GAMMEL BLOGG - DU VIL NÅ BLI DIRIGERT TIL DEN NYE BLOGGEN!
hits Mat (Bloggen har flyttet til www.camillamaries.com)

Mat

Smurfemuffins

Som dere sikkert har skjønt, så er jeg veldig glad i muffins. Det som er så gøy med å lage muffins er at man kan eksperimentere med så mange forskjellige smaker, farger og pynt. Siden vi er veldig glad i denne grunnoppskriften med smørkrem, så bruker vi som regel denne. Her ser dere forrige helgs muffins:

Det eneste som er litt dumt er at jeg ikke har noen sprøyte til å lage sånne fine topper med. Jeg har bare en sånn god gammel "tytegreie" som ikke er så lett å håndtere. Noen som kan tipse meg om en kjekk "pyntesprøyte" som jeg burde kjøpe?

REGNBUEMUFFINS - Oppskrift

Siden det er helg, og jeg tenkte å lage muffins i morgen, kom jeg til å tenke på regnbuemuffinsene som jeg lagde til Emma's bursdag i høst. Jeg har jo ikke delt hele fremgangsmåten med dere, så nå syns jeg det var på tide!

Bruk en grunnoppskrift som ikke er for tjukk. Jeg liker denne fra Cacas:

MUFFINS - GRUNNOPPSKRIFT

Ingredienser:
3    egg
3 1/2 dl    sukker
225 g    margarin
2 dl    melk
5 dl    hvetemel
3 ts    bakepulver
3 ts    vaniljesukker

Fremgangsmåte:
1. Egg og sukker vispes til eggedosis.
2. Smøret smeltes, ha i melken.
3. Det tørre blandes og has i eggedosisen vekselvis sammen med melkeblandingen.    
4. Stekes på 180 °C i ca. 20 min.

MEN... Før vi steker, så må vi tilsette farge for å at det skal bli regnbuemuffins!

FREMGANGSMÅTE:

1. Del inn røren i mindre boller ettersom hvor mange farger du vil ha på muffinsen. For å få skikkelig farge på muffinsen, så er det viktig at man bruker color paste, som er konsentrert farge (den fra Wilton fås kjøpt hos Jernia). Denne trenger man minimalt av i forhold til vanlig konditorfarge. Det blir farge bare man dypper en tannpirker oppi fargen, og deretter i røren. Men prøv deg fram!

2. Så er det bare å begynne å fordele røren i formene. Bruk en teskje, og start med en farge i alle formene om gangen, og deretter en ny oppå osv. Så er det bare å steke på 180 °C i ca. 20 min.

3. Når muffinsene er kjølt ned, kan du lage glasur. Denne er god:

SMØRKREM-GLASUR:  

250 g smør
2 ts vaniljeessens
1 dl melk
12-16 dl melis
konditorfarge - gjerne ulike farger

Pisk sammen mykt smør (ikke smeltet), vaniljeessens, melk og 4 dl av melisen. Pisk dette sammen i ca 4 minutter, og tilsett deretter nye 2 dl melis. Pisk igjen i nye 2 min. Fortsett slik med 2 dl melis i 2 min helt til du har fått den rette tykke konsistensen (Smørkonsisens). Glasuren kan du også bruke litt farge i, slik som jeg har gjort her:

Så er det bare å kose seg med de gode fargerike muffinsene!

Stilig, ikke sant? Jeg skal love dere at disse er en slager i barnebursdag!

Tjukke pannekaker og pannekakejern

I går koste Emma og jeg oss med det beste jeg visste om da jeg var liten. Nemlig pannekaker med blåbærsyltetøy! Og det falt virkelig i smak hos vesla. Først spiste vi tomatsuppe med makaroni (tradisjonen tro). Emma syns dette var en super middag!

Vi prøver å holde middagene litt sunnere enn dette, men det er lov å skeie ut en gang i blant. Det er ikke så ofte vi lager slikt til middag akkurat, så jeg hadde ikke helt dreisen på de pannekakene lengre. Det ble ikke de tynne, perfekte runde som mamma pleide å lage, men heller noen litt tjukke og skeive. Uansett så var de gode!

I går fikk jeg også vite at det finnes noe som heter pannekakejern. Kanskje jeg kunne trengt et sånt?

