GAMMEL BLOGG - DU VIL NÅ BLI DIRIGERT TIL DEN NYE BLOGGEN!
hits Trening (Bloggen har flyttet til www.camillamaries.com)

Trening

Nyttårsforsetter...

Jeg er egentlig ingen stor fan av å ha for mange og urealistiske nyttårsforsetter. Så jeg har kun et. Og det er nok et ganske vanlig et. Nemlig å ta vare på kroppen min ved en sunnere livsstil!

Og da tenker jeg ikke bare på når det gjelder mat og trening. Jeg tenker på en sammensetning av mosjon, mat, avslapping og balanse i hverdagen. Det betyr også at jeg må dra til behandling for bekkenproblemene mine som faktisk noen dager fortsatt er like ille som da jeg gikk gravid.Men første punkt under "sunnere livsstil" er å kvitte meg med søtsuget. Jeg er faktisk nesten blitt avhengig av sukker, noe som er ganske flaut da jeg er fullt klar over følgene av dette. Jeg har jo tidligere vært så flink til å holde meg til en dag i uka, men i det siste har det ikke gått én dag uten at jeg måtte ha noe søtt i løpet av dagen. Det være seg sjokolade, pepperkake, brødskive med søtt pålegg (man tar det man har) osv. I skrivende stund sitter jeg og pusser tenna etter dag nummer to uten noe søtt. I morgen, eller om et par dager forsvinner suget. Så enkelt er det hvertfall for meg... Så jeg burde ha gjort det før! Julen var ingen motivasjon, men det er hvertfall det nye året!

Har du noen nyttårsforsetter?

Massasje anyone?

Au, au jeg savner kiropraktoren min... Ikke det at hun masserer akkurat, men hun hadde klart å fikse ryggen min slik den er nå. Man skjønner at man ikke er 20 år lengre når det gjør vondt langt nedi ryggen hver gang man snur på hodet:-) Men kanskje jeg klarer å fikse litt selv også? Kjøpte denne snodige massasjerulledingsen i stad:

Uansett, så var den så artig at jeg måtte ha den. Og fotogen var den også:) Den er i fra Casall og selges i sportsbutikker. Kostet ikke all verden heller...

Får virkelig håpe jeg finner en like flink og koselig kiropraktor her i Skien som hun jeg hadde i Oslo... Savner henne virkelig, og tror jeg må ringe henne snart!!!

Mmmmm... tran

Her i huset tar vi tran hver dag, både store og små. Jeg er oppvokst med å ta tran, men det betyr ikke at jeg syns det er godt. Jeg må ta det veldig fort, og drikke melk rett etterpå. Det kamuflerer nemlig smaken. Emma er den eneste jeg kjenner som sier "mmmmm" når hun ser tranflaska og mamsen kommer med skjeen. Hun syns tydeligvis tran er godt, og gaper høyt:) Men det har ikke alltid vært så enkelt å gi henne tran, og det kommer sikkert ikke alltid til å være så enkelt heller. Og som spedbarn måtte vi gi opp og gi henne D-vitamindråper i steden.

mollers.no fant jeg imidlertid noen trantips til spedbarn. Så når lillegutt blir født, og fyller 6 uker, skal vi nok prøve igjen:

Ble litt liten skrift, men klikk på linken til møllers hvis du ikke kan lese det.

Helseeffektene av Tran er godt dokumentert, så jeg syns ikke det finnes noen grunn til å ikke ta det. Og nå som jeg er gravid er jeg ekstra nøye med å huske det hver dag.

Tar du tran?

Mammadans...

I dag har jeg hatt veldig lite å skrive om egentlig, men titter innom for å fortelle hva jeg har bedrevet kvelden med da. Jeg vært på magedans, så jeg er ganske sliten. Jeg danset først med dansegruppa som jeg er med i, så var jeg på teknikkkurs etterpå. Det ble 2,5 time med mammadansing i kveld. Fornøyd med det jeg. Blir ikke akkurat mye trening på meg for tiden. Magedans hjelper det ustabile bekkenet mitt, så det anbefales for alle gravide og mammaer! Jeg får ikke sagt det nok altså. Virker som om mange har ganske mange rare syn på hva magedans er uten i det hele tatt å egentlig vite det. Men det det er er rett og slett super trening som er som skapt for kvinnekroppen!!

