november 2011

Luer og kalendergaver

I dag har jeg handlet siste rest til Emma's gavekalender! Men så fant jeg ut at jeg manglet teip her og får dermed ikke pakket inn noe før i morgen. Men det gjør ingenting. Vi har funnet ut at Emma skal åpne kalenderen sin på ettermiddagen. Dermed får pappa'n også vært med, og i tillegg slipper jeg at hun maser om å ta med ting i barnehagen:) Dere får desverre ikke se kalendergavene hennes enda, da jeg skal blogge de senere. Men dere kan få se Emil sine nye ulluer som jeg kjøpte i dag:

Den ene er ribbestrikket, men man ser det ikke så godt her. Og den blå er fra årets nye vinterserie. Det var masse fint som jeg hadde lyst på til Emil. Han er jo så fin i blått!

Ha en fin kveld allesammen! Jeg er overmåtelig trøtt om dagen, og lurer på hva jeg skal gjøre for å ikke være så trøtt... Og det er ikke bare jeg som er trøtt. Alle er trøtte her i huset for tida...

Nye briller til mor

I dag har jeg vært på Brilleland og bestilt nye briller. Litt usikker, men tror det var disse:

Jeg måtte ha meg noen litt lettere mer behagelige briller med neseputer, og de var superbehagelige! Egentlig syns jeg de brillene jeg har fra før av er finere å se på, men de her var mer behagelige. Og med aldersrabatten, så ble de ikke så altfor dyre heller.

Hva syns dere?

Advent

Jeg syns de siste månedene har gått utrolig fort. Det var sommer, og vips så var det plutselig første søndag i advent.

I år så begynte jeg likesågodt med rødt med en gang og hoppet over lilla:-)

De to englebarna mine i dag:Denne helgen har vi vært en liten tur i barndomshjemmet mitt i Oslo, og kom hjem nå i ettermiddag. Vi har kost oss skikkelig hos pappa, og nå skal jeg og Theodor fortsette å kose oss. Barna sover og det er fyr i peisen, og snart er det en dvd i spilleren. Jeg ønsker leserne mine en flott adventssøndag!

Noe å ønske seg til jul

JOHA Heldress i Soft Wool:

(Fins i andre farger). Ei på barselgruppa mi hadde en slik til sin vesle jente, og den virket utrolig god. Det jeg likte med denne dressen var at den virket romslig, den har IKKE hette, og man slipper votter og fotposer. Man kan nemlig brette den over både hender og føtter slik at den blir hel. Og ull er jo gull.... ;-)

Julepyntet Skien

Nå er byen så godt som ferdigpyntet til jul ser det ut til:

Men jeg håper på litt lys også:-)

I dag var trillet jeg litt i sentrum igjen. Jeg skulle nemlig ta synstest, og heldigvis hadde ikke synet blitt så ille som jeg fryktet. Det var bare -0,5 ekstra på hvert øye, så det var ikke så værst. Men jeg hadde tenkt å kjøpe nye briller da. Selvfølgelig likte jeg ingen av de som var der selv om damen i butikken syns jeg kledde både røde og rosa briller... Greit at det snart er jul, men jeg må nok holde meg til nøytrale farger midt i ansiktet ;-)

Jeg gjorde noen små julepynt-innkjøp igjen og nå er adventsstaken klar på bordet. Den får dere bilde av på søndag:-) Ha en fin torsdagskveld. Nå skal jeg og den slitne kroppen min snart legge oss.

 

Vi kan vinne goodiebag!

cutrinsample

Stua vår

Vi har ikke pusset opp stua vår ennå.... Allikevel, så er jeg utrolig fornøyd med stua vår! Mer fornøyd enn jeg var med den forrige som vi pusset opp. Jeg syns nemlig stua vår er hjemmekoselig og lun, og jeg liker at den ikke ser så steril ut. Vi har jo selvfølgelig fått vårt eget preg med møbler, lamper, bilder (skal henge opp flere). Stua vår er delt opp i to deler. En TV-stue og en spisestue. Her ser dere et lite glimt fra TV-stua:

Og den fine lampa vår:

Mer interiør-bilder kommer! Men nå har jeg ikke tid til å blogge mer. Emil og jeg skal på barselgruppe, og må beregne god tid siden vi skal trille dit. Får håpe bekkenet ikke krangler i dag! (Ja, jeg har fortsatt problemer med det).

Ha en fin onsdag!

 

Begynt å spise grøt!

Den 13 november var Emil 4 måneder gammel, så derfor syns mor han er stor nok til å spise litt grøt. Det er ikke mye han har fått ned foreløpig, men man må starte i det små. Derfor syns jeg det er passe alder å begynne i. Det tar litt tid før de spiser ordentlig. I går begynte han å gape, men et par skjeer holder foreløpig.

