november 2010

Sminke seg som mamma!

Lille Emma har blitt en skikkelig hermegås. I dag morges så satt hun på badegulvet og koste seg med mamma's sminkepung. Oppi der fant hun mye rart, og var helt oppslukt. Hun tok til og med sminkekostene og børstet de i ansiktet sitt! Når jeg løftet henne opp mot speilet så holdt vi hver vår sminkebørste og brukte i ansiktet;P Ja, hun hermer etter mye av det vi gjør lille Emma. Noe av sminken holdt hun mot øret og sa "Hei" i også med den lyse falsettstemmen sin. Hun begynte i utgangspunktet å gjøre dette med mobiltelefoner, men nå har det blitt alt mulig annet også. Det ene øyeblikket sitter hun og snakker i badeanda si, og det andre øyeblikket i mamma's øyeskygge;-)Mobilbilder fra i dag tidlig:) Litt rot på gulvet som dere ser, men slik blir det når man alltid har dårlig tid:)

Ha en fin tirsdag folkens!

Fine vognposer

Jeg syns disse vognposene fra 7 A.M. ENFANT er skikkelig stilige:
Hadde ikke gjort noe med en sånn en til Emma. Men vi får nok klare oss med den vi har. Den er god og myk og varm. Og sort, så den passer til alt (vår knallrøde vogn). Husker ikke hva merket heter en gang, men kjøpte den i Sverige til ca. 1000 kr, og har ikke angret på det kjøpet. I tillegg så har vi en ekte saueskinnspose som vi låner av Emma's farmor, så fryse trenger hun ikke å gjøre. Men får litt lyst på flere vognposer når jeg ser slike fine som disse.

Hva slags vognpose har du?

Emma ødela speilrefleksen :(

Dumme dumme meg... Jeg hadde lagt speilreflekskameraet mitt midt oppå spisebordet. Men det jeg ikke tenkte på var at den halsstroppen lå nærmere kanten. Stakkars Emma skjønte ingenting da hun dro i et fint bånd og et tungt speilreflekskamera kom rett i fleisen hennes. Hun fikk det bittelitt på seg før det deiset i gulvet tror jeg hvertfall, for hun begynte å gråte litt. Og kameraet virker selvfølgelig ikke lenger. Det går an å slå det på, men det vil ikke ta bilde og fokusere, så det er nok kanskje objektivet som er ødelagt. Heldigvis har pappa jobbet med å reparere Canon-kameraer siden tidenes morgen. Så der har jeg flaks!! Ellers hadde det blitt dyrt! Håper han får fikset det... Savner speilrefleksen min allerede:(


Når man har små barn må man passe på alt, og innimellom blir dyre ting ødelagt...

update: Kameraet er fikset!! Snille pappa'n min reparerte det i dag:)

Endelig! Nye gode varme vintersko:)

Fra og med i dag, så slipper jeg å fryse på beina lengre! Jeg måtte bare innse at hvis jeg skulle kjøpe noen vinterstøvler som holdt mål, så måtte jeg gå for kvalitet. Og da må man opp i pris. Men det positive er jo at jeg forhåpentligvis kan ha disse til neste år også! Vintersko er jo et problem for meg hvert år siden jeg alltid prøver å få mest mulig for pengene, men det er nok desverre ikke mulig når det gjelder vintersko. Man får hva man betaler for. Så i dag endte jeg opp med disse:Timberland Mukluk i en offwhite farge. "Så teit å kjøpe hvite sko",  tenker du kanskje nå, men hvis du ser hvordan mørke sko blir av alt veisaltet, så er det kanskje ikke så dumt allikevel. Men man må jo være kjempeflink til å spraye de! Disse skoene er 100% vind og vantette og isolerte med klimakontroll, så jeg tror dette var et godt valg!

Hva syns dere?

