Ingenting er for dumt å spørre om;)

Kisskiss♥

-Camilla-

Det er gøy å kjøpe babytøy!

Rett ved der jeg bor har det åpnet en Mexx-outlet... og det er så utrolig mye søte babyklær der. Jeg kunne ikke dy meg da jeg så dette:

klr

Jeg elsker å kjøpe babytøy! Men man må passe på så man ikke kjøper masse man ikke trenger. For eksempel nå i begynnelsen er det begrenset hva man får brukt. Det er mye som ser søtt ut som er fristende å kjøpe mens man venter på den lille, men som ikke er praktisk i det hele tatt i begynnelsen. Det går mest i langærmede bodyer og strømpebukser her. Heldigvis kjøpte ikke vi så mye siden vi ikke var 100% sikker på om vi fikk en jente. Emma har allerede vokst ut av de minste bodyene sine, så det sier litt om hvor mye de vokser på kort tid. I dag er vesla 4 uker allerede! 

Tips til deg som går gravid: Bodyer trenger du mange av i små str. men kjøp gjerne 56. Det går fint å brette de opp i armene hvis de er for store. Bodyene bytter vi ofte flere ganger om dagen pga. gulp, eller lekkasje fra bleia. Har du mange bodyer er du langt på vei med garderoben til den nyfødte.

-Camilla-

blog3

PS. Lurte forresten på om jeg skulle ha en spørsmålsrunde...  Begynn gjerne å spørre i dette innlegget så ser jeg om det er noen interresse for det. Det kan være alt mellom himmel og jord;)

Aktiv babydag:)

Først tok vi oss en tur på Triaden sentret i dag. Emma var snill og rolig hele tiden. Hun liker å bli trillet, og å sitte i bilsetet. Men blir litt frustrert med en gang bilen stopper og hun fortsatt sitter i setet. Som her inne i gangen når vi kom hjem igjen;) Isn't she lovely? Får ikke nok av den vakre lille snuppa vår...

bilsete

Også fikk mammaen kjøpt seg nye vintersko i dag. Gode og varme Uggs-liknende sko fra Roots. Hva skal man med Uggs når man får etterlikninger i god kvalitet MYE billigere, og slipper å bekymre seg for lemlestede australske sauer...

ugg

Vi var ikke lenge på sentret for i ett-to tiden fikk jeg besøk av min venninne Helene og hennes nydelige 4 mnd gamle sønn Storm. Helene er en gammel skolevenninne, og også profesjonell magedanserinne. Så etterhvert når jeg begynner å trene igjen, så skal jeg selvfølgelig danse på danseskolen hennes igjen Studio Orient.helene3

Lille Storm er en blid og fornøyd liten gutt, men han liker ikke å få på seg yttertøyet:) Det var spesielt det å få noe over hodet som var ille. Helene hadde en morsom teori om at han husket tilbake til når hodet hans ble presset ut gjennom fødekanalen:) Morsomt med babybesøk, og helt utrolig og tenke på hvor mye de små vokser og utvikler seg på bare 4 måneder!

Helene hadde med seg en stor pose med MASSE babytøy som jeg skal låne til Emma. De vokser jo så superfort så det er bra å få lånt litt. Hun hadde også med en hau med bleier som Storm ikke rakk å få brukt. Og noen tyrkiske vuggeviser som jeg gleder meg til å høre på.

pose

Også hadde Helene kjøpt en kjempesøt kjole til Emma:

kjole

Vi har kost oss masse i dag, men nå skal vi snart legge oss:) Emma har begynt å sove litt bedre igjen. Eller hun klaget i natt og holdt meg litt våken, men hun har ikke hatt noen skikkelige skrikeanfall siden sist jeg skrev om det. Heldigvis... Håper det bare var forbigående. Magen hennes virker jo til og med mindre nå, så det var nok en del luft der inne.

-Camilla-

Nei Gizmo, jeg har ikke glemt deg...

gizmo

Stakkars lille kaninen min Gizmo har nesten ikke fått noe kos av meg den siste måneden... Før var han babyen min, men nå har jeg en ordentlig baby å ta meg av. Og den babyen trenger litt mer stell enn Gizmo. Heldigvis er mannen min flink med Gizmo da, så han er ikke ensom selv om Emma har flyttet inn.

