GAMMEL BLOGG - DU VIL N BLI DIRIGERT TIL DEN NYE BLOGGEN!
hits Mat (Bloggen har flyttet til www.camillamaries.com)

Mat

Smurfemuffins

Som dere sikkert har skjnt, s er jeg veldig glad i muffins. Det som er s gy med lage muffins er at man kan eksperimentere med s mange forskjellige smaker, farger og pynt. Siden vi er veldig glad i denne grunnoppskriften med smrkrem, s bruker vi som regel denne. Her ser dere forrige helgs muffins:

Det eneste som er litt dumt er at jeg ikke har noen spryte til lage snne fine topper med. Jeg har bare en snn god gammel "tytegreie" som ikke er s lett hndtere. Noen som kan tipse meg om en kjekk "pyntespryte" som jeg burde kjpe?

REGNBUEMUFFINS - Oppskrift

Siden det er helg, og jeg tenkte lage muffins i morgen, kom jeg til tenke p regnbuemuffinsene som jeg lagde til Emma's bursdag i hst. Jeg har jo ikke delt hele fremgangsmten med dere, s n syns jeg det var p tide!

Bruk en grunnoppskrift som ikke er for tjukk. Jeg liker denne fra Cacas:

MUFFINS - GRUNNOPPSKRIFT

Ingredienser:
3 egg
3 1/2 dl sukker
225 g margarin
2 dl melk
5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker

Fremgangsmte:
1. Egg og sukker vispes til eggedosis.
2. Smret smeltes, ha i melken.
3. Det trre blandes og has i eggedosisen vekselvis sammen med melkeblandingen.
4. Stekes p 180 C i ca. 20 min.

MEN... Fr vi steker, s m vi tilsette farge for at det skal bli regnbuemuffins!

FREMGANGSMTE:

1. Del inn rren i mindre boller ettersom hvor mange farger du vil ha p muffinsen. For f skikkelig farge p muffinsen, s er det viktig at man bruker color paste, som er konsentrert farge (den fra Wilton fs kjpt hos Jernia). Denne trenger man minimalt av i forhold til vanlig konditorfarge. Det blir farge bare man dypper en tannpirker oppi fargen, og deretter i rren. Men prv deg fram!

2. S er det bare begynne fordele rren i formene. Bruk en teskje, og start med en farge i alle formene om gangen, og deretter en ny opp osv. S er det bare steke p 180 C i ca. 20 min.

3. Nr muffinsene er kjlt ned, kan du lage glasur. Denne er god:

SMRKREM-GLASUR:

250 g smr
2 ts vaniljeessens
1 dl melk
12-16 dl melis
konditorfarge - gjerne ulike farger

Pisk sammen mykt smr (ikke smeltet), vaniljeessens, melk og 4 dl av melisen. Pisk dette sammen i ca 4 minutter, og tilsett deretter nye 2 dl melis. Pisk igjen i nye 2 min. Fortsett slik med 2 dl melis i 2 min helt til du har ftt den rette tykke konsistensen (Smrkonsisens). Glasuren kan du ogs bruke litt farge i, slik som jeg har gjort her:

S er det bare kose seg med de gode fargerike muffinsene!

Stilig, ikke sant? Jeg skal love dere at disse er en slager i barnebursdag!

Tjukke pannekaker og pannekakejern

I gr koste Emma og jeg oss med det beste jeg visste om da jeg var liten. Nemlig pannekaker med blbrsyltety! Og det falt virkelig i smak hos vesla. Frst spiste vi tomatsuppe med makaroni (tradisjonen tro). Emma syns dette var en super middag!

Vi prver holde middagene litt sunnere enn dette, men det er lov skeie ut en gang i blant. Det er ikke s ofte vi lager slikt til middag akkurat, s jeg hadde ikke helt dreisen p de pannekakene lengre. Det ble ikke de tynne, perfekte runde som mamma pleide lage, men heller noen litt tjukke og skeive. Uansett s var de gode!

I gr fikk jeg ogs vite at det finnes noe som heter pannekakejern. Kanskje jeg kunne trengt et snt?

Hva var favorittmaten din om barn?