Fra ingen barnehageplass til to

Den store bekymringen tidligere i høst var jo om Emma fikk barnehageplass. Selv om vi fikk den en måned senere enn vi håpet, så er heldigvis ikke det en bekymring lenger! På onsdag, så begynner hun i en bra familiebarnehage som ligger et bittelite stykke unna (må reise et par stopp tilbake med t-banen), og i dag fikk vi brev om at hun hadde fått plass i en barnehage til f.om 16.desember. Og denne ligger i gangavstand. Men allikevel så er jeg usikker på hvor vi vil ha Emma. Vi får vel ta et besøk til den som ligger nærmere og se før vi bestemmer oss. Vi liker nemlig den familiebarnehagen som ligger et stykke unna veldig godt. Og at vi liker barnehagen er nemlig viktigere for oss en avstanden!

Emma prøver den fine Reima-dressen sin som skal varme henne i barnehagen i vinter:-)

Det skal ikke være lett for de som er født sent på året. Men heldigvis ordnet det seg til slutt!

Juleantrekk til små prinsesser

Når man får barn så er det mange som syns at hva barna har på seg er minst like viktig som hva de voksne kler seg i. Og jeg er vel en av de mammaene som tenker mer på Emma's klær enn mine egne. Og hva skal de minste ha på seg på juleaften da? Emma's antrekk er vel bestemt allerede. Hun har lite kjoler, siden det sjeldent blir brukt, så hun skal nok ha på seg bursdagskjolen sin fra H&M. Slik ser den ut:Den kostet kun 199 kr med tilhørende bolero, og det syns jeg var et kupp.


Her har dere flere kjolealternativer:

Hello Kitty fra H&M er jo veldig populært.

Resten av kjolene under her er fra nameit:Den prikkete her er min favoritt!

Det er lett å finne hva små jenter skal pynte seg med. Men hva med små gutter? Syns ikke det er like mange alternativer til de. Hvertfall ikke i de vanlige kjedebutikkene. Hva skal din lille ha på seg på juleaften?

Mammadans...

I dag har jeg hatt veldig lite å skrive om egentlig, men titter innom for å fortelle hva jeg har bedrevet kvelden med da. Jeg vært på magedans, så jeg er ganske sliten. Jeg danset først med dansegruppa som jeg er med i, så var jeg på teknikkkurs etterpå. Det ble 2,5 time med mammadansing i kveld. Fornøyd med det jeg. Blir ikke akkurat mye trening på meg for tiden. Magedans hjelper det ustabile bekkenet mitt, så det anbefales for alle gravide og mammaer! Jeg får ikke sagt det nok altså. Virker som om mange har ganske mange rare syn på hva magedans er uten i det hele tatt å egentlig vite det. Men det det er er rett og slett super trening som er som skapt for kvinnekroppen!!

Bilde: google. Min mage ser nok ikke slik ut, nei, Ha ha ha... Ikke går jeg med bar mage på trening heller...

Her går jeg på kurs: Studioorient.no.

Har du noen erfaringer med magedans?

Hva syns dere om disse vinterstøvlene?

Nå fryser jeg på beina, og jeg trenger noe varmt og praktisk å gå med. De Ugg-imitasjonene jeg går med for tiden holder rett og slett ikke godt nok på varmen. Ikke holder de vannet ute heller. Men jeg sliter med hva jeg skal kjøpe. Syns det er veldig lite utvalg i fine vintersko om dagen. Og jeg må nok tenke litt praktisk i og med at jeg er mye ute og går... Har fine høyhelte vintersko med fôr i fra Bianco, men de blir ikke akkurat mye brukt. Alt for glatte!

Så jeg lurte på noe sånt noe?

Tror du disse er gode å gå i? Og er de fine? Er neimen ikke sikker...

Bloggen i Media

♦ For første gang har jeg blitt intervjuet i forbindelse med bloggen. Klikk Foreldre & barn skrev en artikkel om mammabloggere, og da kom jeg med. Artikkelen kan du lese HER.

♦ Det samme intervjuet kan også leses her på Dagbladet.no


♦ Jeg har også blitt intervjuet av studentavisen Brostein angående navnet til Emma. Utdrag av artikkelen kan leses under, og link til artikkelen finner du HER.
Ps. En liten feil i denne artikkelen da... Emma er nemlig ikke døpt, og det har jeg heller aldri sagt!