Men, jeg har ikke glemt deg Gizmo, og du skal ikke bli oversett selv om jeg har fått en baby. Om noen uker skal jeg love at jeg skal ta meg av deg igjen. Imens får du bare savne mammaen din.

Gizmo er verdens tammeste kuleste løvehodekanin, og når jeg var gravid og ikke orket så mye var han godt selskap!

-Camilla-

Sov som en engel i natt

I går hadde vesla skrike-raid igjen. Men det var heldigvis ikke midt på natta, men om kvelden. Og hun var utrøstelig stakkar. Ingenting hjalp, og hun skrek til hun var rød i ansiktet. Kanskje det var derfor hun sov som en liten engel i natt? Hun våknet kun når hun var sulten, og sovnet igjen etter ammingen. Men jeg turte ikke å håpe på for mye, så hun sov i senga ved siden av mammaen sin. Vi får se hvordan det går i dag, men det passer bra hvis hun fortsetter å få skrike-anfallene sine litt tidligere så vi kan sove på natta.heart

Nå har Emma vært rolig og fin siden skrike-anfallet i går kveld, så vi får se hvor lenge det varer. Vi hadde en bæsje-katastrofe på stellebordet i dag tidlig også;-) Emma fant nemlig ut at hun ville bæsje og tisse litt til mens mamma skiftet bleie, så da måtte vi skylle lillemor i dusjen. Det høres ekkelt ut, men spebarnsbæsj er faktisk ikke så ekkelt. Hun drikker jo bare morsmelk... Skulle så gjerne ønske at magevondten hennes var over, men tør ikke å håpe.

-Camilla-

Etter tre uker begynte det...

Emma var snill som et lam nettene de første tre ukene, men de 3-4 siste nettene har det bare vært skriking og bråk om natta... Eller hun er jo fortsatt snill stakkar. Hun kan ikke noe for at hun har vondt i magen, og ikke har annen måte å uttrykke seg på enn ved å skrike. Jeg føler meg ganske hjelpesløs, men det eneste jeg kan gjøre er å sove nok om dagen, så jeg er opplagt på natta. Vi må nemlig gå rundt å bære henne for at hun ikke skal skrike, og det er ganske slitsomt. Når hun først begynner, tar det nemlig veldig lang tid før hun sovner. I begynnelsen så sovnet hun etter hver amming, og jeg skulle ønske det var sånn fortsatt. Men nå er hun lys våken selv om hun er mett!

sofa1
Jeg prøver å passe på hva jeg spiser, og drikker amme-te, men ingenting har hjulpet foreløpig... I går kveld prøvde jeg til og med å gi Emma litt sukkervann. Neste eksperiment blir vel å gi henne litt amme-te, og kjøpe dråper med Miniform på Apoteket. Så får vi se om noe hjelper. 

Kom gjerne med noen tips!

-Camilla-

Tjukk baby = slank mamma?

kostammende1Er det ikke sånn amming fungerer da? Når folk sa til meg at kiloene rant fort av når man ammet, så må jeg innrømme at jeg ikke trodde helt på det... Men det stemmer jo! I hele graviditeten la jeg på meg nesten 15 kilo, og nå har jeg gått ned minst 11 kilo allerede.

Emma er glupsk, så hun legger på seg mer enn gjennomsnittet, og fortsetter det sånn så håper jeg å bli kvitt resten av kiloene ganske fort. Barnet trenger mer næring og energi i ammeperioden enn i svangerskapet, og dette tappes fra mors kropp. Emma får det hun trenger, og det merker jeg. I tillegg til lite søvn, gjør ammingen meg lite opplagt. Barnets behov går nemlig foran mors behov i ammeperioden. Og det blir ikke noe bedre av at jeg må unngå forskjellige grønnsaker og sånt. Derfor har jeg nå begynt med Lifeline kosttilskudd for ammende!

Skal bli spennende å se om jeg blir mer opplagt snart...