Den aller første gangen...

Uansett, så merker jeg en liten forskjell da! Emil har begynt å sovne litt tidligere på kvelden når han får grøt. Jeg forventer ikke at han skal sovne til lik tid hver kveld, men det er jo klokken 19 som er målet en gang. Da legger nemlig Emma seg. Emil spiser forresten økologisk risgrøt med banan og fersken fra Hipp. Når det fins økologiske alternativ til de små, så hvorfor ikke velge det? Denne likte Emma også veldig godt.

Her i huset får de aller minste en variasjon mellom hjemmelaget mat og butikkkjøpt babymat. Men når det gjelder grøt, så syns jeg det er best å kjøpe disse posene som man kan blande med vann. Et godt råd for å få i barnet den første maten er å blande i litt morsmelk/morsmelkerstatning. Da får barnet en smak han/hun er vant til!

Da Emma begynte med annen mat, så skrev jeg en slags guide om den første maten ved hjelp av leserne mine. Det kan du lese HER.

Dagene flyr!

Joda, vi lever fortsatt... Dagene bare flyr avgårde med to små, også har jeg vært litt sliten rett og slett. Så derfor har bloggen blitt nedprioritert denne uka. Jeg må ha lyst og tid til å blogge for at det skal komme noe fornuftig her. Stress-blogging med to skrikende unger i bakgrunnen er ikke helt min greie! Og lille Emil har funnet ut at powernaps er tingen på dagtid. Er jeg heldig så sover han en halvtime i strekk, og da rekker jeg akkurat å sette på en vask og ta meg en kaffekopp ;-)

Et lite glimt av min hverdag... Neida, her har vi ingen leker i stua... hehe.

Denne helgen har vært mest kos og lek og blide barn. Og i dag var det pinnekjøtt til middag for andre gang på et par uker. Nå er det snart jul, og jeg gleder meg veldig for en gangs skyld. Begynner faktisk å få julestemning allerede!

Nå er det kveldkos med sovende små barn!

Tilbud til leserne mine!

Kjære blogglesere. I samarbeid med nettbutikken Barnepalasset.no har jeg supert tilbud til dere!

 

Dere får - 25 %Lillelam, alle Lexington produkter , UGG produkter og alle stelle/bade produkter i kategorien BAD/STELLE! For å aktivere tilbudet, skriv BLOGG15  inn i kodefelt i kassen og aktiver (knapp ved siden av). Tilbudet varer kun ut november!!!

Noen av de flotte produktene dere kan få rabatt på:


Som mine faste lesere vet, så eeeelsker jeg denne dressen fra Lillelam. Emil har en slik som er arvet etter Emma, og jeg tror det faktisk er favorittplagget over alt babytøy jeg har hatt!

Uggs er noe av det varmeste man kan kle små babyføtter i!

Lexington-produkter gjør seg på barnerommet!


Barnepalasset.no har et kjempegodt utvalg til både barn og baby. Her finnes både klær, leker og interiør til barnerommet og kjente merkevarer. Utvalget til de aller minste babyene er også bra, så et fint sted å handle hvis man skal kjøpe gave for eksempel. Vel verdt et besøk!

Nye gamle stoler

Jeg har en forkjærlighet for gamle stoler... Eller de trenger ikke å være så forferdelig gamle, bare de er flotte å se på. Vet at ikke alle er enige med meg, men jeg elsker de nye gamle stolene jeg kjøpte på finn.no denne helgen:

Jeg kjøpte to slike, dog litt ulike og et gammelt bord. Jeg vet ikke om de er så veldig gamle akkurat da slike rokokko-inspirerte møbler har blitt laget om og om igjen. Men det gjør ingenting. Da slipper jeg at setene er fyllt opp med ekkelt gammelt ræl ;-) Planen var egentlig å pusse de opp, men det trengs egentlig ikke... Syns de er fine slik de er også jeg.

Hva syns dere?

Jeg kommer til å savne håndbremsen...

Gjett hva jeg har gjort da? Jeg har vært fornuftig.... Jeg har nemlig solgt TFK Joggster Twist vogna til Emil. Det var ikke lenge vi hadde den. Jeg fant ut at jeg sikkert kom til å klare meg fint med den fine Emmaljunga City Crossen som jeg kjøpte brukt. Det er jo en utrolig god vogn. Også tapte jeg ingenting på å selge TFKen. Heller tvert i mot, hehe.

Men jeg kommer til å savne den håndbremsen...

Det er bratte bakker på vei ned til byen her vi bor...