Litt gøy da:)

Dagens shopping

Fikk kjøpt noen klær til meg selv i dag, men det skulle ikke være lett. Tror ikke jeg orker å ha med Emma neste gang jeg skal shoppe. For det første så liker hun ikke å sitte for lenge i vogna, og for det andre så blir det komplisert å prøve klær, og å komme frem med barnevogna. Pluss at man både må ta spisepause for den lille, og bleieskift. Så med ett tar shoppingen en del lengre tid enn den ville gjort hvis man gikk alene.

Her er det jeg endte opp med i dag:

Varm genser fra Vero Moda. Laget av ull, IKKE akryl (som jeg ikke gidder å kjøpe mer fordi det blir slitt med en gang).

Lang cardigan fra H&M. Ikke så tjukk at det gjør noe, men jeg liker sånne.

T-skjorte og tights fra Kappahl. De har faktisk noe fint der også! Trodde de bare hadde kjærringklær der, men det stemmer ikke.

Dette var litt kjedelig bilde da, men det er noen "must haves" for min del. Sorte lange singleter og lang genser fra H&M. Funker bra som "rompeskjulere" over tights. Så jeg bruker slikt ofte. Og søte vanter måtte jeg også ha.

Jeg er ikke ferdig å shoppe ennå. Skal kjøpe inn litt flere vinterklær. Gensere er det veldig få av i skapet mitt nå. Har nemlig kvittet meg med alt av akryl-nuppe-helvete!! Noen cardigans som selges i dag blir forferdelig stygge med en gang, og det syns jeg er irriterende. Har hatt flere som har sett ut som om jeg har hatt de i mange år, mens jeg kun har vasket de et par ganger.... Uffameg. Skulle ikke vært lov å lage klær av så dårlig kvalitet.

Hva syns dere om dagens innkjøp da?

Nå er jeg ute i snøen og triller

Nå er jeg ute i snøen og triller Emma litt. Kaldt og tungt å trille. Men jenta mi er godt pakket inn. Emma og jeg skal shoppe litt. Og denne gangen til mamma'n.283182-1-1290252857839.jpg

Emma liker å sutte på hjelmlua si;-) Var masse spennende å se på ute. Emma er ikke den som klager når vi et ute og triller, men lener seg over kanten på vogna og kikker på alt.

Oppdatering:

Etter shoppingen så var Emma så sliten og trøtt at hun sovnet med en gang hun fikk på seg vinterjakka, og kom oppi varmeposen sin igjen. Flaks at mamsen hadde med ekstra lue, for den andre var våt etter suttinga hennes;-) Jakken til Emma arvet jeg forresten av ei på magedansen. Den er fra nameit, og jeg syns den er supersøt!

Ha en fin lørdag folkens:-)

Babycall = walkie talkie?

Jeg har ikke vært den store brukeren av babycall, men har en fra Clahs Ohlson som vi bruker innimellom. Veldig kjekt siden Emma sover nå og jeg skulle ta meg en dusj f.eks. Men siden jeg bor i et område med blokker, så hender det da at jeg får inn andre signaler på babycallen. Syns det nesten er litt skummelt jeg. I stad så hørte jeg noen skikkelige hyl, og skvatt til, men det var ikke Emma sine hyl, og hun lå og sov like søtt. Har hørt voksen skravling i den også, med "over" på slutten. Så da er det jo tydelig at den også tar inn walkie talkie-signaler...

Denne babycallen har vi. Ikke så dyr, og vi er kjempefornøyd med den bortsett fra at den tar inn disse signalene. Men det er det nok flere typer babycall som gjør.

Kjenner ei som hørte naboen under ikke være så snill mot ungen sin. Hva gjør man da egentlig? Selv hadde jeg vel ringt barneværnet hvis hendelsen man hørte var alvorlig... Sånt noe har jeg sluppet å høre heldigvis, selv om de var virkelig skjærende de hylene jeg hørte i stad.

Noen som har opplevd liknende?

Nå skal jeg sminke og ordne meg litt, så drar Emma og jeg for å shoppe litt:-)

Vil ikke at mamma skal dra!

