GAMMEL BLOGG - DU VIL NÅ BLI DIRIGERT TIL DEN NYE BLOGGEN!
hits desember 2009 (Bloggen har flyttet til www.camillamaries.com)

desember 2009

Godt nyttår!

Måtte det neste år bli like bra som dette. Jeg har gått gravid i nesten hele 2009, men allikevel er det et av mine beste år noensinne. Vi fikk jo verdens skjønneste datter, og mer kan man ikke ønske seg!

Dagen skal feires med film og digg, også har jeg akkurat spist kjempegod middag med kalkunfilét som verdens snilleste ektemann lagde til meg. Jeg er en heldig jente jeg♥

Den eneste som har pynta seg her er Emma, selv sitter jeg i en av kosedressene jeg fikk til jul, and I'm lovin it;) Syns det er litt deilig å slippe å stå ute i bitende kulde og se på fulle folk skyte fyrverkeri helt vilt for en gangs skyld. Etter at jeg fikk en rakett rett i låret for et par år tilbake er jeg ikke så glad i fyrverkeri lenger!

Nei, nå skal vi kose oss, så nå har jeg ikke tid til mer blogging:) Håper alle bloggere og lesere koser seg like mye som meg!♥

Blogges på nyåret!

D-vitamindråper vs. tran

Fra babyer er mellom 4-6 uker gamle så kan man begynne å gi de tran. Vi begynte å gi Emma tran, men jeg følte meg som en barnemishandler hver gang så nå har vi byttet til d-vitamindråper. Emma fikk skikkelig skrikeanfall hver gang vi kom med tranen, og det er jo søren ikke rart! Tenk den ekle konsistensen når man bare er vant med morsmelk! D-vitamindråper har ikke ekkel konsistens, og smaker ingenting, så hun takler de litt bedre. Dumme damen på apoteket sa til mannen min at man aldri skulle gi tran til spedbarn... De på apoteket der jeg bor vet ingenting har jeg fått inntrykk av. Det er ikke første gang de sier noe dumt.


Men nå lurer jeg på:

Er D-vitamindråper like bra som tran? Noen som vet?

Gir du babyen din tran eller d-vitamindråper eller ingen av delene?

Shopping-sykdom?

Jeg sitter her som et forkjøla vrak i dag, og jeg som egentlig hadde lyst å shoppe på salg! Jeg elsker shopping nesten på grensen til det sykelige. Selv om jeg var høygravid og var over termin, så kavet jeg meg til et kjøpesenter. Men der måtte jeg gi opp. Det endte med at jeg satt meg på en krakk med bolle og brus og venta på å bli henta av mannen min;) Og nå sitter jeg og tenker på alt salget jeg går glipp av ved å sitte hjemme og nyse. Det ender vel opp med at jeg tar meg en tur etterpå uansett. Må bare se om formen blir litt bedre. Det er jo romjulsalgets første dag, så i morra er vel de beste tingene utsolgt?

Men imens så sitter jeg og koser meg litt med julegavene mine... Prøver objektivet mitt litt så jeg tok blant bilde av boka jeg fikk, og Starbucks iskaffe som jeg måtte teste ut:

Æsj, den iskaffen var alt for søt! Jeg må jo prøve å unngå melkeprodukter for Emmas skyld, så da vet jeg hvertfall at denne ikke var verdt å drikke melkeprodukter for...

Ja, jeg får vel bare håpe på at formen blir litt bedre snart så jeg kan ta meg en liten shoppingtur. Men jeg er nesten helt sikker på at hvis jeg først kommer meg til butikken, så er det ikke så mye fint der som jeg ser for meg i hodet mitt;)

Noen andre som har shoppet, eller skal shoppe på salg i dag?

Det er vel ingen som leser blogger i jula?

Jeg har hvertfall nesten hatt en bloggfri jul, så jeg skjønner at lesertallet har sunket drastisk. Men jeg leser jo omtrent ikke blogger selv i jula heller så det er forståelig! Jeg syns man skal kose seg med familien i jula jeg, ikke sitte asosial på nettet. Men litt må jeg jo skrive uansett! Her kommer en liten oppdatering siden sist:

Juleaften feiret vi med min familie hjemme hos pappaen min, og det var første julaften til Emma og første julaften jeg og mannen min feiret sammen. Vi har hele tiden sagt at når vi får barn skal vi være sammen på juleaften. Så neste år blir feiringen hjemme hos hans familie;)

Vi hadde en superkoselig dag med masse god mat, og masse pakker. Emma fikk utrolig mye fint. Blant annet lekegrind, masse leker, ubehandlet lammeskinn, gyngehest, eventyrbøker og utrolig mye klær! Vaskemaskinen går i ett her etter at vi kom hjem. Selv fikk jeg alt jeg ønsket meg, et kjempefint smykke av min kjære, og nytt objektiv av pappa blant annet. Andre ting jeg fikk; morgenkåpe, Desperate housewives ses.5, første bok i True blood-serien, kosedresser, klær, håndkler og masse annet. Jeg ble rett og slett overveldet av alle de fine gavene!

Bilde: Emma på tanten sitt fang på julaften;)

Men nå sitter jeg hjemme og er forkjøla da:( Stakkars Emma har blitt forkjøla også... Heldigvis virker det ikke som det er noe verre enn en svak forkjølelse. Mannen min har akkurat vært det, og han har nok smittet oss begge. Lille bebisen min kommer med små nys og host men, hun virker heldigvis fornøyd ellers da. Eneste er at hun har sovet utrolig mye både i dag og i går. Men hvis hun får feber så ringer jeg legevakta sporenstreks! Er jo ganske bekymra som det er...

