GAMMEL BLOGG - DU VIL NÅ BLI DIRIGERT TIL DEN NYE BLOGGEN!
hits Samfunn (Bloggen har flyttet til www.camillamaries.com)

Samfunn

Kutt i barnehage???

Det skal virkelig ikke være mulig... I går demonstrerte vi foran Rådhuset i Skien. Hvorfor? Jo fordi det i dag, den 10. november skal behandles et forslag i Hovedutvalget om kutt i oppvekst på 13 millioner kroner. Dette kommer til å gå utover barnehagenes bemanning, og det er det siste vi trenger! Jeg skjønner ikke den logikken egentlig. Først tar man bort kontantstøtten for 2-åringer... så foreslår man her å kutte i barnehage??

Krysser fingrene for at forslaget ikke går gjennom!

Jeg ønsker en trygg hverdag for barna mine... Er det virkelig så mye forlangt?

Norge gråter...

Og jeg gråter med... Det som har skjedd i Oslo og på Utøya er så grusomt at jeg ikke kan sette ord på det. Først bombing av Oslo min by som jeg flyttet fra for en uke siden, så massedrap på uskyldige ungdommer.Min tidligere arbeidsplass, som jeg akkurat har sluttet i etter å ha vært der i syv år, har akkurat flyttet til VG-bygget, så alle mine tanker gikk til kollegene mine først. Heldigvis er de like hele. Hadde jeg ikke fått Emil, så hadde jeg nok vært i Oslo sentrum i går jeg også. Og etterpå kom den grusomme nyheten om Utøya... I dag tidlig, så fikk jeg sjokk når jeg hørte omfanget. Uff, jeg vet ikke hva jeg skal si en gang. Men mine tanker går til alle ofrene og pårørende etter gårsdagens tragedie.

Her har vi endelig fått internett, men det er ingen gledelige ting jeg har lyst å blogge om midt i denne tragiske tiden. Vi må bare slå på en dvd i kveld for å få litt avstand fra det hele... Og jeg priser meg lykkelig for at de to barna mine som ligger fredfullt og sover, ikke aner hvor grusom verden er.

Bussjåfører bør ta mer hensyn...

En av tingene jeg hvertfall har lært meg etter å ha blitt mor er at man ikke kan regne med å komme seg hvor som helst uten bil.... Hvertfall ikke med sikkerheten i behold. Om morgenen er jeg avhengig av å ta buss med vesla, og det tas ikke mye hensyn til fra bussjåførens side at man har barnevogn. Det skal være sikkert... Og det forundrer meg, siden vi ofte er alene på bussen om morgenen.

For det første så stopper bussen gjerne en halvmeter unna høye fortauskanter slik at det er nesten er umulig å få barnevogna på uten hjelp. Flere av bussene har til og med en senkefunksjon for barnevogner som de ikke gidder å bruke.  Uansett om man trykker på barnevognknappen når man skal av, så skjer det ingenting. Og, NEI det er ikke flere som tilbyr seg å hjelpe når man går gravid. Hvertfall ikke sjåføren. Det har faktisk aldri skjedd meg at sjåføren har tilbudt seg å hjelpe.

Og for det andre så kjører de før man har rukket å sette vogna trygt på plass. Selv om man er så rask som bare det. Det var akkurat det som skjedde med denne damen du kan lese om i den artikkelen HER. Bussen bråstoppet, og hennes 10 dager gamle baby falt ut av vogna og rett i gulvet på bussen. Kan dere tenke dere noe verre?

Det er ikke meningen å henge ut alle bussjåfører her, men dette er desverre min erfaring som mamma i 16 måneder...

Homofile ikke godtatt på bygda?

Joda, vi lever i 2009, men allikevel finnes det folk som ikke godtar andre som de er. Ble skikkelig provosert i da jeg i dag leste at TV 2 har fått inn klager på programmet "Jakten på kjærligheten" fordi de har med en homofil bonde. Dette forutså jeg ganske tidlig, da de fleste seerne sikkert er bønder og bygdefolk, og det er ingen hemmelighet at ting er mer gammeldags på bygda. Jeg sier ikke at alle er like trangsynte i bygde-Norge, eller at det kun er bønder som har klaget, men utviklingen kunne gjerne gått litt fortere framover. Det er en grunn til at flere homofile heller flytter til storbyer enn å bli boende på en bygd. Synd, men slik er det dessverre.

rainbowheart

 

Er det noen som kan forklare meg hvorfor det ikke er riktig at en homofil mann jakter på kjærligheten? For meg er det faktisk ingen forskjell på homofile og heterofile bortsett fra legningen, og legningen sier ikke noe om du er en god person eller ikke. Jeg syns alle har rett til å jakte på kjærligheten jeg!