-Camilla-

 

Jentekveld og vaksine

Ja, i dag har jeg tatt den berømte svineinfluensa-vaksinen. Om det var vondt? - Hallo, jeg har gått gjennom en fødsel... et lite stikk i armen er vel ingenting! Tror jeg har blitt litt mer hardbarket nå, ja;) Kunne tatovert hele kroppen uten problem, hehe. Å ta tatovering er ikke særlig vondt har jeg skjønt nå. Hun snille nye legen jeg har fått ga meg til og med timen gratis til og med som svangerskapsrelatert;-)

jenter2

I kveld skal Emma og jeg ha jentekveld! Theodor skal nemlig noe med de fra jobben sin, så da blir det bare oss jentene i kveld. Forhåpentligvis skal vi nok sove litt begge to, for i natt var Emma våken mesteparten av tida. Hun får så vondt i magen noen ganger. Vet snart ikke hva jeg skal spise lenger jeg, men det er hvertfall siste gangen på lenge jeg spiser grønnsaks-wok! 

Ha en super fredag folkens!

♥Camilla og Emma♥

blog3 

Bading og stell av baby

At hverdagen snus på hodet når man blir mamma skal være sikkert og visst. Plutselig har man ansvaret for et annet liv. Og den lille trenger stell! Det er ikke så lett å vite hvordan man skal gjøre alt heller hvis man ikke har noen erfaring med spebarn. Men heldigvis får man mye informasjon på sykehuset, og man bør bruke sykehuspersonalet for alt der er verdt! På Ullevål universitetssykehus sine hjemmesider kan man finne en bade- og stellevideo som kan være lur å se på. Den kan du se HER.

Lille Emma liker kjempegodt å bade! Hun kommer med søte koselyder og kikker rundt seg når vi bader henne. Søte lille snuppa vår.

badena

Bildene er tatt denne uken. Som jeg har nevnt tidligere så har Emma lagt på seg masse. Tror hun begynner å nærme seg 4 kilo alt! I dag er hun 3 uker gammel, og jeg ser stor forskjell på hvordan hun ser ut nå, og hvordan hun så ut som nyfødt. Hun har fått mye rundere kinn, og mer fett på kroppen, men hun er fortsatt lang og tynn:)

-Camilla-

Boob Warmer

Det svenske merket BOOB har noen smarte ammeklær.... Men de er som jeg har nevnt tidligere er de ganske dyre. Over 500 kr for en slik genser som det er bilde av nedenfor syns hvertfall jeg er dyrt. Men jeg har vært så heldig og funnet noen gensere på Ebay jeg! Har kjøpt både den grå og den svarte genseren. Den ene ga jeg under 100 kroner for, og den andre ga jeg 136 kroner for tror jeg det var. Det eneste er at de er fra en outlet eller noe, så lappene inni er klippet av. Men det gjør ikke meg noe.

boob

Jeg syns det var et kupp jeg. Genseren har ammeåpning, og fleece inni overdelen. Derfor heter de Boob Warmer. Så da kan man holde puppene varme! Hurra for ebay sier jeg bare. Boob-klærne er ganske tøyelige, så de kan også brukes av gravide.

-Camilla-

Ut på tur...

Aldri sur! Bare litt trøtt ;-)

emma1

I dag har vi vært ute og trillet til både posten, butikken og apoteket. Lille Emma sover godt i vogna. Hun liker når ting er i bevegelse. Dermed sover hun ganske godt i bilsetet også. Jeg har ikke vært så mye ute og gått etter at Emma kom til verden, men jeg må jo røre meg litt! Fikk litt skrekken etter brystbetennelsen/de tette melkegangene. Det kan man nemlig få hvis man fryser litt, og jeg fikk det etter første turen ute med Emma. Så i dag hadde jeg kledd godt på meg!

lue

Med både lue og vinterjakke gikk jeg ut døra. Det har nemlig ikke noe å si hvor på kroppen man fryser. Fryser du på hender og føtter for eksempel kan dette gå utover puppene! Jeg som trodde det holdt å holde puppene varme, men nei da! I morgen må jeg ut igjen, for da skal jeg nemlig ta vaksine. Er jo i den berømte risikogruppen for svineinfluensa pga. astmaen min.

Det blir ikke så mye blogging som før med lille Emma i hus. Hverdagen er en helt annen, men noen innlegg i uka skal jeg vel klare!