Setter pris på alle koselige kommentarer, og beklager at jeg ikke er så flink til å svare akkurat nå. Men det er jo faktisk bare jul en gang i året! Koser masse med jenta mi akkurat nå, mens vi sitter og ser på Frustrerte fruer sammen;) Ha en fortsatt fin jul alle sammen!

God jul!

Her har vi årets julekort som jeg lagde i photoshop;) God jul til alle i bloggverdenen! Nå skal jeg kose meg med Tre nøtter til Askepott, eller "Askepott med nøttene" som jeg pleier å kalle henne;P Også står mannen på kjøkkenet og gjør i stand julefrokosten. Hvit juleaften blir det også, så her er alt bare fryd og gammen.

Etterpå skal vi til pappan min og feire jul med hele familien. Det blir også en tur på gravlund for å besøke min kjære mamma♥. Det blir spennende med Emmas første jul da. Men det blir nok enda morsommere neste år når hun skjønner litt mer. Det er jo tross alt barnas dag.

Prinsessa har sovet i 8 timer i natt, og nå sover hun igjen;) Godt sovehjerte har hun. Det var akkurat som om hun kjente igjen senga si i går!

Ha en flott og koselig dag alle sammen!

Borte bra, hjemme best!

Ja, da har vi kommet hjem igjen fra "bestemors hus":) Og i dag er lille jenta vår 2 måneder gammel! Hurra!

Theodor, jeg og Emma har vært i Skien siden mandag på besøk hos svigerfamilien min. Hadde det kjempekoselig, og får alltid litt ekstra julestemning når vi kommer dit. Det er deilig å komme seg litt vekk fra byen og litt lengre ut på landet i jula. Emma har oppført seg litt rart etter at vi kom hjem da, litt grinete, så jeg håper ikke hun blir syk. Mannen min er nemlig forkjøla:(

 

Her er et bilde av jenta vår i dag når vi hadde kommet hjem. Søt eller hva?:

På mandag viste jeg frem Emma på jobben og det var litt moro. Lenge siden jeg har sett igjen kollegene mine som omringet lille nurket mitt. Emma var helt rolig og snill hele tiden mens jeg var der og spiste kake. Også fikk hun noen kjempefine gaver fra Lille Lam. De hadde lillesøsteren min (som jeg også jobber sammen med) hatt ansvaret for å kjøpe inn, og hun vet jo hva jeg liker! Pluss at venninnen min på jobben (hun jeg henger mest med) hadde kjøpt noen ekstra gaver. Bl.a en rosa pelsvest (;)) fra Monsoon til den lille divaen min og masse andre ting. Skal nok ta bilde av Emma i vesten så dere får se!

Her er hvertfall Lille Lam- klærne Emma fikk:

Mamman var hvertfall kjempefornøyd med disse! Og i morgen får nok prinsessa enda mere klær. Vi har ekstremt mye julegaver her for å si det sånn. Er nok ikke sikkert vi får tatt med alt til pappa i morgen. Men da kan vi jo åpne de her hjemme 1.juledag om morgenen og det er jo litt koselig det også:)

I kveld skal vi bare kose oss her hjemme med godis og en av mine favoritt-julefilmer HJELP, DET ER JULEFERIE! Digger den filmen, hihi:) 

God jul til alle bloggere og lesere!

Masse klemmer fra meg;)♥

Du rosa glitrende tre, god dag!

I går pynta vi juletre! Men, nei det ble ikke rosa tre på oss... det fins da grenser. Vi har et uekte grønt tre fordi jeg er allergisk mot de ekte. Også skal vi ikke være her på juleaften uansett. Men tre må vi ha!

Juletrær fins i alle slags farger...hvertfall utenlands. I USA sprayer noen til og med ekte trær rosa for eksempel! Kanskje det er Playboy bunny's som vil ha rosa tre? Nei, rosa blir nok litt for ekstremt for oss. Jula skal være rød, og alle vet vel at rødt og rosa kjæsjer?!;P Men allikevel lurer jeg på å kjøpe et hvitt tre neste år for det har jeg hatt lyst på i flere år! Hvitt tre med rød pynt syns jeg er kjempe fint. Det ser jo ut som det er snø på treet!

Svart derimot.... Uff, det ser brent ut.

Hva syns du om juletrær i utradisjonelle farger? Må det være grønt?

Videoblogg: Emma!

Se så søt snuppa vår er da:)
video:mov00134
Vi har selvfølgelig begynt å gi Emma tran, og noen ganger er det greit å ta et bad etterpå;) Nå sover hun sikkert godt i natt også. I morgen skal jeg vise fram snuppa på jobben, før vi reiser til Emmas farmor i Skien med julegaver;)
Ha en fin søndagskveld!

Hva syns du om fuskepels?

Fuskepels er jo en stor trend i vinter også... og i år lurer jeg på om jeg skal gå til anskaffelse av en sånn. Men jeg er litt usikker. Syns nemlig alltid jeg ser litt stor ut i sånne jakker. Men har sett meg ut en på Cubus da som jeg syns er helt perfekt i fargen. Jeg syns ikke fuskepels er umoralsk, men snarere tvert i mot. Håper på at det kun blir trendy med fuskepels og at hele verden skjønner hvor ekkelt og ondskapsfullt det egentlig er å gå med ekte pels! Ja, jeg har sterke meninger om pels, og kunne sikkert fortsatt nedover hele siden... Men det skal jeg ikke. Så over til det jeg skulle fram til; Hva syns dere om denne?Jeg syns denne er kjempefin... Men hvordan den sitter på meg er en annen sak.