-Camilla-

Partier som bryr seg om dyr

Det blir lite blogging på meg når jeg er på besøk hos svigers i Skien, av den enkle grunn at jeg har masse annet å gjøre her. Men da jeg sjekket mailen min i dag syns jeg min venninne Hege tipset meg om noe viktig. Hva mener de ulike partiene egentlig om dyrevern? En fin oversikt over får du HER.

Som den dyreelskeren jeg er, så syns jeg det er greit å vite hva de ulike partiene mener før jeg stemmer, men hva jeg kommer til å stemme er det ingen som trenger å spørre om for det røper jeg ikke her;-) Dette er ingen politisk blogg!hedda

Meg og verdens beste lille Hedda Hund på fjelltur i Odda i fjor...♥ Den fjellturen ble litt vanskelig å få til i år ;-) Orker ikke å gå med tung ryggsekk i 3 timer rett opp fjellet som høygravid. Det er vel ikke akkurat forsvarlig heller:-)

-Camilla-

Narkomane er også mennesker!

Blir så irritert når jeg hører hvordan vektere og folk generelt behandler narkomane... Søsteren min fortalte at i dag på t-banen, så lå det en tydelig ruset ung gutt på gulvet. Han så nesten dø ut, og for alt folk visste kunne han ha fått i seg en dødelig dose! Det var veldig få som brydde seg, og de satt seg heller lengst mulig vekk. Da en dame omsider ga beskjed til føreren kom det til slutt noen vektere. Ikke sjekket de om han var i orden eller noen ting, de bare tok brutalt tak i ham og slepte han etter bakken.... Akkurat som en søppelsekk.

Når man har et så trist liv i utgangspunktet, så blir det ikke bedre av å bli behandlet som søppel. Hvis du f.eks kjøper =Oslo er du med på å gi andre litt mer verdighet her i livet. Det er ikke mye, men det hjelper. Og hvis du tar deg tid til en liten prat med en =Osloselger eller en annen narkoman også, så vil du kanskje bli overrasket over hvor hyggelig den personen er. For det er faktisk et menneske. Som du og jeg.

28318221234725445579n400

Min datter narkomanen

Til deg som dømmer. Vet det finnes mange av dere; som sier - Man velger selv om man begynner med dop da, så om man blir narkoman er det ens egen skyld.. Tenk litt før du kommer med en slik kommentar. Det er nok ikke så enkelt. Det ligger alltid en historie bak hvordan en person har blitt narkoman, og den er aldri lik.

Les historien om en 19 år gammel narkoman jente her.  Dette er bloggen til "Zinna" som kjemper for å få et verdig liv for datteren og hennes kjæreste som er heroinavhengige. En virkelig trist historie. Alle uvitende har godt av å lese dette. Temaet er så tabubelagt og det er alt for lite åpenhet rundt det her i Norge.

Jula er en ekstra vanskelig tid for mange....  1549014868small

=Oslo sin julebok er en  julegave som hjelper andre...

Tidligere innlegg om temaet:

Ikke alle har det like lett som deg

Hjelp vanskeligstilte i Oslo

cmb

Gay kids!

Prosjektet 

gaykids2

kan du lese om her.

Gay Kids er en bok- og fotutstilling som handler om det å være homofil. Og om forelskelse! Barn som lever i homofilt forhold som voksen er ikke så forskjellige fra andre barn i oppveksten, men enkelte ting skiller seg ut. Homofil kjærlighet er ikke noe man lærer særlig mye om som barn, og det burde vel egentlig forandres på? Alle barn bør ha like rettigheter, også de homofile. Åpenhet er kjempeviktig for å unngå diskriminering i fremtiden!