Bilde: google. Min mage ser nok ikke slik ut, nei, Ha ha ha... Ikke går jeg med bar mage på trening heller...

Her går jeg på kurs: Studioorient.no.

Har du noen erfaringer med magedans?

Tiden strekker ikke til...

Etter at jeg var ferdig med permisjonstiden så føler jeg det slik hele tiden! Hvordan skal jeg rekke andre ting enn å jobbe, og å være mamma etter jobb? Jeg har jo såklart ledig tid etter jobb, men det er jo tross alt bare 2-3 timer jeg får med Emma hver ukedag før hun legger seg! Og da frister det ikke så veldig å bruke den tiden på å trene eller andre ting. Og etter at hun har lagt seg, så er jeg som regel så sliten at jeg bare vil slappe av litt før jeg legger meg. Danser med dansegruppa 1-2 ganger i uka, og har danset med de i kveld, men det er det liksom.

Og det er ikke bare trening jeg ikke rekker/har energi til. Har tenkt på å farge håret mitt i et par uker nå for eksempel...

Dere andre mamma'er med full jobb; hvordan rekker dere alt? Spesielt trening...?

På sjokobons-kjøret...

Uff, jeg skulle aldri ha kjøpt disse i Sverige i helgen.. Midt i uka, på selveste lillelørdag, så ble fristelsen for stor. Og ikke er det bånn i meg heller;P Noen tips for å få meg til å bli kvitt dette hersens søtsuget? Fins det en pille man kan ta? Lurer på om jeg må begynne å drikke vin hver dag for da får jeg ikke lyst på godis, haha neida. Men så stort søtsug som jeg har nå har jeg ikke hatt på lenge. Skjønner ikke at det er mulig jeg...

Nå er posen snart tom....HJELP!

Jeg har begynt å danse igjen!

Etter over ett års opphold, så har jeg endelig begynt å danse magedans igjen. Denne gangen, så er jeg med i en dansegruppe, men får ikke vært med på opptredenen for da har Emma bursdag. Det er nok kanskje like greit, for denne dansen var litt vanskelig å lære!

Kjøpte meg et nytt magedansbelte da. Jeg har noen hjemme, men ikke av denne typen, og jeg har ønsket meg et slikt et lenge. Det har ikke de klirrende myntene som bråker så fælt, så dette er et mer proffbelte.

Synd dere bare får se webcam-bilde her, for detaljene er flotte. Får prøve å ta et bilde av det en annen gang. Men akkurat nå er jeg bare sliten, og har kjempelyst på en brødskive med Nutella (litt håpløst at man begynner å like sjokoladepålegg i en alder av 29 år, når man aldri har likt det før;)).

Hvis du lurer på hvor jeg danser, så er det hos Helene på Studio Orient. Nettsiden finner du her.

En liten presentasjon av magedans fra en gang Helene var på TVNorge:

Ha en fantastisk kveld folkens!

Trening for mammaer

Vi som er mammaer i permisjon bør jo benytte enhver sjanse til å gå tur i det fine været! Det er jo ekstra trim når man har med barnevogn. Spesielt hvis man leter fram noen oppoverbakker;) Denne uken merker jeg uant energi komme fram (lurte på hvor den hadde blitt av...), så dermed prøver jeg å gjøre noe hver dag. I dag tok jeg en times tur, og det var veldig herlig i dette fine været. Man kan jo også prøve å jobbe med brunfargen i samme slengen! Skulle gjerne gått lengre tur, men hadde ikke tid da jeg skulle møte en venninne og lillesøs i byen etterpå. 

Bakker er bra:) Bilde fra dagens tur... Hvis du tror det er stygt i Groruddalen, så kan du gå å legge deg. Her har vi fantastiske turområder!! Denne stien går ved siden av en idylisk bekk.

Slik ser denne treningsuka ut for meg:

Mandag: 0 trening

Tirsdag: 10 min oppvarming på ellipsemaskin, 30 min styrke og core, derretter 10 min på ellipsemaskin igjen.