De siste to dagene har Emma vært redd for at mamma skal dra om morgenen. Hun pleier egentlig å sove til nærmere 09.00, men både i dag og i går våknet hun på slaget 06.30. Hun var jo så godt som i søvne, og la seg ned igjen da hun så at jeg var der, men da jeg prøvde å snike meg ut av soverommet, så satte hun i et hyl og reiste seg opp i senga. Så trøtt, så trøtt var lillemor. Da hadde jeg ikke annet valg enn å ta henne opp, og la henne leke litt på badet mens jeg sminket meg. Og da var hun fornøyd!

Man finner alltids noe å leke med på badet... Lokket til mamma's hårskum var fin og rosa. Legg merke til at jeg har fjernet dorullen;-) I dag var Emma blid og fornøyd over å få være sammen med mamma'n sin på morgenen. Og jeg syns det var koselig jeg også. Selv om jeg fikk litt dårlig tid. Emma koste seg og vaskemaskinen var veldig spennende. (note to self: husk å ta ut shampoflaska som Emma la inni vaskemaskinen).

Klokken 07.10 kom tante, og da måtte mamsen løpe til bussen. Frokost rakk jeg ikke i dag, men på en fredag er det lov å kose seg litt, så frokosten ble Latte og tekake fra Kaffebrenneriet;-) Nei, nå må jeg jobbe litt her før det endelig er helg og jeg kan kooooose Emma masse. Gleder meg!

Ha en fin fredag alle sammen!

En ordentlig gladjente!

Lille Emma er så blid hele tiden! Hun ler av pappa'n sin, mamma'n sin, Fantorangen, musikk, osv, osv.... Kunne fortsatt ganske lenge. Mamma- og pappa- hjertene smelter av lille skjønne jenta vår når vi får henne til å le, så da må man jo bare tøyse med henne igjen og igjen. I stad lo hun til og med av en sinna og gal Homer Simpson, og det skjønte jeg ikke helt ;P

Klapper og ler og danser etter barne-TV!

Det ser så herlig ut å være så liten og bekymringsløs.... tenker mamma'n som med ett fikk mange bekymringer den dagen hun ble mor;-) Ja, for man får det. Man får jo plutselig ansvar for et liv, og da er det mye å tenke på. Og framtiden blir med ett mye viktigere. Det beste som fins er uansett å se at barnet sitt er glad og har det godt!!

Ja, det var kveldens mammaord fra meg før jeg legger meg alt for sent igjen som vanlig... God natt.

Brrrrrr.... jeg trenger nye klær!

I dag fant jeg seriøst ingenting å ha på meg (selv om skapet er fullt av klær). Jeg har visst gradvis kvittet meg med strikkegensere o.l uten å kjøpe inn nytt. Jeg syns genserne blir så fort stygge og nuppete, og det hater jeg! Så i dag frøs jeg litt på vei til jobb kan man si.  Gikk ikke naken altså, men tok på meg en cardigan som var litt for tynn under boblejakka. Jeg har jo glemt meg selv helt i det siste og shopper nesten utelukkende klær til Emma. Lillesøsteren  min møtte opp klokken 07.00 for å passe Emma, og hun hadde fine klær på seg som vanlig. Ny genser hadde hun kjøpt seg, og stilig var den:

Lurer på om jeg skal kjøpe meg samme? Klær må jeg hvertfall ha. Kan jo ikke gå rundt og fryse slik!

Flyvende babyer

Etter at jeg fikk barn selv, så legger jeg ekstra merke til alle reklamer på TV som har med små barn å gjøre. Og denne videoen syns jeg er kjempesøt ;-) Hva syns dere?

Så lite tid med barna!

video:videodj


2 timer om dagen er alt jeg får med den lille skøyerjenta her.... Hun sover når jeg drar hjemmefra, og når jeg kommer hjem i 17-tiden så er det ca. 2 timer til hun skal legge seg. Deprimerende å tenke på altså. Bruker alt for mye tid på reisevei til jobb også syns jeg. Må virkelig si jeg misunner hjemmeværende mødre litt. Hadde jeg hatt mulighet, så skulle jeg gjerne vært det selv. Men den 1. desember, så begynner Emma i barnehagen, og da er det jeg som skal levere henne. Så da må lille syvsoveren min vekkes om morgenen. Da får vi hvertfall litt tid sammen på morgenen også! Det hjelper det ;-)

Tiden hjemme i permisjon har vært den fineste tiden i livet mitt, så nyt den dere nybakte mammaer og pappaer!