Håper ikke jeg angrer for mye nå da. Det er jo den vogna jeg har likt best. Jeg og finn.no altså. Kjøper og selger og holder på:-)

Juleforberedelser

Litt og litt forbereder jeg meg til julen. Denne uken har jeg kjøpt inn litt forskjellig til å pynte huset med:

Gardinkapper fra Princess, gjør-det-selv-julepynt fra Nille, Julekalender og englevinger fra Kremmerhuset.

Jeg gleder meg mer og mer til jul for hvert år nå som jeg har fått barn. Og i år, så gleder jeg meg skikkelig. Nå forstår jo Emma mye mer! Etter min mening er det barnas dag! Nå skal vi skape våre egne tradisjoner, og vi skal gjøre alt for at barna skal føle at juletiden er en magisk tid ;-)

Vi skal ha julekalender til Emma i år for første gang. Og da blir det pakkekalender med små gaver hver dag. Jeg er ennå ikke ferdig med kalendergavene, men har fått kjøpt inn litt. Da gjelder det å være litt lur å kjøpe noen ting hun får bruk for i stedet for masse nips. Jeg fant mye på H&M for å si det sånn. Hårspenner, strikker, reflekser, ullsokker osv. Emma syns jo sånt er like gøy! Kalendergavene får dere se i desember:-)

Men en av de viktigste tingene har jeg ikke begynt med en gang.... Nemlig julegavene! Hvert år skal jeg begynne tidlig, men det skjer aldri...

Rullegutt

Emil elsker å ligge i denne babygymen, men nå vil han tydeligvis farte litt rundt også. På et par minutter som jeg ikke kikket på han, så hadde han kommet seg ut på gulvet liggende på magen!

Men da jeg tok fram kameraet, så rullet han selvfølgelig tilbake igjen på ryggen;-)

Så fra nå av, så ligger den rosa gymmatta til Emma under! Emil er forresten veldig varm her fordi jeg fyrer i peisen:-) Ellers hadde han hatt på bukser:)

 

Hvorfor blinker du med den greia der mamma? Er det noe barna mine blir vant til, så er det å bli tatt bilde av! Jeg er en skikkelig "mammarazzi" som knipser bilder hele tida.

På søndag er Emil 4 måneder allerede! Herlighet som tiden flyr. Er veldig glad for at jeg dokumenterer babyperioden så godt som mulig. Man glemmer nemlig fortere enn man tror!

Kutt i barnehage???

Det skal virkelig ikke være mulig... I går demonstrerte vi foran Rådhuset i Skien. Hvorfor? Jo fordi det i dag, den 10. november skal behandles et forslag i Hovedutvalget om kutt i oppvekst på 13 millioner kroner. Dette kommer til å gå utover barnehagenes bemanning, og det er det siste vi trenger! Jeg skjønner ikke den logikken egentlig. Først tar man bort kontantstøtten for 2-åringer... så foreslår man her å kutte i barnehage??

Krysser fingrene for at forslaget ikke går gjennom!

Jeg ønsker en trygg hverdag for barna mine... Er det virkelig så mye forlangt?

Oppskrifter til barn: to flotte bøker!

Jeg har fått to nye bøker som jeg gjerne vil tipse dere om. Begge er skrevet av britiske Annabel Karmel som er en slags "matguru" for barn. I USA og Storbrittania er hun veldig kjent, og har til og med sin egen matvarehylle på supermarkedene. Endelig har disse bøkene blitt tilrettelagt for Norge!

PRINSESSENS PARTY-KOKEBOK:

I denne finner man morsomme oppskrifter og idéer til temapartyer til små prinsesser.

Denne kommer nok Emma og jeg til å bruke mye etterhvert!


 

SUPERMAT FOR BABYER OG BARN:

Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne en gang, men denne boken har virkelig alt man trenger. Den inneholder masse sunne oppskrifter fra babystadiet og oppover. Man får også råd om hvordan unngå matallergier, kolikk, forstoppelse og eksem. Denne boken kommer til nytte for begge mine små - og nå er det heller ikke lenge til Emil begynner å spise annen mat!

Felles for begge bøkene er flotte bilder, og idéer til hvordan maten serveres! Barn "spiser med øynene" mye mer enn oss voksne, og får mer lyst til å spise mat som ser morsom ut:)

Jeg kommer nok til å skrive mer om disse bøkene så snart jeg får testet ut noen av oppskriftene! Bøkene er forresten ganske rimelige også. Og begge bøkene kan kjøpes på Norsk Fakta Forlag - www.nofafo.no.

Et julegavetips kanskje?