Hva var favorittmaten din om barn?

Nesquick kake

Forrige søndag lagde jeg en sjokoladekake som jeg lovte å komme med oppskriften på. Det er kanskje litt dumt å komme med denne på en mandag, men men:-) Det er sjokoladekake som holder seg myk og god, og som også kan fryses. Perfekt til barnebursdag! Jeg har fortsatt en del i fryseren som jeg skal ta med til pappa i Oslo neste helg :-) Han har nemlig bursdag i dag. Hurra for verdens beste bestefar!!

Ingredienser

150 gram smeltet smør
7,5 dl kefirmelk
5 dl sukker
1 ss natron
2 dl nesquick sjokoladepulver
10 dl hvetemel

Bland alt godt sammen og hell det ut i ei smurt langpanne. (Jeg brukte en noe mindre langpanne, da blir kaken litt høyere). Stek kaken på nederste rille i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.

Glasur

300 gram melis
100 gram smeltet smør
4 ss nesquick sjokoladepulver
3 ts vaniljepulver/vaniljesukker

Når det gjelder glasuren, så kan man tynne den ut med litt kaffe (evt. mer smør) hvis den blir for tjukk. Eller mer melis hvis den blir for tynn. Jeg måtte "tynne den ut" :-) Vel bekomme!Oppskriften er hentet fra Viibakken12.blogspot.com

Den beste sjokoladen er tilbake! Husk å stemme!

Endelig er Soho tilbake igjen! Foreløpig er den kun å finne i en blandingspose, men jeg vet hva jeg skal spise denne helgen. Det er 10 år siden den var på markedet, og jeg er veeeeldig spent på om jeg syns den er like god i dag som da.

For å beholde Soho på markedet, så må de vinne en avstemning først. Trykk på bildet for å stemme:

Soho vekker tenåringsminner for min del, og jeg håper sjokoladen blir på markedet denne gangen. Det er sjeldent jeg pleier å engasjere meg så mye i en sjokolade, men denne har jeg savnet! :-) Det finnes jo ingen som likner...

Har du smakt Soho?

Et alternativ til godis...

Jeg har faktisk holdt meg unna godteri hele uka, og holder meg fortsatt. Skal ikke ha noe godis før til søndag! Men noe godt må jeg ha uansett på en lørdag. Bær, noen bananbiter, druer e.l med litt vaniljekesam på toppen er et supert alternativ til sjokolade!!

I kveld skal jeg ha blåbær og bringbær med vaniljekesam til dessert. Nam, nam... ;-) Den finnes forresten i to varianter, og den ene er 80% magrere.

Når en pepperkakebaker...

Emma syns det er utrolig morsomt å bake "epperkake"... Så i går bakte vi litt igjen.

Det er litt vanskelig å  unngå at Emma smaker på deigen.... Jeg klarer ikke å la vær selv heller. Pepperkakedeig er kjempegodt:-) Vi kjøper ferdig deig. Syns det er like greit, så kan man heller bruke tid på det morsomme ved pepperkakebakingen sammen med Emma.

Gårsdagens pepperkaker har vi ikke pyntet ennå, men her ser dere resultatet av forrige gang Emma og pappa'n bakte:

Her gjaldt det å få på pynten fort så ikke Emma spiste opp alt skjønte jeg:-) Men dette er faktisk de beste pepperkakene jeg har smakt. Og det er kanskje ikke så rart...

Muffinskveld...

Jeg er redd jeg har blitt litt hekta på å lage muffins! Det er jo så enkelt å bake, og man kan jo lage så mange spennende variasjoner:) Her ser dere noen jeg lagde i kveld:

Skikkelig søte og rosa! Egentlig så er ikke jeg så glad i sånn smørkrem, men mannen min syns det er kjempegodt. Skikkelig sukkerbombe spør du meg! Men det ser jo veldig dekorativt ut da. Jeg må få kjøpt meg noe ordentlig dekoreringsutstyr snart. Det blir fort søl med de posesprøytene jeg har hjemme. Hvis det er interresse for det, så kan jeg legge ut oppskriften på disse muffinsene. Den er veldig enkel... Brukte akkurat samme oppskrift som på regnbuemuffinsene. Det er en grunnoppskrift som kan brukes til alt egentlig.