Litt alenetid og shopping

Alle trenger litt alenetid innimellom tror jeg... hvertfall jeg. I dag merket jeg at jeg trengte det skikkelig også! Dermed tok jeg en liten kjøpesenter-tur alene mens Theodor passet på Emma. Jeg var ikke lat og tok bilen, men tok heller bussen ute i kulda. Og det var herlig avslappende selv om det var bikkjekaldt ute! På kjøpesenteret spaserte jeg rundt med min kanelbolle og cafe latte. Sånn slapper jeg av! Det var ikke så mange folk ute og shoppet heller merkelig nok.

Handlet ingen julegaver i dag, men noen småting til meg og Emma:

Alt fra Cubus:) Det er forresten 30% på barneklær der, men turte ikke å kjøpe noe særlig siden det straks er jul! Men et par sokker i ull MÅTTE snuppa ha. Hun er jo så kald på de små føttene sine hele tida. Også kjøpte jeg en billig finlandshette til henne som enda er litt for stor. Veldig kjekt siden man ikke kan bruke skjerf på babyer akkurat.

Også til meg selv ble det en svart genser med pels i hetta (elsker sånne) til bare 199 kr! Tok str.L så den er litt vid over magen min som fortsatt er litt blubbete;P Lurer på om jeg må skaffe en sånn genser i grå også for den var skikkelig digg! Og votter trengte jeg pluss et par billige neglelakker (vet jeg ønsket meg det til jul også men disse små flaskene blir fort brukt opp)...

Nå har vi akkurat kost oss med digge garlicbrød og pizza fra Peppes.... Nam. Håper ikke snuppa får vondt i magen i kveld da for vi spiste New Orleans som er litt sterk. Nå skal jeg kose meg videre og se hvem som vinner X-factor!

God helg til alle;)♥

Jeg misunner ikke alenemødre

I hvertfall ikke de som ikke får noe hjelp... Etter at jeg ble mor selv har jeg fått skikkelig respekt for alenemødre. Alt blir nemlig ekstra tungvindt når man har en liten baby, og jeg hadde blitt sinnsykt sliten om jeg skulle gjort alt alene. Men heldigvis har jeg mannen min og nok av andre folk rundt meg som hjelper til. I går for eksempel når vi skulle ut og shoppe kom søstra mi til meg og hun syns jo det var litt av et styr. Håper ikke jeg skremte henne;) Emma vil jo ha en lekekamerat snart, hihi.

Slik utløp forberedelsen til den såkalte shoppingrunden vår seg: Kle på Emmaskifte bleietissa på stellebordet  vaske Emma og ta på nytt tøykle på Emma igjensette henne i bilsetethente bilen mens Emma og tanten venta i oppgangenhente vogna i kjelleren og lempe inn i bagasjerommetkjøre avgårdeut med vogna ut med Emma og oppi vogna av med vinterdressen også videre.... 

Bare det å slå sammen vogna var et kapittel for seg selv. Det hadde jeg nemlig aldri gjort alene før, og smarte som vi er så syns både jeg og lillesøster at det var utrolig vanskelig (noe det egentlig ikke var...)

Når vi endelig kom til kjøpesenteret var klokka ganske mye, og vi satt oss ned og spiste. Da skulle selvfølgelig Emma ha mat også. Derfor har jeg det stilige "gulpehåndkle" på skulderen;) Ville ikke risikere å bli gulpa ned inne på kjøpesenteret. Men det ble ikke mye shopping akkurat. Jeg kjøpte ingenting, mens søster fikk kjøpt en julegave;) Emma var så misfornøyd og grinete der inne hele tiden. Kvelden er ikke den beste tiden å dra ut med henne egentlig. Hun var jo så trøtt, men nekta å sove i vogna. Gjett hvem som slokna ganske fort etter et måltid når vi kom hjem :)

Vi var forresten på Strømmen storsenter i går, et sted jeg ikke er så ofte. Men tar man bilen er det ikke lange turen fra Oslo. Ble veldig imponert av amme- og stellerommet som var inne på Barnas Hus da. Der var det både sofaer, vask og flere stellebord. Og ikke minst gratis bleier! Det var ikke dårlig syns jeg.

Det er litt av et styr å være mamma, men allikevel ville jeg ikke bytta det mot noe i hele verden♥

Vet du hva jeg drikker hver dag?

Jo, nemlig økologisk Rooibos te fra Confecta. Denne teen er fairtrade som også er et pluss i boka. Rooibos te har noen helt unike egenskaper, og er perfekt for ammende mødre. Jeg har hatt mye bedre utbytte av denne enn vanlig amme-te, også er den koffeinfri! Roiboos te består av soltørkede blader fra Aspalathus Lineraris busken og dyrkes kun i Sør Afrika. 

Bilde: Weheartit.com

 

LITT FAKTA OM ROOIBOS TE

•Fyller dagsbehovet for kalsium, magnesium og fluor
•Tilfører kroppen naturlig jern
•Inneholder like mange mineraler som søte sportsdrikker og kan gjerne erstatte dem 
•Er rik på antioksydanter
•Hjelper mot magekramper og kolikk hos spedbarn
•Har en beroligende effekt
•Virker gunstig ved søvnproblemer
•Virker betennelseshemmende på slimhinnene
•Er naturlig søt og trenger minimalt med søtstoff
•Inneholder ikke oksalsyre
•Har lavt tanin–innholdet og blir derfor ikke bitter 
•Smaker godt med melk
•Drikkes like gjerne kald som varm


 

Ps. Beklager at jeg har vært litt dårlig på bloggefronten i det siste, men det er julestri her;) Også er selvfølgelig startdisken på macen full, så jeg må ta en opprydning i bildene mine her. Det frister ikke akkurat. Derfor har jeg ikke tatt bilde til dette innlegget selv. Men kommer sterkere tilbake, og lover å bli flinkere til å svare på kommentarer! Men akkurat nå strekker tiden til desverre. Så foreløpig svarer jeg bare hvis noen spør om noe, men jeg leser alt dere skriver, og leser fortsatt bloggene deres selv om jeg ikke kommenterer bestandig! Ser jo at lesertallet mitt synker når jeg ikke svarer så mye, men det viktigste for meg er de trofaste leserne som følger med uansett;)

Kleskaos: VEKK MED MAMMATØYET!