Nesquick kake

Forrige sndag lagde jeg en sjokoladekake som jeg lovte komme med oppskriften p. Det er kanskje litt dumt komme med denne p en mandag, men men:-) Det er sjokoladekake som holder seg myk og god, og som ogs kan fryses. Perfekt til barnebursdag! Jeg har fortsatt en del i fryseren som jeg skal ta med til pappa i Oslo neste helg :-) Han har nemlig bursdag i dag. Hurra for verdens beste bestefar!!

Ingredienser

150 gram smeltet smr
7,5 dl kefirmelk
5 dl sukker
1 ss natron
2 dl nesquick sjokoladepulver
10 dl hvetemel

Bland alt godt sammen og hell det ut i ei smurt langpanne. (Jeg brukte en noe mindre langpanne, da blir kaken litt hyere). Stek kaken p nederste rille i ovnen p 200 grader i 25-30 minutter.

Glasur

300 gram melis
100 gram smeltet smr
4 ss nesquick sjokoladepulver
3 ts vaniljepulver/vaniljesukker

Nr det gjelder glasuren, s kan man tynne den ut med litt kaffe (evt. mer smr) hvis den blir for tjukk. Eller mer melis hvis den blir for tynn. Jeg mtte "tynne den ut" :-) Vel bekomme!



Oppskriften er hentet fra Viibakken12.blogspot.com

Den beste sjokoladen er tilbake! Husk stemme!

Endelig er Soho tilbake igjen! Forelpig er den kun finne i en blandingspose, men jeg vet hva jeg skal spise denne helgen. Det er 10 r siden den var p markedet, og jeg er veeeeldig spent p om jeg syns den er like god i dag som da.

For beholde Soho p markedet, s m de vinne en avstemning frst. Trykk p bildet for stemme:

Soho vekker tenringsminner for min del, og jeg hper sjokoladen blir p markedet denne gangen. Det er sjeldent jeg pleier engasjere meg s mye i en sjokolade, men denne har jeg savnet! :-) Det finnes jo ingen som likner...

Har du smakt Soho?

Et alternativ til godis...

Jeg har faktisk holdt meg unna godteri hele uka, og holder meg fortsatt. Skal ikke ha noe godis fr til sndag! Men noe godt m jeg ha uansett p en lrdag. Br, noen bananbiter, druer e.l med litt vaniljekesam p toppen er et supert alternativ til sjokolade!!

I kveld skal jeg ha blbr og bringbr med vaniljekesam til dessert. Nam, nam... ;-) Den finnes forresten i to varianter, og den ene er 80% magrere.

Nr en pepperkakebaker...

Emma syns det er utrolig morsomt bake "epperkake"... S i gr bakte vi litt igjen.

Det er litt vanskelig unng at Emma smaker p deigen.... Jeg klarer ikke la vr selv heller. Pepperkakedeig er kjempegodt:-) Vi kjper ferdig deig. Syns det er like greit, s kan man heller bruke tid p det morsomme ved pepperkakebakingen sammen med Emma.

Grsdagens pepperkaker har vi ikke pyntet enn, men her ser dere resultatet av forrige gang Emma og pappa'n bakte:

Her gjaldt det f p pynten fort s ikke Emma spiste opp alt skjnte jeg:-) Men dette er faktisk de beste pepperkakene jeg har smakt. Og det er kanskje ikke s rart...

Muffinskveld...

Jeg er redd jeg har blitt litt hekta p lage muffins! Det er jo s enkelt bake, og man kan jo lage s mange spennende variasjoner:) Her ser dere noen jeg lagde i kveld:

Skikkelig ste og rosa! Egentlig s er ikke jeg s glad i snn smrkrem, men mannen min syns det er kjempegodt. Skikkelig sukkerbombe spr du meg! Men det ser jo veldig dekorativt ut da. Jeg m f kjpt meg noe ordentlig dekoreringsutstyr snart. Det blir fort sl med de posesprytene jeg har hjemme. Hvis det er interresse for det, s kan jeg legge ut oppskriften p disse muffinsene. Den er veldig enkel... Brukte akkurat samme oppskrift som p regnbuemuffinsene. Det er en grunnoppskrift som kan brukes til alt egentlig.