 

{sponset omtale}

Barselgruppe

I dag var jeg endelig frisk nok til å ta meg bevege meg ut av huset igjen. Akkurat i tide til vårt andre barseltreff i egen regi. Barselgruppe er jo en flott mulighet til å bli kjent med folk som har barn på din egen alder. Spesielt jeg som er nyinnflytter må jo gripe den sjansen!

Emil benytter sjansen til å kle seg som en liten bjørn mens han ennå kan:)

Det er noe eget med å være på barselgruppe å ha masse små babyer liggende på rekke på gulvet. Alle de små har sine egne personligheter og egne lyder. Også virker det som om de blir glade av å høre hverandre mens de ligger der og koser seg. Etter å ha spist litt og kost oss, så gikk vi en tur ned til sentrum. Har hatt en utrolig koselig dag, men nå skal jeg faktisk legge meg. Du vet du er småbarnsmor når du er stuptrøtt kvart på ti! :D

Den letteste måten å få i babyen tran!

Tran har mange helsefordeler, så her i huset vil vi at alle skal få i seg tran hver dag! Lille Emma har blitt veldig flink til å ta tran, og sier "mer, mer" etter å ha fått i seg en spiseskje. Utrolig nok. Men det er jo ikke så lett å venne seg til bestandig. Og det var en lang prosess å få Emma til å like tran. Så nå er det Emil sin tur å bli like godt vant til tran. Han syns ikke det er så nydelig akkurat... Her om dagen gikk jeg dermed til innkjøp av Easytran. Og jeg må si den gjør hverdagen utrolig mye lettere her i huset. Nå får jeg i Emil tran hver dag uten søl!

Dette har Easytran som den vanlige plastsprøyta ikke har:

  • Så smal at den går ned i tranflaska
  • Setter i gang sugerefleks
  • Design som barna liker

Jeg anbefaler den på det sterkeste til alle med små barn! Kan kjøpes på easytran.no. Charlott er en av gründerene bak Easytran og har bloggen mammaogherman.blogg.no som jeg også har fulgt med på en god stund. Syns de er flinke som har kommet opp med noe så lurt!

Ingen pause fra mammarollen!

Det er ikke mye jeg savner fra livet før jeg ble mor... men jeg må ærlig innrømme at jeg savner å få en pause når jeg er syk! Når man er mamma, så er man mamma hele tida. Om ungene skriker i en time i strekk, skal ha mat, bleier må skiftes, osv, så kan man ikke bare droppe det selv om man har en hodepine av en annen verden. Egentlig har jeg bare lyst til å bli liggende på sofaen med en stor dose paracet, men det er jeg også forsiktig med å ta nå når jeg ammer. Så nå håper håper håper jeg at jeg blir frisk fort, og slipper å hoste hele natta. Hadde vært deilig med en frisk helg hvertfall. Det er så mye mye bedre å kose seg med barna når man er frisk!


Mamma' s lille barnehagejente er så nysgjerrig om dagen, og får til det hun vil!


Noe er positivt denne uken da:

♥ Vi var med Emma på 2 års kontroll og hun fikk bare skryt. Hun er veldig flink til å prate! Også følger hun vektstkurven sin helt perfekt. Nå veier hun hele 12,1 kg og er 89,5 lang. Vi fikk også skryt av hvordan vi fungerte sammen som familie, og det varmet veldig!

♥ Emil var hos fysioterapi for andre gang på onsdagen, og var en helt annen baby enn for en uke siden. Jeg har trent og trent med øvelser vi fikk han fordi han følte ubehag ved å snu seg på den ene siden. Og det har hjulpet!! Og hele Emil virker mer fornøyd og har attpåtil blitt mye flinkere til å ligge på magen. Han har funnet balansen sin, og ubehaget virker borte!

Emil sover, og Emma har jeg levert i barnehagen, så nå tror jeg jeg skal ta meg en liten lur selv;-)

Camilla Marie

31, Skien

Jeg er en grafisk designer/ mac designer som trenger litt utløp for mine kreative sider. Derav denne bloggen. Jeg har mange meninger, og egentlig veldig mye jeg vil si :) Det som opptar mesteparten av tiden min nå er barna mine Emma og Emil. Emma ble født 23.okt 2009, og Emil ble født 13. juli 2011. Jeg elsker å være mamma, og syns selvfølgelig at barna mine er verdens søteste! Jeg skriver ofte om barneutstyr, og bloggen min inneholder alt fra personlige innlegg til råd og tips. I sommer flyttet vi inn i et over 100 år gammelt trehus, så det blir også litt om interiør og oppussing. Lurer du på noe så kontakt meg gjerne på ✉ mail: badcamilla@gmail.com Bildene mine kan bare brukes med min tillatelse!!
Norske blogger

 GuestsHuset vårt:Kategorier

Arkiv

hits