desember 2011

Godt nyttår!

Takk til alle som har fulgt meg på bloggen sålangt. Jeg vet at 2011 var et grusomt år for mange, og dere er alltid i tankene mine. Men for oss personlig var 2011 et innholdsrikt år. Det å få barn barn nummer to, og flytte fra blokkleilighet i Oslo til hus i en annen by er ting som har forandret tilværelsen ganske mye. Selv om det har blitt litt mindre søvn og noe stress, så vil jeg si at ting er forandret til det bedre :-) Nå blir det spennende å se hva 2012 har å by på for den lille familien vår! Godt nyttår og takk for det gamle! Snart braker det løs utenfor, men i år feirer vi innendørs og passer på barna våre. Jeg feirer faktisk nyttår i pysjamasen for første gang siden jeg var liten:-)

Et lite bilde av meg og mannen min på gåtur i vår nye hjemby nå i høst:)


 

Herlig ullundertøy

Ullundertøyet fra Kari Traa må være det fineste ullundertøyet jeg har sett. I dag var jeg og shoppet litt, og svidde av gavekortene jeg fikk til jul:-) Det var ikke vanskelig i det hele tatt, og for gavekortet mitt på G-max kjøpte jeg dette settet:

Denne genseren er så fin at den trenger man ikke bare å bruke under...

Fint ikke sant? Også så utrolig behagelig og god kvalitet... Elsker ull til både meg selv og barna, og fikk lyst på flere av disse;-)

Julaften

Som sagt, så var julaften utrolig koselig!

Emma så ut som en liten prinsesse. Snille flinke jenta vår. Jeg hadde kjøpt kjole til Emma på Lindex, og kjole (og smykke) til meg selv på Zoma. Elsket blåfargen! Nå er det nok av svart i dette klesskapet mitt...

Emil hadde hel sparkedress fra Lindex. Med sløyfe i halsen og påsydd vest og greier. Han var så søt, og i tillegg hadde han det behagelig i de myke klærne. Men lille Emil er ikke så glad i festlige sammenkomster med mange mennesker. Det husker jeg at ikke Emma var heller. Det blir litt mye lyder, så da vil han helst sitte mest mulig i fanget:-)

Emma fikk møte den ekte julenissen! Ja for han så faktisk veldig ekte ut, og var også flink til å spille. Dette er da min far i nissedrakt som jeg kjøpte på Nille! Pappa var nisse i mange år hos oss uten at vi skjønte lunta som små, så han er en ganske dreven nissefar;-)

Det var så artig å se Emma's reaksjon på ting i år. Jeg er veldig glad for at vi filmet henne også. Hun skjønte at hun skulle få pakke av nissen, for det hadde vi fortalt henne. Så med en gang nissen kom fortet hun seg bort og løp avgårde med pakka si;-)

Årets julekort

Håper alle bloggleserne mine har hatt en fantastisk jul sålangt. Jeg må bare beklage blogg-fraværet, men tipper leserne mine også har hatt nok av andre ting å gjøre i jula:-) Tenkte jeg hvertfall skulle vise dere et par av bildene jeg brukte til årets julekort:

Emil har ofte tunga ut av munnen, og det er ikke så lett å få han til å lukke den heller. Da han endelig smilte, var Emma lei og løp vekk... Skal bli spennende å se hvordan det blir til neste år! Da er det vel Emil som stikker av ;-)

Bildene ble tatt i full fart den 18.desember, og var framme hos de fleste mottakerne den 20.desember. Postens julekortbestilling var rask! Anbefales hvis man er sent ute.

Vi har forresten hatt en super julefeiring i barndomshjemmet mitt. Hele familien var samlet, og det var kjempekoselig. Og pappa var både julenisse og flink kokk. Bilder kommer:-)

I kveld er jeg invitert på middag og skal kose meg med et par venninner:-) Gleder meg!

Har dere hatt en fin jul sålangt?

Mitt første hekleteppe!