Onsdag: 9 km tur til Lilloseter med barnevogn. Kun oppoverbakker på veien bort (4,5 km).

Torsdag: 1 times gåtur med barnevogn (usikker på hvor langt jeg gikk).

Fredag: Planlagt time med Styrke og Total. 20 min. intervall på ellipsemaskin + liten gåtur.

Lørdag: 0 trening

Søndag: Planlagt time Total step og styrke.

Så får vi se om dagene går etter planen da... Jeg tar det ikke så tungt hvis det ikke gjør det. Tror det er viktig å ikke være så "nazi". Hvertfall for meg. Og for meg er variasjon i treningen ganske viktig. Ellers blir jeg drittlei med en gang. Og de der vektapparatene er jeg ikke så veldig glad i. Boooooooring. Skulle jeg bare sittet på sånne, så kunne jeg trent på et billigere treningsstudio enn Elixia. Da syns jeg det er mye bedre med styrketimer;-)

Men uansett! Mammaer; benytt det fine været og finn dere noen bakker å gå i:) Godt for deg, og godt for bebis som får frisk luft. Hvis du går i skogen som meg, så husk mygnett!

PS. LITT TRENING ER BEDRE ENN INGEN TRENING....

Sunn sjokolade er litt lureri

Ja, desverre. Jeg kjøpte nemlig sjokoladen til Sjokoladeprinsen igjen. Det finnes jo to typer, en med sukker, og en sukkerfri en. Jeg kjøpte den sukkerfrie varianten i går. Og da leste jeg innholdsfortegnelsen litt nærmere... Og det står søren meg næringsinnhold per 25 gram!!! Selv om platen er 50 gram altså. Vanlig i Norge er jo at man skriver per. 100 gram.  I 25 gram sukkerfri sjokolade så er det 124,5 kcal. Det betyr at det er 500 kcal i 100 gram. Noe som er ganske nærme det en vanlig sjokolade inneholder om jeg ikke husker helt feil. Ikke det at jeg har så peiling på næringsinnhold, men jeg vet at kalorier = feit.

Vet ikke akkurat hva den varianten med sukker inneholder da, men tror den inneholder ganske mye sukker etter hva jeg fant skrevet om den når jeg googlet. Sukker står først i innholdsfortegnelsen, og det betyr jo at det er mest sukker i sjokoladen! Sunt?

Nå har jeg også fått vite av Veronica  at dette heller ikke kan kalles rå sjokolade, så dette er jo bare lureri! At den er økologisk, fri for e-stoffer er vel det eneste positive med hele sjokoladen. Hvis det er sant da. Han er visst flink til å tulle denne sjokoladeprinsen. Den sukkerfrie varianten er kanskje et alternativ for diabetikere, men IKKE for slankere... så er det sagt. Og den med sukker i tror jeg slankere bør holde seg langt unna! Man bør hvertfall ikke spise mer enn 25 gram om dagen, som er en halv sånn plate. Søtningen de har brukt i den sukkerfrie er maltitol. Noe som også kan brukes som avføringsmiddel i større mengder! Nok en grunn til å ikke spise så mye... Jeg fikk vondt i magen av en plate!

Jeg kom over en blogger som tester mat. Hun vil gjerne sende en mail til sjokoladeprinsen fordi hun føler seg lurt. Den kan du lese her: Veronicas gale matverden.

Sånn. Tenkte jeg bare skulle oppdatere leserne mine her... Så jeg ikke feilinformerer noen!


PS. Mannen som er ansvarlig for denne sjokoladen, er ikke Johannes Riisager Døderlein som vant Skaperen. Jeg fikk en mail av moren hans som informerte meg om at rettighetene til sjokoladen er kjøpt av Trond Strand, og at denne sjokoladen ikke har noe med denne sjokoladen i det hele tatt. Hans visjon var en rå, fairtrade, økologisk melkefri sjokolade. Så det er synd at det ikke ble slik.

Trening og sunn sjokolade!!!!