Ja, da har jeg endelig hatt en liten... ehh... eller STOR opprydning i klesskapet. Nå var det jaggu meg på tide å få ut mammaklærne og sommerklærne og få inn de vanlige klærne og vintertøyet. Jeg legger nemlig alt sommertøyet på loftet om vinteren. Må gjøre det sånn, ellers hadde jeg aldri fått plass til alle klærne mine. Måtte også rydde vekk en hel hau som sendes rett til Fretex. Det var ganske spennende å se mitt gamle tøy igjen. Og jeg merket at det var noen ting jeg hadde savnet.

Men det var ikke bare gøy å kikke igjennom de gamle klærne da. Det var ganske mange av buksene mine som var litt for stramme:( Har fortsatt litt mye for mye junk in the trunk etter graviditeten. MEN DET SKAL BORT! Fra og med i morgen begynner prosjekt: "KOMME SEG OPP AV SOFAEN!" Det blir i første omgang magedansing hjemme og trilleturer ute, også tenker jeg det kanskje blir Elixia medlemskap etterhvert og magedanskurs hos venninna mi Helene på Studio Orient igjen.

Men uansett skal jeg ikke klage... Det var jo bare de buksene som var litt stramme i utgangspunktet som var litt for mye stramme nå. De buksene jeg brukte mest før jeg ble gravid passer jo faktisk og det er ikke dårlig!

 

Men nå er jeg litt nysgjerrig: Pleier du å ha alle klærne dine inni skapet året rundt? Eller rydder du sommerklærne bort på vinteren og vinterklærne bort på sommeren som meg?

Hunder og katter brukt i dyreforsøk.... i NORGE!

Visste du at det i Norge finnes en gård som driver oppdrett av hunder og katter til dyreforsøk? Flere tusen hunder, katter og griser har blitt sendt til lidelser og en sikker død de siste tiårene, kun for at Løken Gårds eiere skal tjene penger. Hvis Løken Gård ikke stoppes vil enda flere tusen selges til en skjebne verre enn døden.


HJELP TIL MED Å STOPPE DISSE DYRENES LIDELSER!

Underskriftskampanje finner du HER.

www.lokengard.no er en egen hjemmeside dedikert til nettopp det å stoppe denne virksomheten. Her kan du lese mer om hva du kan gjøre for å hjelpe.

Håper mange tar dette alvorlig, for dette er noe av det grusomste jeg har hørt om på lenge. Stakkars uskyldige dyr. Mennesker er onde rett og slett.

Helgens baby outfit

Ja, det ble noen innlegg på meg i dag siden jeg ikke fikk blogget noe særlig i helgen. Vi hadde nemlig Skiens-besøk, og da passer det seg ikke å sitte foran Macen hele kvelden;)

Her er da helgens baby outifts:) Lille dokka mi. Syns hun var ekstremt søt i kjole. Dette er første gangen Emma bruker kjole.

Hello Kitty body og kjole er fra H&M og joggedressen er fra Lindex.

Shopping med baby og ammerom

Det er søren ikke lett å dra på julegaveshopping når man har en liten baby. I går tenkte jeg at jeg likesågodt tok med meg Emma på shopping siden jeg er melkekua hennes. Men hvor skulle jeg dra? Fant ut at Stovner senter har ammerom, så dermed tok jeg t-banen dit. Fikk ikke kjøpt så mye siden Emma fikk skrikeanfall mesteparten av turen, og mye av tiden ble brukt på ammerommet.

Det var heller ikke lett å ta seg rundt på sentret med kun en heis som funka opp til 2. etg, og heis som ikke funket opp fra t-banen så jeg måtte gå ut og rundt sentret. Syns virkelig synd på rullestolbrukere og andre heisavhengige. Men det er ikke mye som er lagt opp til oss småbarnsmødre heller. Det var for eksempel ikke do på stellerommet på Stovner senter, så jeg måtte holde meg selv om jeg måtte skikkelig tisse. Ikke F... om jeg setter fra meg Emma mens jeg går inn i en bås på do. Men allikevel er jeg straks ferdig med julegavene. Hurra!