For en liten stund tilbake, ble jeg ferdig med vognteppet til Emil... Jeg har bare glemt å blogge om det. Her får dere et lite glimt av det på bilde fra gårsdagens tur. Her ligger han godt nedi Voksi Urban posen sin med teppet og stormtrekk over. Det er kaldt nå!

Jeg har ikke strukket det ut ordentlig her, så derfor ser det kanskje litt rart ut. Har ikke rukket å dampe det heller. Men jeg ble faktisk utrolig fornøyd til at dette var min første erfaring med bestemorruter. Det var faktisk mye enklere enn jeg hadde trodd. Jeg fikk god hjelp av nettsiden Drops design og Fru Mæla.

Nå skal jeg snart ut i kulda og møte barselgruppa mi på café. Heldigvis bruker jeg bare 10-15 minutter å gå ned til sentrum ;-) Digger området jeg bor i!!

Frustrerte Fruer...

...eller Desperate Housewives som det egentlig heter har sesongstart på TV 2 i dag. Jeg har ikke sett denne sesongen som sies å være den siste, så i kveld sitter jeg benket foran skjermen. Merkelig tidspunkt å ha en sesongstart på syns jeg, men det er sikkert for å holde på seerne i julen. Jeg liker veldig godt å ha en serie å glede meg til på TV, og når det gjelder disse fruene, så har jeg faktisk sett ALLE episodene ;-)

Skal du se på?

Et bilde sier mer enn tusen ord...

Her venter vi på at jula skal komme til Blåfjell:-)

Jenta vår gjør ikke annet enn å gå rundt i blånisselua si om dagen. Det er vanligvis ikke lov til å klatre på møblene her i huset, men plutselig la Emma seg der allikevel. Skal bli spennende å se hvordan hun reagerer når jula plutselig er over, og Blånissene ikke lengre finnes på TV. Men blånisselua blir hun nok ikke ferdig med før sommeren kommer tenker jeg;-)

Jeg vil vinne...

Adam og Eva deler ut produkter, og det hadde virkelig ikke gjort noe å vinne. Jeg har et hår som sårt trenger litt ekstra stell etter å ha blitt oversett i flere måneder;-)

adamkonk

Når en pepperkakebaker...

Emma syns det er utrolig morsomt å bake "epperkake"... Så i går bakte vi litt igjen.

Det er litt vanskelig å  unngå at Emma smaker på deigen.... Jeg klarer ikke å la vær selv heller. Pepperkakedeig er kjempegodt:-) Vi kjøper ferdig deig. Syns det er like greit, så kan man heller bruke tid på det morsomme ved pepperkakebakingen sammen med Emma.

Gårsdagens pepperkaker har vi ikke pyntet ennå, men her ser dere resultatet av forrige gang Emma og pappa'n bakte:

Her gjaldt det å få på pynten fort så ikke Emma spiste opp alt skjønte jeg:-) Men dette er faktisk de beste pepperkakene jeg har smakt. Og det er kanskje ikke så rart...

Leketøy som holder det gående!

I disse tider med all leketøysreklamen før jul, så slår det meg at mange av de lekene som fantes da jeg var liten faktisk finnes fortsatt. Ofte i en litt oppdatert versjon såklart. Noe jeg kom over for litt siden som jeg husker godt er Polly Pocket. Små dukker med små hus som får plass i lommen. Venninnen min hadde sånne, og jeg syns de var kjempefine. Når Emma fyller 4 år, kan hun også få Polly Pocket:-)

Men en ting lekene IKKE hadde i min barndom var egne nettsider med spill:

Jeg lurer på hvordan jeg en dag skal forklare Emma en gang at vi vokste opp uten internett? ;-)

Endelig blånisselue!

For ikke lenge siden skrev jeg et innlegg på Foreldremanualen om Blånisseull. I dag fikk Emma endelig den etterlengtede blånisseluen sin. Ikke bare fant jeg en butikk som solgte de, men de solgte alt fra Jul i Blåfjell med 40% rabatt. Så det var jo flaks. Luen kommer bare til å passe til Emma i vinter, så til neste år får Emil arve den.