Men n m jeg ta kvelden. Emma har ikke har vrt helt i form om nettene i det siste, s kan jo hende hun vkner i natt ogs. Samme med lille Emil... Det skal ikke alltid vre lett ha to smtasser. Men det er s herlig at noen vkenetter er fullstendig verdt det! Sov godt <3

Bursdagskakene!

Jeg lagde 2 kaker og muffins til Emma's bursdag. Siden vi hadde Hello Kitty som tema var selvflgelig Kitty p muffinsen.

Emma kikket lenge forundret p muffinsen fr hun tok en bit. Den spiselige Hello Kitty-pynten er fra Wilton, og jeg har kjpt disse p ebay.

Jeg hadde brukt ulike color paste fra Wilton for farge rren slik at det ble "regnbuemuffins"!

Utrolig morsomt for barna! Fremgangsmten har jeg skrevet om p Foreldremanualen. Oppskrift kommer senere.

Og mens jeg frst var i gang, s farget jeg ostekaka likesgodt rosa:

Den siste kaken var en helt vanlig bltkake med masse br og fyll av krem, vaniljekrem og kirsebrsyltety (som var veldig forfriskende). Nr man ikke er flink til smre p krem snn som meg, s gjelder det slenge p masse pynt!

Hadde det kun vrt barn i bursdagen, s hadde det nok kun blitt Hello Kitty kaker siden dette var tema:-)

Hva syns dere om kakene?


Middagstips: Hjemmelagede hamburgere!

I gr spiste vi de beste hamburgerne jeg har smakt p lenge! Og disse var hjemmelaget. Det er ikke vanskelig lage hamburgere i det hele tatt. Ved siden av spiste vi potetbter av nypoteter med krydder og olje som vi stekte i ovnen. Enkelt og godt!


Oppskriften hentet jeg fra Klikk.no. Der finner du ogs oppskrift p hamburgerbrd.

Gravid-diller... NammIS:)

Jeg har nesten ikke matlyst for tiden... Men dette under har jeg lyst p hele tida!! Fler meg konstant trst, og har lyst p noe iskaldt. Det som str i kjleskapet er liksom ikke kaldt nok, og ikke vannet i krana heller...




Har du noen gravid-diller???

Gode muffins!

I dag hadde jeg familie p besk for feire 30 rs dagen min, og da sto jeg for muffinsene mens mannen lagde bltkaka. Jeg lagde "Red Velvet Cupcakes" minus rdfargen. Jeg syns ikke konditorfargen gjr de s rde uansett, og de smaker jo akkurat det samme. Hvis man bruker konsentrert gelefarge, s blir de ordentlig rde etter hva jeg har hrt, og da trenger man kun en halv teskje i motsetning til 6 flasker konditorfarge. Jeg er veldig glad i ostekake, og toppingen p disse er litt snn ostekakeaktige.

Bildet er fra jeg lagde de til Emmas bursdag. I dag lagde jeg de strre (amerikansk strrelse).

OPPSKRIFT:

Ingredienser:

  • 4 stk egg
  • 7 dl sukker
  • 7 dl hvetemel
  • 2 ts natron
  • 1 ts salt
  • 2 ss kakao
  • 5 ss vaniljesukker
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 dl olje (smaksfri, for eksempel soyaolje)
  • 5 dl kefir
  • 6 ss rd konditorfarge (1 ss tilsvarer en flaske)
Fremgangsmte:

Pisk egg og sukker. Bland s alle de trre ingrediensene for seg. Ha i dette sammen med olje og melk. Ta i konditorfarge til slutt.

Stek p 175 grader (jeg bruker bde under og overvarme med varmluft) ca 15 min.

Dette er til ca 3 brett med 12 cupcakes. Vil du kun lage et brett s er det bare dele p 3. Alt sprs jo sklart p hvilken strrelse du vil ha de. I dag delte jeg oppskriften p to, og fikk vel 10-12 store muffins.

GLASUR:

  • 3 pk Philadelphia ost
  • 150 g smr
  • 250 g melis
  • 1 ts vaniljesukker


Bland smr og halvparten av melisen.
Ha i kremosten, vaniljesukker og
resten av melisen, og bland alt. Ha ostekremen i en sprytepose, og lag fine topper p muffinsene. Pynt etter smak.