Jeg kan vel med en gang innrømme at sjokolade er min største last i matveien. Spiser ikke så ille mye annet usunt, men sjokolade syns jeg det er vanskelig å holde seg unna. Så derfor passer jeg på å ikke ha det i hus. Skulle gjerne ha spist sjokolade hver dag jeg! Så jeg er kjempehappy for at denne sjokoladen har kommet i butikken:

Dette er sjokoladen fra han som var med i "Skaperen" på TV 2, og den er faktisk både sunn og god. Det finnes to typer i butikken (Meny har den hvertfall), og den det er bilde av her er den jeg ikke har smakt på ennå. Smakte en bit av den andre typen i stad, og den var lys og kjempegooood! Me ♥. Denne sjokoladen er nesten for god til å være sann, og kan nytes med god samvittighet (selvfølgelig ikke i gigantiske mengder selv om den er sunn da). Les mer om sjokoladen her: EKTESJOKOLADE.NO. Hurra! Jeg er så glad!!!!

Jo, og grunnen til at jeg er så glad for denne sunne sjokoladen er at jeg fortsatt ikke har gitt opp å få litt bedre beach-kropp før ferieturen i august. Er egentlig ikke misfornøyd med vekta, men skulle så gjerne vært litt strammere. Hvertfall på magen! Så i dag dro jeg på trening etter nesten en måneds opphold! Varmet opp først og tok deretter en styrke og coretime som bare varte i 30 min. Det fikk holde. Etterpå klarte jeg nesten ikke å komme meg opp trappa, men skal det trenes så skal det trenes. Er ingen vits å dra på treningsstudioet og ikke gi alt. Er litt usikker på hvor bra disse utfallene på stepkasse er for bekkenet mitt, men det får jeg se i morgen.... Men uansett, så er jeg i gang med treningen igjen. Og nå skal jeg få til 4 dager i uken. Håper jeg. Er hvertfall veldig bestemt, og skal nok klare å presse det inn i timeplanen igjen.

Q: Åssen går det med din beach-kropp? Og har du smakt denne sunne sjokoladen?

Ha en fin kveld:) Jeg skal kose meg med Frustrerte fruer og sunn sjokolade i kveld. Jeg gleder meg....:)

Jeg har syndet...

Når det gjelder mat i det siste. Har vel spist usunt nesten hver dag siden torsdag!! Hvis jeg hadde vært singel hadde det ikke vært bra for meg. Jeg spiser bare det enkleste, og det som ligger nærmest når jeg er alene. Hvis det ligger noen kjeks der, så tar jeg heller de enn å steke noe kjøtt. Jeg er rett og slett ikke så glad i middag, det er vel derfor jeg er så sløv på dette området når ikke mannen er hjemme. Noen ganger så "sulter jeg ved siden av brødboksen". Men i dag hadde jeg ikke spist noe middag siden jeg spiste så mange vafler hos venninna mi i stad. Men nå ble jeg plutselig bråsulten!! Lette febrilsk i fryseren etter vårruller som jeg trodde jeg hadde, men det eneste jeg fant var pannekaker, is og kjøttdeig. Så da var veien til Peppe's Pizza på nett veldig liten. Her er det jo bare å klikke inn bestillingen. Superenkelt! Litt farlig enkelt...Nam nam...

Så nå sitter jeg her og med kveldsmaten min fra Peppe's. En halv Moby dick, og en halv New Orleans. Smaken min har forandret seg skikkelig etter at jeg fikk Emma... Aldri i verden om jeg ville spist reker på pizza tidligere!

Har uansett ikke så dårlig samvittighet da. Sjeldent jeg bestiller take away for å si det sånn;-) Mitt sunnere liv kan starte i morgen...

Nå er jeg i gang igjen...

Med trening altså. Fikk litt sjokk når jeg hadde gått opp litt over 2 kg i påsken. Er det mulig? Ja, jeg har blitt ekstremt bånnhol i det siste. Jeg spiser jo mer enn jeg noen gang har gjort, og har lyst på mat/godis hele tida. Nei, nå er det stopp! Så i dag tok jeg turen innom Elixia og trente Afrodance. Helt ok time, men den kunne gjerne vært litt mer spenstig. Det er litt som en slags afrikansk aerobic vil jeg si. Og det er ikke så mye dans i de timene som jeg skulle ønsket. Det har også en tendens til å bli litt kjedelig og ensformig, men den varer bare i 40 minutter som passa meg bra nå.