Og når det er salg, må man benytte sjansen. Emma fikk en søt blondeullgenser også...

Nesten så jeg lurer på om jeg skulle ha kjøpt mer.... Emma bruker jo nesten bare ull om vinteren, så da trenger man jo litt. Jeg kunne jo ha kjøpt inn litt til neste år! Men kanskje det blir enda billigere etter jul?

Lucia

Da var Lucia-feiringen i barnehagen til Emma vel overstått. Og jeg syns selvfølgelig hun er den søteste Lucia-jenta jeg har sett :-) Kjolen er forresten kjøpt på H&M til 99 kroner, og de var så store i størrelsen at hun sikkert kan bruke den neste år også. Men Emma visste råd og løftet den opp når hun gikk :-) Morsomme søte Emma. Hun syns det er ekstra stas å ha besøk av oss i barnehagen og skal vise oss alt mulig.

En fornøyd liten jente med Lussekatt i handa!

Det er nok mange år siden sist jeg hadde en så koselig førjulstid... Det eneste som mangler nå er snø i stedet for iskaldt regn!

For 5 måneder siden...

...Ble dette lille nurket født.

Tenk å være så heldig å få oppleve livets største gave to ganger? Ja, jeg føler meg virkelig heldig som får oppleve Emma og Emil og de skjønne personlighetene deres. Emil vokser og får mer og mer personlighet for hver dag som går. De siste månedene har flydd avgårde. Etter å ha fått barn, så går tida utrolig fort, og det gjelder å ta vare på hvert øyeblikk. Plutselig går de på ungdomsskolen og er flau over mamma ;P

Emil skal på kontroll i dag, så det skal bli spennende å se hvor stor han har blitt. Men jeg kan ikke si jeg gleder meg til å gå ut i dette været igjen. I ettermiddag er det Lucia-tog i barnehagen til Emma. Siden de også skal gå ute, så håper jeg virkelig været blir bedre!

Danse danse bamsen min!

Emma har fått dilla på "Hamster Song"... Dette er egentlig vår feil da vi satt den på i bilen for å roe henne sist vi kjørte til Oslo, og det funket faktisk. Men nå vil hun høre på den litt for ofte syns jeg. Og neimen om hun vil danse alene! Helst skal mamma eller pappa være med, men bamsen er også en god erstatning.Her er hun i full svingom med den søte bamsen hun fikk i sitt første møte med julenissen. Nissen var nemlig på besøk på Eventyrfabrikken i går, og det var utrolig morsomt å se det forundrede ansiktet til Emma da hun tok i mot pakken.

For de som ikke vet hvordan "Hamster Song" lyder.... så har dere den her:

Ikke den sangen du har lyst til å høre 10 ganger i løpet av en dag egentlig... Men Emma vil høre på "jåtta" (rotta) som synger eller "doddlo" som hun også kaller den ;-) Heldigvis er det bare for korte perioder at hun bare vil høre på samme sang, og vi har allerede vært igjennom "Haba haba" og "Kaptein Sabeltann" på repeat...

Jul i stua vår

Vi har ikke tatt fram all julepynten ennå, men gradvis blir det mer jul i stua vår. Disse bildene tok jeg i går, mens ribba stod i ovnen og julemusikken var på:

Jeg har sagt det før, og sier det igjen; -Jeg har begynt å få julestemning! Og i går hadde vi en herlig dag fra morgen til kveld. Vi var på Eventyrfabrikken med Emma, og det skal absolutt gjentas. Hun hadde det skikkelig gøy! Etter middagen, når barna hadde sovnet så Theodor og jeg på "Date Night". Den var ganske morsom.

Når jeg tar fatt på denne nye uken, så håper jeg hvertfall at været blir bedre. Jeg vil ha snø, ikke regn og glatt is! Det kan være en utfordring å trille søskenvogn i slikt vær...

Vinneren av Hipp-konkurransen!