Beste leppebalsamen!

Jeg har vært så heldig å få prøve noen produkter fra nettbutikken LevLogisk.no, og først ut så testet jeg denne økologiske leppepomaden med E-vitamin. Den inneholder ikke vaselin som tørker ut huden.

Leppebalsamens innehold: økologisk fair trade uraffinert sheasmør også kalt karitesmør, økologisk vegetabilsk olje av jojoba, pesticidfri lanolin, vegetabilsk glyserin, ren bivoks, naturlig e-vitamin, lavendel og geranium.

Og denne var virkelig effektiv! Jeg hadde et par vonde munnsår som jeg har slitt litt med, og var akkurat på vei til å kjøpe noe for de på apoteket. Men etter kun én deg med denne leppebalsamen så var de nesten helt borte! Tro det eller ei. Ble overrasket selv jeg. Jeg har hvertfall fått en ny favoritt for vinteren.

Kan bestilles her:

Det ble visst en liten bloggpause...

283182-1-1289756729567.jpg

Har rett og slett hatt null skrivelyst i ferien. Har bare kost meg med familien. I dag har vi vært hos faren min med kake, og på bildet ser dere trøttisen vår etter besøket. Hun lå ikke på gulvet lenge altså:) Bare imens jeg tok av meg jakka og skoa. Men i morgen er det jobb igjen, og jeg har bestemt meg for å blogge igjen også. Skal skrive litt om turen vår, og Emma og jeg skal blant annet teste noen økologiske produkter fra LevLogisk.no framover. I morgen er første dagen for pappa'n til Emma i jobb også, så da er det lillesøsteren min som skal passe Emma i to uker før hun begynner i barnehage den 1.desember. Så, da fikk dere en liten oppdatering. Ha en fin søndag alle sammen. Og takk til dere som besøker bloggen min trofast til tross for liten aktivitet fra min side i det siste:)

En liten hilsen fra Skottland!

Grunnen til lite blogging i det siste er at Theodor og jeg befinner oss i Edinburgh. Vi koser oss kjempemye her, og jeg tror jeg har fått en ny favorittby! Dette er en vakker (og litt skummel) by med masse historie. Hotellet vi bor pa har perfekt belligenhet i Grassmarket. Rett utenfor er det en gammel pub som heter Last Drop. Der fikk man sin siste dråpe før man ble hengt sies det. I går brukte vi dagen på National gallery, og på vandring over alt, litt shopping, pubsitting og spising. I dag tok vi en tur til slottet, og nå skal vi snart spise på hotellets restaurant som har utsikt til slottet. I morgen kveld kommer vi hjem, og godt er det. Savner lille Emma noe helt forferdelig. Første natten hadde hun våknet opp, og nektet å sove igjen før klokken 2, stakkars. Hun skjønte sikkert ikke hvor mamma og pappa var. Lille gulljenta <3 Bilder kommer. Klem

Jeg er så flink til å drikke av sugerør!

283182-1-1289044211770.jpg
Jeg er så flink til å drikke av sugerør! Hvertfall når det er sånn god smoothie:) Er hos farmor og spiser alltid så godt her. Er så mye å krabbe etter å se på her! Vil helst bort og snakke med og kose med vov vovene hele tiden. Ha en fin lørdag! Hilsen Emma og mamma:)

Kåpe

Jeg har ganske lyst på denne kåpen fra Only:

Ikke sant den var fin? Me like!

Føler at jeg trenger en ny sort kåpe. Og denne falt akkurat i smak hos meg med de litt spesielle "rocka-romantiske" detaljene. De kåpene jeg har begynner egentlig å bli nuppete og slitt noen steder. Men det blir nok ikke noe shopping på meg nå. På søndag reiser jeg til Edinburgh, og vil spare shoppingbudsjettet til da!