Av mangel på interresante illustrasjonsbilder å bruke til dette innlegget lånte jeg dette fra elixia.no.

Det eneste som er litt dumt nå er at flere av gruppetimene er i 20-tiden.... Akkurat når Emma er trøtt og vil sove! Og Emma er jo sånn at hun vil ha litt pupp før hun sovner, så hun hadde mast litt på pappa'n sin når jeg var vekk. Nå sover hun da, og i natt så sov hun i over 10 timer igjen. Håper virkelig det fortsetter!!!

Jo, forresten så hadde Elixia en konkurranse hvor man skulle trene 25 ganger i løpet av 90 dager. Det høres jo ikke så mye ut. Tror dere jeg klarer det? Hvis ikke så blir jeg skuffet over meg selv....

 

Ha en fin kveld! Nå skal jeg kose meg med Desperate Housewives og druer (nei, ikke sjokolade nei;))

Det går ikke så bra med prosjekt MILF...

Jeg har nemlig ikke vist mitt ansikt på Elixia på over to uker... Jeg har jo unnskyldning da. Bekkensmerter en uke, og sykdom neste... Og nå er jeg søren meg forkjøla! Hva er det med den svake kroppen min sier jeg bare. Nå har jeg begynt på kosttilskudd for ammende igjen i håp om at jeg skal bli litt sterkere. Og neste uke SKAL jeg trene! Men det blir ikke noe før tirsdag da. På mandag er det jo barselgruppe og babysvømming! Også hadde jeg tenkt å gå til hun som skal ha barselgruppa, og hun bor jo et stykke unna. Ja, så selv om jeg ikke har vært på treningsstudioet, så har jeg fått litt trim da. Jeg har nemlig vært ute og trilla så ofte jeg kan!

Kanskje jeg må ha en sånn t-skjorte, haha;)

Ha en fortsatt fin søndag... Jeg har lyst på snop i dag også jeg. Men, NEI... i kveld er det fruktkveld. Bikinikropp i år er nok lettere sagt enn gjort!

Magedanskurs for nybakte mødre! Ta med baby;)

Venninnen min Helene som driver Studio Orient i hadde den geniale idéen om å ha mor-barn kurs på magendans-studioet sitt. Nemlig nybegynnerkurs i magedans for mor med barn. Det er jo veldig kjekt å kunne ha med babyen! Her er det som står om kurset på nettsiden: 

NYHET! MOR OG BARN: Dette er et nybegynnerkurs i magedans som er beregnet på mødre med spedbarn. Her kan du ta med barnet i klassen! Barnet vil bli stimulert av bevegelse og behagelig musikk og sover nok godt etter endt klasse. Vi fokuserer på bevegelser som hjelper å styrke bekkenet og myke opp kroppen. Dette er morsom trening og en fin måte å begynne å trene igjen etter en fødsel.

Det finnes så mange fine bilder av magedanserinner på nettet! Dette er et kalenderbilde fra 1953:)

Studio Orient ligger lett tilgjengelig i Oslo sentrum. Selv har jeg gått på magedans der i noen år, men allikevel vurderer jeg å ta dette nybegynnerkurset. Dette er jo forresten enda en måte å møte andre nybakte mødre på;) Har blitt kjent med en del nye mennesker etter at Emma kom til verden, og det er jo sååå gøy!

Kurset begynner den 18. mars, og går kl. 11-12 om dagen åtte onsdager framover. Noen som vil være med meg på magedanskurset? 

Ps. Man går ikke med bar mage hvis noen er redd for det...

Opp eller ned i vekt?

Gikk du opp eller ned i vekt når du fikk barn? Selv er jeg tilbake på normalvekta mi igjen, og veier vel kanskje 3 kg mindre nå enn jeg gjorde rett før jeg ble gravid (det var jo rett etter jul;)) Jeg vet at ammingen har mye å si, men jeg velger å tro at det ikke er bare ammingens fortjeneste. Jeg er en aktiv mamma som bor i 4.etg. I dag for eksempel bar jeg Emma på magen, ryggsekk på ryggen og bæreposer med mat i hendene... Kanskje ikke kjempelurt med tanke på bekkenløsningen min, men men. Etterpå var jeg på trening. Ellers bærer jeg vognbag og bilsete med Emma i opp og ned 4 etasjer flere ganger i uka, pluss at jeg er ute og triller, pluss at jeg trener ca. 3 ganger i uka (vil mer, men kroppen vil ikke). 