Men nå må jeg ta kvelden. Emma har ikke har vært helt i form om nettene i det siste, så kan jo hende hun våkner i natt også. Samme med lille Emil... Det skal ikke alltid være lett å ha to småtasser. Men det er så herlig at noen våkenetter er fullstendig verdt det! Sov godt <3

Bursdagskakene!

Jeg lagde 2 kaker og muffins til Emma's bursdag. Siden vi hadde Hello Kitty som tema var selvfølgelig Kitty på muffinsen.

Emma kikket lenge forundret på muffinsen før hun tok en bit. Den spiselige Hello Kitty-pynten er fra Wilton, og jeg har kjøpt disse på ebay.

Jeg hadde brukt ulike color paste fra Wilton for å farge røren slik at det ble "regnbuemuffins"!

Utrolig morsomt for barna! Fremgangsmåten har jeg skrevet om på Foreldremanualen. Oppskrift kommer senere.

Og mens jeg først var i gang, så farget jeg ostekaka likesågodt rosa:

Den siste kaken var en helt vanlig bløtkake med masse bær og fyll av krem, vaniljekrem og kirsebærsyltetøy (som var veldig forfriskende). Når man ikke er flink til å smøre på krem sånn som meg, så gjelder det å slenge på masse pynt!

Hadde det kun vært barn i bursdagen, så hadde det nok kun blitt Hello Kitty kaker siden dette var tema:-)

Hva syns dere om kakene?


Middagstips: Hjemmelagede hamburgere!

I går spiste vi de beste hamburgerne jeg har smakt på lenge! Og disse var hjemmelaget. Det er ikke vanskelig å lage hamburgere i det hele tatt. Ved siden av spiste vi potetbåter av nypoteter med krydder og olje som vi stekte i ovnen. Enkelt og godt!


Oppskriften hentet jeg fra Klikk.no. Der finner du også oppskrift på hamburgerbrød.

Gravid-diller... NammIS:)

Jeg har nesten ikke matlyst for tiden... Men dette under har jeg lyst på hele tida!! Føler meg konstant tørst, og har lyst på noe iskaldt. Det som står i kjøleskapet er liksom ikke kaldt nok, og ikke vannet i krana heller...
Har du noen gravid-diller???

Gode muffins!

I dag hadde jeg familie på besøk for å feire 30 års dagen min, og da sto jeg for muffinsene mens mannen lagde bløtkaka. Jeg lagde "Red Velvet Cupcakes" minus rødfargen. Jeg syns ikke konditorfargen gjør de så røde uansett, og de smaker jo akkurat det samme. Hvis man bruker konsentrert gelefarge, så blir de ordentlig røde etter hva jeg har hørt, og da trenger man kun en halv teskje i motsetning til 6 flasker konditorfarge. Jeg er veldig glad i ostekake, og toppingen på disse er litt sånn ostekakeaktige.

Bildet er fra jeg lagde de til Emmas bursdag. I dag lagde jeg de større (amerikansk størrelse).

OPPSKRIFT:

Ingredienser:

 

 • 4 stk egg
 • 7 dl sukker
 • 7 dl hvetemel
 • 2 ts natron
 • 1 ts salt
 • 2 ss kakao
 • 5 ss vaniljesukker
 • 2 ss hvitvinseddik
 • 2 dl olje (smaksfri, for eksempel soyaolje)
 • 5 dl kefir
 • 6 ss rød konditorfarge (1 ss tilsvarer en flaske)
Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker. Bland så alle de tørre ingrediensene for seg. Ha i dette sammen med olje og melk. Ta i konditorfarge til slutt.

Stek på 175 grader (jeg bruker både under og overvarme med varmluft) ca 15 min.

Dette er til ca 3 brett med 12 cupcakes. Vil du kun lage et brett så er det bare å dele på 3. Alt spørs jo såklart på hvilken størrelse du vil ha de. I dag delte jeg oppskriften på to, og fikk vel 10-12 store muffins.

 

GLASUR:

 • 3 pk Philadelphia ost
 • 150 g smør
 • 250 g melis
 • 1 ts vaniljesukker


Bland smør og halvparten av melisen.
Ha i kremosten, vaniljesukker og 
resten av melisen, og bland alt. Ha ostekremen i en sprøytepose, og lag fine topper på muffinsene. Pynt etter smak.