Emma's skilpadde

Da vi var i Frankrike i sommer så fikk Emma et søtt kosedyr som hun er veldig glad i. En søt liten skilpadde som tydeligvis var kjempepopulær i lekebutikkene i Montpellier. Og nå så jeg plutselig traileren på TV. Sammy heter den, og kan snart ses på kino.


Skilpadden Samy er fast innslag i vogna til Emma. Han er veldig fin å legge oppå ansiktet når man skal sove også!

Hvis du finner sånt kosedyr til barnet ditt, så slå til! De er så søte, og Emma blir glad hver gang hun ser skilpadda si. Den har slike "armer" som Emma syns det er veldig kjekt å holde i, pluss at den er søt i fjeset;)

This brings me back...

I kveld var Emma så trøtt etter babysvømmingen at hun bare sov og sov. Mens jeg kledde av henne og alt... For første gang på lenge så våknet hun ikke av noen ting akkurat som da hun var nyfødt!

Det ser så herlig ut å være baby noen ganger. Tenk å kunne slappe av så godt, og ikke ha noen bekymringer...

Også hadde hun på seg en arvet bamsedress litt lik de vi var så glad i å bruke på henne før. Minner <3 Utrolig å tenke på at hun har blitt så stor og har utviklet så stor personlighet allerede. Lille vakre Emma vår:)

Strikkede babybukser

Lurer på om jeg må ta meg en tur innom Nøstebarn en dag og kjøpe garn til ullbukser til Emma? Har veldig lyst å strikke litt til henne. Ikke husker jeg hvordan man strikker annet enn rettstrikk, men i Nøstebarn-butikken pleier de å være hjelpsomme. Også har de så mye fint garn der:

Merino 2 tråds strikkegarn

Så hvis jeg følger en oppskrift, burde det vel gå? Har mest lyst å lage noen ribbestrikkede bukser som disse:

Farge 58 Blå Brun. Hansemann 2 år i 86-92Ullbukse til barn i ribbestrikk. 100% merinoull.

De er jo sååå søte, og praktiske...

Gi meg gjerne linker til bra "strikkesider".

Snart jul...

Ja, nå går det mot jul fortere enn det man kanskje tror... Lurer på om vi skal sende ut noen julekort i år jeg? Kanskje man skulle tatt noen bilder av Emma i nisselue? Det er ikke så lett å ta bilde av Emma for tiden egentlig. Hun kikker nesten alltid bort, ned eller gjør en eller annen grimase:-)

Kanskje vi må kjøpe en av de søte nisseluene fra nameit?

Ja, for fjorårets nisselue er nok for liten for Emma nå:)

Sååå liten var Emma på julaften i fjor. Det er helt rart å tenke på for hun har jo forandret seg ekstremt mye siden da. Her ligger hun og sover i tantes fang:

Og slik så fjorårets julekort ut:

Må innrømme at jeg tok litt av i photoshop da jeg lagde dette... Selv om jeg er designer så har jeg til tider problemer med "less is more", hehe. Men det var jo litt humoristisk da. Lille marsipan-baby-grisen ligger i snøen og smiler. Emma er bare 4 dager på dette bildet, lille søta:) Så i år tror jeg det blir et enklere julekort. Kanskje bare et fint bilde av Emma uten så mye stæsj.

Skal du sende julekort? Hva slags?

Camilla Marie

31, Skien

Jeg er en grafisk designer/ mac designer som trenger litt utløp for mine kreative sider. Derav denne bloggen. Jeg har mange meninger, og egentlig veldig mye jeg vil si :) Det som opptar mesteparten av tiden min nå er barna mine Emma og Emil. Emma ble født 23.okt 2009, og Emil ble født 13. juli 2011. Jeg elsker å være mamma, og syns selvfølgelig at barna mine er verdens søteste! Jeg skriver ofte om barneutstyr, og bloggen min inneholder alt fra personlige innlegg til råd og tips. I sommer flyttet vi inn i et over 100 år gammelt trehus, så det blir også litt om interiør og oppussing. Lurer du på noe så kontakt meg gjerne på ✉ mail: badcamilla@gmail.com Bildene mine kan bare brukes med min tillatelse!!
Norske blogger

 GuestsHuset vårt:Kategorier

Arkiv

hits