Jeg skal hvertfall ta meg en tur innom utstillingen på  Kulturhistorisk Museum.

cmb

 

Julegavetips

=Oslo julebok syns jeg alle Osloborgere som bryr seg bør kjøpe minst én av...

fjulebok08

Boken inneholder:

=Osloselgernes egne tekster
Eksklusivt intervju med Kronprins Haakon 
Tekster av Anne B. Ragde, Jon Bing og Frid Ingulstad 
=Osloselger Jan Ådne Fredriksen ser i stjernekikkert med Knut Jørgen Røed Ødegaard
Sven Nordin og hans venn, =Osloselger Knut Løvli, besøker hverandres arbeidsplass


Selges på gata for kun kr. 100,-. Halvparten går til selgeren.

Tidligere innlegg om dette temaet:

Ikke alle har det like lett som deg

Hjelp vanskeligstilte i Oslo!

cmb

Hjelp vanskeligstilte i Oslo!

Denne kommentaren fikk jeg av skribenten Kari i =Oslo etter dette innlegget: 

 

Hurra, notisene mine blir lest :-)

Det er nettopp slik enkel og konkret hjelp =Oslos selgere trenger. Vi har også bruk for frivillige i salgslokalet. Les mer  her.

=Oslos julebok er i salg fra 24. november. Der sier kronprins Haakon at det å løfte andres verdighet kanskje er den eneste måten man kan løfte sin egen på.

Hilsen notisskribenten i =Oslo

logoerliktop

 

Ble veldig glad for dette, og poster det her i håp om at flere leser det hun har skrevet...

cmb

 

 

Ikke alle har det like lett som deg.

For noen er den største bekymringen hvilke nye bukser man skal kjøpe, hvilket nye "outfit" man skal bruke masse penger på osv. Alt handler om å ha masse ting. Ny mobil, ny ipod.. Vi er et skikkelig forbrukersamfunn egentlig. Derfor vil jeg gjerne skrive litt om de som har større bekymringer enn som så. For eksempel: "Hvor skal jeg sove i natt?" eller "Hvordan skal jeg få tak i dagens dose så jeg overlever en dag til...selv om jeg kanskje ikke vil".... Magasinet =Oslo er en av de bedre tiltakene her i byen. Kjøpte det i dag. Noe av det første som møter meg da jeg åpner bladet er noe jeg gjerne ville bringe videre, så jeg håper noen leser dette:

HJELP =OSLO - KJEMPEENKELT (og gratis)

Den enkleste måten du kan støtte =Oslo på, er å sette vår webside som startside i din nettleser. Vi jobber med å skaffe sponsorer til siden, og de er opptatt av antall treff. Til gjengjeld vil vi så ofte som mulig oppdatere siden med interessant stoff om våre selgere, ruspolitikk og videoklipp. Nettadresse: www.erlikoslo.no

Noe annet som står på samme side:

HJELP, JEG TRENGER SOVEPOSE!

Jeg er selger på =Oslo. Jeg bor ute hele året og fryser nå som vinteren kommer. Noen netter går jeg våken med fare for å fryse i hjel. Noen ganger legger jeg meg på en varmerist utenfor en garasje. Jeg er ikke unik, og det er mange av oss som fryser. Har du en sovepose å gi til oss ville jeg og mange andre bli varme. Jentene i vårt salgslokale tar de i mot og leverer det til oss når vi trenger. Salgslokalets tlf.nr: 22421660

Hvis alle bryr seg litt seg litt hjelper det mye... Ikke alle har det like enkelt som oss, og de blir så alt for ofte oversett. Jeg vet hvertfall at jeg skal bytte startside til www.erlikoslo.no

cmb

Camilla Marie

31, Skien

Jeg er en grafisk designer/ mac designer som trenger litt utløp for mine kreative sider. Derav denne bloggen. Jeg har mange meninger, og egentlig veldig mye jeg vil si :) Det som opptar mesteparten av tiden min nå er barna mine Emma og Emil. Emma ble født 23.okt 2009, og Emil ble født 13. juli 2011. Jeg elsker å være mamma, og syns selvfølgelig at barna mine er verdens søteste! Jeg skriver ofte om barneutstyr, og bloggen min inneholder alt fra personlige innlegg til råd og tips. I sommer flyttet vi inn i et over 100 år gammelt trehus, så det blir også litt om interiør og oppussing. Lurer du på noe så kontakt meg gjerne på ✉ mail: badcamilla@gmail.com Bildene mine kan bare brukes med min tillatelse!!
Norske blogger

 GuestsHuset vårt:Kategorier

Arkiv