Men det å spise sunt har jeg større problemer med.... Jeg elsker nemlig sjokolade!!!


Webcam-bilde av meg og Emma etter dagens bæretur:)

Det gjelder å komme seg ut hvis man vil ha av svangerskapskiloene! Men når det er under 10 minusgrader ute så blir det litt verre. I dag var det akkurat 10, og da tok jeg sjansen på å gå ut med Emma i meitaien inni en stoor jakke, og det var jo bare en kort tur. Så de som blir mammaer på sommeren har det nok litt lettere sånn sett.

Jeg vet det ikke alltid frister, men jeg oppfordrer mammaer til å komme seg ut, eller på trening! Hvis du ikke kommer deg ut så tren hjemme i stua da vel. Det gjelder bare å komme i gang. Kiloene har en tendens til å bli sittende hvis man ikke gjør noe med de. Det har jeg sett på flere mammaer. Men så har du de som mister de når ungen begynner å gå og man må løpe etter hele tiden;P

Har du prøvd Zumba?

Zumba har blitt kjempepopulært i det siste, og jeg har hatt lyst til å prøve det lenge.... I morgen har jeg endelig booket meg på Zumba-time på Elixia. For en gangs skyld så var det ikke fullt! Elixia har sånn online booking av gruppetimer, og Zumba-timene har vært fulle etter fem minutter hver gang. Så dette er første gangen jeg har fått booket, selv om jeg har prøvd mange ganger før. Men i morgen får jeg kanskje se hvorfor det er så populært.... Håper det ikke er bare fordi det har vært på TV.

Men i dag var jeg på en hard treningstime igjen, så vi får se hvordan formen er i morgen først. Timen jeg tok i dag heter Total Step og styrke, og det er første treningstimen min siden mandag! Timen på mandag gjorde nemlig at jeg hadde vondt i bekkenet fram til i går, så hvis jeg får det i morgen også så blir det ingen Zumba. Det er ikke bare, bare å komme seg i form etter en graviditet skal jeg si dere. Hvertfall ikke når man har bekkenløsning. Den kan nemlig henge i en stund:( Men, men... nok klaging!

ER DET NOEN SOM HAR PRØVD ZUMBA? VAR DET BRA?

 

 

I morgen skal jeg forresten drikke alkohol for første gang på mange måneder. Da blir det fest, og mannen min skal passe Emma og gi henne flaske. Men siden ikke Emma likte MME så må jeg pumpe meg da, så jeg håper ikke det øker melkeproduksjonen så innmari. Har ikke lyst på melkespreng på fest, men jeg tar med pumpa i veska for sikkerhetsskyld;-)

Ha en fantastisk fredagskveld! Nå skal jeg kose meg med en Stratos, og tenke over hvor lite flink jeg er til å følge kun én godtedag i uka...

Lurer du på hva du skal gjøre i helgen?

Hvis du bor i Oslo, så har jeg et forslag her:Bildet er lånt fra: http://www.orientaldancefestival.no/

Denne fantastiske magedansfestivalen er det min venninne Helene som arrangerer, og jeg er litt trist for at jeg ikke får dratt. Festivalen består av fantastiske show med noen av Norges (og verdens) beste magedanserinner, og workshops (magedans-kurs), så dette er en opplevelse man ikke får muligheten til hver dag. Det er ingen som har bedt meg om å skrive dette altså, men festivalen pleier å være såååå bra at jeg må opplyse leserne mine om den. Billetter kjøper du på Billettservice, ellers kan du lese mer HER.

Selv tar jeg straks turen til Skien for å besøke svigerfamilien og feire bursdagen til Theodor. Ha en fin helg folkens!