Oppskriften er hentet fra Klikk.no

Bursdagskakene

Her ser dere Emma's bursdagskaker. Mannen min har laget kakene, og jeg har laget muffinsene.

Bltkake:

Daim-iskake:

Red velvet cupcakes:

Alt smakte helt fortreffelig. Emma fikk smake bittelitt muffins, og det var stor stas;-)

Red Velvet cupcake

Lurer p om jeg skal prve meg p disse til Emma's bursdag i morgen? De hres veldig gode ut da. I flge Klikk.no, s er det jo de beste cupcakes som finnes...

Bilde: google. Hvis du googler "Red velvet cupcakes", s fr du opp mange fine bilder!

Noen som har smakt disse? Oppskriften finner du HER.

Dagens sunne middag!

I dag har jeg laget nok en enkel, god og sunn middag, nemlig stekt kyllingfilet, og bakte grnnsaker! Nam, nam;)

Grnnsakene jeg har brukt er; tomat, squash, champignon og rdlk. Disse stekte jeg i folie i ovnen med litt olivenolje og krydder over.

Gi meg gjerne dine middagstips!

Dagens sunne og enkle middag

N har jeg for rtende gang bestemt meg for starte et nytt og sunnere liv. Ja, for n nr jeg har disse problemene med bekkenet, s kan jeg ikke trene, og da merker jeg at kiloene s smtt begynner komme. I tillegg s ammer jeg ikke s mye som fr, og da m jeg nesten innse at matvanene m bli bedre enn de har vrt de siste par mnedene fr det blir for ille!S n har jeg planlagt middag for hele uken. Det er s mye lettere spise sunt nr man har planlagt middagen!

I dag ble middagen salma laks og brokkoli. Stekte laksen i folie med sitronpepper, og dampet brokkolien. Enklere blir det ikke!

Jeg har s drlig fantasi nr det gjelder middag, s dette tipset ga Anette-Marie meg. Og denne laksen er jo bare helt nydelig! Jeg har som regel holdt meg unna laks siden jeg ikke tler fiskefettet s godt (fr vondt i magen), men denne magre laksen tlte jeg helt fint.

Visste du at laks og brokkoli er to av de mest helsebringende matvarene som fins? P en oversikt i en bok jeg har, s str brokkoli p 1.plass, og laks p 4.plass over 100 matvarer som gir deg god helse. Her skal jeg si dere hvorfor:

BROKKOLI:

  • Innehold: Kalsium, magnesium, fosfor, vitamin B3, vitamin B5, betakaroten, Rik p vitamin C og Folsyre.
  • Fordeler: Kreftforebyggende antioksidant, Rik p fiber, antibiotisk, antivirus-effekt (inneholder svovel), Leverstimulerende. Den perfekte matvare.

LAKS:

  • Innehold: Kalsium, selen, vitamin D, E, omega-3, essensielle fettsyrer.
  • Fordeler: Rik p fiskeolje, bra for hormoner, hud, immunapparat, skjellet og tenner.


Snn, da hper jeg dere lrte noe:) Skal blogge flere sunne middager denne uken.

Camilla Marie

31, Skien

Jeg er en grafisk designer/ mac designer som trenger litt utlp for mine kreative sider. Derav denne bloggen. Jeg har mange meninger, og egentlig veldig mye jeg vil si :) Det som opptar mesteparten av tiden min n er barna mine Emma og Emil. Emma ble fdt 23.okt 2009, og Emil ble fdt 13. juli 2011. Jeg elsker vre mamma, og syns selvflgelig at barna mine er verdens steste! Jeg skriver ofte om barneutstyr, og bloggen min inneholder alt fra personlige innlegg til rd og tips. I sommer flyttet vi inn i et over 100 r gammelt trehus, s det blir ogs litt om interir og oppussing. Lurer du p noe s kontakt meg gjerne p ✉ mail: badcamilla@gmail.com Bildene mine kan bare brukes med min tillatelse!!




Norske blogger

Guests



Huset vrt:



Kategorier

Arkiv