-Camilla-

Da var det bare oss to da...

I dag begynte pappa'n til Emma på jobb igjen, så nå er det bare meg og Emma. Sånn skal det være i nesten et år framover! Første dagen alene gikk veldig bra. Emma sover, spiser og bæsjer... Men hver gang jeg prøver å gå vekk, så våkner hun og vil ha mer mat. Lille glupske jenta vår hadde gått opp nesten 700 gram på to uker når vi var på helsestasjonen på fredag!

sover

Koser meg med babyen vår som jeg selvfølgelig syns er verdens nydeligste.

-Camilla-

Gratulerer med farsdagen!

farsdag

Nå har Theodor min vært pappa i litt over to uker, og han har vært kjempeflink! Jeg er så glad i min lille familie♥

-Camilla-

Da Emma ble født - min fødselshistorie.


Ja, jeg har jo lovet å fortelle historien om min fødsel, og her kommer den. Den er lang, så jeg skjønner hvis man ikke orker å lese hele...

HJEMME:

Det hele begynte tidlig tidlig morgenen til torsdag den 22.oktober. Jeg tror faktisk det var så tidlig som i fem-seks tiden at jeg begynte å merke smerter i magen. De kom og gikk mens jeg lå i senga, og jeg våknet og sovnet igjen. Da tenkte jeg at noe var i gjære, for jeg var faktisk ganske sikker på at det skulle skje noe i løpet av torsdagskvelden, og jeg hadde rett!

Jeg sov lenge denne dagen, til 12.30 så smertene var ikke verre enn det, men det var noe "nytt" som jeg ikke hadde kjent før. Og det var vondere enn kynnere. Jeg tok det faktisk rolig hele dagen, mens smertene ble verre og verre. De kom i tak, bygde seg opp og forsvant. I middagstider begynte det å bli skikkelig vondt. Klarte ikke å spise noe særlig, for nå ble jeg kvalm når riene kom. Jeg klarte ikke å prate hver gang jeg fikk en ri, men det var enda ikke regelmessig. Theodor hjalp meg ved å holde bekkenet mitt sammen, mens jeg stod lent over noe hver gang det kom en ri. Det var mye bedre å stå oppreist når de kom.

Theodor ringte til sykehuset, men de sa jeg skulle vente til riene varte i 60 sek, og det var mindre enn 5 min mellom hver ri. HØR IKKE PÅ DETTE! Hvis du føler at du må på sykehuset, så dra! Mine rier ble nemlig aldri regelmessige. Jeg hadde noen korte, og noen lange, og mellomrommene var heller ikke jevne. Så jeg ringte tilbake til føden litt senere. Jeg begynte å lure på om det bare var jeg som var pingle, da jordmor trodde jeg var i startfasen av en fødsel, men til slutt gjorde det så vondt så vi reiste vi til sykehuset uansett. Rett før vi dro gikk den berømteslimproppen også. Husker så godt at jeg fikk tre veldig vonde rier i løpet av den 10-15 min lange Taxi-turen. Au au... Jeg satt og lurte på om jeg var pyse, og tenkte at "Hvis dette kun er begynnelsen, så lurer jeg på hvordan dette ender"....bord2

PÅ SYKEHUSET:

Da jeg ankom fødestua kl. 22.15, og jordmor skulle sjekke åpningen min så viste det seg at jeg hadde 8 cm åpning allerede! Så jeg var visst ikke så pyse allikevel! Jeg kunne jo risikert å føde hjemme... Jordmoren sa jeg overrasket til å være førstegangsfødende, og at hun regnet med at babyen var ute innen kl. 23.30. Jeg ble både lettet og glad, men uansett så viste dette seg å være helt feil:( Det kom en ny jordmor, og hun syns jeg jobbet veldig bra hver gang jeg fikk en ri. Jeg spurte om jeg ville trenge smertelindring, og hun sa at så lenge jeg hadde klart meg så langt så var det ikke sikkert.