Vinneren av Hipp-konkurransen ble:

Gratulerer så mye til Kristine! Send meg din adresse og barnets alder til badcamilla@gmail.com. Håper det er en liten tass som blir glad for en søt Hippofant og smaksprøver fra Hipp.

Vinterjakke

I dag har jeg endelig kjøpt meg ny varm vinterjakke! Det var på tide. Jeg orker ikke å gå i høstjakker eller kåper ute i den kulda her. Den forrige skikkelig gode vinterjakka mi ble faktisk ødelagt i vask i fjor. Så nå trengte jeg en ny, og endte opp med denne:

Så forresten på "Teenage Boss" på NRK i går, og da skulle denne 16 årige jenta absolutt ha en Canada Goose-jakke til 7000 kr. Er det virkelig slik samfunnet vårt har blitt?? Jeg ville forresten ikke hatt den en gang pga. den ekte pelsen på kraven... Håper jeg klarer å unngå at barna mine blir så kravstore... Uff, det er vel bare å begynne å spare skjønner jeg? ;-)

Klarer meg fint med en jakke fra Vero Moda selv. Hva syns dere?

Minner forresten om konkurransen som trekkes i morgen!

Balansesykkel fra Liten og Blid

De blir kalt balansesykler, løpesykler eller gåsykler. Jeg snakker om sykler for de aller minste uten pedaler, noe som har blitt mer og mer populært de siste årene. På denne måten lærer barna seg å holde balansen på sykkelen uten støttehjul, og kan løfte opp bena fra bakken når de er klare for det.

Emma elsker denne flotte løpesykkelen fra Liten og blid. Det er jo ikke akkurat syklevær ute ennå, men enn så lenge blir den brukt inne i huset. Disse syklene fins for forskjellige alderstrinn opp til 6 år. Denne her er beregnet fra 2-5 år.

Denne sykkelen har mange fine detaljer, og når den ikke blir brukt, tar den seg flott ut der den står! Og kvaliteten er det ingenting å si på, så denne kan bli brukt til flere barn. Jeg skal vise dere noen bilder av Emma som sykler på den ved en senere anledning:-) Hun begynner å bli flink allerede!

Dagens julegavetips fra meg! Syklene får man kjøpt på litenogblid.no.

 

{sponset omtale}

Innholdsrik dag

Denne morgenen startet jeg med å titte ut på all den vakre snøen som hadde lagt seg på bakken... Og lille Emma var ikke vanskelig å overtale til å gå til barnehagen i dag. Hun syns snøen var kjempestas! Jeg lurer på hvordan det er å se verden gjennom en 2-årings øyne egentlig. Tenk å få oppleve så mye nytt og spennende hele tiden! Ja, for selv om hun har opplevd snø før, så vet jeg ikke om hun husker så mye av det.

Da Emma var levert i barnehagen, så kjøpte jeg billetter til Metallica-konsert på Vallehovin 23.mai. Det var forsalg i dag, og det ordinære billettsalget er i morgen tidlig.

De som har fulgt meg en stund vet at jeg er veldig glad i Metallica, og at dette blir min sjette Metallica-konsert ;-)

Ellers var det min tur å ha den flotte barselgruppa hos meg i dag, og da miksa jeg i stand en julelunsj! Det syns jeg er lov en hvit desemberdag som denne. Og kvelden har gått med til å pynte litt mer til jul, og å hekle en kant på teppet som jeg strikket til Emma som baby... Nå husker jeg jo endelig hvordan man hekler:) Emil sitt bestemorteppe ble ferdig her om dagen også, så det får dere snart se bilde av.

Nå er jeg trøtt og ønsker dere alle en god natt!

Endelig litt snø!

Nå syns jeg virkelig det var på tide med snø, og i kveld kom den og la seg på bakken. Dette er den første snøen jeg har sett i vinter, og nå er vi jo i desember allerede.
Jeg syns det er koselig jeg! Nå får jeg om mulig enda mer julestemning. Skal bli moro å se hvordan Emma reagerer hvis snøen fortsatt ligger hvit når vi går til barnehagen i morgen. Minner om konkurransen jeg la ut i går... Det er ikke vanskelig å delta, og veldig få som har deltatt hittil. Dermed er vinnersjansen fortsatt stor!