Var dødssliten når vi var ferdig og hadde trilla overalt, så heldigvis kom pappa'n og henta oss. Han savna oss sikkert:)

Bildet ble tatt rett før frøkna begynte å hyle igjen, men hun sov godt i natt da etter all skrikingen:)


Er det noen som har oversikt over hvilke kjøpesentre som har ammerom? Helst i Oslo og omegn da. Det som er litt dumt syns jeg er at mange "ammerom" er inne på toalettet ved stellebordet. Kan ikke si det frister meg å gi mat til babyen inne på do akkurat. Da går jeg heller på café. Her er de jeg har funnet ut om ved å GOOGLE:) Men jeg vet ikke helt hvilke som er ordentlig ammerom og hvilke som er "toalett-ammerom":

 • Stovner senter (Nytt stille ammerom, men kun sofaer)
 • Strømmen storsenter (vet ikke hvordan dette er)
 • Lillestrøm torg (koselig ammerom med sofa, lekekrok og stellebord)
 • Triaden senter
 • Aker Brygge (3.etg)
 • Bryn Senter (stellerom med stol)
 • CC Vest (godstol på toalettet/ stellerom/ammerom)
 • Metro senter (helt nytt ammerom med lekekrok og flere stellematter)
 • Ski storsenter
 • Vinterbro senteret
 • IKEA Slependen (kombinert stelle- og ammerom og ammekrok på caféen)
 • Sandvika Storsenter
 • Byporten (stol på stellerommet i 1 etg.)
 • Tveita senter (også stellerom med stol)

Noen som har vært på disse eller vet om noen andre?

Meg som fjortis;)

Denne utfordringen fikk jeg av Anneli for en stund tilbake, men jeg har ikke kunnet ta den før nå. Alle fjortis-bildene mine ligger nemlig hos pappa, og ikke tro vi hadde digitalkamera på den tiden;) Det får holde med disse bildene, ellers blir det rett og slett for pinlig... Har ikke giddet å ta fram scanner så jeg har bare tatt bilde av bildene.

Utfordringen lyder slik:

Finn frem noen gamle bilder av deg selv fra da du var fjortiss.
legg de ut på bloggen din og skriv litt om hvordan du var i tenårene.
Så utfordrer du 5 stk videre

 

Her er jeg i Tyrkia på klassetur, og dette er magedanskonkurranse blant hotellets gjester:

Så ingenting galt i å gå i så kort gul topp, hehe. Det var helt normalt på den tida. Vant forøvrig konkurransen;P Ikke det at noen var spesielt flinke da. Ikke jeg heller....

 

Også har vi meg på dansketur! Danskebåten var stas for her var det ingen som spurte om leg i baren! Men reiste med mamma, så vi kunne ikke bli helt kanakas;) Er jo litt eldre enn fjorten da, for dette er sommeren etter niende klasse... Men er jo fortsatt fjortis! Litt ute av fokus, men de fleste bildene mine var sånn på den tida av en eller annen grunn. 

Dette var "stilen" min da: Kort hår med hjemmelagde striper, ring i nesa, supertynne bryn, lys leppestift (dekkstift tror jeg) med mørk lipliner, og hvit eyeliner over øynene, masse lærremsmykker, lilla Sefabukser, Buffalosko og stram topp med en eller annen logo. Kul eller hva? 90-tallet på sitt beste, hahaha...

Og slik var jeg:

Som fjortis var jeg vel ganske vill av meg;) Jeg hadde ikke ro i rompa, og var vel litt hyperaktiv... Hadde ofte latterkrampe, og likte å gjøre "rampestreker"... Noen syns sikkert jeg var barnslig og irriterende, men jeg syns egentlig det hører med alderen. Var også veldig glad i å danse på ungdomsklubben og dro dit fast de to dagene i uka det var åpent. Ellers så hang vi utenfor Narvesen og Cabopinos pizza på Manglerud med mopeder og sånt. Hadde dilla på The Prodigy og syns Keith Flint var kjempe kjekk! Også røyka jeg selvfølgelig som de fleste andre jeg gikk på skole med. Men det sluttet jeg heldigvis med for 5 år siden! Men til tross for alt dette så var jeg ikke den som dreit i skolen! Heldigvis...

JEG UTFORDRER ALLE SOM VIL og som har fjortisbilder av seg selv! Håper på å få se av noen av mine faste lesere:)

Baby Outfit :)

Siden Emma har så mange fine klær, så er det vel på sin plass å poste babyoutfit innimellom! I går var Emma på besøk hos sin bestefar, så da måtte jeg pynte henne litt. Det er første gangen Emma har vært i barndomshjemmet mitt hvor vi også skal feire jul i år. Emma merker at vi er et annet sted enn hjemme, og oppfører seg alltid litt rarere når vi er på besøk. Hun blir litt utålmodig og vil ha mat hele tiden! Men søt er hun uansett, eller hva?:

babyoutfit

Body og bukse er fra Name it, og cardigan fra Mexx. Bildet tok vi når vi kom hjem så hun var litt trøtt. Gjett hvor lenge Emma sov i strekk i natt da? 7,5 timer!! Fikk sjokk da jeg våknet jeg, og tok henne oppi senga for å gi henne mat med en gang. Hun lå nemlig og sugde på handa si i søvne;)

Henta noen gamle bilder hos pappa også så nå kan jeg snart ta den utfordringen jeg fikk for lenge siden av Anneli om å legge ut bilder av meg som fjortis! Vet ikke om jeg tør da. Var jo fjortis på 90-tallet hihi;) Noen som vil se?

Trendy babyer er grønne!

LevLogisk.no er en miljøvennlig nettbutikk for deg som vil leve litt "grønnere". Her selges nemlig nøye utvalgte kvalitetsprodukter til både baby og voksen. Sally med bloggen okobaby.blogg.no driver denne nettbutikken, og hun har nå en konkurranse for bloggere gående fram til 15.desember. I konkurransen kan man kan vinne et gavekort i nettbutikken på 250 kroner! For å være med i trekningen trykk her.

57654061259703613472n400

På LevLogisk finner du natulig og økologisk hudpleie for kvinner, naturlige saker til hjemmet, tøybleier, tåteflasker og mye annet til babyer. Det er utrolig bra utvalg i nettbutikken, så jeg anbefaler alle å ta en kikk!