Jeg gikk rundt i rommet en god stund og lente meg over ting hver gang jeg fikk rier. Jeg håpet at tyngdekraften da ville gjøre sitt, men selv om åpningen ganske snart var stor nok, så var babyens hode fortsatt langt oppe! Jenta vår ville ikke ned! Dermed kunne jeg jo ikke begynne å presse:( Jeg ble tilbudt lystgass flere ganger, men sa nei takk siden jeg var så kvalm. Da håpet om at jeg skulle begynne å presse innen kl. 23 for lengst var svunnet gikk jeg med på å prøve badekar som smertelidring, og det hjalp meg skikkelig. Satt i badekaret lenge, og ville nesten ikke opp igjen! Ved et tilfelle skulle jeg visst til å bite Theodor i armen, men det husker jeg faktisk ikke selv! Det varme vannet lindrer, og det å føle seg vektløs hjelper også mye når man får vonde rier. Når jeg etter en god stund reiste meg opp fra badekaret fordi jordmoren ville sjekke meg igjen, så gikk vannet!

Siden vannet hadde gått, så ville jordmoren koble meg til en CTG så fort som mulig for å sjekke at alt var bra med babyen. Det hadde gått ganske mange timer siden jeg kom på sykehuset også, så jordmor bestemte at jeg skulle settes på drypp for å få henne ut, og da måtte jeg også få epidural. Jeg var jo helt ødelagt! Fram til epiduralen kom, takket jeg til slutt ja til lystgass også. Først var den litt kvalmende, men etterhvert ville jeg ikke slippe maska. Følte meg litt stein, og det var litt herlig!;-)

Hadde det ikke vært for alle de timene med stor nok åpning og ingen baby, så hadde jeg klart meg uten epidural. Epiduralen i seg selv var ikke vond å sette, men det var vanskelig å sitte stille når den ble satt. Spesielt siden jeg hadde en vond ri akkurat da. Jeg fikk en såkalt lavdose epidural, et drypp som ikke hjelper i utdrivningsfasen. Det er ikke den gode gamle som man blir helt bedøvet og lammet av! Men uansett, så hjalp den meg skikkelig å slappe av før jeg skulle begynne å presse. Jeg følte meg som et nytt menneske! Ville heller ikke slippe lystgassmasken, så jordmor måtte be meg om å roe meg litt med lystgassen. Det var jo så herlig, en lettelse! Selv om ting fortsatt var vondt, klarte jeg endelig å slappe av litt, og fikk litt energidrikk og noen glukosetabletter før siste innspurt. Dryppet for å sette i gang fødselen slapp jeg allikevel. Ganske kjapt etter at epiduralen var satt, så kjente jeg nemlig pressetrang!

bord2

SÅ SKULLE BABYEN UT:

Når det endelig kom tid for å presse, så følte jeg meg litt nærmere målet. Jeg har alltid sett for meg at denne fasen var det værste, men dette er en helt annen type smerte. Selv syns jeg riene i forkant var det værste mye fordi jeg ikke var så nærme mål. Selve utdrivningsfasen tok meg ca. 50 minutter, og det er jo ingenting i forhold til all tiden med rier. Utdrivningsfasen kan jeg forklare slik: "press! press! press!" Hver gang jeg fikk en ri, så presset jeg tre ganger alt jeg klarte. Emma hadde litt stort hode, så hodet hennes tok litt tid å presse ut. Plutselig sier jordmor at hvis jeg ikke får presset henne ut på denne rien eller neste, så må hun nesten klippe. "Nei, ikke faen!" skrek jeg da, og presset for harde livet. Mens jeg lå der og presset, hørte jeg en av pleierne si "Se den babyen er stor a'"...  Ikke akkurat det man vil høre når man ligger der og føler at man aldri blir ferdig. Men det med klippingen må ha skremt meg skikkelig, for plutselig så var hun ute! Jeg ble nesten litt sjokkert, for jeg trodde det skulle ta mye lengre tid. "Nei, hun var visst ikke så stor allikevel" hørte jeg langt borte... Det at Emma hadde stort hode som tok litt tid å få ut, gjorde ingenting fordi dette gjorde at hun fikk strekt meg skikkelig, så jeg slapp å revne! Jordmødrene på Fødeavdeling A bruker også noe som kalles finskegrepet som sikkert også bidro til dette. Jeg fikk velge om jeg ville sy to sting i en liten rift for å ikke svi, men måtte ikke. Jeg valgte å sy jeg da. Jeg som alltid har vært redd for at denne delen av fødselen skal være ekkel, ble svært positivt overrasket. Det å presse ut morkaken var ingenting. Og jeg så verken blod eller kjente noe til syingen. Det eneste jeg kjente var lettelse, ingen smerter, og lengsel etter babyen min!bord2