Syns du det var på tide med snø forresten?? Eller vil du helst være uten så lenge som mulig?

Konkurranse i samarbeid med HIPP!

Da var det på tide med en ny konkurranse på bloggen igjen, og denne gangen i samarbeid med Hipp. Hipp fører kun økologisk barnemat, og denne har jeg gitt til begge mine små (når jeg ikke lager selv). Babymaten fra Hipp pleier å falle i smak hos de minste også. I denne konkurransen kan du vinne Hippofant-kosedyr og en pakke som inneholder smaksprøver til barnet ditt (tilpasset barnets alder) og litt annet stæsj fra Hipp.Du kan gjøre én eller flere av disse tingene for å delta:

Hver av disse gir deg ett lodd, så det er mulig å delta med 3 lodd totalt. Jo flere lodd, jo større vinnersjanse!

Skriv hvor mange lodd du har i kommentarfeltet, så trekker jeg en vinner førstkommende fredag (9. desember)!!! Husk å legg igjen evt. mailadresse hvis du ikke har blogg. Dere som allerede liker disse FB-sidene fra før av kan sevfølgelig også delta. Det teller det også!!

Når begynne med kalender til barna?

I år er det første gangen Emma får ha sin egen kalender, og jeg har valgt å lage en pakkekalender til henne. Den inneholder masse små forskjellige gaver. Alt fra badeender til hårspenner. Men det var ikke så enkelt å finne små gaver som var egnet for en 2-åring.... Og nå da denne kalenderen henger på veggen, så har Emma blitt veldig opptatt av pakkene. Noe av det første hun sa i dag tidlig var "Pakka!", mens hun pekte iherdig på kalenderen. Emma syns nemlig det er mer morsomt å åpne pakkene enn å leke med innholdet. Hun smyger seg stadig bort for å prøve å få ut noen også, men det får hun ikke til. Det ender vel opp med at hele kalenderen går i gulvet tenker jeg:-) Kanskje vi må prøve å henge den enda høyere opp...

Jeg kan vel ikke forvente meg at 2-åringen min forstår helt konseptet med julekalender ennå;-)

I hvilken alder syns leserne mine at barna bør få kalender? Og er en 2 åring for liten syns dere?

God desembermorgen!

Egentlig så skulle jeg blogget dette innlegget i går, men så gikk batteriet på musa mi ut, haha:-) Sånn er det når alt skal være tråløst. Jeg er så glad i denne førjulstiden! Nå er det kalendere på TV og på veggen. Emma fikk åpne pakkekalender for første gang, og det var stor stas. Det er noe ekstra koselig med julen nå. Julestemningen er tilbake for fullt etter at jeg fikk små barn.

Emil og jeg har matchende ull på oss:-)

Nå skal jeg ta meg en kaffe, og deretter rydde - så er jeg tilbake her etterpå!

Hvilken kalender ser dere på på TV forresten? Eller kanskje følger du med på flere?

Camilla Marie

31, Skien

Jeg er en grafisk designer/ mac designer som trenger litt utløp for mine kreative sider. Derav denne bloggen. Jeg har mange meninger, og egentlig veldig mye jeg vil si :) Det som opptar mesteparten av tiden min nå er barna mine Emma og Emil. Emma ble født 23.okt 2009, og Emil ble født 13. juli 2011. Jeg elsker å være mamma, og syns selvfølgelig at barna mine er verdens søteste! Jeg skriver ofte om barneutstyr, og bloggen min inneholder alt fra personlige innlegg til råd og tips. I sommer flyttet vi inn i et over 100 år gammelt trehus, så det blir også litt om interiør og oppussing. Lurer du på noe så kontakt meg gjerne på ✉ mail: badcamilla@gmail.com Bildene mine kan bare brukes med min tillatelse!!
Norske blogger

 GuestsHuset vårt:Kategorier

Arkiv

hits