Hvordan lage stort profilbilde uten ramme

Siden jeg ikke er gravid lenger, men har fått min lille engel så tenkte jeg det var på tide å bytte profilbildet på bloggen. Jeg har ikke fått tatt noe særlige bilder av meg og Emma som egner seg til det så det ble dette. Bytter det sikkert ut etterhvert. 

Så hva syns dere?

         Gammelt bilde                              VS.                        Nytt bilde

profil5heart         nyestprofil1

Jeg er ingen ekspert på html, eller dvs. jeg kan nesten ingenting... Men jeg kan prøve her å forklare hvordan man får stort profilbilde uten ramme.

STORT PROFILBILDE:
Kan lages på flere måter, men sånn her gjorde jeg det. Du må først ha et bilde i riktig str, og det er litt vanskelig. Prøvde noen ganger og knotet litt med dette. Størrelsen jeg endte opp med var 2,8 cm x 5,5 cm, 200 ppi (lagd i photoshop). Man bør vel ikke ha større i bredde enn dette for da blir det for bredt. Hvit bakgrunn har jeg også lagt på i photoshop.

Man må inn og redigere designet for å få stort profilbilde. 

Gå inn i Design- Rediger - Maler: Forsiden.
Søk til du finner den første koden hvor det står: <a href="${ProfileUrl} osv.

Nå husker jeg ikke helt hvordan hele så ut, men min ser hvertfall sånn ut nå:

<a href="${ProfileUrl}" title="${ProfileName}">
  <img style="border: 0;" img src="http://camillamaries.blogg.no/images/283182-9-1251407986846.jpg" alt="profil5heart" />
  </a>
  </div>

Hvis du er usikker på hvor koden slutter så er <h3> det første som står etterpå.

Da må man ha en bildeadresse å lime inn under img src, og der det står border: 0 tar du kun med hvis du ikke skal ha noe ramme rundt bildet.

BILDEADRESSE: finner du enklest ved å laste opp et bilde i et innlegg, og trykke på html. kopier det som står der.

Koden har jeg limt inn både i forside, innlegg, kategori og arkiv slik at bildet er sånn når man trykker seg inn på en av disse også.

Håper dette hjalp noe. Fins sikkert smartere måter å gjøre det på.;) 

 

blog3

Singleter til mor, og nissekjole til baby

I går hadde jeg en bloggfri dag, så derfor har jeg ikke svart på kommentarer... Det er ikke alltid man har tid og energi til å blogge når man er baby-mamma;) Hadde tenkt å skrive et innlegg i går kveld, men fant ut at jeg skulle gå å legge meg i steden. Jeg var nemlig på julegaveshopping med søsteren min i går kveld, og lille Emma måtte vente hjemme med pappa'n. Jeg var ikke borte så lenge da. Et par-tre timer kanskje. Og gjett om bebis var sulten når jeg kom hjem! Hun er jo som nevnt tidligere litt oftere sulten på kvelden. Noe som er ganske vanlig siden melken er tynnere da eller noe sånt;P

Fikk ikke kjøpt så mye julegaver da, men er litt nærmere å bli ferdig. Heldigvis for det! Jeg hadde jo tenkt å kjøpe meg et par amme-bh hvis jeg fant det også, men det er sjanseløst når man bruker 80G. Var på undertøysbutikken Change, men der hadde de selvfølgelig bare amme-bh med spiler, og det bruker jeg IKKE. Vil ikke risikere å få tette melkeganger igjen. Damen i butikken foreslo at jeg skulle lage hull og ta ut spilene, men gidder jeg det på en BH til nesten 500 kroner? Ehh, nei. Heldigvis fikk jeg kjøpt meg et par amme-singleter på Lindex og de støtter nesten like bra som BH. Og bare 129 kr pr stk. Det er jo ikke så dyrt!

Lindex har jeg fått mer og mer sansen for. Før syns jeg de bare hadde skikkelig kjerringklær, men de har mer og mer fint der til damer, pluss veldig fine babyklær. Så jeg kunne jo ikke dy meg da jeg så denne nissekjolen med lue og de søte sokkene.

julekjole

Var den ikke søt da?:)

Ps. Lurer du på hvilken BH-str du bruker? Ta en kikk HER. De fleste bruker feil størrelse uten å vite om det. Og Bh-er på kjedebutikkene er dårlige på størrelse. De er som regel ikke riktig. Anbefaler alle å investere i BH fra undertøysbutikk. Når jeg begynte med det for et par år siden fikk jeg et bedre liv;P

Alt har blitt så mye lettere!

Det er sant som de sier at de første 6 ukene etter fødsel er en tilvenningsperiode hvor alt er litt ekstra slitsomt. Emma var 6 uker på fredag, og jeg har merket stor bedring bare de siste dagene. Det er mye lettere å få henne til å sove i sin egen seng blant annet, også sover hun mer og mer! I natt så sov snuppa i over 6 timer i strekk:) Gjett om mammaen syns det er deilig da!

Og en annen ting; jeg vet liksom når hun skal ha mat også så det er mye lettere å planlegge ting. Det er ikke så ofte hun har sånne sulten-hele-tiden-dager lengre (økedager?), og heldigvis for det. I går kveld var hun litt ekstra glupsk og da gulpet hun på hele seg og hele meg. Det resulterte i et raskt bad i vasken (inspirert av dette innlegget på Anneli sin blogg:)). Det er rart med det; jeg blir ikke kvalm av Emma's gulp og bæsj... Jeg som var så pysete før. Sånn er det vel å være mamma♥ Man tenker bare på babyens beste.

handkle2

Emma liker seg så godt uten klær, men jeg tør ikke så lenge av gangen uten bleie... just in case ;P

I dag var vi forresten ute og trillet i regnværet. Heldigvis har jeg regntrekk til vogna. Jeg skulle nemlig til legen i dag, og det var litt av et stress før jeg dro. Kom ti minutter for sent. Er ikke like flink til å beregne hvor lang tid ting tar med en liten baby og en jålete mamma;-)

Ammesjal!