Ingen trening allikevel:(

Da jeg kom på Elixia i dag var nemlig pilates-timen full, og dumme meg hadde ikke meldt meg på online først... Det er første gangen hittil det har vært fullt på noen timer. Damen i skranken sa at jeg kunne vente å se om det var noen andre som ikke kom, men da dro jeg heller hjem. Jeg hadde jo ikke med meg sko i dag, så jeg kunne jo ikke trene noe annet. Det har seg nemlig slik at jeg har fått noen skikkelig vonde storetær pga. alt for tjukke sokker i uteskoene, så jeg orker jo nesten ikke å ha på treningssko heller. Får håpe de tærne roer seg litt til torsdag hvertfall for da har jeg litt lyst til å teste ut ZUMBA! De som har sett på TV shop vet sikkert hva det er, hihi.

Så nå sitter jeg her full av selvforakt, uten så mye som ha trent bittelitt og spiser cookies som var igjen fra besøket tidligere i dag. Nei, da... jeg tar det ikke så tungt, men jeg skulle jo bare spise av grønnsakene egentlig. Godtedagen min er jo søndag, så dette blir jo helt feil! Haha:)


Da får jeg bli med på yoga i morgen i steden, og det har jeg aldri gjort før. Alltid gøy med noe nytt! Noen som har prøvd yoga?

Habibi! Jeg vil danse!!

Plutselig i dag har jeg uventet energi.... Det er veldig rart for det er lenge siden sist, og jeg har kun sovet 4 timer i natt. Ikke har jeg vondt i bekkenet i dag heller! Så nå bør jeg benytte sjansen på å styrke det litt;-) Det er alt for lenge siden jeg har danset, så nå tenkte jeg å øve litt hjemme i dag. Savner virkelig å danse magedans, og er det en sang som alltid får meg til å danse så er det denne!

 

-Camilla-

Magedans og graviditet?

12315514694d951c457e

Ja, det er fullt mulig å danse magedans som gravid. Det anbefales faktisk. Mange vet ikke hvor bra trening magedans egentlig er... også for gravide. Skal ikke si at jeg har vært veldig flink i det siste, men hadde det ikke vært for magedansen så hadde nok bekkenløsningen min vært mye verre enn den er. Erfaringer med orientalsk dans viser at gravide får større bevegelsesfrihet, fødselen kan bli lettere og bekkenløsning sjeldnere. Så om du ikke har danset magedans før, og er gravid, så går det an å begynne på et nybegynnerkurs, eller rett og slett kjøpe seg en dvd og danse hjemme i stua. Du finner mange billige opplærings dvd-er på ebay! Av norske anbefaler jeg selvfølgelig Helene Skaugen sin.

 

Nå som jeg endelig føler meg litt bedre etter fysioterapitimene, skal jeg begynne å danse litt mer hjemme i stua igjen! Jeg har faktisk ikke gått opp i vekt på over en måned, og tror det er fordi jeg mister muskler. Magen vokser jo!

-Camilla- 

Magedans kan være utrolig underholdende...

Det får dere bevis på her:

Hun som danser i videoen var første læreren jeg hadde når jeg gikk nybegynnerkurs. Var selv i publikum under dette morsomme showet på Oslo Oriental dance festival i fjor, og oppdaget at det endelig er lagt ut på youtube.


♥ Men magedans er ikke bare undeholdende, det er også god trening som passer perfekt for kvinnekroppen. Vil du ha stram rumpe, mage og armer? Begynn med magedans! Men det holder ikke med en gang i uka da selvfølgelig... Det er også forebyggende for smerter i ryggen og bekkenløsning. Magedans er dermed en god treningsform for gravide. 

♥ For tiden så danser jeg hos Helene Skaugen, som styrer STUDIO ORIENT. Helene venter en liten baby i sommer, så dette blir siste kurset hos henne på en stund. Men hun er fantastisk flink, og en utrolig dyktig lærer, så jeg gleder meg til hun er tilbake... Klipp av Helene kan du se i flere av de tidligere innleggene mine om magedans.

Anbefaler magedans som treningsform, også er det gøy i tillegg!
28318221234725445579n400

Mandag og magedans

Har vært litt syk, så det har desverre ikke blitt mye blogging i helgen. Men nå er jeg klar for mandag og en ny start. Har spist litt for mye godis i helga og syns synd på meg selv, hehe. Men det rare er at jeg ikke har lyst på godteri i det hele tatt nå. Har fått helt smoothie-dilla, så jeg drikker det nesten hver dag:) Nam nam...