Oppskriften er hentet fra Klikk.no

 

Bursdagskakene

Her ser dere Emma's bursdagskaker. Mannen min har laget kakene, og jeg har laget muffinsene.

Bløtkake:

Daim-iskake:

Red velvet cupcakes:

Alt smakte helt fortreffelig. Emma fikk smake bittelitt muffins, og det var stor stas;-)

Red Velvet cupcake

Lurer på om jeg skal prøve meg på disse til Emma's bursdag i morgen? De høres veldig gode ut da. I følge Klikk.no, så er det jo de beste cupcakes som finnes...

Bilde: google. Hvis du googler "Red velvet cupcakes", så får du opp mange fine bilder!

Noen som har smakt disse? Oppskriften finner du HER.

Dagens sunne middag!

I dag har jeg laget nok en enkel, god og sunn middag, nemlig stekt kyllingfilet, og bakte grønnsaker! Nam, nam;)

Grønnsakene jeg har brukt er;  tomat, squash, champignon og rødløk. Disse stekte jeg i folie i ovnen med litt olivenolje og krydder over. 

Gi meg gjerne dine middagstips!

Dagens sunne og enkle middag

Nå har jeg for ørtende gang bestemt meg for å starte et nytt og sunnere liv. Ja, for nå når jeg har disse problemene med bekkenet, så kan jeg ikke trene, og da merker jeg at kiloene så smått begynner å komme. I tillegg så ammer jeg ikke så mye som før, og da må jeg nesten innse at matvanene må bli bedre enn de har vært de siste par månedene før det blir for ille! Så nå har jeg planlagt middag for hele uken. Det er så mye lettere å spise sunt når man har planlagt middagen!

I dag ble middagen salma laks og brokkoli. Stekte laksen i folie med sitronpepper, og dampet brokkolien. Enklere blir det ikke!

Jeg har så dårlig fantasi når det gjelder middag, så dette tipset ga Anette-Marie meg. Og denne laksen er jo bare helt nydelig! Jeg har som regel holdt meg unna laks siden jeg ikke tåler fiskefettet så godt (får vondt i magen), men denne magre laksen tålte jeg helt fint.  

Visste du at laks og brokkoli er to av de mest helsebringende matvarene som fins? På en oversikt i en bok jeg har, så står brokkoli på 1.plass, og laks på 4.plass over 100 matvarer som gir deg god helse. Her skal jeg si dere hvorfor:

BROKKOLI:

 • Innehold: Kalsium, magnesium, fosfor, vitamin B3, vitamin B5, betakaroten, Rik på vitamin C og Folsyre.
 • Fordeler: Kreftforebyggende antioksidant, Rik på fiber, antibiotisk, antivirus-effekt (inneholder svovel), Leverstimulerende. Den perfekte matvare.

LAKS:

 • Innehold: Kalsium, selen, vitamin D, E, omega-3, essensielle fettsyrer.
 • Fordeler: Rik på fiskeolje, bra for hormoner, hud, immunapparat, skjellet og tenner.


Sånn, da håper jeg dere lærte noe:) Skal blogge flere sunne middager denne uken.

Camilla Marie

31, Skien

Jeg er en grafisk designer/ mac designer som trenger litt utløp for mine kreative sider. Derav denne bloggen. Jeg har mange meninger, og egentlig veldig mye jeg vil si :) Det som opptar mesteparten av tiden min nå er barna mine Emma og Emil. Emma ble født 23.okt 2009, og Emil ble født 13. juli 2011. Jeg elsker å være mamma, og syns selvfølgelig at barna mine er verdens søteste! Jeg skriver ofte om barneutstyr, og bloggen min inneholder alt fra personlige innlegg til råd og tips. I sommer flyttet vi inn i et over 100 år gammelt trehus, så det blir også litt om interiør og oppussing. Lurer du på noe så kontakt meg gjerne på ✉ mail: badcamilla@gmail.com Bildene mine kan bare brukes med min tillatelse!!
Norske blogger

 GuestsHuset vårt:Kategorier

Arkiv