Noen ganger må man kanskje amme steder hvor man ikke føler seg helt komfortabel med å "blotte seg" på, og da kanskje ammesjal er tingen. Jeg er en av de som blir litt stressa av sånt. Ungen må jo ha mat og amming er en helt naturlig ting så det kan hende mange syns jeg er teit, men jeg liker å ha litt privatliv! Så jeg skal hvertfall gå til anskaffelse av et slikt ammesjal fra Bebe au lait. Syns det er helt genialt jeg!

bebeaulait2

Ikke bare skjuler man puppen, men ungen får ro fra ytre påvirkninger mens han/hun spiser. Ammesjalene selges blant annet på Kvinneverden.no. Men jeg har forresten sett de mye billigere på ebay, så det blir nok der jeg kjøper fra:)

Ammesjalene finnes i mange farger og mønstre, men jeg har mest lyst på denne kalt Black eyelet. Den er mest diskre syns jeg...

svart

 

Kona til en av mine største idoler, Dave Grohl bruker forresten Bebe au Lait:)davegrohl2500

Hva syns du om ammesjal?

Se så sterk!

Lille Emma har blitt utrolig sterk i nakken i det siste, og det påpekte legen på helsestasjonen også. Akvariet er spesielt interressant for lillemor, og det er det hun kikker på her:)sterkeemmabl

Søte lille snuppa mi:)

Nå skal vi kose oss med rester av oksestek fra i går og besøk av Emmas morfar:)

Ha en fin søndag folkens! 

-Camilla-

The Vampire Diaries

Har du sett denne serien? Har vært nysgjerrig lenge, og i kveld måtte jeg sjekke ut første episode... Kan ikke si at jeg var overimponert egentlig, men kanskje den blir mer spennende etterhvert? Det var lite karisma blant disse skuespillerne etter min mening, men jeg må vel se litt til for å se om jeg forandrer mening! Håper egentlig det, for jeg savner å ha en serie å følge med på nå!vampire2

The Vampire Diaries kan du blant annet se online eller laste ned på DENNE SIDEN.

Og den 6. januar begynner den på TVNorge!

-Camilla-

Snill svigermor og jul i stua

I dag har vi hatt besøk av moren til Theodor og lillebroren hans, og svigermor hadde laget julebakst til oss! SÅ utrolig snilt;) Vi fikk krumkaker, smultringer og lefser som jeg la i fryseren. Det er så kjekt siden vi sjeldent baker til jul selv. Kanskje vi bare lager et pepperkakehus. For det er jo så gøy!kaker

Også begynner det å bli litt julestemning i stua her;) Med røde gardiner for en gangs skyld.

jul

Emma og Theodor sitter og ser på fotballkamp, hihi;) Sjekk lysene ute da! Vi har tatt litt av i år og kjørt skikkelig julelys på verandaen. I år har vi nemlig bestemt oss for å pynte ordentlig til jul. Jeg må slutte å være så prippen at jeg syns julepynt er harry, hehe. Før har vi nemlig pyntet veldig lite, men vi må jo begynne å ha julestemning her for jenta vår! Det er på tide å starte med familietradisjoner nå!

Baker du til jul? Og er det jul i stua di?

-Camilla-

sn

Jenta mi er 6 uker i dag!

Syns det er helt utrolig hvor fort de siste 6 ukene har gått. Tenk at Emma er 6 uker allerede! På mange måter syns jeg det virker som om det var i går jeg fikk se henne for første gang.

Her har vi noen bilder av jenta vår som betyr mye for meg...nyfdt

Disse bildene ble tatt av meg første natta vår sammen kl 02.40 med mobilkamera. Disse tok jeg når hun lå oppi senga med meg, og når jeg ser på de så vekker de tilbake alt som skjedde når hun kom til verden. Det var en veldig spesiell følelse når jeg skulle være alene med henne om natten. Jeg lå nemlig på barselavdelingen første natten, og ikke sykehushotellet så da kunne ikke Theodor sove der. Var litt deppa også siden ikke hele morkaken hadde kommet ut og det var snakk om utskrapning i full narkose. Og jeg som trodde jeg var ferdig med alt det vonde! Men heldigvis for meg så gikk den ut av seg selv...

Det ble ikke mye søvn på meg den natta akkurat da. Lå bare og kikket og hørte på den vesle jenta vår og ga henne litt mat. Jeg var jo i elendig tilstand etter fødselen min også så jeg klarte nesten ikke å reise meg opp av senga. Det var såpass at jeg nesten ikke klarte å snu meg en gang, og det var til og med vanskelig å løfte vannflaska mi! Alle muskler var ekstremt ømme og vonde. Har aldri opplevd noe liknende akkurat. Så derfor hadde jeg ikke skiftet bleie på henne en gang før vi var helt alene om natta. Jeg holdt til og med å ta på bleia feil vei! Men nå seks uker senere er jeg mye mer dreven;)

Er så glad i den lille jenta vår, og jeg er så glad for at jeg valgte å bli mor! Det er og blir det beste jeg har gjort. Skjønner nesten ikke hvorfor jeg ikke gjorde det litt før:)

-Camilla-

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.