Men nå skal jeg endelig på magedans igjen, og håper jeg klarer å huske noe av koreografien sånn etter vinterferien. Magedansstudioet har nemlig opphold i skoleferier. Da avslutter jeg dette innlegget med en liten snutt av vakre Helene som er min magedanslærerinne, og gamle skolevenninne;)


En av mine favorittklipp av Helene på Youtube;) Fra Oslo oriental Dance festival i fjor... Og for de som lurer; dette er ikke vanlig arabisk magedans, men romaniinspirert.

PS. Vil du lære magedans, så har studioorient.no helgekurs i mars!
28318221234725445579n400

Endelig litt trening

rkenI kveld har jeg vært på magedans-time igjen. Første gangen etter jul. Deilig å være i gang igjen! Selvfølgelig hos Helene Skaugen i Studio Orient som er Norges største magedansstudio. Hun er så utrolig flink, og nå skal hun lære bort en oriental-koreografi på 14 uker...

Dette var virkelig en oppvikker, jeg har nemlig følt meg litt slapp i det siste... Klarte å forsove meg i dag og var ikke på jobb før 09.30! 

Vet ikke hvem damen på bildet her, men syns det var litt idyllisk. Dessuten så er turkis er en av favorittfargene mine. Har så lyst på en sånn drakt, men de fineste koster mange tusen kroner.... Har faktisk gått barbeint i Sahara selv for et par år siden. En meget spesiell opplevelse... (Hun damen er vel sikkert i Sahara, eller hva?)....

 

Har du vært i ørkenen før? Eller har du sett magedanserinner i f.eks Egypt eller Tyrkia? 

 

Må slenge på et klipp av Helene Skaugen i dette innlegget også;) "Tales of the Sahara"

Natta;)

cmb

Vil du ha stram rumpe?

helene1I kveld har jeg vært på siste magedanstime på Studio Orient for i år, og trommesolo-koreografikurset var ferdig i går... Litt kjipt for da blir det trening hjemme i steden, også må jeg vel innom treningsstudioet Nautilus som jeg er støttemedlem av. Hater egentlig treningsstudio, det er så kjedelig og traust. Har vært dårlig med aerobic der i det siste også -  og med all den hyperaktiviteten jeg har inni meg, MÅ JEG HA LITT TEMPO! Elsker dans, og magedans er sinnsykt god trening. En magedanserinne kniper og strammer rumpen hele tiden, derfor: hvis du vil ha stram rumpe kan jeg anbefale det på det sterkeste!!!!!!! Du bruker også muskler i magen du ikke en gang visste at du hadde....

Vakre Helene Skaugen (bildet) spurte meg i går om jeg ville være med i en elevgruppe neste år, så da blir det nok opptreden etterhvert:) Og mye mer øving enn i år, men det er så GØY!♥

Har noen spørsmål til deg som leser dette innlegget:

  1. Har du noe forhold til magedans eller dans generelt?
  2. Trener du på treningsstudio? Hvilket?
  3. Hva er dine beste treningstips?

 

Må jo selvfølgelig ha med et klipp: Helene - Trommesolo

 

cmb

Camilla Marie

31, Skien

Jeg er en grafisk designer/ mac designer som trenger litt utløp for mine kreative sider. Derav denne bloggen. Jeg har mange meninger, og egentlig veldig mye jeg vil si :) Det som opptar mesteparten av tiden min nå er barna mine Emma og Emil. Emma ble født 23.okt 2009, og Emil ble født 13. juli 2011. Jeg elsker å være mamma, og syns selvfølgelig at barna mine er verdens søteste! Jeg skriver ofte om barneutstyr, og bloggen min inneholder alt fra personlige innlegg til råd og tips. I sommer flyttet vi inn i et over 100 år gammelt trehus, så det blir også litt om interiør og oppussing. Lurer du på noe så kontakt meg gjerne på ✉ mail: badcamilla@gmail.com Bildene mine kan bare brukes med min tillatelse!!
Norske blogger

 GuestsHuset vårt:Kategorier

Arkiv