JEG HAR BLITT MAMMA!: Lille Emma kom endelig til verden den 23. oktober kl. 04.42, 3366 gram tung og 51 cm lang. Jeg var helt i ørska når de løftet opp og tørket av lille EMMA. "Var det en jente?" Ja det var det. De la det lille nurket oppå meg så fort som mulig. Husker at det første jeg la merke til var den lille rynkete panna. Det var vanskelig å se hvordan hun så ut når hun lå oppå meg. Det var veldig viktig for meg at Theodor fikk bidra, så jeg sa at de måtte huske å la han klippe navlestrengen! Selv om å føde er det mest smertefulle jeg har opplevd, så er det verdt det for å kjenne den lettelsen og gleden som kommer etterpå. Det er en positiv smerte som bidrar til at man får et barn til verden! Å få lille Emma er det beste jeg har gjort♥

emmacollage

Ikke gru deg til en fødsel. Alle fødsler er forskjellige, og selv om det er vondt, så er det bare en dag i livet, med den beste belønningen man kan få! Gleden overskygger alt annet. Man blir også skikkelig godt tatt vare på på sykehuset, og jeg har bare positivt å si om Ullevål sin fødeavdeling.

-Camilla-


Ammetøy er DYRT!

Er det bare jeg som syns at alt koster litt ekstra, så lenge det er ammeklær eller mammaklær? Jeg er en av de som ikke kan bruke ammesingleter og sånt fra H&M fordi det er for smått, så jeg må skaffe det andre steder. De billige amme-bhene er også for små, så da blir det dyrt også. Det irriterer meg!!!  Kjøpte akkurat en BH på AMMEBUTIKKEN.NO som kostet 499 kr! Jeg må jo ha flere BH-er, og det blir jo dyrt i lengden... Også har jeg lyst på flere av ammeklærne der fra BOOB. De ser skikkelig digge ut. Hvertfall denne BOOB Warmer-genseren:

170219caviarvisning17prod0219greyvisning


Er det noen som kan anbefale meg et sted hvor man får litt billigere ammetøy og Bh-er? Leter og leter på nettet, men finner ikke...

-Camilla-

Emma og pappa'n

Ja, her har vi min lille nydelige familie. Emma slapper skikkelig av oppå pappa'n sin. Det er bra at han kan roe henne mellom ammingene. Jeg var nemlig så heldig å få samme problem med pupp nr.2 som jeg skrev om i forrige innlegg! Så jeg var feberfri en dag jeg... Uff, begynner endelig å komme til hektene nå, men jeg føler meg helt elendig! Derfor har det vært liten aktivitet på bloggen i det siste... Jeg har ikke glemt at jeg skal skrive fødselshistorien heller, men det må avvente litt.

pappan

Det er ikke bare bare å bli mamma, men absolutt verdt det. Jeg er så glad i dere Emma og Theodor!

-Camilla- 

Camilla Marie

31, Skien

Jeg er en grafisk designer/ mac designer som trenger litt utløp for mine kreative sider. Derav denne bloggen. Jeg har mange meninger, og egentlig veldig mye jeg vil si :) Det som opptar mesteparten av tiden min nå er barna mine Emma og Emil. Emma ble født 23.okt 2009, og Emil ble født 13. juli 2011. Jeg elsker å være mamma, og syns selvfølgelig at barna mine er verdens søteste! Jeg skriver ofte om barneutstyr, og bloggen min inneholder alt fra personlige innlegg til råd og tips. I sommer flyttet vi inn i et over 100 år gammelt trehus, så det blir også litt om interiør og oppussing. Lurer du på noe så kontakt meg gjerne på ✉ mail: badcamilla@gmail.com Bildene mine kan bare brukes med min tillatelse!!
Norske blogger

 GuestsHuset vårt:Kategorier

Arkiv