Photoshoppa et bilde av søstra mi

Syns det ble litt fint jeg:)fr


Vad tycks? Litt sånn kunstnerisk;)? Noen ganger så sitter jeg bare og leker meg, og søstra mi er et av mine favoritt-foto-objekter:) Hun har jo et ganske bra utgangspunkt når det gjelder huden og det å være fotogen;) Så det blir ikke så mye "Klopping" (internt utrykk brukt etter at en person på jobben redigerte bort vorta til Solveig Kloppen og det ble mye omtalt i media;))

Photoshop er det eneste redigeringsprogrammet jeg kan, siden jeg har brukt det i jobb og skole i mange år... Men sjeldent jeg gjør så mye fancy uansett. Man får liksom så sjeldent lyst å sette seg ned med photoshop hjemme når man har sittet med det hele dagen på jobb. Men nå når jeg ikke har vært på jobb på noen måneder, så får jeg lysten tilbake:)

Noen spm. til mine lesere:

 • Pleier du å redigere bildene dine?
 • Hvilken bilderedigeringsprogram bruker du?
 • Hva er dine beste photoshop-tips?

HER er et par eksempler på andre bilder jeg har lekt meg med.

♥Kiss kiss Camilla

6 ukers kontroll og julegaveshopping!

I dag begynte dagen på helsestasjonen når Emma hadde time til den berømte 6 ukers kontrollen. Først ble hun veid, så undersøkt av legen og så pratet vi litt med helsesøster. Hun har gått opp fint i vekt og alt så bra ut. Nå veier hun hele 4920 gram!

Emma hadde ikke spist på en stund siden hun sov både mens jeg kledde på henne, satt henne i bilsetet, og helt til vi kledde av henne på helsestasjonen. Derfor måtte hun få litt mat mens vi pratet med helsesøster. Helsesøster påpekte at jeg hvertfall hadde nok melk siden hun hørte Emma begynne å svelge glupsk med en gang jeg la henne til. Og dermed så gulpet hun selvfølgelig en hel masse! Omtrent alt kom opp igjen, og da måtte vi hjem og skifte før julegaveshopping!

Føler forresten at alt har gått seg til mer her, og jeg koser meg virkelig i mammarollen. Nå har melkeproduksjonen min tilpasset seg Emma også. Puppene har gått ned litt i størrelse, og jeg trenger nesten ikke bruke ammeinnlegg en gang. Derfor skal jeg ikke pumpe hvis jeg ikke må. Har ikke lyst å ødelegge den idyllen her;-)

kamera

Er vi ikke fotogene? Hehehe... Håper hun blir litt mer fotogen enn mamman sin etterhvert! Jeg har en del feriebilder o.l som jeg ser ut som en alien på. Kan jo ikke akkurat spørre folk om å ta ti bilder av meg hver gang heller. 

Etter helsestasjonen dro vi på Strømmen storsenter og der var det fullt kjør. Dumme meg tenkte at det sikkert ikke var så mange der på dagen selv om det er nattåpent i dag. Der tok jeg feil... Det var nemlig stappfult av folk! Men uansett fikk jeg unnagjort mange julegaver i dag. Tok med meg en liste med hvem jeg skulle kjøpe til, og hva jeg kunne kjøpe til de. Og det var kjempelurt! Skjønner ikke hvorfor jeg ikke har gjort det før! Man lærer seg å bli mer effektiv når man blir mamma. Nå har jeg nemlig ikke tid til å lete rundt på måfå!

Nå er det skikkelig julestemning i stua her også, for nå har jeg kjøpt knallrøde nye julegardiner! Det har jeg faktisk aldri hatt før...

Har du kommet langt på julegavene?

 

-Camilla-

 

Edit. Fikk forresten akkurat med meg at Regine Stokke måtte gi tapt mot kreften og sitter her med klump i halsen. Nå har du endelig fått hvile Regine og er et bedre sted. Hvil i fred.

Bloggtørke og snø på bloggen...

Jeg merker at jeg har litt bloggtørke for tida. Orker ikke å skrive noe, og orker ikke å svare på alle kommentarer... Ikke det at det er så mange for tiden heller. Det frister meg veldig lite å redigere bilder i photoshop også. Er litt lei siden jeg har sittet og lagd julekort i dag, og jeg blir jo aldri fornøyd! Men jeg lover å komme sterkere tilbake.

Snø på bloggen har jeg hvertfall fått til takket være TRINECAM.blogg.no. Var det ikke fint da? Har du lyst på sånn snø du også så se HER på bloggen til Trine Camilla.

Julesteming er det her hvertfall om ikke annet:)

megjul

Bildet er av meg på juleaften i fjor. Tenk her visste jeg ikke at neste jul ville bli med en liten vakker baby i hus;)

-Camilla-

Camilla Marie

31, Skien

Jeg er en grafisk designer/ mac designer som trenger litt utløp for mine kreative sider. Derav denne bloggen. Jeg har mange meninger, og egentlig veldig mye jeg vil si :) Det som opptar mesteparten av tiden min nå er barna mine Emma og Emil. Emma ble født 23.okt 2009, og Emil ble født 13. juli 2011. Jeg elsker å være mamma, og syns selvfølgelig at barna mine er verdens søteste! Jeg skriver ofte om barneutstyr, og bloggen min inneholder alt fra personlige innlegg til råd og tips. I sommer flyttet vi inn i et over 100 år gammelt trehus, så det blir også litt om interiør og oppussing. Lurer du på noe så kontakt meg gjerne på ✉ mail: badcamilla@gmail.com Bildene mine kan bare brukes med min tillatelse!!
Norske blogger

 GuestsHuset vårt:Kategorier

Arkiv